HTML

http://motorfoto.blogspot.com/

Friss topikok

2019.10.15. 00:58 Félsvéd

Mugello hosszúhétvége okt 11-13

Ez a Ferrari tulajdonában lévö versenypálya komoly hagyományokkal bir, nemcsak a Moto GP és a WSBK futamai miatt, de a Ducati is hazai pályaként tekint erre a festöi környezetben található toszkánai pályára. A két utolsó nyáron szerveztem ide 2 napos pályázást, de néhányan panaszkodtak a höségre és kértek hogy probálják okotberben ide szervezni. Ez most sikerült is és tényleg kellemesebb 20-25 fokban mint 35 fokban. Rádásul 3 napot töltöttünk itt, igy nem jelentett gondot hogy szinte mindenki kihagyta az elsö reggeli menetet, mert a környékbeli hegyek reggelre mindig ködöt okoznak és kb 10 órátol tudja a nap elüzni a ködöt.
Sajnos oktober közepén nemcsak Magyarországon van szezonvég, hanem Németországban, Svájcban, Ausztriában is és ez meg is látszott az oriási létszámu résztvevökön. Mind a 4 csoport fullon volt 66 fö csoportonként. Szerencsére itt már délben helyrerázodnak a csoportok a tényleges köridök alapján, és másnap reggel mégegyszer ujracsoportositanak, mert az elsö délután is lehet még továbbfejlödni.

Köztünk is volt olyan aki most elöször járt Mugelloban:

Tyü
Fecó Kovacs, elöször
Balog
Papp Tomi elöször
Kristóf elöször
Lovászi Tibor elöször
Renge Lajos elöször
Brandt Robi elöször
Svéd
Döme Tibi
Szauter Balázs

Ezt a fenti sorrendet még érkezés estéjén állitottam igy össze, mert akkor ugy gondoltam hogy a 3 nap végére ez lesz a sebességi rangsor. De nem igy lett, csak Tyü, Papp Tomi és Balázs pozicioját találtam el helyesen....
Már érkezés estéjén csapra verte a söröshordót a német szervezö, szóval már regisztrálás közben is ittunk.

Szinte már törzsvendégek vagyunk a La Bisboccina nevü étteremben, igy nyár után ismét náluk töltöttük mindhárom estét.
Elsö nap sokaknak a pályatanulásról szólt. Igaz hogy akármerre megyünk Europai pályákra, szinte a hazai amatör élboly mindig gyorsan az elsö tizbe tudja verekedni magát, de itt ez most sem sikerült, mint ahogy nyáron is nagyon sok hazai olasz gyors amatör volt. Elsö nap Tyü is csak 21. helyre volt képes a 2:00 as legjobb idejével. Az elsö napi köridöket a Mugelloi facebook albumomban találod. 
Én délután feltettem egy uj elsö soft Bridgestonet és talán a több bizalom miatt sikerült  2:10.85 idöt mennem.
Pont ebben a menetemben történt egy incidens is velem: Az egyes kanyarban már a kanyar közepén jártam amikor egy lökést érztem hátulrol, de nem volt olyan brutális mint a Jerezi balesetem, söt nem is estem el, igaz azt nem tudom hogy a másik sráccal mi történt. Hátranézni nem mertem mert ez a kanyar egy nagyon hosszú egyenes végén van ahol szinte mindenki 280-290 röl fékez, igy nem kockáztattam meg hogy hátrafelé nézelödjek egy kanyarban.
Viszont a boxban megdöbbenve láttam hogy a kipufogomba ment bele a srác, szerintem ez mentett meg, mert a kipufogo azért jobban el tudta nyelni a lökést. A dobot benyomta a hátsó lengökarba és kivül belül is látszik horpadás. Ha a hátso kerekembe ment volna bele szerintem akkor felborit, ami nem lett volna a legjobb rehabilitácio az agyoncsavarozott bal bokámnak.
Kristofot is kiterelték a soderágyba de nem esett el.
A második nap délelött volt a versenyekre a kvalifikácio. Kovács Feco akkorra már 2;04 nél tartott a pályatanulásban, de ez az idö még az A versenyre sem volt elég, a B verseny elejéböl kellett volna indulnia. Szerintem addigra pont annyit még javitott volna hogy azt meg is nyerte volna, de Fecot ismerve odamentem hozzá és megkérdeztem hogy szivesebben menne-e az A verseny utolsó helyéröl, mint a B verseny elejéröl. Felcsillano szemmel azonnal rávágta hogy igen, mert öt nem érdekli a kupa, de az A versenyben biztosabb a fejlödés. Amikor sikerült elintéznem, hogy mégis indulhasson az A verseny végéröl, nagyon örült.
A repülörajtos versenyek 2 felvezetett kör után indulnak, de a rajt után láttam hogy már az elsö körben valaki nagyon megelözte a felvezetöt, ami tulajdonképpen tilos. Akkor hallom a német szervezötöl hogy Biaggit mégsem intheti ki fekete zászloval :) Szóval Max Biaggi tesztelte az Apriliát amit tulajdonképpen ö fejleszt.
Az A verseny 10 körös volt Tyü 1:59-es idövel 13. lett, Feconak is jót tett az A verseny, 2:01
Az 5 körös B versenyben csak Papp Tomi volt magyar, ö is javitott a verseny alatt 2:04
A többieknek nem jutott ma verseny, Döme Tibi elhagyta a tanksapkáját de kapott kölcsön. Este bemelegitésként ismét elöször a szervezö Freibier-jét kostoljuk és csak utána megyünk vacsorázni a La Bisboccina-ba.
Harmadik nap vasárnap. Reggel kiderült hogy Fecoék kicsit sokáig kostolgatták a sört, igy ö ma inkább mindkét versenyét kihagyta.. Az ezres versenyben ismét Biaggival indult a mezöny, Tyü bukott, de csak a kormánycsutkák törtek, ö nem.
Brandt Robi harmadik lett 750 ben, Lovászi Tibi hazaindult még a verseny elött.
Mi pedig négyen, Döme Tibi, Kristof, Renge Lajossal a BotR versenyben indultunk, de a magyar himnuszig nem jutottunk el :)
Ezt a videot a verseny közben készitettem, figyelem a köridöm ellenére ez nem slow motion!!!

Végülis az összesitett sebességi rangsor igy alakult a végére

Tyü 1:59 alja
Balog 1:59
Fecó Kovacs, 2:01
Papp Tomi 2:04
Brandt Robi 2:08
Döme Tibi 2:09
Svéd 2:10.220
Kristóf 2:11
Lovászi Tibor 2:11
Renge Lajos 2:11
Szauter Balázs 2:19

Szóval ennél nem lehetne sokkal jobb szezonzárót találni, 3 teljes nap a földkerekség egyik legjobb pályáján, egy deka esöcsepp nélkül, esténként ingyen sör, aztán a nagy közös vacsorázások.
A srácok annyira jol érezték magukat, hogy még rátettek egy éjszakát és csak hétfön reggel indultak haza, én viszont délután az elsö menetben mentem még egy legjobb idömet és negyed 4 kor befejeztem és hazáig szinte meg sem álltam, 960 km egy seggel, éjjel háromnegyed 1 re voltam itthon.
Összeségében nagyon elégedett voltam a végén a 2:10.220-al mert se tavaly se idén nyáron nem volt ilyen köridöm. A Bridgestone nagyon jol birta itt, több mint 1 napot birt ki. 
Azt a megállapitást tettem hogy a lassabb kanyarokban vagyok túl gyenge, föleg a lassabb jobbos kanyarokban esik nehezemre lemászni a motor mellé és közben nyomni a jobb csutkát hogy mélyebbre tudjam dönteni. Balra könyebben teszem mélyebbre, mert gondolom a balra lelogáskor kényelmesebben kezelem a gázkart, de amikor jobbra probálok a motor mellé lehuzodni akkor egyrészt nem tudom eléggé megtolni a kormánycsutkát és gondolom azért mert nehezen tudom közben a gázt kezelni. egyszerüen a jobb kanyarokban tágitom az ivet és a gázkart is képtelen vagyok egészségesen kezelni, egy átlagos nyugodt jobbosban kb háromszor nyitok rá a gázra, mig a balosban képes vagyok egy gázon befordulni..
A nagy tempos kanyarok sokkal jobban mennek.....  Na mindegy, fiatal vagyok még, pár év mulva szerintem belejövök. De ha valakinek addigis van tuti fejlödési modszere..........    Mert már vettem leckét Chrobák Janitol, Michal Fillátol, egy horvát AA bajnoktól is de igazán senki nem tudott csodát tenni velem
Ja és össeszámoltam hány pályanapon voltam idén. 32 napot töltöttem külföldi szervezökkel versenypályán 2019-ben ebböl mindössze 1 nap volt a Hungaroringen, az összes többi külföldi pályák voltak. 
Tulajdonképpen az orvosi javaslat nem tartalmazta a pályázást a csavarok és a sin kivétele elött....  De nem is tiltotta.

Szólj hozzá!


2019.09.09. 23:10 Félsvéd

Slovakiaring tökéletes szervezésben

Slovakiaring 6-8 szeptember RehmRacedays
Első nap de nem eső nap!
Már csütörtökön este megérkeztünk páran, kivettünk 2 boxot és bepakoltunk. Nem mulasztottuk el többször is megkostolni a kiváló német csapolt Freibiert.
Péntek reggel mindössze 95 rider kezdett bele ebbe a nagyon kellemes őszi pályázásba. 20 fok kicsit borult idő, nagyon levegős, 25 fős csoportok és nincs hang korlátozás :)
Tyü számára nem indult fényesen a nap mert a Ducati helyett elő kellett vennie a tartalék motorját az s1000rr.-t.
Első menetben Fecó sem volt elégedett magával.....
Természetesen a hazai élmezőny már délelőtt magára talált és Tyü, Csabcsi, Kovács Fecó vezették a listát. Utánuk nemsokkal Horváth Tomi és a hazai Ducatis brigád, Szigethy Gabi, Brezina Szabi és a felejthetetlen nevű Marslako Pali :).
Renge Lajos most volt itt életében először, de túl hamar gyorsult be és sajnos esés lett a vége, de neki semmi baja.
Én Barna barátommal küzdöttem egész délelőtt de az első két menetben lényegesen gyorsabb volt nálam. Bevetettem a régi trükkömet, megbeszéltük hogy mögöttem marad. Engem ez mindig is motivált ha egy haver tudom hogy mögöttem van. Most is bejött , úgy húztam a gázt hogy végül bevallotta hogy le is maradt. Két tizeddel jobbat mentem nála, 2:22.2.
Elnézést ha néhányan kimaradtak a felsorolásbol, de azokról mindig több infóm van akik nem túl távol táboroznak.
Barnával megbeszéltük hogy együtt nevezünk a 2 fős csapatoknak kiirt 2 órás endurance versenyre amit a nap végén rendeztek. Tyü Kovacs Fecoval, Horváth Tomi Renge Lajossal, Csergő Endre Szauter Balázzsal, Döme Tibor Semegi Zolival és Kelemen Zsolt Fülöppel.
Renge Lajos pont a verseny előtt esett el így Tomi úgy döntött elindul egyedül.
endurance.jpgNálunk Barna volt a kezdő ember, neki legalább van rendes bokája és tud futni a Le Mans startnál. Legalábbis azt hittem. Mikor a rajtnál meglengették a Szlovák zászlót akkor csak 18 métert kellett volna futnia a motorjáig amit én fogtam. Futás közben akkorát esett, pont a pálya közepén terült el, szerencsére összeszedte magát így nem ment át rajta senki.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2406445036343578&id=100009343155766
Persze így nem kezdtünk fényesen. Elvileg a 17. helyről indultunk de talán 25.-ként hagyta el falat.
A rajt után láttam hogy Tyüék nem is álltak rajthoz pedig övék volt az első rajthely. Mikor kérdeztem miért nem akkor nem is igen tudta a választ.
Mivel a box falról online is követtem a versenyt így 20 perccel a rajt után láttam hogy Horváth Tomi harmadik helyen megy Barna meg 16.
Mondom Feconak, mi a faszért nem segítesz be Horváth Tominak? Sikerült meggyőznőm és gyorsan beöltözött..
Aztán jött Tyü aki szintén felajanlotta hogy ő is besegit a Horváth Tominak ha már ilyen jó pozícióban ment a csapat.....
Én lecseréltem Barnát és kicsit meglepődtem hogy kb fél óra múlva kifogyott a teli tank benzin. Szerencsére Barna már feltankolt így nem volt meglepődve mikor kijöttem.
Persze Fecó és Tyü felhozta Horváth Tomi csapatot az első helyre. Mi sem lazsáltunk, már a 8.ik helyen voltunk amikor ismét rám került a sor az utolsó 6 körre. Sikerült is megtartanom a helyet a leintésig.
Megúsztuk ezt a borult napot eső nélkül.
Tomi csapat persze nyert igaz ilyen 3 fős csapattal könnyű volt, és persze senki nem nézte hányan mennek a 2 fős csapatban :)
Néhány freibierrel ünnepeltük Barnával a sikeres versenyt.
Este bent vacsoráztam Dunaszerdahelyen a Nevada étteremben. Csurig volt a hely de mindenki magyarul beszélt. Ez a város valószínű túlnyomó többségben magyar nyelvű.
Második nap Slovakiaring
 
Sok új érkező volt ma, de a délelőtt vizes pályán nem tudtak kvalifikacion részt venni. Így külön kérésemre a rajtrács végére mégis sikerült mindenkit feliratni. Merthogy az ebédszünetben teljesen felszáradt a pálya.
Egész délután super idő volt pedig eső volt ígérve.
A versenyek előtt megkért a szervező hogy jó lenne ha segitenék a rajtnál mert sok magyart kellett a rajtrács végén igazgatni. Még fejhallgatót is adott hogy tudjunk kommunikálni. Így beáldoztam a saját rajthelyemet és nem indultam a versenyen.
Nem is bánom mert az A versenyen történt egy nagyon csúnya rajtbaleset. Egy cseh srác nem tudott elrajtolni és hiába emelte fel a kezét nagyon csúnyán telibe verték és aszfalton is maradt. Persze azonnal piros zászló és mentő. A Cseh srác  mint késöbb megtudtam lábtöréssel meguszta
A versenyt ugyan ujrainditották de 10 kör helyett csak 6 körösre maradt idő.
Tyű indult első helyről de Kovács Fecó lerajtolta. Pünkösdi királyság volt mert Tyű nagy formában volt és a 6 kör alatt is adott egy célegyenesnyit Feconak. Horváth Tomi harmadik Hugyecz Elek negyedik. Szóval jól szerepeltek a hazai hobbisták a nemzetközi mezőnyben. Kétszer is szólt a himnusz mert a tegnapi endurancenak is ma volt a kiosztoja amit ugye a Horváth Tomi csapat nyert.
Nagyon jó ez a szervező és nemcsak az ingyen sör és kávé miatt. Az endurance versenyen is az első 10 csapatnak ad kupát ráadásul csapatonként kettőt. Az A versenyben is 10 kupa és a B versenyre is 5 kupát hozott.
Holnap meg csinál még 4 versenyt. Látszik hogy elsődleges cél hogy minél több hobbista kaphasson kupát.
Nem is hallottam senkitől panaszt annak ellenére hogy csak délután tudtunk menni.

HARMADIK NAP SLOVAKIARING REHM RACE
 
Hajnalban eshetett mert reggel nedves volt a pálya, igaz már nem esett, Ma is jöttek néhányan egy napra.
 
Ma is nagyon kevesen voltunk, szerintem max 80 fö összesen, ebböl több mint 30 magyar
 
Ma furcsa volt az idöterv mert összesen 2 menet volt csak délelött és utána mind az 5 verseny le is zajlott még délelött és délutánra csak szabad motorozás volt.
 
De mivel a rendezvény 3 napos volt, igy érthetö hogy akik távolabbrol jöttek azok szivesebben versenyeznek utolso nap délig hogy délután már hazaindulhassanak.
 
Az elsö versenyre már szinte teljesen szárAz volt a pálya. A versenyekre kiirt mezönynek kb csak a fele állt fel a rajtrácsra, sokan már nem biztak száraz pályában és talán hazautazhattak.
 
A második verseny volt az ezres verseny amit Hugyecz Elek könnyedén megnyert, a nagy riválisok már hazautaztak (Tyü, Kovács Feco stb) igy nem volt kivel meccseljen.
 
Harmadik verseny a 750 alatti kategoria (de itt is külön 600 és külön 750 értékelés, bravo) itt is magyar gyözelem született, Veszely Jozsef
 
Negyedik verseny a szép nevü Best of the Rest, azaz B verseny
 
Utolso verseny a Crazy Old Man, azaz az öregfiuk verseny, ez majdnem ugyanaz az mezöny mint az ezres verseny mezönye, igy persze megint Elek nyert
 
Szóval volt 3 magyar himnuszos dijkioszto is
További képeket, az eredménylistákat és videokat itt találtok: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10214446773499474&type=3

Délután persze még kevesebben maradtak és a szervezö megengedte hogy mindenki aki akar, bemehet a szomszéd csoportba is, szoval a legsabb csoporty mehetett medium csoportban is, a medium mehetett a lassuba is meg a sport csoportba is, a sport csoportos mehetett a mediumba és a racer csoportba is és a racer mehetett a sport csoportba is. Ilyet se láttam még másnál, de tetszett mindenkinek, mert igy sokkal többet motorozhattak azok akik nem a verseny miatt jöttek és megsem volt borzaszto nagy tudás különbség mert a lassu nem mehetett csak a mediumban meg a sajátjában és a racer sem mehetett a mediumba vagy a lassu csoportban.
 
Szóval ez a szervezö talán a legjobb az összes közül, nemcsak azért mert ingyen van a sör minden este, meg egész nap müködik a kávéautomata, de sokkal nagyobb közönségnek nyujt örömet, hiszen hol találunk ma már külön 600 és külön 750 es versenyt, meg veterán versenyt, csajos versenyt stb, és nem 3 kupát oszt ki hanem szinte minden kategoriában 10 kupát hozott magával, és mind a 3 nap volt verseny és nem kellett fizetni egyik versenyért sem és nem kellett napi pénzt fizetni a transponderbérlésért sem. Ráadásul sokkal logikusabb az az idöterv ahol reggel nem a gyors csoport kezd hanem a lassu csoporttal kezdödik a nap és a leggyorsabbak egy órával késöbb kezdenek minden reggel..... bravo.
 
Na ezért örülök a 3 napos Mugellonak egy jó honap mulva mert evvel a szervezövel megyünk a szezonzáro Mugellora is

Szólj hozzá!


2019.08.25. 00:27 Félsvéd

Brno 2 nap cseh szervezésben

Talán mindenki ismeri a cseh Alpok Adria toppversenyzöt, Michal Filla. A versenyzés mellett nyitott egenturát is és saját pályanapokat szervez. Töle vásároltam kedvezményes áron néhány helyet, igy heten vehettünk részt ezen a teltházas rendezvényen. 257 rider volt jelen, ez aért lehetséges, mert a Brnoi pálya hosszabb mint pl a Hungaroring, ezért ott megengedett csoportonként hogy egyszerre 65 motoros lehessen a pályán, persze csak edzés alkalmával. Versenyen azt hiszem kb 10 fövel kevesebbre van FIM engedély. 

Csak hatan döntöttünk a boxbérlés mellett, Kristof István a Depot választotta, igy borzalmasan kényelmesen fértünk el. De ez a szervezö nem is volt annyira éhes mint más szervezök, mert Filla 180 euroért adta a boxot, mig másoknál 250/nap.
Az is nagyon tetszett hogy benne volt a transponder is meg a verseny is az árban.
Esö nem volt egyáltalán. Elsö nap borus idö volt széllel, második nap napsütés de mégse höség. Megállapithato hogy a résztvevök nagytöbbsége helyi menök voltak, cseh riderek, akik nagyon bátran betették mindenhol a motort, szóval ugynevezném inkább hogy az aggressziv stilust képviselték. Ez nekem mostanában nem jön be, ugyhogy nagyon örültem amikor már délben egy nyugisabb csoportba soroltak ahol végre én elözhettem kedvemre.
Sipos Tibi volt elsö nap a leggyorsabb 2:19-el nekem 2:23
Döme Tibi, Szauter Balázs és Csergö Endre a 2:30 körüli idöknél jártak. 

Nemcsak délben hanem még este is csináltak egy ujra átcsoportositást, ez szintén tetszett, mert ezt kevés szervezö csinálja. Ez azért hasznos mert nem mindenki találál rá elsö délelött a jo tempora.

Este a vacsoránál persze osztottam az észt mert Sipos Tibi nem jött le az étterembe igy én voltam az asztalnál a leggyorsabb :)
Másnap Döme Tibi panaszkodott nagyon hogy csuszkál a hátso gumija. Nekem annyira keménynek tünt, hogy rábeszéltem hogy cserélje le, adtam neki ajándékba egy használt Bridgestonet és megbeszéltük hogy megyek mögötte kicsit aztán elötte is. Agyba föbe dicsérte lejövetel után a gumit, javitott rögtön 5 másodpercet. Szerintem tul volt fujva  a Pirellije.

Cseréltem magamnak elsö és hátso gumit is és vásároltam a helyszinen egy garnitura Stompgrip-et a tankra. Hinger Dávid felragasztotta szépen és azonnal javitottam 3 másodpercet, 2:20,4


A verseny elötti utolso menetben sejtettem hogy kevesen lesznek a pályán igy feltettem a videokamerát is.

A versenyen Balázs és Döme Tibi már nem indultak, de Sipos Tibi, Csergö Endre meg én igen. A sok helyi menö miatt a B versenybe kerültünk, de legalább Tibinek jutott kupa az ötödik helyért.

Én persze megint nem használtam rajt elektronikát, nem is sikerült jól a rajtom, de legalább szar lett. Igaz hogy utána elözgettem párat de igy is csak 17. lettem.

Nagyon jo volt a hangulatunk mindkét nap,mindenki nagyon elégedett volt a rendezvénnyel is, szerintem máskor is érdemes lesz evvel a rendezövel pályázni.
Most hogy csökkennek a Hungaroringes motoros nap kapacitások, érdemes lesz más környékbeli szervezésekre figyelni. 
Találtam egy Slovakiaringes 3 napos hétvéget szeptember 6-8 ig, ahol egynaponként is lehet majd vásárolni
.

 

Szólj hozzá!


2019.08.12. 00:58 Félsvéd

Speedweek Italia

Mugelloban kezdtünk 2 pályanappal

Béreltünk fél boxot. 8-an vagyunk bent meg néhányan a depoban.
Idén kissebb a hőség mint tavaly de a box igy is kell mert menetek közt tudok zuhanyozni.
Elsö nap Tyű es Elek fej fej mellett gyorsultak egész nap utánuk Esztergályos Jani következett. Rengeteg a helyi menö, hiába német a szervezö, a résztvevök nagytöbbsége olasz, ezért még a Tyü és Elek is csak a verseny második feléböl rajtolnak.

Este volt közös vacsora egy jo pizzériában ahol már tavaly is tartottunk össznépi fogyókurát.

második nap

    Reggel 2 szabadedzés utána a versenyek. Esztergaályos Janinak eldurrant valami a BMW ben. Tyü, Elek, Doki végigmentek az ezres versenyben.

Csak Tyű tudott javítani 2:00-ra
Endre 600 ban indult és Kitti a ladiesben és jutott nekik szép Kupa is.
Koczka Tamás (Tupi), Döme Tibi, Viktor, Szauter Balázs a szép hangzású BotR versenyen indultak velem együtt. A szép rövidített név mögött ez bujkál : Best of the Rest, azaz a futottak még B verseny. Itt csak Tupinak jutott kupa a 4. helyért.
Balázs bukott. A motorja sérült de ő nem.
Délben a dijkiosztok után kimentünk a kapuhoz pózolni.

Délután nagyon sokan pakoltak így szinte üres pályán tudtam még egy jót motorozni. Tavaly még 2:10 sikerült, de itt most csak 2:11 tetejére futotta, de legalább foghatom a bokámra.
A második nap sem volt olyan hőség mint tavaly.
Tyű és Doki hazaindultak de a többség Misanoi tengerpartra indult, vagy azért mert Misanoban is pályáznak vagy azért mert imolára készülnek.

Misano 2 pályanap

 Szauter Balázsnak lesz a legemlékezetesebb, mert o Mugelloban elesett a versenyen és nem volt javítható a gépe. A szerdai szünnapot arra használta hogy hazaugrott venni egy motort és csütörtök reggelre visszaért Misanoba. Na ez az elszántság.....
Megérkezett 2 uj részvevö is, Brindzik Laci (Lacsida) és Szász Ati.
Sajnos senki nem akart boxba menni igy elfogadtam Kovacs Zoli felajánlását a sátrában. Hát van különbség. A boxbol lényegesen hűvösebb fejjel indulsz ki a pályára. 
Csütörtökön csak 98 volt a teljes létszám, péntekre 128. Szoval kicsik voltak a csoportok. Nem is volt sok bukás. 
Brindzik Laci és Szász Ati voltak a leggyorsabb magyarok. 
A pénteki versenyeken Lacsida (Brindzik) és Ati kvalifikált az A versenybe de csak Ati indult és 11. lett.
Én a B verseny p24 bol indultam és 19. lettem.
Pb -ről nem tudok beszámolni mert csak 1.55.0 sikerült. Tavaly még 1.53at mentem, 2010ben meg 1:48 at 

 

Ezen a pályán van egy super pool és Szidivel ma ott tartottam a bemelegítést

 

Misanoban legalább semelyikünk nem esett el.

Hátra van még 1 pályázásunk Imolában az Enzo Ferrari pályán. Azt éreztem minden résztvevön hogy ezt a pályát várta mindenki a legjobban. ennek az lehet az oka hogy Imolában nagyon ritkán szeveznek hobbistáknak nyiltnapot.
Mivel csak 1 órányira volt Imolai pálya Riminiből ezért még Riminiben aludtunk és korán indultunk.screenshot_20190810-180141_1.jpgscreenshot_20190810-180117_1.jpgimg_20190810_095727_1.jpgImola 1 nap

Reggel egy videoteremben volt az eligazitás (Briefing).
Képekkel illusztrált utbaigazitás a pálya sajátosságairól. A legmeglepöbb az volt amikor közölték hogy minden csoport elsö menetében kötelezöen 2 kör felvezetö mögött, utána jött ki a felvezetö és akkor mehettünk egyedül. 
A pályát egyáltalán nem könnyü megtanulni, egyrészt nagyon sok a vak kanyar, de ami engem sokkal jobban zavart az a rengeteg sikán. Ezekre a sikánokra nehéz volt megtalálnom a féktávokat. Az egyik sikán a célegyenes közepén, pont ez a sikán a leglassabb. A résztvevök többsége itt is helyi olasz menök voltak. Igy is sok esés volt, de szerencsére nem közülünk estek.

Az utolsó menetet hagytam csak ki, Nagyon meleg volt ezen a napon és még pakolás után Budapestre indultam, éjjel 2 re értem haza.

A Kawával semmi gondom nem volt, lehet hogy egy kiegészitö kishütövel könnyebb lenne egy ilyen olasz körtura, majd szétnézek, hogy találok-e egy kishütöt  a gyári alá. Mar 2 hónapja csak Bridgestone slickel megyek és nagyon jól birja, ez az ujfajta slick aminek a széle soft, a többi meg medium.
Evvel a turával idén már összesen nyolc VB-s pályára sikerült szerveznem hazai pályaéhes hobbistákat. Igaz Jerezben csak egyetlen menet sikerült a kiütésig.....

 

Szólj hozzá!


2019.07.27. 21:33 Félsvéd

Brno + Sachsenring beszámoló

A julius 22-23 Brno már régen teltházas volt, a Litván szervezötöl kapott extrém kedvezö ár miatt. 16 magyar résztvevö regisztrált nálam, de a teljes létszám 240 fö volt.

Találtam egy uj szállodát ami mindenkinek tetszett, de a szabadtéri medencét a höség ellenére egyedül én probáltam ki :)

A pályán az elsö meglepetést Kovács Feri okozta aki egy honapja törte el két ujját is a Slovakiaringen és most tesztelte hogy mit bir a keze. E legelsö hétfö reggeli menetben rögtön kicsapott egy brutális 2:10,5 köridöt amivel sikerült két napon át a lista élén maradnia. Persze után már fajt a keze igy délutánra vissza is fogta magát.

Kurucz Feri és Csabcsi is lassabban, de felgyorsultak 2:11 ig. Varga Tibik is szépen mentek, a papa meg is nyerte kedden a hatszázas versenyt, a kis Tibike pedig 2:27 idöt tudott a 250-es Moto4-es kis géppel

 

Renge Lajos most volt elöször Brnoban, de hamar ráérzett

img_20190726_100941_1.jpgLovászi Tibi alatt eldurrant a Panigale de szerencsére nála volt a féltve kimélt tartalék motorja, egy HP4 Race amiben mindössze 100 km volt eddig.

Kedden Atis (Tamás Attila) bukott és igy kérdéses lett az olasz Speedweek-je.

Délután volt a verseny. Ugy kezdödött hogy Csabcsinak a warmup körön zárlatos lett a motorja és ki kellett állnia. A hazai élmezöny az elsö helyekböl többet is elfoglalt, Kovacs Feri élröl indult, nekem pl sikerült megszereznem az impozáns 42. helyet. (de legalább befértem az A versenybe)

Sajnos Kovács Feri az utolsó elötti körben elcsuszott a célrarában és az anyagi kár jelentös, de a teste csak zuzodásokat szenvedett.

Csabcsi ugyan jött volna tovább Sachsenringre, de a zárlat okát nem találta meg igy le mondott Sachsenringöl.

Lovászi Tibivel ketten vettük célba Sachsenringet, de mivel szerda szünnap volt megálltunk Prágában és tartottam Tibinek egy vársnézö sétát és egy Svejk sörözöben ittunk egy sört.

 

img_20190726_092308_1.jpgKivettünk egy szobát, felhivtuk Kristof Istvánt hogy mikor érkezik, de közölte hogy el sem indul mert meleg van......

Még szerda este kimentünk a pályára, bevásároltuk magunkat egy német boxba ahol csak 3 német srác volt.

Csütörtök reggel avval kezdttem hogy kértem csendes Akra slipon dobot és felszereltem. Volt nálam db killer, de tavalyrol már tudtam hogy az ugysem elég. Ezeket a csendesebb Akrákat ingyen kaptuk, 100 eur letéti dijért.

 

img_20190726_124655_1.jpgDélelött mindketten a B csoportba kezdtünk, délben teljesitmény szerint uj csoportba kerültünk, Tibi ovatosabban kezdett egyrész a HP4 Race-t is féltette másrészt nem tul egyszerü ez a pálya, igy ö délben lefokozodott a C csoportba, engem feltettek az A csoportba.

Délután leröviditették a menetekt mert állitolag átléptünk valami összevont hanglimitet és a 20 perces menetekböl 10 percekre engedtek csak ki. èn már nem vagyok fiatal, ráadásul pályázok éppen eleget, igy engem ez nem dühít fel annyira mint azt aki esetleg nehezen sporolta össze ezt a nevezési dijat és nagyon várta minden percét ennek a pályázásnak. Fusztrálo hogy egy versenypályán szinte csak utcai motorral szabad megjelenni, illetve még nagyobb fájdalom hogy a 98 decibeles motorok összessége is mérve van és délutánra ugy is korlátokat kellett eltürnünk, mert már elhasználtuk az egy napra  megengedett hangadagot.....

img_20190725_092053_1.jpgEste megbeszéltük Tibivel hogy pénteken csak a délelötti 4 menetet maradunk, utána pakolunk.

Péntek délelött Tibi felszivta magát és 2 menet után már 1:42-es ideje volt, igy elmentem a szervezöhöz és sikerült átkérnem Tibit a C csoportbol rögtön az A csoportba. Igy a délelötti 2 utolsó menetben együtt mehettünk ki. Az eredmény nem maradt el, Mindketten 1:38,5 idövel megszereztünk a 120 résztvevöböl a 20. és 21. helyezést és igy elégedetten kezdtünk összepakolni.

Ez a pálya nagyon izgalmas, nagyon komoly szintkülönbséggel, nagyon asszimetrikus  vonalvezetéssel (9 bal és csak 3 jobbos kanyar) egy irtozatosan élvezhetö pálya. Szerintem sehol a világon nincs még egy olyan pálya ahol az összes, hangsulyozom mégegyszer, az összes kanyar szerintem vak kanyar. Egyetlen kanyarnál sem látni a kanyar kijárat külsö rázókövet ahová érkezned kell. Ez teszi a pályát borzasztoan vonzóvá.

Boldog vagyok hogy már két szezonban is sikerült itt pályáznom, mert félek töle hogy hamarosan hobbisták elött nem lesz nyitva ez a pálya.

Sachsenringen végre készült ujra onbard video is de csak hétfön tudom közzétenni.

img_20190727_220645_1.jpgsaját magamról: Brnoban szokás szerint elégedetlen voltam, csak 2:20-ra voltam képes, igaz a B csoportból feltettek ott is az A csoportba szóval a 240 résztvevö 4 csoportjábol leggyorsabb csoportba kerültem, de tavaly itt mentem 2:17-et is.

Sachsenringban elégedettebb voltam magammal mert ott legalább javitottam picit a tavalyi köridömön. Szerintem ovatosabb lettem ami nem elöny köridö vadászatnál. A nagyon pozitiv kezdet után elkezdett a bal bokám fájni, vizesedni, durván bedagad minden nap, egyre jobban fáj. Jövö héten megyek a svéd ortopediára, és talán kiderül hogy elmozdult-e egy csavar vagy mi a frász történt

Szólj hozzá!


2019.06.13. 10:52 Félsvéd

Egy Slovakiaringes OB incidensekkel

Tegnap elég nagy mezöny gyült össze a Slovakiaringen ami köszönhetö Németh András jó szervezésének és a szuper melegnek is.

 Sor a regisztrácionál és a gépátvételnél is, de akinek éppen indult a csoportja az kapott Lojzitól soronkivüliséget is, ami jó pont.

Nem irigyeletem a sátrazókat, mert nagy volt a höség és ilyenkor nagy a különbség a box és a sátor alatti hömérséklet között. Koncentrácioban nem mindegy, hogy a pihenö idödben sem tud lehülni a tested. Volt is bukás böven a nap folyamán. Persze nem akarom evvel azt mondani, hogy nagyobb a százalékos esélye a bukásnak ha egész nap a sátor alatt fözeted magad, mert estek a boxbérlök közül is.

A 3 csoportos szervezésnek az az elönye hogy, akkor 4 meneted van délelött mig a külföldi szervezöknél már mindenkinél 4 csoport van ami 3 délelötti menetet tesz lehetövé.

Sokan jöttek ismét oda érdeklödni a bokám állapota miatt, amit ujfent megköszönök. Augusztus végén talán kiveszik a sint és a 8 csavart a lábamból, addig nem kéne elesnem, ezért igy ez az egész pályázás számomra egy kicsit orosz rulett :)

Multkor aránylag jó idöket mentem már a Hungaroringen és ezért voltam optimistább, úgyhogy a Slovakiaringen is esetleg 2:20 körüli idökben reménykedtem.
Ez sajnos nem nagyon sikerült, mert teljes délelött alatt 2:24 -es idök jöttek csak. Igy a 27. helyröl kellett a indulnom a délutáni Open versenyen.

Nem is tudom hogy melyik lenne a helyes kifejezés: szarul sikerült a versenyem vagy inkább szerencsésen sikerült  a versenyem, döntsd el te....

A rajt utáni elsö körben a mezöny sürüsége miatt nem vagyok elég bátor, hogy egyszerre 4-5 ember közé befékezzek. A második körben a kettes kanyar után van egy nagy egyenes a kettes hid felé, ott kb 220-230 nál nem sikerült egy váltás, amitöl koncentrácio kiesés>müszerfalra pillantás>pár méterrel elötted riderek>meg a rohadt erös szél, mire magamhoz tértem már a pálya bal széle melletti füvön száguldtam 230-al, pont párhuzamosan az aszfaltcsik szélével. Tudtam hogy fékhez hozzá sem szabad nyulnom, de azt nem hogy vajon meg lehet e 230-nál uszni, azt hogy a füvön is talpon marad-e az ember. Szerintem kibaszott nagy pánik lehetett a fejemben és nem is tudom hogy sikerült visszajönnöm még féktáv elött az aszfaltra, de visszajöttem és be tudtam fordulni. Igaz a fejemben volt, hogy füves-e a gumi széle, szoval a következö néhány kanyart ovatosabban vettem.

img_20190612_154609_1.jpgAztán a negyedik körben a négyes hid utáni hosszú egyenes végén következett a második incidensem.....

Ez egy nagyon nagy jobbos ami rávezet a célegyenesre. Féktávon utolértem 2 embert és az egyiköjük meglökte a másikat. Én már láttam hogy ennek nem lesz jó vége és bele is állitottam, hogy ne kelljen beléjuk mennem. Mind a hárman berongyoltunk a kavicságyba. A tempo ott már nem hatalmas, talán 120-140 lehet mert ott már befejezte az ember a féktávot. Tudtam hogy ismét nem nyulhatok a fékhez mert akkor azonnal elesek, a kavicsban az egyetlen megoldás a gázadás. Hát azt sem tudom, hogy hanyadikban lehettem, de huztam a gázt és széttartott lábbal (hátha mégis el kell dölni) csámpázott a motor elöre, de egyre lassabban. Irtozatos hangok jöttek a hátsó kerék környékéröl kavics becsapodások miatt. Végül már ennyra belassultam a gázadás ellenére, hogy egyszerüen elkapart teljesen a hátsó kerék és elsülyedt. Szó szerint állva maradt a motor én meg ültem rajta és tulajdonképpen örültem hogy nem dölt el és hogy ezt is megusztam valahogy. Visszanéztem magam mögé, a másik srác bizony nem uszta meg ilyen jól, mert az ö motorja bizony feküdt., de szerencsére neki semmi baja, a harmadik srác tovább tudott menni.
Mivel volt még két kör a versenyböl, igy az idöt kihasználva elkezdtem a motrort lehüteni. Hagytam járni 30 másodpercet a ventillátort, aztán beinditottam 20 másdpercre a motort is, ezt megismételtem 3-4x, hogy 100 fok alá menjen a viz.

Ha valakinek a verseny hátsó feléböl lenne videofelvétele a fent emlitett 2 incidensemröl, azt nagyon megköszönném

Csabcsi barátom is felavatta a ZixeRRjét, ö a verseny elsö kérében, Tyüt üldözve, a leglassabb balos kanyarban elcsuszott miközben fékezve,dönttött rá a balkanyarra. Neki semmi baja, a motoron is csak szépséghibák. Elmondása szerint kontakthibás az elsö gumimelegitöje és nem volt elég meleg az elsö gumija. A höség igaz hogy hatalmas volt, de hátha valaki nincs tisztában vele: ezek a gumik 80-90 fokos gumihömérsékleten tapadnak legjobban. Mivel ez volt a verseny elsö köre igy hiába volt az aszfalt 50 fokos, attol még a gumi nem érhette el ezt a kivánatos 80-90 fokot. gondolom az én tempomhoz elég lett volna a gumihömérséklet, de Csabcsi azért más dimenzioban motorozik és oda már a gumi összes tudása szükséges

Update 1: Már kaptam is egy videot Turi Pétertöl. Kösz, de a pleximatricáert büntetést érdemelnél: Ezen csak az egyik incidensem látható és ha jol értem a második incedensem okozása is :)

 Update2: Kigyósi Szabitól is kaptam egy videot, ebben 12:25 töl látható a kavicságy látogatásom kiváltó oka :)

Szólj hozzá!


2019.05.25. 20:58 Félsvéd

Jól sikerült Hungaroringes nyiltnap

 

Nem volt mára regisztráciom, de valaki nem tudott eljönni az ezüst csoportba, az övét megkaptam. Örültem is hogy nem a leggyorsabb, arany csoportba kell mennem, mert jobban érzem magam ha én elözhetek és egyelöre zavarna a gyors csoportban sok beszurás. Arrol nem is beszélve, hogy ha idöben kimegyek az ezüst csoportban, akkor talán elsö kör végére sikerül  annyit elöznöm, hogy kapok néhány kör tiszta pályát.

A Bodis dobomat Lojzi lemérte db killer nélkül is (105) és db killerrel is (ugy emléxem 100 )

 A mai tervem az volt, hogy a Litván napon futott 2:05-öt megjavitsam és 2:04-re legalább lemenjek. Gyönyörü idö volt egész nap. A harmadik menetben már megvolt a mai terv. Ebédszünetben feltettem hátra egy uj soft Bridgestonet. (idén Bridgestonnal fogok menni) és uj Vesrah fékbetétet is kapott a ZixxeRR.

A gyorsak közül Laczkó Máté ment 1:52-öt, Tyü 1:55. de a legnagyobb alakitás talán a jó húsban lévö Bucsi Robié volt mert az R6-al ment 1:55 ös pb-t.

Délutánra 2 menet maradt, az elsöben sikerült egy 2:03-as kör, az utolsó menetben pedig 2:02.9.

Messze vagyok még egy pb-töl. de úgy érzem hogy a februári Jerezi nyilt bokatörés után még fejben is meg fizkálisan kell pár hónap. Addig nem szabadna ujra elesnem ameddig bennem van a vas meg a 8 csavar.

