HTML

http://motorfoto.blogspot.com/

Friss topikok

2019.02.02. 00:06 Félsvéd

2019 Wintertest Valencia, elsö nap

Összel kezdtük már a szervezést. A törzsvendégek kivánsága az volt, hogy ha már ilyen messzire ejövünk akkor mindképpen legyenek Moto GP pályák, igy most Cartagena és Almeira nem jöhetett szóba

50849891_10213081547249671_7811826263315709952_n_1_1.jpgElsödleges kérdés volt a szállitás amit szerencsére nem külsössel, hanem egy bennfektes, pályázásban jártas fuvarozóval sikerült megoldani, aki a gyorsasági OB-n idén negyedik lett, Katona Dani vállalta két furgonnal.

Sikerült találnom két egymás után következö szervezést Valenciában és Jerezben. Persze talán nem szerencsés hogy 700 km van a 2 pálya között, de a törzsgárdának fontos volt hogy ne legyen olyan hosszú a távollét, mint tavaly (10 napos volt)
Sikerült 6 naposra szervezni ezt a wintertesztet, amiben 2 teljes nap Valencia és két és fél nap Jerez lesz.

Természetesen egy ilyen szervezés mindig necces mert minél több a résztvevö, annal kissebb az esélye hogy mindenféle résztvevö vágyainak meg tudjak felelni. Arról nem is beszélve hogy nem tudom végiglátogatni a foglalt szállásokat, nem tudom elöre hogy olyan bérautot kapjunk-e ami megfelel stb. 

Végülis a Valenciai 2 napra 9 jelentkezö lett (plusz Talma), és Jerezbe hatan fogunk továbbmenni.

Madridba repültünk ahol a béráutó okozta az elsö csalodást, foglaltam egy 7 személyes egyterüt, és pechünkre egy Dacia Lodge autot kaptunk és hiába kezdtünk balhézni, a válasz az volt hogy ez az egyetlen 7 személyes ami raktáron elérhetö. Természetesen nulla csomagtérrel (még jó hogy Ryanair csökkentette a felvihetö poggyászméretet, igy pont befértünk)

Mire tegnap este megérkeztünk a pályára, addigra Varga Tibi megkaparintotta a boxkulcsot és Daniékkal már a boxba pakolás nagy részét el is végezték.

Mindig én kérem a boxkijárat elejét, hogy ne kelljen sokat tolatnom amikor lejövök a pályáról (mégiscsak én vagyok a rengidös)

Elég méretesek a boxok Valenciában, igy még Talma is befért, szóval 11 motorunk van a boxban (Kovács Fecó mindig hoz tartalék motort)

Joci gumismühelye is pont befért a sarokba.

Az idöjárás tipikusan spanyolos, esténként 16-18 fok, nappal 19+napsütés. Az aszfalt 21 fok volt délutánra.

A csapatról pár szót:
Talma BMW HP4
Alen Györfi R6
Kurucz Feri ZX10R
Kovács Fecó BMW HP4 Carbon Race és ZX10RR
Csabcsi ZX10RR
Lovászi Tibi Ducati Panigale
Moshe Yamaha R1M ex IDM
Varga Tibi R6
Varga Tibike Junior MIR Pre Moto4 40 lóerö 250-es blokk
Svéd ZX10RR

Mindenki ki volt éhezve, igy senki nem hagyott ki egy menetet sem, legtöbben elöször voltak itt, szóval a pályatanulás is feladat volt.

Délelött természetesen folyamatosan javultak mindenkinél a köridök. Az utolsó délelötti felmenetel (a harmadik a mai napon) többnyire már jól sikerült mindenkinek, akkor még nem sejtettük hogy délután a szél meghiusítja a további javulást, de délután feltámadt a szél. Olyan zavaró volt a szél, hogy a kigyorsításoknál az aprobb egykerekezésnél odébb tette az elejét. A 12 éves Tibikének ez persze igazi kihívás volt.
De nem csak neki, mert én is lejöttem 3 kör után amikor beláttam hogy igy képtelenség köridöt javitani.

Így csak néhányan tudtak javítani délután, ök is csak keveset. 

Utolsó felmenetelnél Kurucz Ferinek és Kovács Ferinek mégis sikerült javitania, de pl Csabcsinak nem.

Malörök a mai napon: Csabcsi kirongyolt a célvégén a kavicságyba, de nem esett el, Alen egy levezetö körön kicsuszott, következmény nélkül.

Nagyon kevesen vagyunk összesen, talán 100 fö, ennek ellenére 4 csoportos az idöterv, de igy tényleg nem nagyon tart fel senki senkit.

Dani segitségével ma fékbetét csere is volt, mint kiderült carbon betétröl sinter betétre váltani, az komoly féktárcsa csiszolással jár, igy még a féktárcsák is lekerültek az elsö kerekemröl egy egyszerü fékbetét csere miatt.

A napot egy közös vacsorával zártuk, ha nem is a komplett csapat részvételével de mi akik egy nagy 5 szobás lakásban lakunk a belvárosban, lementünk a sarki kocsmába és ettünk, ittunk




 

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://fekezzrovidebbet.blog.hu/api/trackback/id/tr9614603018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása