HTML

http://motorfoto.blogspot.com/

Friss topikok

2010.12.25. 21:42 Félsvéd

Motorsportbuzik pattogatott kukoricával

Leszoktam a moziról. Nem érdekel, hogy épp melyik nagy producer, melyik gigászi rendezőjével, melyik nyavalygós színészével nem tudott megfelelő ötlet és történet nélkül, még csöcs-traileres futtatással sem kasszasikert csinálni. Nem érdekelnek a szupersztár celebek, unom a pávatollat a seggükben – számomra egy Paris Hilton nem lehet méltó eszköze a szórakoztatásnak. Azonban barátaim, ez a mozifilm, kérem alássan, ezért képes lennénk csoportos nézést szervezni Angliába. Hiszen az ilyen finom áru Magyarországra be nem gyűrűzik, az biztos.

 

Tavasszal lesz a premier, a sportmotor tulajdonosok körében garantált a siker. A cím igen sokat elmond: Superbiker. A British Superbike bajnokságról szóló dokumentumfilmmel moziban próbálkozni elég nagy rizikó lehet, hiszen a potenciális érdeklődők spektruma szűk, de a dolog nyereségessége most a legcsekélyebb mértékben sem érdekel. Én látni akarom ezt a filmet, szagolni, érezni, átölelni, magamévá akarom tenni az összes Istenverte képkockát, ha kilométerek ezreit kell érte utaznom, akkor is.

 

A film komolyságát már az igen jól jelzi, hogy nem használtak a farpofáikat gyantáztató, hiteltelen színészeket: akik itt játszanak, azok a versenyzők maguk, a történet pedig szintén úgy íródott, ahogy a pilóták épp alakították a szezonban. A bemutatóban látható bukások például biztosan nem azért történtek, mert a Stuart nevű gyerek kaszkadőr alteregójának adtak háromszáz fontot, hogy na, figyelj Bob, akkor a cél végén dobd el, mint állat. Látják? Két perc van meg nekem is a filmből, de imádom.

 

Imádd te is, hirdesd, terjeszd, lökd fel a Facebookra. Nem mondom, hogy ettől bármilyen hazai forgalmazó fel fogja kapni a fejét, hogy ejj komám, de jó lenne nekünk is behozni ezt a filmet Magyarországra – főleg most, hogy a hírek szerint MotoGP is pukkan kifelé (ugyanis el akarják adni), és Talmácsi sem biztos, hogy motorra ül jövőre –, de hátha.

 

Nézesd meg a filmet apáddal, anyáddal, feleségeddel, mindenkivel, aki eddig gitározott az idegeiden, amikor a motorodról beszéltél – ezután jobban megértenek majd.

 

Ez a film egy olyan mérföldkő, hogy egy szimpla, kispolgári torrentes letöltéssel, és lakótelepi vetítéssel nem fogom meggyalázni. Ezt ott kell látni, ahová teremtetett: a mozivásznon. Ha kell, Londonig megyek ezért a százhúsz percért. Ha kell, utat is szervezek. Akinek lenne igénye egy ilyen mozizós túrához, kis londoni városnézéssel egybekötve, az figyelje a fejleményeket. Lesz még poszt ez ügyben.

 

Íme a bemutató, amitől nekem már most jó:

12 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://fekezzrovidebbet.blog.hu/api/trackback/id/tr942539080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balu az Alfás 2010.12.31. 22:43:33

Akkor én ezek szerint kispolgári stílusban gyűjtöm a filmeket ??? :))))

B.Ú.É.K. egyébként mindenkinek!

srank 2010.12.31. 22:52:47

azért a "gyantázotsegű..." megjegyzés annyiban sántítt hogy az előzetesben mindegyik csávó bredpittpofájú sehol egy egy riadtt maki arcú Talmácsi :DDD

gegri 2010.12.31. 23:38:32

Jómagam, londoniként is benne lennék a szervezésben, ha egy moziteremben csak motoros magyarokkal csodálhatnánk a filmet... Meg egy túrát másnapra... 30-40 magyar motoros, ki-ki Angliából vagy Magyarországról, vagy akárhonnan. Együtt gurulás a tengerpartra, ahol a film élményeit dolgozhatnánk fel... (Igaz, én nem Superbiker vagyok, csak lódarazsas) - g.

inu 2011.01.01. 01:59:33

Igen, tul sok a macso arcu feheritett fogakkal es a szet plasztikazott kurvak mindenhol.A motorok miatt megneznem de szerintem egy igazi Rossi-Stoner viadal sokkal izgalmasabb mint ezek a mumajmok.

Félsvéd · http://www.youtube.com/user/felsved 2011.01.01. 02:20:29

@inu: hát a film után nem hiszem hogy műmajmoknak fogsz bárkit ezek közül nevezni.
Meg merem kockáztatni hogy minimum annyi elszántság, bátorság, megszállottság és befektetett energia van ezekben a srácokban is mint a Moto GP éllovasaiban.

szalai 2011.01.01. 10:24:29

Nagyon jó film lehet, kenterbe veri az Avatart! És biztosan olyan izgalmasi is mint egy igazi suberbike verseny.

Laciii 2011.01.02. 21:45:46

Na ezt tényleg megnézném moziban, de nálunk úgyse lesz, Anglia meg azért messze van, marad a torrent :(

"MotoGP is pukkan kifelé (ugyanis el akarják adni)"
Nem ismerem a hátteret, de ez így önmagában eléggé elhamarkodott következtetés (nem lehet hogy a Dorna tulajának is betett kicsit a válság és kell egy kis pénz?).

Rc46fi1 2011.01.03. 20:19:07

Talán az átlag magyar (90%) azért tölt le mert nincs pénze Londonig menni 1 filmért, még ha qva jó is....

muz 2011.01.04. 00:47:37

Superbike versenyzők és "műmajmok" között párhuzamot húzni......?
Háááááát,hogyan is mondjam??
Inkább sehogy:-((

Félsvéd · http://www.youtube.com/user/felsved 2011.01.04. 00:55:15

@muz: egyetértek, nem is értettem hogy mi lehetett számára félreérthető, ezt a filmet az élet irta, nincsenek kaszkadörök, itt a főszereplő töri magát össze és nem a film miatt hanem a dobogóra akar állni bármi áron, sajnos hozzá kell tenni hogy az élete árán is.....

R6isfun 2011.01.04. 09:39:02

Új álmom van! 30-40 motoros indul konvojban Londonba mozizni. :O
This is Fun!
süti beállítások módosítása