HTML

http://motorfoto.blogspot.com/

Friss topikok

2011.01.30. 13:45 Félsvéd

Ghostrider él

 

Bocsánat, hogy csak ilyen hirtelenjében szegezem nektek ezt a vitathatatlanul fontos kérdést, de a Ghostrider, ugye megvan mindenkinek? Ugye, igen? Az őrült faszi, aki 300-zal szokott volt a svéd autópályákon szlalomozni, aki számtalanszor rakta már a cső rossz végére a rendőröket. Filmjei ereklyeként terjednek az interneten, és legalább annyi csodálója van, mint amennyien szívből gyűlölik őt. Őt. Mert Ghostrider csak egy van, és akár hiszitek, akár nem, itthon, Svédországban az összes fórumon ismerik – személyesen is.
 
 
 
Ghostrider egy legenda, de a szóbeszéddel ellentétben egyáltalán nem annyira misztikus muki, amilyennek gondolják itt Magyarországon. Ghostrider, azaz Patrik legalább annyira könnyen megtalálható és lenyomozható figura az itteni svéd fórumokon, mint akármelyik hétköznapi Félsvéd nevű felhasználó itt az indexen.
 

 
Nem is igazán értem, hogy mi volt a feltételezés alapja, de akkor most szintén megcáfolom azt a mítoszt, miszerint a Ghostrider már többször meghalt. Nem, Patrik még egyszer sem halt meg, újraéleszteni sem kellett soha – Patrik él, Patrik jól van, Patrik épp a filmsorozat következő részén dolgozik, ami Ghostrider 6.66 címmel kerül majd forgalomba. Már az első részben is ő szerepelt, meg a többiben is, és az utolsóban is ő fog. Soha nem volt dublőrje, és az állításokkal ellentétben soha nem okozott halálos baleseteket – esni persze esett már, volt, hogy nagyot, nézzétek csak a képeket.
 

 
Svédországban már régóta ismerjük őt. Tudjuk, hogy hívják, tudjuk, hol lakik, tudjuk, mi a felesége neve. Sok mindent tudunk róla, és az a poén, hogy a rendőrségnek is legalább ennyi információja van Patrikról. Ám a svéd törvények szerint csak akkor tudnák elítélni a fickót, ha rajtaütéssel fogják el. Mint tudjuk, az utóbbi 10 évben ez még senkinek nem sikerült.
 
 
Patrik rendszeresen jár a híres Nürburgring melletti Nordschleife-re. Újabban egy Subaru Imprezával is csapat erre-arra – mi onnan szoktuk felismerni, hogy jön egy nagyon fekete Impreza, ami egyenesen nem, kizárólag csak keresztbe kenve tud közlekedni.
 
 
Patrik közvetlen pali, bárkivel szívesen elbeszélget. A Nordschleife mellett Svédország vezető sportmotor fórumján is megtalálható.
 
Biztos vannak, akik morális okokból nem szeretik Patrik videóit, de ahogy uralja járműveit, az valami félelmetes.

 

219 komment

Címkék: ghostrider pályamotorozás


A bejegyzés trackback címe:

https://fekezzrovidebbet.blog.hu/api/trackback/id/tr812610108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisi 2011.01.30. 23:32:28

1: ha tényleg olyan hű de ügyes, akkor az első videó miért arról szól hogy egy üres pályán szarrátörte a motorját?

2: csipkebokor vessző

3: egy 150 kilós és kb. 200 lóerős, fél méter széles motorral mióta nagy szám lehagyni egy családi kombi Volvot? fojon ő is egy V70-est és azzal alázza a rendőröket, akkor még talán azt mondom rá hogy ügyes. ez most így olyan mintha kihívnék futóversenyre egy 80éves nagymamát aztán arra verném a faszom hogy milyen jó vagyok

4: ha tényleg olyan jó pályán is Patrik (bocs félsvéd, de így hivatkozni rá mintha személyesen is ismernéd elég seggnyalónak jön le) akkor miért nem arról szólnak a videói, hogy sorra nyeri a versenyeket? vagy annyira azért mégsem jó?

5: nem az a baj vele, hogy gyorsan megy, mert kb. nem létezik olyan motoros aki még nem ment volna gyorsabban a megengedettnél. énis tettem már meg 10km-t 14 perc alatt a fővárosban viszonylag nagy forgalomban, de egyrészt nem vagyok rá büszke (siettem) másrészt nem ettől érzem magam valakinek, harmadrészt nem azért csináltam, hogy direkt polgárpukkasszak.

az a baj, hogy ez a Patrik barátotok 100%-ig öncélúan, magamutogatásból teszi mindezt, és direkt arra megy, hogy a rendőröket szivassa. és ráadásul az egészet felveszi videóra és felrakja a netre.
amit aztán a sok kispöcsű megnéz, és úgy fogja fel, mint követendő példát. ez persze nyilván nem csak az ő hibája, hiszen sehol nem írja, hogy holnaptól kövesse mindenki.
de attól még mindenki tudja, hoyg ez a helyzet. ugyanúgy, mint ahogy az elbaszott törvények szerint nem lehet felelősségre vonni, de attól még tök egyértelmű, hogy neki is hatalmas szerepe van ebben. (kiváncsi vagyok látta-e már a hírhedt mecseki baleset videóját, és megfordult-e a kopasz buksijában, hogy esetleg részben az ő lelkén is szárad a dolog)
ha lenne benne minimális felelősségtudat akkor már rég levette volna a videóit és nem csinálna többet, maximum a saját maga szórakoztatására.

amúgy megértem aki odavan érte, ő meg meri csinálni azt, amihez más csicska. meg persze ez kell a népnek, végre valaki jól megszopatta a köcsög rendőrt, aki a múlt héten megbüntette őt amiért a buszsávban előzte végig a sort. és most ezzel nyugtatja kicsi lelkét.

meg persze a halálát is lehet kivánni, hiszen mi van ha belecsattan a kocsimba amikor épp nem jön össze az előzés. ha mondjuk bebólintana a hátsó ablakomon akkor ha túlélnénk mindketten az ütközést akkor lehet, hogy én is addig ütném amíg mozog.

(és most lehet köcsögautósozni meg úgysemültélmégmotoron-ozni, meg azértvagyköcsögmertcsakszeretnélígymotoroznimintPatrik-ozni, hajrá)
bocs hogy kicsit hosszú lett, remélem senkit nem terhelt le agyilag hogy ekkora összefüggő szöveget kellett értelmeznie, ügyesebbek még talán ki is szúrhetik belőle a lényeget :)

Jirzsij 2011.01.30. 23:46:45

Eszméletlen jól megy a csóka! És igenis kellenek a hősök, akik néha kiborítják a bilit.

Más országokban egymást lövik halomra a népek. Politikusok, békefenntartók, nagyhatalmak játszanak emberi sorsok ezreivel. Lássuk be, az élet nem steril! El tudom képzelni, hogy a precíziós svéd rendben valakinek elgurul a gyógyszere. Nem magasztalom az ürgét, de a videóit imádom!

Egyébként mitől olyan népszerűek a száguldozós, rendőr szopatós filmek? (Fast and furious, Transporter, Tolvajtempó, Ronin...). De már régen is voltak ilyenek (Dukes of Hazard, a sorozat és a film is :)) Ezek mire nevelik a mintapolgárokat? Mind a rendőröket szopatja!!! De tényleg, miért nézik olyan sokan?

