HTML

http://motorfoto.blogspot.com/

Friss topikok

2011.04.14. 19:48 Félsvéd

Mégis van remény?

A tegnapi hírben leírt sejtéseimet nagyon sokan készpénznek vették, és pályamotoros körökben egy pániklavina indult el, ami semmiképpen nem tesz jót ennek – az amúgy is sérülékeny – közösségnek.
 
Semmit nem tudunk arról hivatalosan, hogy milyen sorsa lesz a nyílt napoknak – én csak aggodalmamnak adtam hangot a privát blogomon. Természetesen lehetséges, hogy kész tervek vannak a nyílt napok zökkenőmentes folytatására is – mi ennek örülnénk a legjobban – azonban, mint korábban írtam, jelen helyzetben nem néz ki túl rózsásnak a helyzet. Vagy csak nem tudunk eleget…?
 
Ami azonban a legfontosabb, hogy (Bulcsú) Rezső a beígért versenyeket egész évben szeretné végig vinni, így tehát az OB-t, a Road and Ride Kupát és a GSX-R Klub Kupát is –ezen sorozatok nem kerülnek veszélybe.
 
Hamarosan lesz egy gyűlés, ahová az egyesületeket pontosan azért hívták meg, hogy a folytatásról informálják őket.
 
A remény hal meg utoljára, úgyhogy nincs más, mint reménykedni. Izomból.

 

13 komment

Címkék: hungaroring pályamotorozás


A bejegyzés trackback címe:

https://fekezzrovidebbet.blog.hu/api/trackback/id/tr452826559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TéeSzElnök 2011.04.14. 21:56:43

Kitalálhatom? Drágább lesz...

tutisgsxr 2011.04.15. 08:57:33

szerintem nem kéne Svéd-et hibáztatni mert közöl valamit a nagyérdeművel, és kifejezi aggodalmát..Aki készpénznek veszi a bizonytalan jövőt az magát okolhatja..

vernyul 2011.04.15. 11:04:02

olvastam az elozo hirt, amibol a panik lett. nem igaz, hogy a zaj miatt nem lesz motorozas. azert van gaz, mert nincs motoros. egyszeruen nincs penz. en is beszeltem rezsovel, kijarok mar evek ota. 3-4 eve csoportonkent vagy 50 motor volt, tulekedes ment, most meg mi van??? semmi! egesz delelottre 30 motor!!! emberek! nem jartok ki, azert van veszely!!!!!

Tigrisszív 2011.04.15. 12:53:12

Én, mint a pályamotorozásban teljesen járatlan egyén, egy kérdést azért hadd tegyek fel: A Hring-en kívül nincs pálya Magyarországon? Én úgy hallottam, hogy van, és olyan is van köztük, amelyik minőségben talán rá is ver a Hring-re. Vagy pesti harcostársaimnak nem kényelmes esetleg másik pályára elgurulni/eltrélerezni a gépet? Vagy nem értem ezt a Hring-fétist.

tibita 2011.04.15. 13:18:38

@Tigrisszív!

Sajnos, nincs a Hringhez mérhető pálya Magyarországon......még csak hasonló sem.

Lehetett volna, a BalatonRing, de sajnos, azt az Aladin és a 40-rabló akarta megépítetni és amikor kiderült, hogy nem lehet 4X-es áron számlázni, mindjárt "felejtős" is lett a történet.

Bár lenne még 3 Hring szintű pálya itthon!!!!

Még a végén komoly autós-motoros sportélet alakulhatna Mo-n, igazi bajnokságokkal és a háttéripar fellendülésével.

De úgy látom, ez az utolsó szempont, most a telekspekuláció dívik!

Tigrisszív 2011.04.15. 14:36:10

@tibita: Németországi pályázós munkatársaim 2 helyre járnak: a brünni pályára, meg ide Magyarországra, de nem a Hring-re. Majd megkérdezem tőlük, melyik az a pálya. Nagyon dicsérték, csak már elég rég említették, nem emlékszem, melyik az.

Szupi17 2011.04.15. 15:30:43

@Tigrisszív: nem a pannonia-ringre gondolsz?

hagymalevy 2011.04.15. 15:46:53

@vernyul
Hogy hogy nincs elég pályamotoros??
Én tavaly nem ezt tapasztaltam.
Mondjuk hagy ne legyen már 50 (amatőr) ember egyszerre a pályán, az már kicsit zsúfolt és balesetveszélyes is. De én azt tapasztaltam, hogy két nappal a pályamotorozás előtt a legtöbbször nem volt már szabad hely a netes jelentkezésnél.

yodamasta 2011.04.15. 16:00:32

Pannonia Ring masik lehetoseg, a tobbi palya kicsi. Persze nem rosszak azok sem (pl ering), de a Hungagoring elegge kezenfekvo azoknak akik kozel vannak. Es vannak kozel sokan.

40-50 palyamtotoros nem sok egyszerre ekkora palyan. 60 felett kezd gond lenni. De ha kint van 250 ember egy nap, azok is boven elfernek hiszen nem nonstop mennek. 30 perces etapok hosszabb rovidebb pihenokkel, egyszerre max 60 motor es maris szepen el van osztva.

vernyul 2011.04.15. 21:06:00

@hagymalevy: ugy lattam, meg mondta az egyik sportbiro is, hogy nem engednek 50 max 55 gepnel fel tobbet, extrem esetekben talan 60. az mar tenyleg nagyon gaz, ja.
tavaly mi volt: szar ido, el is maradt nap emiatt. amikor volt motoros nap, akkor is kevesebb volt mint azelott egy evvel. azelott egy evvel meg kevesebb volt mint azelobb, stb. de hat ezek szamok es tenyeg: kong a paddock nyilt napon, csak licencesek vannak meg meg 30 ember, de sokat mondok 30-al sztem. ket eve volt, hogy be sem fertunk kimenni, most egybevonjak a delelottot, pedig napsutes es meleg van. ezek tenyek, szomoru vagyok.

vernyul 2011.04.15. 21:08:31

rezso azt mondta, hogy nagyon kevesen jonnek, egyre kevesebben, es igy nem tudja kiberelni a palyat, mert nemhogy bevetel nincs, rafizetes az egesz. tavaly tobb milliot bukott, ezt kigazdalkodta, de iden mar ez nem megy, mert a feltetelek is masok lettek. sajnos, ez is. de hatha lesz nyilt nap, valaki szervez, meglatjuk, hanyan jonnek el... felek, nincs penz motorozni sokunknak

hagymalevy 2011.04.18. 13:11:33

@vernyul: lehet a Hringnél alkudni kellett volna Rezsőnek. Még ha kevesebb pénz is jön be nekik, az is jobb, mint a semmi....Persze vannak költségek, pályabírók, mentő ügyelet, de ezek nem hiszem, hogy az egekbe rúgnak....Én nagyon sajnálom, hogy úgy tűnik megszűnik ez a lehetőség, sokkal szívesebben motorozom ott, mint közúton, ahol a kátyúkat, az öreg tatákat, a kátyúkat, fiatal suhancokat, és újra a kátyúkat és a kátyúkat kell kerülgetni...Ausztria meg kicsit messze van, hogy csak kiugorj egy óra motorozásra:-(
süti beállítások módosítása