HTML

http://motorfoto.blogspot.com/

Friss topikok

2010.10.13. 00:05 Félsvéd

A hazai szezon befejezése a szomszédban

Azért tekintem a Slovakiaringet hazai pályának, mert közelebb van Budapesthez, mint a Pannoniaring. Sok hobbipályázó kipróbálhatta ezt az új, mindössze az első szezonjában járó, szupergyors pályát. Eddig szinte mindenki azonnal beleszeretett a vonalvezetésbe.

A pálya elképzelhetetlenül széles, néhány egyenes olyan hosszú, hogy kiakad a kilométeróra, meg van négy mesterséges bukkanó, ahol – csinálhatsz ellene akármit – olyat liftezik a gyomrod, hogy a következő kanyarig nem térsz magadhoz – kész adrenalin gyár.

 

A pályaszemélyzet, a sportbírók, a mentőszemélyzet szinte összes tagja beszél magyarul, de ugyanez a helyzet az étteremben is. Szóval tényleg nem járok messze az igazságtól, amikor lehazaizom a Szlovákiaringet.

 

Nekem is a kedvencemmé vált ez a pálya, ezért is örülök, hogy sikerült még egy utolsó szezonvégi egynapost ide szerveznem – ráadásul hihetetlenül kedvező áron. Tizenegy hobbi-racerből állt a tegnapi magyar csapat, pedig a pályán bőven lett volna hely a többszörösének.

 

A pokoli hideg miatt az első menetet mindannyian kihagytuk, utána viszont toltuk gőzerővel napestig. A brigád fele most volt itt először, de elég hamar beletanultak a pályába. Pizza és Csabcsi már ismerték az íveket, ezt az időmérőn be is bizonyították: egy szlovák versenyző srác mögött az első sorba kvalifikálták magukat.

 

A magyarok közötti rangsor nagyjából így nézett ki a verseny előtt: Pizza (2:15,0), Csabcsi (2:17,4), Svéd (2:17,9), Nagy Csaba (2:21), Meszi Feri (2:24), Zsír Feri (?), Papp Csaba (2:25), Bereczki Gabi és Fehér Attila (2:26), Valenta Balázs (2:27), Repsol Norbi (ő fáradt volt, haza is ment).

 

A versenyen Pizza és Csabi jól berajtoltak, próbáltak tapadni a szlovák versenyzőre, de az ő 2:11-eivel nem tudtak mit kezdeni. Mindketten új PB-t (personal best) javítottak (Pizza 2:15,0; Csabcsi 2:16,2). Annak ellenére, hogy én is első soros voltam, sikerült egy botrányos rajttal a fél magyar gárdát (ez nem az a gárda) előzékenyen magam elé engednem; de csak azért, hogy a második körben gyakorolhassam a bravúros kifékezéseket.

 

Szinte egy kör alatt visszavettem a jogos negyedik helyemet – igaz onnantól viszont elég eseménytelen körök következtek számomra, ezért azt le is vágtam az onboard videóról.

Szólj hozzá!

Címkék: onboard pályamotorozás szlovákiaring svéd open


A bejegyzés trackback címe:

https://fekezzrovidebbet.blog.hu/api/trackback/id/tr232366975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása