HTML

http://motorfoto.blogspot.com/

Friss topikok

2010.12.19. 15:27 Félsvéd

A bukás lehetséges definicioja

 A pályázás közben előforduló incidenst csak nemtörödöm, felelőtlen egyén nevezi esésnek, komoly szakember, mint pl. én tudományos alapon vizsgálja meg az eseményt. Íme, az esés megfogalmazása az tudományos szemszögből:

Szakszerű talajminta vétel:

Talajminta vétele befúródásos módszerrel, ily módon a szakember pontosan meg tudja rétegtanilag határozni a helyi talaj adottságokat és talaj típusokat.

Mintavételre rendszerint erős teljesítményű eszköz használandó, amely nagy sebességgel halad a talaj felső rétegein. Minél mélyebb a mintavétel krátere, annál informatívabb a talaj tudományos elemzése is. Komolyabb geológusok ezért arra törekednek, hogy a lehető legnagyobb sebességgel a felsőbb kavicsrétegeket áttörve, a mélyebben található rétegekhez eljussanak. A geológus a mélyebb rétegekbe hatolással különleges és ritka rétegek felfedezésében bízik.  A legkiválóbb geológusok megpróbálnak olyan mélységig behatolni a kavicsrétegek alá, ahol még ember korábban nem járt. Érdemes kiemelni azokat a kutatókat, akik ugyanabban a kavicságyban több fúrást is végeznek, esetenként saját testüket fúróhegyként használva.

A kutató körültekintően ügyel arra, hogy ezeknél a befúródásoknál mindig új behatolási szöget használjon, hogy az eredmény átfogóbb legyen. Ez a fajta talajminta vétel a csapat többi tagjaiban elismerést vált ki, különösen nagy az öröm, amikor a fúrást kivitelező geológus visszatér a bázislágerbe. Gyakran kerül sor alkoholtartalmú jutalom kiosztására is.
A csapat tagjai ezután a fúróeszközt állják körbe és csodálatuknak így adnak hangot: "a légszűrőnek semmi baja", vagy "egész jó ez a kavicsmintás design". Az ilyen kijelentéseket általában dicsérő pillantások kísérik a geológus irányába. Miután a sikeres geológust elég alkoholtartalmú itallal kezelték, (nem lehet kevesebb, mint 10 doboz sör), elkezdődik a fúró eszköz felkészítése további fúrások végrehajtásához. A csapattársak buzdítása közepette a geológus felkeresi a bázisláger összes többi geológusát. A látogatások célja a fúróeszköz alkatrészek felkutatása.

A geológus éles kiáltással jelzi, amikor végre egy testvér fúrómodellt talál.  Azonnal nagy egyetértés alakul ki közte és a testvérmodell tulajdonosa között a fúrótípus előnyeiről.

Rövid idő múlva általában szilárd elhatározásra jutnak, hogy ez a típus, az egyik a legalkalmasabb modell talajminta vételére, ami jelenleg a piacon kapható. Annak érdekében, hogy az új barát meg legyen győzve fúróalkatrészek átadásáról, célszerű nagyobb mennyiségű alkoholtartalmú érzéstelenítőt használni.
Ha az akció sikeres, a fúróeszköz már egy rövid és átszerelt éjszakát követően, a talajkutatási terület megnyitása előtt, időben készen áll további talajminták vételére. 

 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://fekezzrovidebbet.blog.hu/api/trackback/id/tr772525936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CS ügynök 2010.12.23. 20:30:32

Hát FÉLSVÉD nem semmi stílusban tudsz írni a "bukásról":)
Ezen a téli szomorú ködös estén legalább egy jót röhögtem ezen az angol (svéd) humoron

mugenmbx 2010.12.23. 20:52:46

ÜDV!

új vagyok a témában, jövőre szeretnék kipróbálni egy páját magyarországon motorral. most találtam ezt a honlapot, hát végigolvastam az összes írást, mindegyik tetszett. kivéve ezt az utolsót. szerintem ez nem vicces egyáltalán. CS ügynök szerintem hülyeséget írt. de a félsvéd nevezetű is. nem hinném hogy talajmintát akar valaki venni esés közben..ezen mit élvezne akárki is?

na mindegy. inkább segítsetek, mint tapasztalt versenyzők, hogy az rgv250-es mocimra michelin road gumival milyen időt mehetnék első napon? (utcán már a térdem egyszer majdnem leért, mikor mögöttem ült a haverom a börzsönyben)

köszi

bóldog karácsonyt

nortonvincent 2011.01.18. 17:32:10

Szia,
2:50 et
vigyazz,elotte kerdez ra kell e valkinek minta,es ha igen a playa melyik kanyarabbol keri.
süti beállítások módosítása