Szóval nem siettetem, de ma nagyon jol éreztem magam a motoron. Sokan jöttek oda érdeklödni a bokám miatt, ez is jólesett.

Mostanában nem harcolom le teljesen a gumijaimat, ugyhogy ha valaki kezdö pályázó az kaphat tölem 5000 ft ért használt slickeket amin kb 30 % lehet :)

Szólj hozzá!


2019.05.22. 11:45 Félsvéd

Májusi esö aranyat ér?

Ebben a hónapban harmadszor mentünk a mindenki által istenitett Brnoi Moto GP pályára lelkes 15 fös magyar csapattal.

Döme Tibor
Semegi Zoltán
Szauter Balázs
Varga Tibor
Varga Tibor Erik
Kovacs Ferenc
Kurucz Ferenc
Balog Csaba
Horváth Tamás
Bertalan Gábor
Papp Tamás
Barta László
Dombovári Zsolt
Till Miklós
Lovászi Tibor

 

Ugy kezdödött hogy ez a szervezö Osztrák törvényre hívatkozva nem engedte regisztrálni a  spanyol versenyeken edzödött Varga Tibikét, mert még nincs 13 éves. Hiába van versenyzöi licensze, inkább visszafizette a nevezési dijat. 

Mint a korábbi két alkalommal, úgy most is esö borzolta az idegeket. Most az elsö nap majdnem teljesen vizes pályán zajlott: Csak 2 bátor magyar volt aki bevállalta, Lovászi Tibi és Horváth Tomi együtt elindultak az endurance versenyen amit vizes gumival kezdtek, de száraz gumival fejeztek be a 9. helyen.

Az utolsó 25 percben volt még szabad motorozás, de a 65 felengedhetö helyre majdnem mind a 224 résztvevö ki akart menni az egész napi boxban ülés levezetésére.

Bánatunkban már a pályán lenyeltünk néhány nagy sört amit a hotelben vacsora közben megismételtünk.

Kedd reggel száraz pálya vár minket és mind a 4 csoportban teltház volt, ami Brnoban 64 motort jelent edzés alatt. (versenyen azt hiszem 54 a megengedett Brnoban)

A gyors fiuk közülünk már jol ismerik a pályát igy hamar a 224 fös lista elejében találták magukat, Kovács Feri 2:09 es idövel és Kurucz Feri és Balog Csabcsi 2:11 es idökkel kerültek a displayre.

Szerencsére magyarok közül senki nem esett.

Annak ellenére hogy minden külföldi szervezönél délig kell a versenyre jelentkezni, a nagy délelötti örömmotorozás alatt senki nem jelentkezett idöben a versenyre. Az ebédszünetben nagy kényelmesen odasétáltak páran a regisztráciohoz, de akkor már elkészült a rajtrács és nem tudtak jelentkezni.
Ilyenkor persze kitört a pánik és jöttek értem, hogy intézzem el legalább hogy hátulról indulhassanak.
Persze a szervezö elmondta hogy délelött 10 szer bemondta a hangosbemondoba németül és angolul is hogy délelött lehet csak jelentkezni, természetesen a reggeli eligazitáson is elmondta, amit persze nem szivesen látogatnak a magyar riderek :)

Mindenestre sikerült elintéznem, hogy a Superbike verseny rajtrácsát ujra átirják és a délelötti köridök szerint mégis a rajtrácsra kerülhettek a versenyezni akaró jelenlévök

A versenyen én nem indultam de Kovács Feri csodálatos 2:08.117 -el uj pb-t futott a verseny alatt amivel azt hiszem negyedik lett, Kurucz Feri csuszkálo gumi miatt kiállt, Csabcsi ugyan végig ment de csak 9. lett és köridöt sem javitott. 

brno_sbk_verseny_btr.jpg

A saját teljesitményem: mindössze a délelötti 3 menetet mentem végig, ujra egy szerény javulás a hó eleji RR Days idömhöz képest, most 2:20 alját sikerült mennem. A féktávokon még elég sokat bennehagyok, remélem a juliusi és az augusztusi Brnoi kétnaposokon majd még ezen is tudok faragni. Igy is elégedett voltam mert a 224 rider közül a 79. voltam a listán
Korábban mindig azt vettem észre, hogy már a második körben a jobboldali kormány vége a tenyerem közepén van, ezt Tompa Tomi avval orvosolta hogy felszerelt nekem egy fékkarvédöt amitöl nem tud a jobb kezem lemászni a gázmarkolatról, ez be is vált. 

Ha valaki még akar jelentkezni a Slovakiaringes hétvégére junius 21-23 ra van még hely super áron 
Red Bull Ring sincs sokkal messzebb mint Brno, van még néhány helyem mielött visszaadom öket a szervezönek

2019-06-17-2019-06-18

Slovakia Ring

21 / 25

Teltház

2019-06-21-2019-06-23

Slovakia Ring

18 / 0

85 eur/ naptól

2019-07-06-2019-07-07

Red bull ring

7 / 10

445 eur a 2 nap 445€ 

2019-07-22-2019-07-23

Brno

16 / 15

270 135/nap    1 szabad hely

2019-07-25-2019-07-26

Sachsenring

5 / 10

365 €

2019-08-21-2019-08-22

Brno

11 / 12

360 € a 2 nap  Még 7 be nem fizetett hely

 

 

 

Szólj hozzá!


2019.05.13. 01:36 Félsvéd

Ujra pályán

A februári Jerezi sérülésem után vártam már hogy ujra nyeregbe szállhassak.
Tompa Tomi intézte a motor átnézését és felujitását és a fényezés javitását.
Cölöpék rendbetették a Gimoto ruhámat. Az airbaigbe az uj patronokat sajátkezüleg cseréltem le.

Május 3-4 kétnapos Brnoval kezdtem. Igaz csak félnapok voltak szárazak, de elsöre ennyi is elég volt a bokámnak. https://www.facebook.com/andras.herczeg.31/videos/2556419074385508/?t=29

4 nappal késöbb ismét Brno, ezuttal RR Days, ahol mindig nagyszámú a magyar részvétel. Ezen a rendezvényen is gyengélkedett az idöjárás, elsö nap száraz volt de meleg nem, másnap egész nap esett. Mindössze Kurucz Ferinek és Kovács Ferinek sikerült 2:09 es idöket menni

Május 11-12 Hungaroring Litván szervezésben.
Brnoban megsérült a titán leömlö a motoromon, és Kurucz Feritöl kaptam kölcsön, amit Katona Dani szombat reggel le is cserélt, köszönöm srácok
Teltházas 2 napos hétvégi rendezvény sok lengyel, cseh, litván, osztrák és 40 magyar résztvevövel. 
Szombat délelött minden menet dodzsemversenynek tünt, mert egymást ütötték ki a külföldiek, illetve Vékony Tibi is esett. Alig lehetett 2 kört menni zsinorban. 
Megkértem a szervezöt hogy az ebészünetben tartson mégegy eligazitást ahol fogalmazzon szigorubban. Ezt meg is tette és a csoportok ujra beosztásával a helyére kerültek a dolgok, mert délután alig volt piros zászlo.

Én direkt a C csoportba kértem magam, de a déli ujra csoportositásnál felraktak a B csoportba.  Kovács Feri volt a szombat legjobbja 1:54.38- idövel, a többiek elmaradtak a saját legjobbjaiktól. Ekkor még ugy tünt hogy vasárnap esö lesz, de mégsem ugy lett

Vasárnap is 40 magyar volt, A boxnak magas volt az ára, igy csak kevesen voltunk boxban. A versenyre ingyen lehetett jelentkezni, igy mindkét verseny megtelt. 

Orbán Joci ezuttal nem szerelöként szerepelt hanem elövette a vitrinben tárolt motorját és ma pályázott.

Az A versenyt Balog Csabcsi nyerte, de végig meccseltek Hugyecz Elekkel

Pár szót magamrol: lábamban még benne a lemez meg a 8 csavar, de motorozás közben nem érzek szinte semmi furcsát, mert gondolom az adrenalin elnyomja. Azért szeretek most még lassu csoportokba menni mert akkor nem kell attol tartanom hogy valaki be akar szurni. Gondolom ez az érzés késöbb elmulik. Nem vagyok azon a szinten ahol tavaly abbahagytam.......de Brnoban sikerült 2:21-et mennem és Hringen 2:05-öt. Kezdésnek jo lesz ez.

Köszö

 

 

Szólj hozzá!


2019.02.22. 00:22 Félsvéd

Rehabilitáció nyílt bokatörés után svédesen


Svédországba érkezésem után az ortopedia uj röntgen képeket csinált, ismét csak félgipszet kaptam (nem körbe gipsz, hanem egy gipszcsizma ami elöl a sipcsontomon végíg nyitott a lábfejemnél szintén)
Ki irtak 12 hétre betegállományba, a terhelést megtiltották de a járkálást mankoval egyáltalán nem és ahogy számitottam, semmiféle trombozis elleni injekcio nem szükséges hiszen nem itéltek egyáltalán fekvésre.
Ezt azért hangsulyozom ujra ki, mert Magyaroszágon szerintem még mindig fekvö pihentetésre itéltek volna nyilt bokatörés után.
11 nap után behivtak kontrollra, megállapitoták hogy a fémkapcsokat (varrás helyett fémkapcsok vannak) még nem veszik ki, mert a belsö bokám ahol a csont szakította át a bört, az az oldal lasabban gyógyul, minmt a hosszabb vágás, amit szikével csináltak a mütétkor. 

A gipsz helyett adtak egy uj müanyag csizmát. Elmagyarázták hogy az oldalakban beépitett légpárna van, amit oldalanként külön külön a kivánt nyomásra pumpálhatok a nagy fekete gumigombbal.. A másik kis gomb megnyomásával azonnal leereszthetem a nyomást.
1 perc alatt veheetö le.

Bejött egy Fizioterá Pista és elmondta, hogy milyen gyakorlatokat végezhetek már most is a lábfejemmel. Egy honap mulva akarnak ujra látni, addig kb 10 nap múlva vetessem ki a kapcsokat, de azt bármelyik kisebb klinikán is megtehetem.
Igy most megérkeztem kicsit Budapestre, mivel EU országba utazhatok betegállomány alatt is.
Valoszinü itt fogok keresni valakit a kapcsok kivételére.

Igy most átnézhetem a károkat a motoromon, a börruhámon, a sisakomon.
A tervem az hogy áprilisban már ne sántitsak, akkor elöbb kiprobálom a motorozást az utcai motoromon ami szerencsére egy automata motor, Aprilia Mana, igy még mozgo lábfej sem kell hozzá.
Utána pedig májusban szerintem már pályára is mehetek, kiváncsi leszek hogy egy ilyen baleset mekkorát tör a lendületemen :)

Szólj hozzá!


2019.02.08. 22:16 Félsvéd

Gondolatok úton hazafelé a spanyol wintertesztröl

Gondolatok úton hazafelé a spanyol wintertesztröl

2004 ben kezdtem pályázni, szóval ez lesz a 16. szezonom. (mert azt azért eldöntöttem már, hogy mégsem hagyom abba)
2006 óta összesen 11 -szer sikerült téli pályatréninget szerveznem magyar hobbistáknak.

Eddig talán kicsit szerencsésen de csak 2 komoly sérülésem volt, esésem persze több.

2005 ben az uj K5 gixxerrel törtem el ugynezt a bal bokát a Pannoniaringen (még a gyári idom volt rajta, utána lett Rizla-kék)

2014 ben ujra a Pannoniaringen estem nagyot, akkor egy bmw s10rr nyergében amit 2 honappal korábban vettem és addig szerettem is, akkor sikerült 3 térdszalagot is szakitanom.

Ès most elöször 2019 ben külföldön is sikerült ujfent a bal boka törése, de most nyílt törést sikerült összehoznom.

Talán ez az elsö eset, hogy más hibájából sérültem, a korábbiakat sikerült saját magam elintézni. Mégsem vagyok mérges az elkövetö srácra, mert tuti nem igy akarta. Talán picit fura hogy a gyorscsoportban is léteznek nehezen kiszámitható riderek.

Végülis nem voltak nagy elvárásaim az idei spanyol turával szemben, tavalyi csalódásom után visszafogottabb elvárásokkal és sokkal kevesebb tüzzel kezdtem a Valenciai 2 napot. Ennek ellenére 5 másodpercre kerültem a legjobb magyar, Kurucz Feri idejétöl Valenciában, ami tavaly ilyenkor Jerezben 8 másodperc volt.

Söt merem állitani hogy Jerezben is nagyon jól kezdtem, mert habár a bukásom már a második menetben megtörtént, mégis sikerült  a bukásom elött 1:59-et mennem, ami mindössze 1 másodperccel volt rosszabb a tavalyi 4 napos legjobb idömnél, szóval feltételezhetö, hogy pár menettel késöbb meg lett volna az 1:55-1:56.

A korházba kerülés csak addig volt komplikált ameddig be nem vontam a svéd biztositómat. Abban a pillanatban mikor a SOS Koppenhága nevü skandináv biztosító átvette az irányitást, onnantól sokkal jobb bánásmódban lett részem. Tisztában vagyok vele hogy ez csakis annak köszönhetö, hogy ez a biztositó nem húzza száját, amikor meghallja egy mütétnek az árát. Azonnal átvitettek egy privát korházba, ahol soron kivül mütöttek meg.

Ebben a privát korházban 5 éjszakát töltöttem, tulajdonképpen a csodával határos módon a mütét alatt és a mütét után sem volt komolyabb fájdalmam, amin komolyan meg vagyok lepödve. Szóval kurvára tudják a dolgukat és tudják milyen sürün kell a fájdalomcsillapót felakasztani az intravénás adagolóra. Az 5 nap alatt egyetlen tablettát sem kaptam, mindent csakis intravénásan, cseppekben. A nyilt törés miatt természetesen antibiotikummal együtt.

Egy pillanatra sem tettek rám kör-körös gipszet, mindig csakis félgipszet, azaz alulról volt gipsz ami felkanyarodott a talpam alá hogy a lábfejem ne tudjon mozogni, felülröl nagyon puha fáslis kötözés. Valoszinü ez is hozzájárult a fájdalommentességhez. Körkörös zárt gipsszel nem is repülhetnék és most is repülön vagyok.

Az SOS biztositó folyamatosan konzultált a spanyol orvossal, és tegnap állapodtak meg, hogy ma már repülhetek haza, mert se lázam, se gyulladásom nem volt a mütét óta. Azt hittem hogy a lábam felpolcolása miatt 2 helyet foglalnak nekem a repülöre, de hármat vettek!!!

Azt hittem mentövel vitetnek 240 km-t a Malaga reptérig, de taxit rendeltek.

Azt hittem gurulós székkel fognak a reptéren tologatni, de elketromos autoval vártak és vittek a becsekkoláshoz, securityhez és gate-hez is.

Délelött még úgy volt hogy a Göteborg reptérröl egyenesen visznek egy traumatologiára, de csak holnap reggel 9-re kaptam idöt, igy a reptérröl haza visznek.

Eszembe jutott hogy otthon nincs mankom, felhivtam az SOS biztositót és félóra mulva visszahivtak hogy a taxissal küldenek 2 mankót amit megtarthatok. (Budapesten persze van mankom)

Talán mázli hogy a bal bokám, igy tudok cserélni autot a fiammal és az automata autot holnap már tudom magam vezetni.

Arra vagyok kiváncsi hogy vajon a svéd traumatologia azt mondja-e amit a spanyol és a magyar traumatologus, azaz 4 hét teljes pihentetést fog-e elöirni vagy azt mondja amit eddig nekem a svéd traumatologia mindig is javasolt, azaz pont az ellenkezöjét, vagyis hogy tessék annyit mozogni amennyit birok. A spanyol orvos, totál pihentetést irt elö, és tapasztalatból tudom, hogy a magyar is az ágyat irja elö hetekre. Szerintük jobb ha naponta szurkálom magam a trombozisveszély miatt, de a svédek azt mondják hogy ne szurkálj semmit, de ne is feküdj egész nap, menj a lakásodban, vagy menj ki az erkélyre annyit amennyit birsz és akkor nincs trombozisveszély. Eddig mindkét balesetemnél a svédekre hallgattam és lám nem lett trombozisom.

 

 

Szólj hozzá!


2019.02.05. 14:39 Félsvéd

Jerez elsö nap korházzal végzödött


Nem akartam ilyen beszámolót irni, de muszály lesz
 
Február 3.-án délután kezdtünk Jerezben pályázni.
 
Ide már csak hatan jöttünk plusz Ricsi Dani Joci meg Dani apja vezeti a másik furgont.
 
A második fel menetel második körében a célra rá balos kanyarban valaki be akarhatott szúrni.
 
Gondolom elszúrta a féktávot és amikor én már a kanyar közepén voltam telibe talált a bal oldalamon. Én felrepültem a levegőbe, kinyílt az airbag a ruhában és a fejemre landoltam.
 
A bokámon éreztem utána azonnal a fájdalmat, nem is mertem felállni, négykézláb próbáltam lemászni a pályáról a motorom a pálya közepén maradt
 
Megvártam a mentőket persze piros zászló. Mivel a célrará látható a bokszutcából így már a haverok szaladtak is felém de hát nem engedték őket a pályára
 
Azért egy kis idő múlva már éreztem hogy nagy a baj bokámmal és a mentők mikor megérkeztek akkor óvatosan vették nagyon le a csizmát, először a külső csizmát aztán a belső csizmát és akkor már sajnos látszott hogy kicsit véres is a bokám belseje
 
Tehát egy kis nyílt törés is gyanúsítható volt és nem is állt szépen irányba.
 
amikor le akarták venni a ruhát akkor kérdezték hogy levághatják e aztán abban maradtunk hogy a felsőrészt le tudtam venni és a lábamnál felvágták a bőr ruhát azon a puha részen a belső combnál van.
 
A pálya kórházban röntgenen látták hogy kettő törés van mondták hogy Kórházba kell menni
 
kérdeztem hogy a törés milyen és mondták hogy operáció lesz szükséges
 
Dani jött be velem a kórházba.
 
Újabb röntgen. Ujabb megerősítés.
 
20190203_185602_1.jpgAkkor jött a neheze. Az elmozdult csontokat erős kézzel helyretenni. Dani szerint hősiesen viseltem.
Azonnal gipsz rá.
 
2-3 órával később kontroll röntgen hogy a rángatás, azaz a kézi pozicionálás sikerült e. Azt mondták igen.
 
Aztán a svéd biztosítót beavatni, ők szereztek egy privát klinikát de csak éjjel kaptam átszállításra mentőt. Dani nagyon sokáig birta mellettem, köszönöm
 
A fiúk is állandóan érdeklődnek.
 
A kórház ahova éjjel hoztak super privát klinika. Egyedül egy szobába. A tv nem nézem.
 
Legalább kipróbáltam a hanyatt fekve pisilést.
 
Szerencsém volt mert tegnap este meg is műtöttek.
20190205_085338_1.jpgA mütét elött azt mondta az orvos hogy mindkét oldalrol 1-1 lemez és 6 csavar. Azt is mondta hogy késöbb benne lehet ezeket hagyni a bok´ban de ha folytatom a motorozást akkor vetessem ki mindenképpen.
 
Köszönöm ha aggódtok de ne telefonáljatok, mert annyi telefont nem tudok lekezelni
20190205_091423_1.jpgSrácok  ma bejöttek látogatóba és folyamatosan küldik a köridöket

Kiderült hogy mégsem a második körben jöttek belém hanem a harmadik körban, mert volt egy mért köröm, ami 1:59.8 lett. Mostmár nem tudok vele mit kezdeni, de ez jó kezdés lett volna hiszen 1 évvel ezelött a
4 nap alatt az 1:58 volt a legjobbam.
A korházi ellátásról, pl a reggeli: 20190205_093229_1.jpg

és az ebéd:
20190205_130506_1.jpg
A többiek viszont nagyon jol teljesitenek:

jerez_masodik_nap.jpg

Szólj hozzá!


2019.02.03. 02:30 Félsvéd

2019 Wintertest Valencia, második, utolsó nap

Ma reggel nem volt meleg, csak 8-9 fok, ezért az elsö menet ki lett hagyva.
A második menet szarul sült el Alennek is és Kurucz Ferinek is. Sajnos nem volt enyhe egyik sem, Ferinek az egyik ujja is rövidült, a pályakorházban látták el és utána kiengedték. Mindkét motornak volt böven munkaigénye.

Ricsi, Feri és Dani összeszögelték a Kawát, Alen R6-ját meg majd Bán Robi Almeriában fejezi be.

Kurucz Feri fájdalmai ellenére az utolso két menetre már rá tudott ülni a motorjára, igaz börruhát kölcsön kellett kérnie, mert a sajátja kicsit összegyürödött a buskáskor.

Ma is nagyon szeles volt az idönk, de azért mi többiek végigmentünk minden menetet  becsülettel.

Én ebédszünetben feltettem egy uj soft gumit és meg is hozta a javítást. 1:49.7
Kovács Feri végre elövette az uj HP4 Carbon Race-t. Szokni kell, azt mondja.

Lovászi Tibi nem tudta elkapni a fonalat, nem jöttek a köridök, de legalább nem esett el.

Csabcsi is végre belendült és szépet javitott. 1:45.1 

Ebédszünetben valami nagyágyú körözött egyedül egy V4 Ducatival, nem derült ki hogy ki volt, mert nem volt tranyó rajta, de 1:36-ot mértünk neki.

 

A csapat gyereke, a kis Varga Tibike, mára már nagyon ráérzett az uj motorjára is meg a pályára is. 1:59

A nap végén eljött a legkevésbé vidám feladat: plafonig pakolni 2 furgont, utána levezetni 700 km-t Jerezig.

Talmával dumáltunk sokat, nagyon érdekes sztorikat tudtunk meg a karrierjéröl is, de a pályázáshoz is szivesen adott hasznos tanácsokat.

Szólj hozzá!


2019.02.02. 00:06 Félsvéd

2019 Wintertest Valencia, elsö nap

Összel kezdtük már a szervezést. A törzsvendégek kivánsága az volt, hogy ha már ilyen messzire ejövünk akkor mindképpen legyenek Moto GP pályák, igy most Cartagena és Almeira nem jöhetett szóba

50849891_10213081547249671_7811826263315709952_n_1_1.jpgElsödleges kérdés volt a szállitás amit szerencsére nem külsössel, hanem egy bennfektes, pályázásban jártas fuvarozóval sikerült megoldani, aki a gyorsasági OB-n idén negyedik lett, Katona Dani vállalta két furgonnal.

Sikerült találnom két egymás után következö szervezést Valenciában és Jerezben. Persze talán nem szerencsés hogy 700 km van a 2 pálya között, de a törzsgárdának fontos volt hogy ne legyen olyan hosszú a távollét, mint tavaly (10 napos volt)
Sikerült 6 naposra szervezni ezt a wintertesztet, amiben 2 teljes nap Valencia és két és fél nap Jerez lesz.

Természetesen egy ilyen szervezés mindig necces mert minél több a résztvevö, annal kissebb az esélye hogy mindenféle résztvevö vágyainak meg tudjak felelni. Arról nem is beszélve hogy nem tudom végiglátogatni a foglalt szállásokat, nem tudom elöre hogy olyan bérautot kapjunk-e ami megfelel stb. 

Végülis a Valenciai 2 napra 9 jelentkezö lett (plusz Talma), és Jerezbe hatan fogunk továbbmenni.

Madridba repültünk ahol a béráutó okozta az elsö csalodást, foglaltam egy 7 személyes egyterüt, és pechünkre egy Dacia Lodge autot kaptunk és hiába kezdtünk balhézni, a válasz az volt hogy ez az egyetlen 7 személyes ami raktáron elérhetö. Természetesen nulla csomagtérrel (még jó hogy Ryanair csökkentette a felvihetö poggyászméretet, igy pont befértünk)

Mire tegnap este megérkeztünk a pályára, addigra Varga Tibi megkaparintotta a boxkulcsot és Daniékkal már a boxba pakolás nagy részét el is végezték.

Mindig én kérem a boxkijárat elejét, hogy ne kelljen sokat tolatnom amikor lejövök a pályáról (mégiscsak én vagyok a rengidös)

Elég méretesek a boxok Valenciában, igy még Talma is befért, szóval 11 motorunk van a boxban (Kovács Fecó mindig hoz tartalék motort)

Joci gumismühelye is pont befért a sarokba.

Az idöjárás tipikusan spanyolos, esténként 16-18 fok, nappal 19+napsütés. Az aszfalt 21 fok volt délutánra.

A csapatról pár szót:
Talma BMW HP4
Alen Györfi R6
Kurucz Feri ZX10R
Kovács Fecó BMW HP4 Carbon Race és ZX10RR
Csabcsi ZX10RR
Lovászi Tibi Ducati Panigale
Moshe Yamaha R1M ex IDM
Varga Tibi R6
Varga Tibike Junior MIR Pre Moto4 40 lóerö 250-es blokk
Svéd ZX10RR

Mindenki ki volt éhezve, igy senki nem hagyott ki egy menetet sem, legtöbben elöször voltak itt, szóval a pályatanulás is feladat volt.

Délelött természetesen folyamatosan javultak mindenkinél a köridök. Az utolsó délelötti felmenetel (a harmadik a mai napon) többnyire már jól sikerült mindenkinek, akkor még nem sejtettük hogy délután a szél meghiusítja a további javulást, de délután feltámadt a szél. Olyan zavaró volt a szél, hogy a kigyorsításoknál az aprobb egykerekezésnél odébb tette az elejét. A 12 éves Tibikének ez persze igazi kihívás volt.
De nem csak neki, mert én is lejöttem 3 kör után amikor beláttam hogy igy képtelenség köridöt javitani.

Így csak néhányan tudtak javítani délután, ök is csak keveset. 

Utolsó felmenetelnél Kurucz Ferinek és Kovács Ferinek mégis sikerült javitania, de pl Csabcsinak nem.

Malörök a mai napon: Csabcsi kirongyolt a célvégén a kavicságyba, de nem esett el, Alen egy levezetö körön kicsuszott, következmény nélkül.

Nagyon kevesen vagyunk összesen, talán 100 fö, ennek ellenére 4 csoportos az idöterv, de igy tényleg nem nagyon tart fel senki senkit.

Dani segitségével ma fékbetét csere is volt, mint kiderült carbon betétröl sinter betétre váltani, az komoly féktárcsa csiszolással jár, igy még a féktárcsák is lekerültek az elsö kerekemröl egy egyszerü fékbetét csere miatt.

A napot egy közös vacsorával zártuk, ha nem is a komplett csapat részvételével de mi akik egy nagy 5 szobás lakásban lakunk a belvárosban, lementünk a sarki kocsmába és ettünk, ittunk
 

Szólj hozzá!


2018.10.19. 22:30 Félsvéd

Lassan vége a 2018-as pályaszezonnak.


Mozgalmas volt számomra, 35 pályanappal, (és majd csak Rijekával zárjuk a szezont e hó 28.-án) uj, top level motorral, egy régi baráttal aki 7 év kihagyás után tért vissza.
Egyetlen uj pálya sem volt számomra az idén. Az uj motor vásárlásával és átépitésével biztos voltam benne, hogy a high tech zx10RR az ölembe hullajt jónéhány új pb-t.

A legjobb éveim 2010-2012 voltak, akkoriak az összes meglévö pb-jeim. Be kell vallanom, hogy nem a motor a csalódás abban, hogy egyetlen uj pb-sem jött össze. Néhány helyen közel jártam, néhány helyen 2-3 sec hiányzott.

Idén többek közt 6 Moto GP pályára sikerült néhány hazai amatör pályatársat eljuttatni, Spanyolban kezdtünk februárban Jerezzel és Cartagenával, 4x volt Brno, egy Sachsenring, aztán Mugello és Misano és Red Bull Ring voltak a távolabbi pályák, ezenkivül voltunk 4x Slovakiaringen, és Rijekában is.

A motor hibátlanul teljesitett egész évben, lenyügözö a teljesitmény és a traction control, számomra a verseny ABS is nagyon bevált. Mivel összesen 4 db egyforma motort vettünk ezért könnyü összehasonlitani az én motoromat a többiekével. Kurucz Feri, Kovács Feri és a 7 év kihagyás után visszatérö Balog Csabcsi, sokkal céltudatosabban építették át motorjaikat, ök már elöl-hátul Öhlins futómüvekkel mennek, verseny ECU és KIT kábelköteg, a fékeket is SBK szintre emelték és természetesen mindhárman kidobták az ABS-t.

Az ABS müködését nagyon ritkán éreztem, de egyszer sem olyan módon mint a korábbi Ducatimon lévö ABS. A verseny ABS nem veszi el soha egyetlen pillanatra sem a fékeröt, csak annyit érzek hogy a fékkaron a keménység egy pillantra változik, de ugyanugy be tudok fordulni szinte mindig.

Most az utolsó vasárnap megkértem Csabcsit hogy menjen már egy menetet az én stock Kawámmal hogy legyen összehasonlitás az övéhez képest. Amikor lejött akkor kicsit meglepöen nyilatkozott: szerinte a gyári elsö villa még a saját Öhlinse után is kitünöen müködik és a gyári féket is megdicsérte. Egyedül a hátsó gátlóra panaszkodott. Természetesen ez nem jelenti azt hogy bármit is visszacsinálna a saját motorján, hiszen nyilvánvalóan egy kölcsönmotorral nem ment a határokon. Egy high-tech öhlins elsö villa igazán csak akkor mutatja ki a foga fehérjét amikor 1:54-et mész már a Hungaroringen mint Csabcsi és Kovács Feri, vagy 1:53-at mint Kurucz Feri.

Természetesen ez majd el fog gondolkoztatni hogy talán egy hátsó gátlóba én is invesztálok, mert gondolom a gyári Showa gátlót nem szelepeli át itthon senki

Fékbetétekkel kisérleteztem a teljes szezonon át. A Brembo-Racing betétje másfél napokat bírt csak, aztán vettem TRW betéteket ami tovább birta, 3-4 napot.
Csabcsi nyomására vettem gyári kawa brembo betétet és az legalább 5 napot bir ki nálam, Csabcsinál 6-8 napot is. A gyári betét további elönye hogy az utolsó napot is fékkar puhulás nélkül vészeli át, mig a Brembo-Racing betét elsö nap után már állandó fékkar állitást igényelt, szoval szerintem annak a vasrésze sokkal jobban átengedi a höt mint a kawa gyári brembo betét vasrésze.

Èppen most döntöttem el hogy még kiprobálom a Vesrah XX betétjét is és rendeltem két garniturát.

A hazai Hungaroringen is az volt a terv hogy a hétéves 2:00-ás pb-t meg kellene már dönteni.
Szeptember 19-én jártam legközlebb de akkor is csak egyetlen 2:00-as kör sikerült.
Múlt kedden oktober 16.-án az utolsó lehetöség volt, uj elsö, uj hátsó slickel felfegyverkezve megint csak egyetlen egy 2:00-ás kör sikerült. Addig feszegettem a húrt, hogy az utolsó elötti menetben kétszer  is hibáztam, elöször a sikánban nem tudtam befordulni, kicsivel késöbb  pedig a minusz három aszfaltozott bukóterét látogattam meg, azt hiszem az abs mentett meg, de ezt azt hiszem egy piszkos féktárcsa okozta.
Majd talán jövöre, attól tartok, hogy ha esetleg pechem lesz akkor mégegy évvel öregebb leszek.

Idén meglepö módon kevés versenyen álltam rajthoz, igy igazán a beépitett rajtprogramot, a launchcontrolt sem ismerhettem ki.

Azon gondolkozom, hogy vajon melyik pályanap okozta a legnagyobb örömöt az idén amit kiemelnék. De csak a 2:00-as Hungaroringes napokra emlékszem ugy, hogy ezektöl kicsit elégedett voltam. Ebböl azt a következtetést is le tudtam vonni, hogy még mindig teljesen eredménycentrikus vagyok és még nem vettem fel azt stílust amivel egyesek szokták magukat vigasztalni: ”Engem nem érdekel a köridö, csak egy jót motorozok”

Majd egyszer biztos én is eljutok arra a pontra, amikor végleg be fogom látni, hogy már nem vagyok képes többet sehol javítani a köridökön, majd akkor én is a fenti mondatot fogom mantrázni. Lehet hogy akkor sem lesz igaz......

Svéd, a rangidös

 

Szólj hozzá!


2018.08.09. 23:35 Félsvéd

Misano 2018 aug 8-9

Misano elsö pályanap

Mi már hétfőn este megérkeztünk, mert Mugelloból csak 2,5 óra az út..

Nem mindenki jött át Mugelloból, viszont olyanok is jöttek akik csak Misanora fizették be

A boxot csak kedden délután kaptuk meg de nem mindenki kért boxot itt sem, csak hatan vagyunk a boxban, többiek sátor táboroznak a depoban. Itt a boxok kisebbek is nem is férne több motor be

 

 

 

Sikerült már kedd este regisztrálnunk, este elmentünk vacsorázni és magunkkal vittük Danít is. Egy El Greco nevű étterembe vacsoráztunk, nagy Ducati fan lehet a tulajdonos mert óriási Ducati molinók vannak az ablakok fölött

Többen közülünk voltunk már a pályán de olyanok is vannak akik először vannak itt,

 

Sajnos pont az első menetünk a mi csoportunkból kimaradt olajtakaritas miatt így egy kicsit később gyorsultunk be

Ez a pálya nem túl bonyolult, aránylag gyorsan tanulható a kanyarok beláthatóak természetesen Esztergályos Jani volt itt is azonnal a leggyorsabb

Már az ebéd szünet előtt volt 1 időmérő mert itt elsö nap végén is van verseny meg a második nap is

Az időjárás itt is nagyon meleg 

A fékemmel nem nagyon voltam megelégedve ezért szétszedtem és megtisztítottam, kifújtam dugattyúkat

Egy menettel késöbb viszont uj betéteket tettem inkább be. Most Csabcsi javaslátára a gyári Kawasaki betétet tettem bele, mert neki 7 pályanapot tartott.

Itt a depobol nyilik egy super medence, igaz hogy 6 eurot kérnek érte, de ma az ebédszünetben ott áztattam magam egy órán át, Szidi persze tovább ...


Délután senkinek nem sikerült az idöket javitani. Már ma este is volt két verseny. Az A verseny utolsó helyét kaptam, azaz 47. helyröl kezdtem a felvezetést, Esztergályos Jani meg jópár hellyel elölem indult volna de nem állt rajthoz.

 

A két körös felvezetés olyan tempos, hogy szerintem a két kör után kb 2 km van az elsö és én közöttem. Azaz fél kör hátránnyal kezdtem a versenyt.
A 10 körös verseny hetedik körében le is köröztek engem, ami akkor még meglepett, de akkor még nem jutott eszembe ez hogy a felvezetés miatt mekkorára nyult meg a mezöny. Rajtrácsos indulásnál nem kaptam volna kört ilyen hamar.
Természetesen azért indul el az ember a 47.helyröl mert abban reménykedik hogy legalább köridöt javit, de nem sikerült.
Dani és Kovács Zoli a B versenyben indultak, Daninak sikerült 5. Helyen befejezni a versenyt, igy lesz Misanoi kupája.
Dani 1:53.7 es idöt is ment a versenyen.
Este Cattolicában közösülös vacsorát tartottunk 14-en.

  

 

Második nap MisanoÉrdekes modon ma mind a 4 verseny már ebédszünet elött lezajkott, tehát regel egyetlen bemelegitö menet volt, aztán a versenyek, délutánra meg csak szabadedzések voltak tervezve.
Az ezres versenyen is elindultam, meg egy órával késöbb a Crazy Old Man versenyen is

Az eredményeket a képekröl le lehet olvasni. De érdekesség hogy 750 ben 5 kupát akartak osztani de csak 4 indulo volt, Dodonak is jutott J.
Dani a tegnapi 600 as verseny után a mai teljesitményére is kapott kupát. Esztergályos Jani lett a leggyorsabb magyar 1:48 as idövel.
Kitti a Ladys Openben kapott kupát, Kovács Zoli a B versenyben szerzett kupát.
Tilky Peti esett egy nagyot, de ö jobban meguszta mint a motorja.


 


Délután már a legtöbb magyar pakolni kezdett, pedig volt böven még lehetöség, de a délutáni höségben már sokkal nehezebb javitani és szerintem ezt mindenki tudta már.
Dani meg én kimentünk együtt bohockodni még egy utolso menetre, aztán jött a pakolás

.

További képek a Misano albumban: 
https://www.facebook.com/gabor.kapetz/media_set?set=a.10212046635177516.1073741926.1123186302&type=3

Mugello album: 
https://www.facebook.com/gabor.kapetz/media_set?set=a.10212027901949197.1073741925.1123186302&type=3

 

Akkor pár szót a motoromról:
èn nem tettem fel extra hütöt mint a márkatársaim, de mégsem megy fel menet közben a vizhömérséklet 88-89 fok fölé. Amikor megállok persze a boxban akkor elindul felfelé, de 107-108 fokra megy fel ha nem inditom ujra,  mint minden más motor, de néhány rövid inditással minden ok.
ABS: ugy egyedül én hagytam benne, demég sosem vette ki az irányitást a kezemböl, pedig most Misanoban volt egy pánikos fékezésem és felemelkedett a hátulja, de még akkor sem akart dolgozni. Csabcsi szerint ez egy inteligens verseny abs és csak bedöntött motornál tudnám aktiválni, vagy függöleges motornál vizes pályán.. De akkor vajon ök miért dobták ki?

A gumikép nagyon szép tehát az TC sokkal fejlettebb mint az összes elözö motorjaim.
a kormányt Dani kijebb nyitotta, de nem éreztem különbséget.

Magamról: 
Nem vagyok elégedett a köridökkel, abban biztam hogy evvel a supergéppel javitok pb-ket minden pályán, 
De nem igy lett, mostmár voltam néhány pályán de javitani még sehol nem tudtam, néhány pályán közel járok a 2010-2012 csúcsformámhoz néhány pályán meg több hiányzik az egykori pb-hez: 
Jerez 2 sec
Cartagena 1 sec
Hungaroring 1 sec
Brno 2 sec
Slovakiaring 5 sec
Pann 6 sec
Rijeka 1 sec
Mugello 2 sec
MIsano 4 sec

A térdkoptatóm még érintetlen

Szólj hozzá!


2018.08.07. 22:58 Félsvéd

 Mugello höségben

 
Csabcsiékkal mi 1 nappal korábban érkeztünk, megálltunk a pályánál egy fotora. Ez a pálya a versenyzés Szentföldje, Ferrari és Ducati tesztpálya, azt hiszem Ferrari tulajdonában van.

 

 

A pályanap elött tettünk egy Firenzei látogatást ahova Domboék is csatlakoztak. Vonattal mentünk be Firenzébe, de nem volt nagy élvezet mert a höség elléggé elviselhetetlen volt

 

 

 

 A höség ellenére sokan a sátrazást választották a napsütötte depoban.

Persze már ott nyüzsögtünk egész délelött, vártuk a csodát.

3 x 20 perc + egy óra szabad motorozás volt vasárnap.

Nekem a nyereg alatt eltört egy nyereg tarto konzol, ugyhogy Dani és Csabcsi segitettek ideiglenesen megoldani ezt a gondot.

 

A gyorsabb magyar fiuk hozták a kötelezöt és már a második menetben 2:05-2:06 os idökkel rendelkeztek, Csabcsi, Tyü meg Hugyecz Elek. Én is abban reménykedtem hogy ma sikerül 2:10 nekem, de csak 2:13.5 lett a legjobbam. Holnap fel teszek uj hátsót szerintem az fog hozni valamennyit a konyhára.

A képen a magyar mezöny fele sem látszik mert több monitor oszlopon szerepeltünk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Este elég sokan akartunk egy közös-üléses vacsorázást és 16-an jöttünk össze.

 Második nap Mugello

 

Ahogy sejtettem ma sok nagyon gyors helyi menö érkezett a pályára mert legalább tízen mentek 2 perc alatti idöket, ami brutálisan jó idö.

A boxunkban a gyors fiuk a délelötti mentekben ujra javitottak. Elek, Tyü és Csabcsi is 2:03 as idökkel jöttek le a második menetröl. Aztán jött az elsö idömérö, arra már mindenki nagyon rákészült. Csabcsi átvette a vezetést 2:02.194-el, második Elek 2:02.877 és Tyünek nem adta ki az idömérö mert csak 2:04 sikerült neki, vizont Brindzik Laci 2:03, Esztergályos Jani 2:05 stb

Csabcsi mindkét oldalán lekarcolta az idomokat a kanyarokban.
Pedig mondtam neki hogy ugy nem ér hogy leszereli és ugy dörzsöli az aszfalthoz......

Ebédszünetben megprobáltuk összeszedni a teljes magyar bandát egy csoport-fotozásra, de mivel csak 8-an voltunk a boxban a többiek meg nem egy közös helyre sátraztak igy nem volt teljes a létszám a képen.