Na, jó éjt kishazám, fortyogjatok csak! :)

muz 2011.01.30. 23:58:50

Nem foglalok állást az ügyben mert bennem is elég ellentétes érzéseket váltott ki a pali.
De aki azt mondja,hogy nem nagy kunszt,meg olyan motorral.....,meg biztos nem is olyan jó motoros..........stb.
Nos,az keresgéljen a neten vidiket,aztán üljön le egy percre gondolkodni!!

sundokaan 2011.01.31. 00:00:24

addig lesz fasza gyerek, amíg valakit fel nem áldoz a hülyeségével..

Never ending dead 2011.01.31. 00:02:47

Ez a kopasz Ender baba, akinek véletlenül még tart a szerencséje?

Szeretném már ha ez is írna cikket a TC-re, hogyaszongya: "barom voltam, most inkább veszek egy kis szar fiatot és innentől nem leszek barom."

Never ending dead 2011.01.31. 00:05:53

Én nem mondom hogy nem nagy kunszt, igenis nagy kunszt, csak azt a kamionost sajnálom, akinek majd életre szóló "élményt" szerez azzal, hogy egyszer becsavarodik alá. Az ilyen felhőkarcoló barmok miért nem versenypályán állatkodnak a hozzájuk hasonlók társaságában? Hogy kerül egy ilyen a közútra?

Brigi \"B. A.\" főnöke 2011.01.31. 00:08:26

Nem ismerem a svéd jogszabályokat, de ez a tettenéréses dolog oltári baromságnak tűnik így messziről. Esetleg valaki belinkelheti az ottani szabályozást, a fordítást megoldom.

Ha el akarták volna kapni, már elkapták volna, gondolom ismerik a helikoptert, az útzárat, a mobiltelefon cellainformációit, és az alibit igazoló tanúk kihallgatására is volt már példa.

Szerintem nem ez a faszi a gósztrájder.

Félsvéd · http://www.youtube.com/user/felsved 2011.01.31. 00:26:03

hátha ujdonság egyeseknek
mindenki aki pályázik az tudja hogy egyszerű párezer forintos lánckerék cserével elég nagy ugrást lehet elérni a sebesség kijelzőn.
Az én k9 is le van áttételezve igy már a Slovakiaring célegyenes közepénél 299- nél kiakad az óra és mégis tovább gyorsulok. Aztán ha megnézem a gps- Racechrono pontos adatait akkor látom hogy csak 260-270 volt az. tehát ha egy videot arra akarok kihegyezni hogy sokkaljam anézöt akkor csak le kell áttételezni és máris mutat 300 at pedig 200 al mész. és ráadásul sokkal brutálisabb a kigyorsitás is ami megintcsak tetszik a nézőnek
hogy miért a rendörökkel játszik?
mert senki más nem probálja meg a tempot követni igy legalább van mit filmezni hátrafelé, ráadásul a nézőt pont ez izgatja fel, mintahogy titeket is.
Egyébként nemcsak motorral készitett utcai forgatást, autoval is keresztbe közlekedik és akkor sem tudja senki követni ha volán van a kezébe.
Nem hittem hogy meg kell magyaráznom hogy itt nem a veszélyeztetés a lényeg mert akkor babakocsis mamák is láthatoak lennének a filmjein
Ez üzlet, olyan felvételek kellenek amik sokkolnak, ehhez nagyon jol jön a rendőrauto, és ezt a sokkhatást bőven tulteljesiti amint az kiderül a ti reakciotokbol is.
csőppet sem rossz ember
Az hogy halálát kivánjátok, elég szomoru, de az hogy meghalhat, ez biztos hogy benne van a pakliban. De a halálos veszély az állandóan ott van amikor felülök a k9 re és evvel mindannyian ugy vagyunk akik pályázunk. A sportmotorokban a fő vonzerő a veszélyérzet legyőzése , az az adrenalin amit az a brutális erőleadás nyujt amire ma a sportmotorok képesek.
Tehát az hogy meghalhat az nem elriaszto tény egy sportmotors számára, söt szinte adrenalin kerestetik amikor elöveszed a vasadat.
Tehát kivánni egy motoros halálát nem kell, az esélye ugyanis amugyis tulságosan nagy....

seniman 2011.01.31. 00:30:04

"mennyi?husz! 2011.01.30. 17:29:13
Azert valjuk be a rendorok huzasa jo moka az mar mas kerdes, h nem nagy skill kell ahoz, h egy masfel tonnas max 150 lovas rendorauto elol elugorjunk egy 200 kilos 150 lovas motorral. "

A rendőrségi Volvok mind T5-ös motorral vannak szerelve a svédeknél ugyanúgy mint itt angliában,vagyis 250tagú a ménes.De tény hogy esélye igy sincs a GSX-R ellen,ami viszont nem szériakivitel.Ha megnézed a videoit,a 2005-ös részben már egy turbós gixxerrel megy,ami sacc per kábé szintén 250ló.

seniman 2011.01.31. 00:34:11

"Brigi \"B. A.\" főnöke 2011.01.31. 00:08:26
Nem ismerem a svéd jogszabályokat, de ez a tettenéréses dolog oltári baromságnak tűnik így messziről. Esetleg valaki belinkelheti az ottani szabályozást, a fordítást megoldom.

Ha el akarták volna kapni, már elkapták volna, gondolom ismerik a helikoptert, az útzárat, a mobiltelefon cellainformációit, és az alibit igazoló tanúk kihallgatására is volt már példa.

Szerintem nem ez a faszi a gósztrájder."

Nekem van egy másik teóriám.Az hogy megrendezett az egész és a rendőrök csak statiszták.Főleg a harmadik rész után kezdett ez tudatosulni bennem.A harmadik részben európa turnéra ment,de a fricceknél nem mert jaszkarizni az utakon.A svéd rendőrök ekkora muja birkák,ennyi.

Atix 2011.01.31. 00:42:14

Minden részét láttam! Több mint 20 éves motoros multtal rendelkezem, még is azt kell mondjam csodállom a fazont. Annyira magabiztosan uralja a vasakat, mintha a faszából rángatott volna ki 200 pacit.... :)
Van a hozzászólók közt 1-2 (tipikus) autós. Nekik csak annyit mondanék, hogy nem ezt hivják veszélyeztetésnek!
Szerintem a veszélyeztetés az amikor 60 év felett nem vonják be a jogsit! Meg amikor ,, nem láttam hogy jösssz" mert az egyik kezembe telefon volt a másikkal meg a meki krumplit tömtem az arcomba.
Erről ennyit...
Mondjuk lehetnének a helyi yardok is kreativabbak picit! Mondjuk ha rendőr gixerekkel próbálkoznának. Az lenne ám a jó kis csetepaté....
:)

Krisi 2011.01.31. 00:48:11

@Félsvéd: remélem azért átérzed a különbséget a Slovakiaring és a tömött svéd 3sávos autópálya között, mert nekem nem úgy tűnik. nem azon akadt ki a jónép, hogy gyorsan megy Patrik barátod, hanem azon, hogy ezt forgalomban teszi és még büszke is rá.

@muz: az, hogy ki a jó motoros elég relatív. valaki szerint gósztríder, mások szerint Rossi, szerintem meg az, aki budapesten futárként lenyom évi 100ezer kilométert baleset nélkül még -13 fokban is :)

Atix 2011.01.31. 00:51:15

@Krisi: Melyik futár megy pesten évi 100 ezret? Te?

Krisi 2011.01.31. 00:54:03

@Atix: aztán néha van a kettő metszete, amikor a telefonáló SUV-os plázapicsa egszercsak minden előjel nélkül megfordul a dupla záróvonalon (láttam már ilyet nem egyszer), ilyenkor a hajára kenheti a tudását a 240-nel érkező gosztrájder. az, hogy tudja kezelni a gépet 200 felett még nem jelenti azt, hogy nem érheti baj. klasszikussal élve a fizika rá is vonatkozik.

(amúgy tényleg nagyon érzi a vasat, ezt szerintem nem vitatja senki. de a motorvezetés és a közlekedés két külön dolog)

Krisi 2011.01.31. 00:56:06

@Atix: ki az az évi? amúgy nem vagyok futár :)

Jamesblond 2011.01.31. 01:08:51

@butatót: Nem azt mondtam hogy hagyják békén, de ha üldözik a nép között, olyan rendőrrel üldöztessék, aki egy kitáblázott-előre jelzett kereszteződésbe nem ész nélkül vágódik be. Ha egy másik motoros jön az autó helyett, a motoros csúnyán megszívja. Amiatt pedig kár a "ghostridert" okolni. A rendőr volt a balfék. Leereszkedett nála a köd, mert ő majd megmutatja... A 250 lovas Volvo is csúnyán bír menni ha kell. Ha a zsaru nem tud ott megállni vele ahol szeretne, vesse le/vessék le róla a zubbonyt. Szóval a profi "veszélyforrást" ne egy másik amatőr "veszélyforrás" forgalomba helyezésével orvosolják. Erre gondoltam. Egyébként meg nem tudjuk mi áll a dolog mögött... Szerintem v.mi biznisz.

seniman 2011.01.31. 01:55:08

"Mondjuk lehetnének a helyi yardok is kreativabbak picit! Mondjuk ha rendőr gixerekkel próbálkoznának. Az lenne ám a jó kis csetepaté....
:) "

A veszprémi yardoknak volt speedmotorjuk.Egy hétig.Összecsukták a barmok............... :-)

BelaVak 2011.01.31. 05:01:02

Hat ennek sem viszek viragot a sirjara, ha egyszer ugy all fejre. Mit ne mondjak, nagy batorsag kell sved rendoroket szivatni.

Aki szerint meg nem veszelyes, arra meg csak annyit tudok mondani, hogy lehet, hogy o speciall uralja a vasat, de az a 10.000 rajongoja, aki a jutyubos videoin rejszol, nem biztos. Persze erre gondolom azt mondjatok, hogy ki gondolta volna, hogy akarcsak egy is kedvet kap hasonlokra, foleg, hogy latja milyen kuul, es mindenki hogy oda van erte, meg nem is veszelyes, hiszen o is legalabb akkora arc, mint a Ghostrider.

Figlar 2011.01.31. 06:24:58

A svéd rendőrökről annyit, hogy évente kb 400 balesetet okoznak csak Skåne-ban. Sok milliós kárt okozva. Ezek a Volvók nem 150 lóerősek, hanem kb 250. Viszont mindenféle képzés nélkül a seggük alá teszik, akár 0 km gyakorlattal. Ehhez képest ez az ember még senkinek nem okozott kárt. Csa mint sok embernek, tele a töke aknak igazuk vhogy autópályán még mindig csak 110 a max sebesség. Ez az ország 2400 km hosszú ám. Az autópályák meg sokkal jobbak mint magyarországon. Sok embernek igaza van abban hogy ezt nem közúton kéne előadni. De az vesse rá az első követ, aki még soha nem ment gyorsan. Főleg ha egy ezres gépe van. Olyan hülyét még nem láttam aki 130-as tempóhoz olyat vesz. :))) Rajta kívűl azt hiszem sok-sok ember nem való közútra, többek közt pl. az sem aki engem a zebrán elütött. Pedig őt biztos nem zavarta száguldozó motoros. Itt elég ha csak közelít valaki az átkelőhelyhez, már meg kell állni és elengedi. Szerintem kevésbé veszélyes ő, mint sok balf...sz az utakon.

közlekedési bűnöző (törölt) 2011.01.31. 06:27:31

@CJKrisz: Régebben úgy tudom, Hayabushával nyomta. Hogy most ez éppen milyen motor, azt nem is néztem, de legfőképpen nem is érdekel. Yamaha, Suzuki, Honda, tökmindegy - nem ez a lényeg. Egyébként tényleg keveset motoroztam, azt is MZ-vel, meg egyéb szarokkal.

Figlar 2011.01.31. 06:39:43

Brigi \"B. A.\" főnöke
2011-01-31 00:08:26
Ő az, hidd el. És nem üzlet. Itt tényleg nem tehet semmit a zsaru, ha nem kapja el és nem tudja bizonyítani helyszinen, vagy fotóval amin látszik a rendszám. Sőt tovább megyek, én is mentem gyorsan ( csak 50 helyett 58) de mivel fotó nem volt, így utánam jött a garázsig és szólt hogy legközelebb ne siessek. Tényleg elég bénák tudnak lenni, de legaláb nem bunkók és nem baszogatnak feleslegesen senkit.

Figlar 2011.01.31. 06:48:00

Krisi
2011-01-31 00:48:11
Láttál te már tömöt háromsávos autópályát Svédországban?
Amúgy én meg a feleségem naponta több mint 500 címre megyünk ki motorral, de a 100 ezer km nagyon mem akar
összejönni. Pedig itt volt már - 27 is a télen.

Csak a yamaha 2011.01.31. 07:05:56

Sok rossz indulatú,irigy ingerszegény!Nem mind1 nektek mit és hogyan csinál?!Kárt okoz nektek...Azért olvassátok/szóltok hozzá mert ingerszegények/beszarik... vagytok.
Sok álszent unatkozó/okoskodó birka......

Opel P1 · http://www.pbcomputer.hu/ 2011.01.31. 07:06:37

@Félsvéd:
Nem ártana átfutnod a magyar helyesírás szabályait.
Az ilyen írások láttán mondják sokan - teljes joggal -, hogy esik a színvonal.

Giraffa 2011.01.31. 07:25:13

@butatót: "Tőled is megkérdezem: akkor mit csináljanak vele?"

A megoldásra nem nekem kell ötletet adnom, nem az én dolgom.

Tudtommal nálunk tilos a motorosok üldözése, pontosan azért, mert üldözés közben ön- és közveszélyesek.

közlekedési bűnöző (törölt) 2011.01.31. 07:30:01

@Csak a yamaha: valószínűleg te vagy ingerszegény, mert a motoroddal vered magad ahelyett, hogy meghúznál valami nőfélét.

Egyébként meg lehet, hogy ő személy szerint nem tesz nekem semmi rosszat, de az internet segítségével olyan dolgot reklámoz, amit itt a közelemben is megcsinálhat néhány hülyegyerek, akinek van 400.000 Ft-ja befizetni 20%-ot egy motorra....

kroni1 2011.01.31. 07:42:00

Elismerem, hogy ügyes srác, de szerintem aki pályán nyomja az az igazi motoros, neki is ott kéne vagánykodnia. Ha olyan jó motoros akkor versenyeken fitogtassa az erejét és az ugyanolyan motorral versenyzőket alázza meg! Egy rendőrautó más kávéház, erre én nem lennék büszke..

Figlar 2011.01.31. 07:57:52

Csak a yamaha
2011-01-31 07:05:56
Ha igazán szereted a motorozást, akkor beláthatod hogy erre semmi szükség. Ez csak feszültséget okoz és még nagyobb utálatot irántunk.
közlekedési bűnöző: igazad van hogy nem igazán kéne közúton, de szerintem nem is nézik reklámnak és követendő példának. Bankot sem a filmek miatt rabolnak. Akire rossz hatással van, az alapból hajlamos rá, előbb vagy utóbb
ennélkül is megteszi.

Tigrisszív 2011.01.31. 08:55:36

Amikor először láttam Ghostrider videot, csak annyit mondtam: Ez egy állat, a szó összes pozitív és negatív értelmében is. Azóta is ez a véleményem. Kár moralizálgatni, meg egymásnak esni. Félsvéd jól mondta, legalább annyian kedvelik, mint utálják. Mondjátok rá ti is, hogy "ez egy állat", s ezzel minden elmondanak a kedvelői is, meg az utálói is.

Széles utat!

Figlar 2011.01.31. 09:08:54

Tigrisszív
2011-01-31 08:55:36
Ámen :)

Krisi 2011.01.31. 09:41:48

@Figlar: öcsém, mondtam egy számot csak úgy hasamra ütve, tényleg ebbe az egybe tudtok csak belekötni meg hogy 3 helyett csak két sávos az autópálya? mondok egy titkot: nem ez volt a lényegi része a hozzászólásomnak

VoLk&StRoY 2011.01.31. 09:41:56

@Giraffa: "Tudtommal nálunk tilos a motorosok üldözése, pontosan azért, mert üldözés közben ön- és közveszélyesek."

www.youtube.com/watch?v=6ZCQPNegYO4

GERI87 2011.01.31. 09:54:58

@Félsvéd:
Tehát enyhén vulgárisan szólva ez egy proli aki tetszik a proliknak:D

Az meg egyenesen nevetséges hogy aki nem ájul el ettől a nyomitól az csak is "autós" lehet vagy konformista.

@Figlar:

"De az vesse rá az első követ, aki még soha nem ment gyorsan"

tartósan, forgalomba, pláne rendőr által üldözve? Nem.
Dobhatok?

Érdekes hogy többnyire az ilyeneknek csinálnak emlékvideót...

speed2006 · https://picasaweb.google.com/figlar2006 2011.01.31. 10:24:24

@Krisi:
Öcsém 50 éves vagyok. Nem a 3 sáv volt a lényeg, hanem az hogy tele. Ritkán van itt akkora forgalom :)

@GERI87
Látom tényleg nincs értelme normális hangnemben hozzászólni valamihez. Ki beszélt rendörről?
"Főleg ha egy ezres gépe van." Írtam volt. De biztos van kivétel. Csak akkor minek akkora motort venni? Én elhiszem neked hogy soha nem mentél többet a megengedettnél, vagy ha igen, akkor biztos le volt zárva az autópálya a részedre és ki volt üritve Budapest. Én meg most jöttem vissza egy holdutazásról.

Dongola 2011.01.31. 10:26:46

@Félsvéd:

Az nem esik le itt a hozzád hasonlóknak, hogy ez nem egy kib*szott mozifilm és pláne nem egy játék!
Itt nem kaszkadőrök vezetik a rendőrautókat, a sima autókat pedig pláne nem, hanem hús-vér emberek, egyszerű anyák, apák, testvérek, barátnők, stb., akik igazából megsérülnek, ha ez "húde király" csávó elnéz valamit a nagy királykodás közben. Az itt a probléma, hogy őket baromira senki nem kérdezte meg, hogy akarnak-e a saját életük kockáztatásával statisztálni "a nagy" ghostrider közúti maszturbálós videóiban.

Emberünk a belinkelt videón egy tök üres pályán megy neki a falnak, akkor mégis mitől vagy olyan rohadt biztos benne, hogy a forgalomban soha nem fog hibázni? Mert eddig még megúszta?

Ez meg a csúcs beszólásod:
"mert a saját életén kivül senkiét nem veszélyezteti soha, avval sem hogy 200 felett megy el egy auto mellett hiszen egyetlen autos sem tud rá reagálni, mert nincs ideje az autosnak valamit hibázni, mert mire feleszmél addigra már senki nincs a környékén sem"

Na tessék cimbi, nézd csak meg bátran, hogy meg mi történik amikor egy autósnak nincs ideje reagálni:

www.langlovagok.hu/kepek/3147_szemelyautoba-csapodott-es-ketteszakadt-egy-motor-salgotarjanban

És most képzeld el, hogy a gyereked ült a jobb hátsó ülésben, aztán tapsikolj a kis patrik barátodnak, hogy mekkora kurva nagy legenda... Ja persze, itt az autós volt a hibás, nem is kérdés, csak hát ugye, nem igazán "volt ideje reagálni". Meg hát mind tudjuk, hogy a nagy ghostriderrel ilyen sose fordulhat elő, mert a röntgenszemével a kanyarokba is belát.

Na további jó mesenézést gyerekek.

Bandit_UA 2011.01.31. 10:41:16

Patrik, respect neked, azt hittem már régen meghaltál. Na de akinek halálhírét keltik, az...

Az a baj, hogy sok az önjelölt Ghostrider, aki azt hiszi, hogy rajta nem fog a golyó...
Здравствуйте, я русский Гострайдер:
www.youtube.com/watch?v=XihQeZpwqpE

...20 év körüli szimpatikus orosz fiatalember debütáló videóját láthattuk. Tiszta hülye, nem? Hozzá képest Patrik egy kalapos, vasárnapi Wartburgos...

GERI87 2011.01.31. 10:42:31

@speed2006:

"Főleg ha egy ezres gépe van."

Most fel van mentve akkor, mert más is ment már életében gyorsan??
Ez nem jó érv..

A Hold melyik oldalán voltál?:)

Nindzsaa 2011.01.31. 10:58:05

rettegtek,gyűlölködtök okosan viselkedtek,
ha a ti fajtátok balesetet okozna nekem és megúsznám,akkor én szétcsapnám a fejeteket...
értetek nem lenne kár,ghostridert viszont nem bántanám, ő kivívta a szimpátiám.

Figlar 2011.01.31. 10:58:59

Ezt se mondtam! Sőt ha visszaolvasol, nem tartom jó dolognak. De bevallom én is szoktam gyorsan menni néha. De csak olyanlor ha közel s távol nincs semki és egyedűl vagyok a kocsiban. Sajnos versenypálya kevés van, föleg amin élvezetes menni, és az is
méregdrága. Hozzánk a sturupi
van közel, a maga 2100
méterével és 200 méteres
célegyenesével. Pffffff.
Visszatérve erre a komára, sajna ö nem is a legrosszabb itt.

Giorgio™ 2011.01.31. 10:59:27

Gy.k.: Magyarországon, mindenre zsigerből fújni kell.
Ezért ilyen jó a hírünk a világban.

'saztán? 2011.01.31. 11:24:55

imádom olvasni a buta kommenteiteket, ne hagyjátok abba! külön örülnék több nyelvtan leckének is, mert abból sosem árt. :)

NTonee 2011.01.31. 11:51:04

@Félsvéd:
Felelőtlen, világ szemete ez az ember és te legendának tartod? Nem veszélyeztet senkit? Eszednél vagy te? 2007. június 10 - Mecsek. Ott is csak egy vétlen normális (!) motoros halt meg egy ilyen "senkit sem veszélyeztető" száguldozó miatt! Ott van a posztban a videó, hogy ő is hibázik. Megnézném mekkora hero lenne a szemedben, ha a családod kerülne szembe ezzel az IQ huszárral, valamelyik jó kanyargós úton.

odb 2011.01.31. 11:52:57

Felesleges újfent erről vitázni. Itt szemléletbeli különbségek vannak.
Egyesek úgy gondolják, hogy az adótörvényeket kijátszó, minimálbérre bejelentett milliomos vállalkozók a népi Robin Hoodok, mások arpirítóan pofátlannak gondolják őket.
Egyesek úgy vélik, hogy a súlyos százmilliókat lenyúló politikusokkal nincs gond, csinálják csak ha elég élelmesek hozzá. Mások szerint ez a rendezett társadalom átverése.
Sokan egyetértenek azzal, hogy a buszsávban közlekedő X5 sofőrje jól teszi, hogy nem követi a KRESZT, ha már megteheti. Van olyan, aki szerint ez szemétség.

Ez az ügy pont ilyen. Sose lesz egyetértés és nincs is egyetemes igazság, szemléletmód kérdése. a dolog.

Laciii 2011.01.31. 12:10:25

Ügyes de kcsg.
Gyorsaságot bizonyítani ott a Man TT, rendőrökkel akar keménykedni meg irány az USA ahol felkenik ha tudják ás nem bánják ha megdöglik.

Figlar 2011.01.31. 12:15:07

Azért halálbüntetést talán nem érdemel :)))

2011.01.31. 12:25:12

Na a videón nem gyengén elbassza a rendőr gyerek. Még jó, hogy ilyen jóképességűeket engednek üldözni. Amúgy már régen nem csinálná, ha a rendőrök nem mennének bele a csínybe, mert nem lenne túl sok értelme. Jól elszórakoznak egymással, de míg egy motor, ha nekimegy a keresztbe menőknek, akkor mindenki (a motoros nem nagyon, de az magának kereste a bajt) megmaradhat, az a nagy szarkupac rendőrautó ellen annak a keresztező autónak sem lett volna esélye. Biztos megérte. Elkapni meg esélyük sincs, ennél komolyabb autókkal sem lenne.

Félsvéd, te meg jól felidegesítetted a mai biztonsági társadalom prominenseit. Ezek még a vécére is protektorokkal mennek, nem szabad ilyen cikket berakni nekik. Még szívinfarktus kapnak szegények.:)))

1000rörö 2011.01.31. 13:24:55

Ez a sok köcsög motorellenes mit keres ezen a fórumon???

muz 2011.01.31. 13:35:27

Szerintem is veszélyes amit csinál.Bármilyen ügyes is mindig van egy első alkalom.
De ez az iszonyatos fröcsögés ez a zsigeri gyűlölködés kicsit elszomorít és elgondolkodtat.
Igen,igen majd ha az én gyerekem ......stb.
Nagyon sok idióta van ebben az országban,akiknek ez az egyetlen szórakozása,pedig a kis pöcse mindig kéznél lenne.

Arie135i 2011.01.31. 13:38:45

megnéztem a videókat, nagyon durva... veszélyes is. de mondjuk fel nem merült bennem még ötlet szinten se, hogy akkor ezt fogom csinálni holnaptól. ez a példaképes szar szöveget tegyük már zárójelbe. az aki ezt a Ghostrider után csinálja, tuti biztos nem a videók alapján döntött így egyedül, hanem alapból elmebeteg volt mint ez a pasas....
attól, hogy valaki gyorsan motorozó ürgét néz a youtube-on - nem feltétlenül válik ámokfutóvá, nincs direkt okozati összefüggés audio-vizuális anyagok és egy egyén közlekedési morálja közt. aki ezt írta, légyszi mutasson erre valami kutatást vagy bármit, mert szerintem full hülyeség.
a pasas egy félelemérzetmentes idióta (aki veszélyes magára és másokra nézve is talán) és mellesleg kurvára nagyon durván tud motorozni. ennyi, akinek nem tetszik ne nézze.

NTonee 2011.01.31. 13:40:41

@1000rörö: Itt NEM A MOTORRAL van a legtöbb embernek baja, hanem a vezetőjével és azzal, aki ezt az embert legendaként, hősként kezeli! Tanulj meg olvasni!

picimacika 2011.01.31. 14:00:42

Nálunk tuti nyakát szegné az "autó út" minősége miatt.
Belefutna egy tankcsapdának is beillő kátyúba többet nem kelne fel :(....

Tigrisszív 2011.01.31. 14:05:35

Egyébként van fent Ghostrider-nek Imprezás videoja is. Attól pölö nem voltam elájulva sem pozitív, sem negatív értelemben. Az autótól persze, attól nagyon (odaadnám bárkinek a fél kezét egy STi-ért :D ), de a "mutatványtól" nem.

Tigrisszív 2011.01.31. 14:13:07

Még annyit, hogy én mondjuk megemelem a kalapom Ghostrider motoros tudása előtt, vajon egy rendes versenyen, ahol nem rendőrök és civilek az "ellenfelek", hanem versenyzők (akár amatőrök is), mire jutna? Bennem van az is, hogy esetleg olyasmi lehet, mint Ken Block. Ügyes srác, látványosak a gymkhana videok, de a WRC-ben a bányászbékák csak, akik mögötte voltak a 2010-es szezonban, mindenki más előtte. Persze lehet mondani, hogy valakinek utolsónak is kell lenne, de ahogy a sráv meg van hypeolva, nem erre enged(ett) volna következtetni.

Grifter 2011.01.31. 14:13:30

Pedig sztem reális, hogy többször meghalt. Egyébként az nem morális kérdés, hogy egy idióta paraszt-e :]
A saját életével úgy játszik ahogy akar, sőt, ha nagyon szélsőségesek akarunk lenni, a rendőröket is azért fizetik, hogy ilyen gyökereket üldözzenek - de az átlag halandó veszélyeztetése semmivel nem indokolható meg.

gabesz76 2011.01.31. 14:23:57

Ja az az autós a hülye, aki megijed egy +100km/h-ás tempókülönbséggel érkező motorostól? Miért is kellene számítania egy jobbról előző motorra?
Az autópálya felhajtón is számítson rá a nyerges sofőrje, hogy egy barom ott előzi meg ? Ahogy a filmben is van.
De ha egy autós előzgetné jobbról-balról a többi autóst akkor az már hülye nem?
A defenzív vezetés meg nem azt jelenti, hogy én megyek mint állat, a többiek meg figyeljenek.

Az autós számoljon vele, hogy a motoros hirtelen manővereket fog csinálni?
Ő meg arra számít, hogy az autós/kamionos/furgonos nem csinál hirtelen manővert?
Logikus:-)

Igen: nincs motorom. De autót vezetek napi szinten, balesetmentesen 300.000 km-nél járok.

nehogymárne 2011.01.31. 14:50:31

félsvéd, te kretén, azt gondolsz a ghostriderről, amit akarsz, de azt a baromságot, hogy senki életét nem veszélyezteti, hogy bírod leírni? a csávók a rendőrautóban lés az őket majdnem telibevágó fekete kocsi utasai nem számítanak bele? miért? csak nem rádiótávirányítású modellekkel üldözték?

Félsvéd · http://www.youtube.com/user/felsved 2011.01.31. 15:26:17

Furdal a kiváncsiság hogy miről olvasnátok legközelebb szivesen......
asszem az a legnyugisabb ha sarki trafikosról irok valami beszámolót, abbol nem lehet baj
és akkor legalább nem születik hozzászolás

nekem ugy tünik hogy akkor magas a ozzászolások száma, ha lehet valakit lekreténezni.
mostmár akkor csak azt kell eldöntenem hogy olyan témát választok ami garantáltan langyos és nem izgat fel senkit és akkor hozzászolás sem születik
vagy olyat választok amiről sejtem hogy szenzácio, indulatokat kelt, ettől pörög a blog és persze benne van a pakliban hogy kretén vagyok.
még gondolkozok hogyan tovább

Stock 2011.01.31. 15:33:39

TIPIKUSAN ANNAK AZ ESETE, AMIKOR VALAKI PUHAÖCSŰ PÁLYÁZNI!
friss jogsival a többségben ez munkál..
aztán ha átgondoljuk, akkor baromi szánalmas, hogy olyan emberekkel versenyzünk a közutakon, akik nem akarnak versenyezni, csak közlekedni... őket aztán tudás és érdem "lealázni".

