HTML

http://motorfoto.blogspot.com/

Friss topikok

2011.07.22. 00:20 Félsvéd

6 év pályázás után az első Power Commanderem

Hogy miért nem volt eddig soha Power Commanderem? Nem azért mert nem kedvelem az elektronikus kiegészítőket. Egyszerűen azért mert  a Bazzaz kinálatában volt évek óta a legkedvezőbb csomag amiben Traction Control is volt. Szinte elsőként vásároltam meg a Bazzazt 2006 ban a K5 Gixxeremre, ami azóta is benne van, igaz Svédországban unatkozik a gép.

A K9 be is Bazzazt vettem, még mindig nagyon elégedett voltam vele.

De most elöször ülök olyan motoron amiben gyárilag van Traction Control, ezért ebbe nem került Bazzaz. Elöször Interceptor volt benne, de most mégis a Power Commander mellett döntöttem.

A héten jött meg a csomag, benne a PC5 és a Quickshifter sensor.

Végül 6 év pályázás után először felkerestem Agot, aki nagyon türelmes, higgadt benyomást tett rám. Előre tudta hogy késő estébe nyúló randevunk lesz, igaza is lett.

Ugy kezdődött, levette a tankot, mindent csatlakoztatott és nem müködött egyáltalán a PC5. Ago elég gyorsan kideritette hogy az also injektorsor, ahonnan a PC5 az tápot kapja, nem gyári kábelezés, azaz amikor az Interceptor belekerült, gondolom Malcolmnak meg kellett cserélni az injektorfejben a kábel polaritást. Ez a kábelcsere most meghiúsíthatta volna a PC5 bekötését, de Ago pár perc alatt az összes injektorfej polaritását visszafordította gyárira és a PC5 kifogástalanul müködni kezdett.

Ezután jött a beállitás gázkarállásonként. minden hullámot sikerült kisimitania. 
A végén meg is mérte, ez lett az eredmény:

Állítolag ez a 183 loerő keréken egy kiugróan jó adat. Igaz a nyomatékgörbe 8400 alatt elég siralmas még most is.

Aztán jött a quickshifter, ez sem volt egyszerü, találni megfelelő hosszuságu rudat, 

kiderült hogy a sensor nem akar passzolni a QS-hez, de Ago kicserélte és igy semmi nem áll utjába a hétvégi Pannoniaringes tesztnek

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://fekezzrovidebbet.blog.hu/api/trackback/id/tr873087918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

almano 2011.07.22. 00:29:28

Igen a QS problema mar mielott megvetted kiderult, csak ugye nem hallgatsz a hozzaertokre, csak az okos forumozokra...

Blade_RRunner 2011.07.23. 21:29:06

Sajnos az idojarassal szemben meg az elektronika is tehetetlen. :(
Nem volt ma szerencsenk, de majd legkozelebb! ;)
süti beállítások módosítása