Ebéd után mégegy idömérö edzés ott Elek tudott javitani 2:01.977-re, és Tyü is javitott 2:02.823 ra

 A höség az olyan erös volt hogy abban a pillanatban amikor lejöttem a pályárol, dobtam le a börruhát és az aláöltözövel együtt, zokniban álltam a zuhany alá, de meglepetésemre sokan le sem vették a börruhát menetek között. Minden boxban nem csak wc van hanem zuhanyzó is. Csabcsi pl elsö nap egyszer sem vetközött le a menetek között és délután rosszul is lett, igy jár aki nem hallgat rám. Amikor elhagytam a boxot és átsétáltam Daniék sátra alá, ott ugy éreztem hogy a sátor nagyon keveset véd a höség ellen, szoval nem bántam meg hogy boxban voltunk.

Délután többen ugy döntöttek hogy nem indulnak az ingyenes versenyen, föleg azok akik nem Misanoban folytatják hanem indultak Magyarország felé.
Dombo (Dombovári Zsolt) annyira siettet hogy ottfelejtette a börruháját is, Csabcsiék és Tyü és Doki (Toth Tamás) is pakoltak
A verseny a repülörajtos: egy mellényes felvezetö ember mögött 2 kör libasorban, elözni tilos, aztán a felvezetö kimegy a pályárol és onnan indul a 6 körös verseny.
Mivel a rengeteg olasz pilota miatt az élmezöny nagyon sürü volt, igy pl Esztergályos Jani a 2:05 ös idövel is csak a B versenyben indulhatott, igaz annak az elejéböl és sikerült meg is nyernie a versenyt, 2:04 es pb-vel. Én a harmincadik helyröl indultam, de nem sikerült az álom hogy javitsak a köridön. Söt szerintem nem is elöztem mégis 21. Lettem. Vagy kizártak párat, vagy nem is álltak fel néhányan rajthoz.
Elek viszont a föversenyben a 18. helyröl rajtolva bejött 10.nek és javitott is 2:01.6-ra, Ezen a rendezvényen 10 helyig osztanak kupát, amira ö nem is gondolt és hazament a kupája nélkül, de szerencsére Dani átvette helyette..
De a B versenyben és a C versenyben is osztanak kupát és igy több magyar siker is született.

 

 Dani, ö a 600-as versenyben 14. Lett, de ez a pálya tényleg nem fekszik 6 kilos motornak.

Összességében egyedül Várady Miki volt nagyon peches mert ö bukott, elrepedt a kezén a csont és nem tudott motorozni pedig a Misano is be van neki fizetve.

A világhirü Moto GP pályákról álmodozó hobbista motorosok kaphattunk egy ujabb esélyt erre a szenzációs pályára amiröl minap egy nagy ember azt irta hogy: The Holy Land of Racing. (ez én voltam, lásd fentebb :)

De az esélyeknek még nincs is vége, mert hátra van még Misano és  pár hét múlva a Red Bull Ring és mégegy Brno is a hónap végén. Rijekát is tervezek még oktober végére. De idén már szerveztem Jerezbe, Cartagenába, 3x Brnoba, az ujra aszfaltozott Rijekába, Szlovakiaringre és most érkeztünk Misanoba. 
Ezeken a rendezvényeken komolyan veszik a csoportbontásokat, szóval kezdö pályázók is veszélytelenül mennek a lassabb csoportokban. 

Szólj hozzá!


2018.07.27. 07:09 Félsvéd

Sachsenring 2018 juli 26-27

Csabcsi barátom szeretett volna mindenáron a Sachsenringi pályán motorozni, igy kerestem egy szervezöt ahol épphogy volt még 3 szabad hely. Harmadik helyre Kovács Feco csapott le.
Épphogy itt voltak Rossiék ugyhogy reméltük jol fel lesz gumizva a pálya.
Szerda délben indultunk, de határozott véleményem ellenére többiek a rövidebb Szlovakia-Cseh ország utvonalra szavaztak, az én ötletem Ausztria és Német autpálya lett volna. Sajnos nekem lett igazam, igy elég sokat álltunk sorba és több mint 10 órás lett az ut.
Szerencsére felhivtak a hotelböl és megkérdezték akarunk e vacsorázni igy megvártak a konyhával. Baromi hangulatos középkori épületben van a hotelünk.
Katona Dani épp a környéken fuvarozott a furgonjával és csatlakozott hozzánk a vacsora idejére

Érdekes volt az idöterv, mert reggel 8:40 kor indult az elsö menet és 16.40 kor vége is volt a mai napnak

Már a szervezötöl idöben megkaptam a tájékoztatást a szigoru hang szabályokrol, ezért mindannyian elhoztuk a Bodis dobhoz kapott hangtompitót (db-killer). A reggeli eligazitásnál megerösitették ezt hangmérést és kihangsulyozták hogy a célrará kanyarjában müszerrel mérik mindenkinek a hagját és javasolták hogy egy magassabb  fokozattal haladjunk el a méröpont elött. 
Az elsö felmenetelnél már 2 kör után piros zaszlo lett, mint kederült nem bukás miatt hanem hogy kivegyék a hangos motorost, Kovács Feri volt az elsö áldozat, aztán Csabcsi és meg én is megkaptuk a kihivást. Ezekszerint a Bodis dob db-killerrel is hangos volt nekik. 88 decibel a megengedett hangerö.
Ilyenkor adnak esélyt hogy alakitsd át.

A szervezö adott mindhármunknak egy-egy Akra slipon dobot ami már eleve fel volt hangtompitoval szerelve. Joci 3 perc alatt feldobta a Bodis helyére.
A pálya annyira nehezen tanulható hogy nekem kb az egész napom ráment. Rengeteg a vak kanyar és ráadásul rengeteget kell lapon utazni.

Feconak és Csabcsinak hamarabb sikerült ráérezni a pályára, ök már délben az élmezönyhoz tartoztak
Ebéd után engem megint kiintettek, hogy hangos vagyok, mondom ti adtátok az akrát és a célrará emelkedöben kettes helyett hármasban megyek. Erre azt mondták menjek negyedikben ott.
De ugyanezt az utasitást kapták Fecoék is. Nem is mertünk onnantól harmadikban ráfordulni a célegyenesre, Pedig negyedikben lényegesen lasabban gyorsul az emelkedés miatt
Csabcsi az utolso menetben annyira jol összerakta a pályát hogy ment egy 1:34.2 es kört, Feco 1:34.4 idövel a teljes lista negyedik helyén áll, Csabcsi meg a harmadik helyen

Délutánra már lassan én is tudtam a vonalvezetést, de én csak 1:40.7 et tudtam menni, ami a középmezönyre elég.
Viszont a korai végzés után volt idönk a boxban sörözni és gumizni, igy az én zixxerrem is kapott uj gumikat elöre hátra. 

Holnapi tervem további 2-3 másodperc találása, szerintem Csabcsiék is fognak javitani

 

 

 

 

Holnap még van 5 menetünk és utána 3 tól van egy 90 perces endurance verseny, amit szerintem Csabcsi Feco párositással simán megnyernének, de mivel az endurance versenyre a nevezés külön 50 euro fejenként, ugy döntöttek hogy nem éri meg egy kb 2000 ftos kupáért ennyit kfizetni mert akkor tuti mindketten uj gumikat is tennének fel az meg már ugy 400 euros befektetés a kupáért, :)

 

https://www.facebook.com/gabor.kapetz/videos/10211965338625153/?t=40

Második nap Sachsenring

  


Reggel megint 8:40 kor indult az egyes csoport, az enyém meg csak a harmadik csoport volt, ezért elötte elmentem sétalni 8 után, lesétáltam a célrará kanyar völgyébe, átmásztam a lemezkorláton, csináltam néhány képet, többek közt a nagy ellenségröl, a hangmér ö müszerröl.

 

 

Aztán kitaláltam hogy ha leülök a fübe a lemezkorlát tövébe mielött megérkeznek a pályabirók, akkor talán nem vesznek észre és csinálhatok Fecórol meg Csabcsirol közeli képeket a célrarában. Sikerült is néhány, de lehet hogy van aki jobbat lö pálya szélröl....

 

Végre elkezdtem használni Gimoto ruhám Airbag funkcióját, na nem kihasználni, mivel eddig nem használtam, ugyanis az airbagem ugy müködik hogy a motor és a ruhám egy kioldo kábelspirállal kapcsolodnak. Féltem töle hogy esetleg el fogom felejteni kikapcsolni és ugy akarok leszállni a motorrol, de eddig nem felejtettem el a kioldást.....  Ha majd egyszer efelejtem, biztos nagy durranás lesz......

 

A fiuk, ahogy ez várható volt egész délelött javitgatták az idöket és ebédszünetig Fecó javitott 1:32.806 ra és Csabcsi pedig 1:33.4

Én szintén javitottam 1:38.026-ra amivel hirtelen a monitorlistán a 21. helyre kerültem.  

 

Csabcsi kezd visszatérni a 7 évvel ezelötti önmagázhoz és ezt nemcsak a a tempójára értem. Mivel nagyon érzi már a motort és vissszajött a tempoja is, ezért mostmár bátran beteszi magát kissebb helyekre is. Tegnap is jött valaki kiabálni vele aki sértve érezte magát Csabcsi elözési stilusától és mára is jutott egy felháborodott francia aki ugy gondolta hogy Csabcsi nem KRESZ szabályok szerint elözött.......

Délután 3 kor kezdtünk pakolni és pont akkor szakadni kezdett az esö

Ez a rendezvény nem volt igazán nekünk való, de ennek az oka csakis a hangrendelet volt, ugyanis a piros zászlozások itt sokkal inkább egy-egy hangos motor miatt voltak, mint esések miatt. De ez nagyon idegörlö, föleg tegnap amikor a pályát akartuk megtanulni.
A pályáról mindenki tudja hogy szigoru hangszabályok vannak, de akik már másodszor jönnek azok már valoszinü olyan motorokkal jönnek amiben benne van a katalizator, legfeljebb sliponnal és hangtompitoval. Mi viszont azt hittük hogy a Bodis dob hangtompitója elég és ezért nagyon megszivtuk, mert a többiek válthattak kettest is a domb alján, nekünk meg negyedikben kellett felmásznunk a cálrará dombjára. Ez persze azt jelentette hogy Fecot és Csabcsit gyakran pont ezen a helyen elözték meg akár kicsit lassabbak is akiket persze ujra le kellett venniük.
Az is zavaro hogy 16:40 kor vége a napnak.
De a pálya tényleg nagyon izgalmas vonalvezetésü és nagyon hullámvasutas. Persze nem tul ideális hogy 10 balkanyar és csak 3 jobb kanyar van, de valoszinü sokkal nagyobb tempo kellene ahhoz hogy extrémül elkoptassa a bal oldalát a guminak.
Sachsenring kipipálva, de a következö hónapban még jónehányan megyünk további 3 Moto GP pályára, Mugello, Misano és Red Bull Ring.

 

Szólj hozzá!


2018.07.04. 21:33 Félsvéd

Brno Julius 2-3

  Lengyel szervezönél találtam helyet 3 héttel ezelött, heten fizettünk be.


Én éjjel fél kettökor landoltam Budapesten, szerencsére már 5 nappal ezelött bepakoltam elöre a kocsiba.
Szóval nem voltam tul kipihent amikor megérkeztem a pályára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A többiek már bepakoltak a boxba, de totális teltház volt, 301 rider, 5 csoport, viszont elsö nap este nyolcig voltak a menetek, ilyet még nem is láttam.
Ez egy vegyes szervezés volt, Cseh, Lengyel és Olasz alszervezökkel, ja és én......

 

 

 

 Tyü volt magasan a leggyorsabb, de nem csak a boxunkban, hanem a teljes lista elején is második harmadik helyen táborozott.

 

 

 

  

 

Délelött a csoportbontás sem volt tul egészséges, volt is bukás böven, szerencsére a mi boxunkban senki nem keveredett bele semmibe. Délben volt ujracsoportositás, szerencsére addigra sikerült 2:19 et mennem igy az 5 csoportbol a B -be kerülte, de a boxunk élvonala persze a leggyorsabb A csoportban mentek.

 

 

 

 

 

Délután uj gumit tettem hátra, a B csoport elejébe mentem ami szerintem számomra jobb volt mint az A csoporban a leglassabbja lenni. Inkább én érjek utol embereket, minthogy minden kanyarban beszurjon egy gyorsabb srác. De szerintem evvel a nézetemmel kicsit egyedül vagyok mert mindenki büszkébben menne a leggyorsabb csoportban.

Az utolso menetem este 19 kor lett volna, azt már nem vártam meg de a többiek mentek az esti utolso menetben is.

Este nagyon jo volt a Japán-Belga meccs a közös sörözés közben.

 

 

Második nap:

Tyüék kint aludtak ugyhogy nem kellett reggel sietnem ki a pályára, mert ök bedugták a gumimelegitömet.

 Délelött a második menetben a hármas kanyarban belülröl kifékeztem egy srácot, de amikor ráboritottam a balosra, hátulrol eltalált, éreztem egy nagy lökést és hallottam is rögtön az esését, nekem sikerült a nyeregben maradnom, következö kanyarban már láttam is a piros zászlót. A boxban megvizsgálva csak apro sérülést találtam a farokidomon. szóval valoszinü a nagy ütést a hátsó gumim kaphatta. Gondoltam rá hogy vajon meg fog e keresni a srác, merthogy a motorom és a ruhám szine nem kicsit feltünö, de nem jött senki oda egész nap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Délben jelentkeztünk a versenyre, én az A verseny 38. helyét kaptam, a magyar elitcsapat sokkal elörébb állt a rajtnál

Feltettem egy K1-es puha hátso gumit, mert elég meleg volt az aszfalt, elöl is k1. A sebesség válto rudazaton is állitottam picit mert elöfordul hogy komoly terhelés alatt nem vált a gyorsváltó csak amikor már majdnem függöleges a motor. Fékbetét is kezdett kopni ugyhogy a fékkart is kijebb állitottam.