(Dodor is kemény az onboarjaival, aztán a ringen meg nem sikerül kettő alá menni ezressel, ígyhát megmutatja az utca emberének, hogy hogy megy el literes vassal az átlag ignisnek, hátha ezzel eismerést válthat ki, ha már a pályán nem megy.)

én szóltam: egy sportmotoros!

Stock 2011.01.31. 15:37:46

@Félsvéd: furdal?!
mi lenne, ha magyar tehetségekről írnál a kulisszák mögül... úgyis kevesen ismerik őket, megérdemlik a rivaldafényt, és nincs kizárva, hogy sikere is lesz.
vagy az túl melós?

már csak azért mert ez elég hiánypótló lenne, mert senki nem foglalkozik a témával.

szalai 2011.01.31. 16:00:03

@sz.s.: A belinkelt videon nézd meg. A rendőr volvo kiment egy szabályosan közlekedő autó elé. És egy picit össze is ütköztek. Tehát okozott már kárt.

szalai 2011.01.31. 16:01:49

@nehogymárne: eltalálta őket a fekete autó. Ki is fordult a volvo.

szalai 2011.01.31. 16:02:55

Egyébként meg az írás érdekes. Én még nem hallottam erreől a ghost rider-ről. Meg is nézem a videoit.
Csak ne öljön meg és ne sérüljön meg ember a szórakozásai alatt.

Dongola 2011.01.31. 16:33:18

@Félsvéd:

Ne haragudj már, hogy megzavarlak a nagy sértődgetésben, de talán ha érdemben megpróbálnád megcáfolni, hogy mégis miért ne veszélyeztetné az imádott legendád mások életet a játszadozásaival, - miközben minden épeszű embernek nyilvánvaló, hogy bizony kurvára veszélyezet mindenkit maga körül - akkor esetleg kevesebben tartanának kreténnek.

Persze nyilván egyszerűbb sértődötten nyöszörgni, csak kicsit gyerekes, nem gondolod?

Úgy beszélsz erről az ürgéről mint valami népi hősről akit kötelező elismerni, felnézni rá, csodálni, pedig az ilyen embereket a többség egyszerűen így nevezi: SEGGFEJ

Szóval ha seggfejeket akarsz védeni vagy pláne legendaként tisztelni, akkor szedd össze magad, vagy pedig ne sértődj meg azon amit kapsz, mert patrik cimbid kb annyira hős, mint az nyolcadikos gyerek aki harmadikosok fejét veri bucira, aztán néz bután amikor egy kortársa egy ütéssel leüti.

csuvel 2011.01.31. 17:06:34

Félsvéd!

Felesleges itt ezen most megsértődnöd. A nagy többség ki idetévedt és elolvasta az írásod illetve megnézte a szóban forgó videókat, messzemenően elítélte az öncélú és közveszélyes májerkedést.
És biztos vagyok benne, hogy Félodahaza Svédföldön is a többség hasonlóan látja.

Ettől függetlenül én személy szerint nem tartalak kreténnek se baromnak. Egyszerűen gondold át, hogy mit tálalsz és hogyan.

A TC szerkesztősége állandóan a biztonságos motorozásról prédikál és akkor jössz ezzel az általad példaképnek állított őrülttel.

Kár volt érte.

Peace!

Misa76 2011.01.31. 17:16:39

Kíváncsi lennék, hogy ezt a kretént istenítő sok tahó mit szólna, ha pl. a netre pedofil videókat feltöltő tanárbácsit kapnának a gyerekeik. A rendőrség meg csak annyit mondana, hogy még nem kaptuk rajta, hogy molesztál valakit, a videón meg mindig álarc van rajta. Biztos nem sörözgetnének vele tanítás után.

2011.01.31. 17:38:04

Na bakker ezt kár volt kitennetek TC címlapra. Aki eddig is elismerte GR-t az nagyjából tudhatta hogy nem egy mítikus figura, sőt családos ember mint azon kedves trollok akik itt most el kezdték szapulni őt azért mert 1) motoros 2) gyorsan megy közúton 3) abból él amit szeret csinálni. Ezért nagyjából minden közhelyes utálatot megkaphat az átlagember részéről.
GR 300-al egykerekezve egy fokkal sem veszélyesebb azon embereknél akik 180-al mennek autópályán vagy akik telefonálnak vezetés közben, tessék átgondolni mielőtt marhaságot írunk. A svéd rendőrök meg nem véletlenül kaptak vezetéstechnikai továbbképzést az eset után, nehogy már GR legyen azért is a hibás mert ők nem tudnak vezetni.

lackosor6 2011.01.31. 17:46:46

Jah, uralja a járműveit az ok, csak az a hülye, aki őt utánozza, az már nem annyira és nem ritkán az ártatlanok halnak meg az ilyen gyökerek miatt! Aki ennyire tud, az mutasson jó példát a többinek, ne azt, hogyan kell emberkedni a rendőrökkel! A rendőrökről meg annyi, ha el akarnák kapni, már régen elkapták volna!
Megjegyzem rejtam kívül szinte mindenki motorozik a családomban vagy nemsokára fog, tehát nem utálom a motorosokat!

Semper Fidelis 2011.01.31. 18:17:15

Szívesen leakasztanék egyet ennek a patkánynak. Asszem egyből ghost válna belőle.

tükörfúró 2011.01.31. 18:27:53

Ez valami rohadt nagy fake, nekem az elejtől ez az érzésem, bocs.
Láttam sajnos akit tűzoltó slaggal mostak le az útról, mert máshogy nem lehetett, töredékével ment ennek a sebességnek, töredék ekkora forgalomban, töredék ennyiszer.
Én készséggel elhiszem a szarvasvadász témát, hogy valaki 5ezerszer oroszrulettezik és mindannyiszor túléli, plusz a tudás meg minden, de ez már picit sok.

Stock 2011.01.31. 18:33:18

@Bermuda: csúúnyán ferdítessz!

2011.01.31. 20:41:24

@Stock: Mihez képest ferdítek? Ez a véleményem, és hidd el ha valaki nem figyel oda a közelében levőkre az nagyobb veszélyt jelent mint valaki aki maximálisan urallja a gépét, de gyorsan megy. Értem én hogy a legtöbb ember nincs felkészülve arra hogy ekkora tempóban érkeznek mögötte, de épp ezért van neki ekkora rutinja, nem a véletlennek köszönheti hogy nem volt még jelentős közúti balesete (és nyílván közúton nem is azt a max.-ot nyújtja mint mondjuk a Nürburgringen, csak ezt mi hozzá nem értők nem igazán vehetjük észre). Szóval inkább 1000 ilyen Ghostridert az utakra mint feleennyi fiatal lánykát akik benyomják a tempomatot (rosszab esetben egy téglát a gázpedálra) és sminkelni kezdik magukat a visszapillantóban.

seniman 2011.01.31. 21:08:31

www.youtube.com/watch?v=jb-7Tco1bP8&feature=related

Nem Ghostrider az igazi veszélyforrás,hanem a videon látható kisérletezgető kedvű amatőrök.

Stock 2011.01.31. 21:34:30

@Bermuda: kevered a szezont a...
persze, jómagam is hiszem, hogy egy felkészült, maximálisan koncentráló sofőr kisebb kockázat nagyobb tempónál is, de egyrészt ez a tempó, ezek a szűk manőverek már nem a tudásról szólnak, hanem a szerencsén múlnak!
másrészt rendőrökkel direkt szórakozni?! baleseteket kiprovokálni, miről beszélsz ember?!?!

ddt500 2011.01.31. 22:00:53

Gábor én nem tudom mit képzeltél amikor ezt a cikket megírtad. A mecseki rém pont GR bácsi hatására tette amit tett. És vajon még hányan haltak meg azért mert őt utánozzák? Azt vártad, hogy majd 200 postoló borul le GR lábai elé mert Te ismered vagy csodálod? Naiv gondolat volt.
És szerintem itt nem a motoros autós ellentétről van szó (bár biztos akad pár ember akit csak ez motivál). Ha egy full laikust beültetsz egy GR videó elé (legyen azért felnőtt ember) 90%, hogy elítéli és őrültnek nevezi.

2011.01.31. 22:08:44

@Stock: Ezen az alapon mikor én autóba ülök ott minden a szerencsén múlik, meg az is hogy most ebben a pillanatban pont nem esik a fejemre egy koncertzongora. Hétköznapi ember számára nehezen felfogható ezeken a felvételeken keresztül hogy mit csinálnak, annyit látsz hogy gyorsan és kockázatosan megy, de ő pontosan tudja a határokat és nem menne bele egy kockázatos manőverekbe, nyílván volt olyan mikor el kellett neki is venni a gázt és nyílván van olyan amit ő sem mer bevállalni, de azokat mi nem látjuk a videókban.
Az alatt meg mit értünk hogy valaki kiprovokál egy balesetet? Szerintem arra azért senki nem számít hogy a Volvo-s rendőröknek pont akkor jött meg a Colin McRaezhetnékje, sőt egy rendőrtől szerintem pont el is várná az ember hogy képes legyen egy ilyen helyzetben is megítélni a megfelelő sebességét és nem kerül stresszhelyzetbe hogy "Jajj de jó, itt a GhostRider, ha elkapom a főkapitány biztos kitüntet, csak nyomjuk neki."
Ne érts félre, én is ellenzem ha első 750-es motrján hülyül valaki a közúton, de itt azért több tízéves versenytapasztalatokkal is rendelkező emberről van szó.

visszakettopadlogaz (törölt) 2011.01.31. 22:34:38

felelotlen zseni - amugy meg tartsa be a kreszt.

Félsvéd · http://www.youtube.com/user/felsved 2011.01.31. 22:52:37

Nem gondoltam én semmit Tibi, de nem is hittem volna hogy olyan emberek akiknek esélyük sincs forgalomban találkozni Ghostrider bácsival, a családjukért aggodva hányni fognak....
Aki motorozik az alapból 10x koncentráltabb motoron mint autoban
aki sportmotoron ül az még ezt is megduplázza koncentráltságban
Aki 200 felett megy az megint többszörösére emeli a figyelmét, össze sem lehet hasonlitani a figyelem összpontositást egy autoséval
De azt hiszem hogy már felesleges bármiben is reménykedni.
Ha ez lenne az ő megitélésének arány mutatoja ami a hozzászolásoké akkor valoszinű nem készülne el az ujabb film tavasszal. De szerencsére más országokban más a megitélése.
A néhánymillio dvd néző a vakmerőséget és a tudást értékeli, vagy pont csak azért nézi mert akciodús, a többiek meg nem nézik meg a filmjeit, de nem is akarják a halálát, hiszen a légynek sem ártott, Magyarországban meg pláne nem.
De az mindenképpen becsülendő hogy ennyi ember szereti és tiszteli itt a szabályos közlekedést!!!!!!!!
Az hogy a mecseki motorbalesetet ghostrider okozta volna, egy picit nevetséges.....

LucziI 2011.01.31. 23:40:50

Akit nem zavar meg vezetés közben (mondjuk gurulsz 90km/h-val a főúton) mellette 200-al elhúzó örült motoros, az hazudik.
Ilyen nincs, nem létezik, maximum ha autóversenyző az illető.
2. Ha a megengedett 90km/h akkor miért is kell 240-el száguldozni? Vagy 130 helyett közel 300-al? Nem értem miért egészséges ez? Miért kell elfogadni, hogy valaki ez csinálja? Hát ne csinálja bassza meg, mert mi történik ha pont engem csap el, vagy bárki mást, mert neki nem tetszik, hogy 50 a városi tempó...
Stb, lehetne sorolni.
Az hogy milyen gyakolati tapasztalata van az egy másik téma. Akkoris SZABÁLYTALAN! pont.

Figlar 2011.02.01. 08:23:31

Svédeknél 110-el lehet menni a pályán. Sokklal jobb autópályákon mint Magyarországon. Elvileg ezt megemelték 120-ra de még mindig a 110- es táblák vannak kint. VICC! Magyarországon ha jól tudom, rengetegen sírnak hogy "csak" 130-al lehet menni. Nem egyszer olvastam hogy milen jó lenne ha nem lenne korlátozva. Ott ahol van talán 200 km egybefüggő autópálya. Ahol a közlekedési morál a béka segge alatt van, ahol a három éves lányomat mellettem üti el egy biciglista a körúton, járdán, nem is kijelölt sávban haladva. Erre fel itt meg jönnek a példamutatással, akasztással, stb. Én nem tartom követendő példának! De ők menjenek ki a parlament elé tiltakozni hogy csak olyan járművet árúljanak amivel kizárólag a sebességhatatárig lehet felgyorsúlni. Érdekes hogy ezt nem teszik meg. Itt meg fröcsögnek mert valaki, 2500 km távolságban az ő gyere életét veszélyezteti. Eg magyarázzák nekem, aki már levezetett pár ezer kilómetert quaddal városban hogy az milyen veszélyes lenne közúton, sírnak a B125 kezdeményezés ellen, mertahhoz fegyverviselési engedély kéne. Hát elmondom hogy három olyan táborna tartozom akiket sokan a köcsögök közé sorolnak. Boldog tulajdonososa vagyok két Alfának egy új Civic Type R- nek és még motorozok is. És szeretek gyorsan menni. Igaz, ésszel. És soha nem okoztam még balesetet. De voltam már korházban olyan miatt aki az állítólagos nagytudású rétegbe tartozik.

Figlar 2011.02.01. 08:26:40

Bocsi a helyesírási hibákért, de mobilról netezek éppen. Mielött valaki belekötne!

Stock 2011.02.01. 11:49:06

@Bermuda: ostobán, gyerekesen félrebeszélsz!!!!
ő tudja, mi?! aha, pont arról szól a közúti közlekedés, hogy tudod, hogy mit csinál a másik, ezért nincsennek balesetek, ugye?!?! öööööööö, izé....
jah, de vannak!
mennyit is tud a koncentráció csökkenteni a féktávon, ha valaki kikerülhetetlenül bekalingyászik eléd?!
nem nézi a tükröt, nem esz észre, nem adja meg az elsőbbséget....

a rendőröket meg ő provokálta bele az üldözésbe, ne beszélj marhaságokat, mert önmagadat járatod le!

