HTML

http://motorfoto.blogspot.com/

Friss topikok

2011.07.10. 22:56 Félsvéd

WSBK Brno 5 magyar indulóval

WSBK Brno

Nagy nap volt a mai, 5 magyar fiú vágott neki a WSBK azaz a Superbike VB  Brnoi futamának, közülük hárman életükben elöször. Toth Imi és Györfi Alen egész szezonban indultak, de Kispataki Viktor, Chrobák Jani és Kurucz Feri most elöször álltak be a világ legjobbjai mögé
Reggel a Warmupon senki nem ment jobbat a tegnapi idejénél.

Kurucz Feri és a ProRide Team szerelőgárdája:


A versenyek a Stock 1000-el kezdődtek:

Györfi Alen nagyon jól küzdött az utolsó előtti körig, amikor a célvégi gyors jobbosban csunyát bukott. Elég sokáig vizsgálgatták a Medical Centerben, de végülis szerencsére törés nem volt, kapott vidámító tablettát és kiengedték. Alen gépe a bukta után:

 

Aztán jött a Superbike verseny első fordulója, ahol Kispataki Viktor állt rajthoz. Biaggi és Checa régi pilóták, de most először állhatott magyar versenyző fel velük egy rajtrácsra.
A jelenlegi világbajnok, Biaggi az első futam után:

A versenyben Checa aki vezeti a VB-t a biztonságos harmadik helyét nem kockáztatta, de a két olasz az élen ismét bizonyitották hogy milyen az olasz temperamentum, Biaggi és Melandri sokszor helyet cseréltek és végül Melandri nyert. Viktor nem lett utolsó, a 19. helyen ért célba, a legjobb köre mindössze 4 másodpercre maradt el győztes Melandriétól, ami nagyon szép teljesítmény. Viktor superbike motorjáról csak annyit hogy délbén egy másik hondás csapatból átjöttek és leeső állal kérdezték, hogy Viktor tényleg Tokico fékkel ment-e 2:02-öt??? Prop Tech Team (Csunderlik Csaba) és Kispataki Viktor:



 

Aztán jött a várva várt SSP azaz a Supersport 600-as futam ahol most először állhatott 3 magyar srác rajthoz. Chrobák Jani megcsipte magának a garantáltan leggyorsabb esernyős csajt:

A legelső körben, Chrobák Janit kivezették és a kavicságyon keresztül a gumifal állította meg a motort. A C szektorban ülve a nagy monitoron néztük végig ahogy kirángatja a falból a motort és visszapattan rá és a mezőny után ered. Chrobák Jani:


Toth Imi 17. helyét szépen tudta tartani, Kurucz Feri is szuperül kezdte a versenyt, már a rajtnál előbbre jött pár helyet, és a második körben sikerült megjavitania a kvalifikácios idejét is. Szomorúan néztük hogy Chrobák Jani komoly hátránnyal követi a végét, de amikor lemértük a köridejét akkor tudtuk hogy ha igy folytatja akkor simán utoléri a mezőnyt. Az SSP verseny 18 körös volt amihez csak Toth Imi volt hozzászokva.

Kurucz Feri pl a verseny közepe felé már kénytelen volt visszavenni a tempóból mert elkezdett csuszkálni alatta a motor. Mint utólag Feri elmesélte az első körökben azért ment olyan jól mert akkor még nagyon jól tapadt a gumi. Ebben a versenyben nagyon sok bukás is volt. Chrobák Jani a verseny közepe táján utolérte a mezőnyt és szerencsénkre pont előttünk az omegában vadászta le először az orosz versenyzőket később Kurucz Ferit is. Akkor már Chrobák Janinak 2:06 os köröket mértünk. Chrobák Jani is elfért a rázókövön:


A 16. körben egy bukás után kigyulladt egy motor, piros zászlóval leintették a versenyt és úgy a magyar közönség mint mindhárom magyar fiu boldog lehetett: Toth Imi pontszerző 13. helyen ért célba, Chrobák Jani biznyíthatta tehetségét és küzdeni akarását és Kurucz Feri sikeresen megvalósitotta élete álmát, hobbiracerként a 37 indulóból 25. helyen ért célba ezen a Brnoi SSP VB futamon. Kurucz Feri aki megvalósította élete álmát:

Golyó egy osztrák csapatnak szerel, de mindig van egy vicces megjegyzése...

A mai nap utolsó versenye a Superbike verseny második futama volt. Ezen a futamon már sokkal melegebb volt, de a futam sokban hasonlitott az első versenyhez, ugyanis Checa ismét a harmadik helyről szemlélte a két olasz virtuskodását, akik ismét többrendbeli helycserével szórakoztatták a közönséget. Kispataki Viktor is rendhagyó tettet vitt végbe ugyanis megszerezte az első magyar Superbike katagoriás VB pontot, 15.-ként ért célba.

Köszönöm Atomnak hogy elvitt és haza is hozott.

Néhány amatör képet találtok még itt, de Balu is és Kriszta is készitettek profi fotokat, gondolom hamarosan megatlálhatoak  aképek a facebookon.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://fekezzrovidebbet.blog.hu/api/trackback/id/tr703056153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

debrejo 2011.07.12. 11:16:55

Gratulálok a magyaroknak, kivágták a rezet rendesen! Chrobák janinak a küzdőszellemóert amit mutatott, Kispataki Viktornak a 15. helyért, Kurucz Ferinek pedig álma megvalósításáért! Na és persze a Team Toth-nak is! Hajrá-hajrá!
süti beállítások módosítása