Stock 2011.02.01. 11:57:04

@Félsvéd: megy a hiszti, mint egy kamaszlánynál a tények szigorú figyelmenkívül hagyásával, ami valljuk be szarul áll egy deres halántékú férfinak!

a minőségi újságírásos javaslatom látom elkerülte a figyelmedet.. :)

a légynek sem árt dologról meg annyit, hogy szerinted ki fizeti ki az autókban esett kárt, legyen az rendőr, avagy magán?! gondolj az értékvesztésre is!!!!

megítélési mutatója szted pozitív és ezért készülnek új filmek?!?! :)
szadomazo pororól hallottál már?
az idióták igényeit is ki kell elégíteni, de azért mert van akinek ilyenek a vágyai, attól még nem lesz normális, szerethető, a társadalom számára kevésbé káros!

JLeno 2011.02.01. 13:09:52

Ne haragudj, Félsvéd, hogy megsértettünk fene nagy rajongásodban és még túl korlátoltak is vagyunk abban, hogy megértsük, mit is szerettél volna közölni gameboy-tini írásoddal. Tudod – ha már skatulyázni kell –, Mi itthon ilyenek vagyunk: ha nem tetszik a Ferrari, akkor egyértelmûen irigyek vagyunk (teszem azt, "orbánisták" vagy öregek), de az elképzelhetetlen, hogy esetleg más az ízlésünk. Ja, olyan nekünk nincs is, de az egyre érdekesebb felfogásban tálaló TC/TB majd terel minket, birkákat, az ilyen és ehhez hasonló cikkekkel. Bezzeg ott külföldön...
Te magad írtad, hogy korántsem olyan misztikus figura, mint ahogy azt (szerinted) errefelé képzeljük róla. Hús-vér arc, családdal, meg minden. Tehát ember. Azaz akkor hibázhat is.
De ha ô megússza viszonylag simán – mondjuk csak saját motor zúzással –, akkor is benne van a pakliban, hogy valamelyik hozzád hasonló, az ô tudásának tizedével sem rendelkezô, de egóban túlsúlyos követôje majd összehozhat valami komolyabb galibát. Maximálisan egyet tudok érteni ezzel a komment részlettel: "Meg az o videoin felbuzdult gyerek a mecsekben halalra gazolja a motoros tarsat." De gondolom a felelôség szó és "barátom, Patrik" nem az a buliban lágy zenére együtt vonagló páros.
Neked pedig azt javasolnám leginkább, ha izgalomra, akciódús videókra vágysz, kölcsönözz ki valami Van Damme filmet. De semmiképpen se fröcsögj, hogy téged, a fejlett gondolkodású félkülföldit senki sem ért meg az ámokfutó támogatásban.

ddt500 2011.02.01. 13:51:42

"Az hogy a mecseki motorbalesetet ghostrider okozta volna, egy picit nevetséges..... "

Sajnos nem az. A mecseki rémnek két videója volt fent a sportmotoron a baleset előtt.(A baleset estélyén levették mind a kettőt). Konkrétan én is írtam neki, hogy ne előzzön állat módjára pláne ha motorosok jönnek szembe. Előtte érdeklődött is, hogy hogyan rakja fel a kamerát mert nagyon bejönnek neki ezek a fajta videók. Az tény,hogy a Ghostrider-t nem említette de azt hiszem minden on-board videók atyját nem kell név szerint említeni.
Tudod mi volt a mecseki rém utolsó hozzászólása? Szinte szó szerint emlékszem rá:" Tudom, hogy igazatok van, de sajnos az van ha felrakom a kamerát az ösztönzőleg hat rám és igyekszem érdekessé, látványossá tenni a videót"
24 órára rá halálos közúti balesetet okozott.
A dolog igen egyszerű. 10 30 év alatti férfiból legalább 3-nak fontosabb a barátai véleménye mint a sajátja. Ezekkel a könnyen befolyásolható emberekkel van itt a gond. Aki megnéz egy ilyen videót és azt hiszi ez neki is menne. A rossz példa tipikus esete.
De ha már itt tartunk Te miért nem csinálsz ilyen videót?

muz 2011.02.01. 14:02:26

Félsvéd!

Bamba vagyok vagy a statisztikás hsz-ed törölted s miért??

Tigrisszív 2011.02.01. 15:24:57

Van igazsága mindkét oldalnak, csak az a gond, hogy - mint általában - mindkét oldal túlzásokba esik. Ha nem egymás ellen harcolnánk állandóan, hanem végre egymásért...

Széles utat.

gyilkoshód 2011.02.01. 20:57:19

Ki a tököm akar harcolni okos gyerek?
Ez az index. Kapjál már a fejedhez.

Tigrisszív 2011.02.02. 09:44:22

@gyilkoshód: Téged meg ki kérdezett? Lehetnél inkább öngyilkoshód, mindenkinek jobb lenne...

gyilkoshód 2011.02.02. 20:48:45

oké. meg sem szólaltam.

Figlar 2011.02.05. 17:21:45

Nem sokáig élő fajta. A motort fogom csak sajnálni.

visszakettopadlogaz (törölt) 2011.05.07. 21:53:44

ne csinaljunk host abbol aki pontecialisan megolhet a hulyesegevel egy vetlen autost es amugy erossen kozveszelyes a pali es notorius TORVENYSZEGO.

viszkis bankrablo attila is hos?

ne vesszitsuk mar el a jozan itelokepessegunket.

ha tud motorozni ott a MOTO GP.

Pipi67 2015.05.12. 11:26:32

Omg hogy mennyi itt a magyar irigy köcsög.Sokszor szégyenlem ilyenek közt hogy magyar vagyok.Most nem csak itt ennél a cikknél vagytok ilyenek (TISZTELET A KIVÉTELNEK) hanem akárhova benéz az ember,mindenhol.Youtubon is csak gyilkoljátok egymást,lenézitek azt aki tőletek nem hogy jobb,hanem árnyékai sem vagytok.Szégyen emberek(nagy szó ez rátok h emberek),nagy szégyen a magyarra nézve.Vagyis a magyar nép söpredékeire nézve,mert nem mind az ám.
GhostRider alias Patrick Furstenhoff igenis él és nem ragadt semmilyen kocsi alá a mai napig (2015).Ma is jelen van a Svéd fórumokon képzeljétek el.Lehet vele chatelni aki akar.Nem kell megijedni irni neki,teljesen rendes és barátságos fickó.Úgy hogy ehet az ideg benneteket tovább.
Fogadni merek hogy soknak itt még biciklije sincs,nemhogy motorja.amivel 300-al száguldozik csúcsforgalomban mint ő is.Ezt az embert fél világ figyeli és tiszteli.És tudjátok mi a kunszt az egészben? Hogy ő ezt meg meri csinálni zsaruk szeme láttára is,ellentétben veletek.Csinálja valaki csak 1x is utána töltse fel a Youtubra had lássuk.Szedje le a táblát a motorjáról (már akinek van mocija) és piszkálja meg egy város rendőrségét.Meglátjuk meddig birjátok az üldözést.

Amúgy meg ha netán meghal balesetben,hát Istenem,inkább úgy legendaként mint ti itt szivroham v akármi másban.Rátok senki nem fog emlékezni,esetleg anyuci meg apuci de rá a motoros világban mindenki és aki tiszteli az ilyen bátor hősöket.Miattatok pedig kár is koptatni a billentyűzetem,nem érdemlitek meg "ti" köcsögök.

Pipi67 2015.05.12. 11:35:08

@ddt500: Na ez az,hogy az ilyenek miért nem csinálnak ilyen videót...mert csak a szájuk jár azért.

KisKZ 2016.03.25. 22:01:22

@Krisi: 150kg-os kb 200 LE-s?

Komolytalan ember vagy.
süti beállítások módosítása