A warmup rajtnál és az igazi rajtnál is bekapcsoltam a rajtellektronikát de nem igazán érzem hogy annyit segitene. Szerintem erre energiát kellene forditanom hogy 10-20 egymás utáni rajtnál el tudjam hinni hogy müködik, mert szerintem én tudat alattim nem hagyja rajta a teljes gázt rajtkor.

A rajtom csak azért sikerült jól, mert az elöttem lévö sorokban böven lehetett nálam sokkal rutintalanabb srác. A verseny alatt viszont egy kawasaki mögött ragadtam körökön át, neki jobb volt a kanyar bementi sebessége, nekem jobb volt a kigyorsitásom, de nem tudtam vele mit kezdeni, ezért csalodott voltam leintéskor. De a levezetöben megnéztem a köridö mérömet és meglepödve láttam a 2:17.41 . Ezexerint mégsem volt annyira szar a verseny. 

 

 

Verseny végeredmény

Felhivnám a figyelmet a 22. helyezettre illetve a köridejére. Az utolsó körben második helyen volt amikor tul rövidet fékezett és bele kellett állitania és kiszaladt a kavicsba, de megfogta.

 

Csabcsi állandoan fejlödik, a rajtrácsa 2:11.7 -el kvalifikált de a versenyre elfáradhatott mert csak 2:12 es köröket ment

 

 

A motoromon nem sok változás van, jade, hátulrol belémjöttek
A gyorsváltó kanyarból kifelé erös kigyorsitáskor nem akar dolgozni, elég szar ilyenkor egy ujraváltást, kis gázelcsukással kivitelezni.
Zizegést hallok a blokkbol amire a szakértöi fülek azt mondták hogy nemsokára elmulik, amikor a vezérmü láncfeszitö ugrik egyet.....

A gumiképem tökéletes, ami nem feltétlen azt jelenti, hogy megtanultam lapon elkezdeni a gázadagolást, hanem inkább azt hogy ebben a motoroban sokkal szofisztikáltabb a kipörgésgátló.

 

 

 

 

 

Kedden egyre több MotoGP kamion érkezett, de csak Honda csapat kamionok, Marquez, Pedrosa, Crutchlow, Nakagami és Alex Marquez kamionjai parkoltak le. Teszteltek közvetlen utánunk.

 

 

További képek itt:

https://www.facebook.com/gabor.kapetz/media_set?set=a.10211834575076146.1073741923.1123186302&type=3

Leközelebbi szervezésem: julius 23-24 Slovakiaring, Osztrák szervezés, 90 eur/nap, verseny az árban.

Szólj hozzá!


2018.06.25. 23:19 Félsvéd

1 napos Rijeka, napsütés nélkül


Az utobbi idöben nem készültek beszámolók és volt aki hiányolta. Az ok nem az volt, hogy nem pályáztam, inkább az hogy nem jöttek még jó köridök és akkor kevesebb az indittatás.

Rijeka tavasszal uj aszfaltot és uj rázoköveket kapott, amire kiváncsi voltam. Egy olasz szervezönél foglaltam 4 helyet, mert többen nem voltak kiváncsiak a pályára.

Csergö Endre és Gágo Lajos okosan csináltak egy tengerparti családi hétvégét ebböl a rövid kirándulásból, de Csabcsi még én kurva elfoglalt emberek vagyunk, igy mi inkább egy korai indulást választottunk.
Mivel végig autopálya az ut, igy majdnem szabályosan is elég volt 4 óra Budától a pályáig.
Kár volt sietni mert szemerkélö esöre érkeztünk, ami egész délelött kitartott. Igaz az aszfaltot nem láttuk vizesnek, de mégis inkább vártunk. 12 után viszont elállt a szemerkélö esö és végre mindenki kiszabadult a pályára. Sajnos ennél a szervezönél nem volt csoportbontás igy egyben ment boldog meg boldogtalan. Még jó hogy nem volt tul sok résztvevö, de azért egy ilyen lendületes pályán nem nagy élvezet utolérni 2-3 lassu embert.

Az ebédszünet mindössze 25 perces volt és délután is csoportbontás nélküli open pitlane volt és ez nem volt tul szimpatikus. Lajos és Endre nem tartoznak a gyorsak közé és Lajost kimondottan zavarta a mellette elszáguldo gyors riderek. Endre jobban viselte a vegyes bandát, de Lajos néhány rövid menet után inkább feladta.

Csabcsi elsö felmenetelében már kivágott egy 1:37.0 –as idöt, amit baromira irigyeltem, mert nekem az elsöben csak 1 :47 sikerült, de délután én egyre jobban belejöttem és egyre kevésbe zavart hogy sokat kellett elöznöm, Csabcsit viszont egyre jobban zavarták a lassabbak és ezért 1:37 es köröknél maradt a legjobbja.

 

 

 

Csak kivártam a délután 4 órát is amikor már Csabcsi is feladta a vegyesség miatt, és kimentem egy utolsó menetre. A hátsó gumi a végét járta már, de a traction control egyelöre jol kezeli a kopott gumit is. Már a második körben összejött a mai terv, pedig elöztem is, ugyhogy nem is eröltettem tovább, lejöttem.
A terv nekem mára 1:41 volt, de 1:40,43-nak mégjobban örültem.

 

Akkor a pályárol:
A pálya nagyon tapad, néhány helyen meglepöen ráz a vadi uj aszfalt, de pl a célrarában (ahol nagyon hullámos volt korábban) tökéletes. A rázokövet nem használtam, a célrarában korábban mindenki átvágott a boxkijáraton, de most csak Csabcsi probált ugy átvágni mint régen, de soha többet nem probálta ugyanis igazi rázokövet raktak oda is, olyat ami tényleg ráz.

Akkor a Kawáról:
puhitottam az elsö villa nyomo csillapitáson
puhitottam a hátsó rugostag nyomo csillapitásán is.
motorerö az nagyon elkápráztató még mindig
kettes traction controllal megyek, pedig a többiek már régóta egyessel. (jövö héten Brnoban kiprálom az egyes TC-t uj gumival)
Ami nagyon zavar:
kanyarból kifelé, gázrátételkor nem lehet finoman gázt rátenni, mert ránt. Állitolag erre szolgálna az exup szelep ami persze már ki lett véve régen.

Körül kellene néznem egy jobb térképért amit az ECU-ra tölthetnék. Az ECU már fel van törve, Woolich flash-el, igy egy Woolich térképet kellene találnom
Ha valaki nem vágja mi az ECU flash, akkor: egy flashelt ECU ugyanugy irhatóvá válik mint az ugynevezett KIT ECU = verseny ecu) csak a KIT ECU nál ki lehet dobni egy csomo fölösleges kábelt, mert a kit kábelköteg harmad annyi kábelt használ mint egy gyári ECU

Csabcsi barátom visszatérése a terv szerint halad, a 7 éves kihagyás után már Hringen 1:58-azik.

Az utolsó két hétben kicsit sürü volt a program, Slovakiaring, Brno, Pannoniaring, Hungaroring enyhe csalodások voltak, ugyhogy most kicsit jobban érzem magam evvel a Rijekai köridövel.
Egy hét múlva megyünk páran egy 2 napos Brnoi pályázásra, itt lenne az ideje hogy onnan is vigyorgó képpel jöjjek végre haza.
Már csak azértis hogy legyen beszámoló :)

Szólj hozzá!


2018.06.07. 14:44 Félsvéd

Ismét találtam egy 2 napos Brno edzést/versenyt julius 2-3

Szerencsém van, ismét találtam maradék helyet egy 2 napos Brnoi pályázásra. Lengyel szervezés, transponderes idömérés ingyen, kávé és snack egész nap ingyen. 

Verseny is benne van az árban igy az ár Brno tekintetében teljesen jó, mert az összes MotoGP pálya 200 eur feletti napi áron dolgozik 2018 ban

a két nap 340 eur

Idöterv: https://drive.google.com/open?id=0Bx6ofPpxvx-MVjBZYTZ2UWVZc0NTalo0a2ltRTVfZHpTYklB

itt a jelentkezés, visszaigazolás után azonnal utalj: http://compaya.hu/motorosok/reszletez.php?jeldate=371#jelentkezes

Szólj hozzá!


2018.06.07. 14:03 Félsvéd

Rijeka Junius 25 uj aszfalt, uj rázókö


1 napos Olasz szervezésü edzés/verseny Rijeka junius 25

Végre ujra aszfaltozták és uj szegélykövek ezen a különleges pályán. Rijekai pályán a kanyarok be vannak döntve, amit nemigen találsz máshol. A Horvát tengerpart 15 km-re van ha össze kötnéd a hétvégével. 
Verseny is lesz minden kategoriában +rookie verseny is. 
Ha valaki 2 napot menne inkább akkor várok még visszajelzést a junius 24. vasárnapra is egy osztrák szervezötöl és akkor talán lesz 2 nap is.

Két hosszú egyenes is van a pályán ugyhogy adrenalinban nincs hiány

Egész napi edzés 100 eur 
A verseny, transponderrel együtt a helyszinen 10€

Itt jeletkezel: http://compaya.hu/motorosok/reszletez.php?jeldate=372#jelentkezes

Visszaigazolás után azonnal utald a pénzt

Szólj hozzá!


2018.05.31. 14:41 Félsvéd

2 napos Brnoi pályázás junius 13-14

Egy elég  gyors cseh Alpok Adria versenyzö alapitott egy pályaszervezö céget és nála találtam szerencsére néhány helyet az egyik Brnoi 2 napos rendezvényén

Mivel azt irja hogy a transponder és az ION üditök és ráadásul a fotok is benne vannak az árban igy még a 175 €uros napi ár is nagyon jónak számit mert a saját honlapján 190-ért adja a napot.

Verseny is benne van a második nap

Itt jelentkezel, és ird be melyik napot kéred: http://compaya.hu/motorosok/reszletez.php?jeldate=370#jelentkezes

Szólj hozzá!


2018.05.31. 10:09 Félsvéd

Dolce Víta Mugello - Misano Aug 5-6 + 8-9


Mint tudjuk az olasz versenypályák csúcsketegoriába tartoznak, ezek közül is kiemelkedik Mugello. 
Többen kérdeztek az utobbi idöben hogy mikor szervezek Mugelloi pályázást. Mugelloi pályára soha nem szokott eladatlan hely maradni azoknál a néhány szervezöknél akik oda szerveznek. èn szeretek maradék helyeket szerezni, kedvezöbb áron, de most mégis vettem a  fáradságot és foglaltam 14 helyet egy 2 napos rendezvényre, de természetesen csak nagyon rövid idöre foglalják le nekem a helyeket, ami azt jelenti hogy azonnal kell fizetnünk jelentkezés után. 
Viszont hamár Olaszországba visszük a motorojainkat akkor legyen már kövér az a lúd: 1 nap pihenés után foglaltam szintén 14 helyet a Misanoi pályára is, ami mindössze 200 km-re van Mugellotól, Misanoi pálya viszont tengerparton van, igy a a csajok is szivesen elkisérik az embert. 
Van már pár éve hogy Mugelloban motoroztam, de kellemes emlékeim vannak. Jónéhány nagyon izgalmas vak kanyar, a pálya nagyon jól tapad, vonalvezetés lendületes, egyáltalán nem stop and go. Emelkedö és lejtök, de a legfantasztikusabb a hosszu célegyenes, ami szerencsére enyhén emelkedö féktávval rendelkezik, szóval ide hozhatsz egy hosszabb áttételt (egyel kisebb hátsó lánckereket). A bukóterek fantasztikusan jól sülyedö kavicsból vannak, szóval maximális a biztonság.
Misano egy lapos pálya, minden kanyar belátható, itt találhatóak talán a Moto GP cirkusz leggyorsabb kanyarjai.
Misanobol kötelezö a látogatás Tauvillába, Rossi szülöfalujába, ahol a tábla szerinti megengedett legnagyobb sebesség 46 !!!!

A szervezöt régóta ismerem, dolgoztam vele többször, Olasz Moto GP pályákon csak repülrajtos verseny rendezhetö, de nála különleges a szisztéma, mert nála a repülörajtnál is mindenkinek a célvonal áthaladással indul a versenye és nem ugy mint a többi rendezönél hogy az elsö ember áthaladása elinditja mindenki versenyét.

A transponder nála benne az árban
Verseny benne az árban
Kávé benne az árban
Esti sörözés benne az árban


Aug 5-6  Ha csak Mugelloi 2 napot kéred akkor 390 €, figyelem! Mugello 5.én délben indul csak, 6. egész nap és verseny. De ettöl még 4.-én már beengednek a depoba.
Aug 5-6 + 8-9  Mugello + Misano 730 €
Aug 8-9  Misano 360 €

Jelentkezés Mugellora és Mugello + Misano kombora, a megjegyzésbe ird akkor be hogy Misanoval együtt, visszaigazolás alapján azonnali utalj: http://compaya.hu/motorosok/reszletez.php?jeldate=368#jelentkezes

Ha csak Misanot akarod akkor itt jelentkezz: http://compaya.hu/motorosok/reszletez.php?jeldate=369#jelentkezes


Szólj hozzá!


2018.05.10. 19:05 Félsvéd

Brno második nap napsütésben


Utolsó nap Brnoban
Annak ellenére hogy az idöjárás elörejelzés nagyon necces volt mindkét napot végig tudtuk motorozni.
Mindenki elégedett volt az elért köridökkel is. 
De ami talán a legjobb volt, hogy jó volt nagyon a csapat. Egy olyan jó régi banda jött most össze akikkel 6-8 évvel ezelött is nagyon sokat voltunk többnapos távolabbi pályákon. Nem is hinné az ember hogy mennyit tud számitani a jó csapat hangulat a boxban, vagy a vacsoráknál.
Délelött nem sokan tudtak javitani a tegnapi super idökön de késöbb azért mindenki felszivta magát. 
Lovászi Tibinek is sikerült este ujraépitani a ducatit a két bukás után és ma szerencsésebb napja lett.
Talán Csabcsi volt a legboldogabb mert gyorsabban jött a feljödés a 7 éves szünet után, mint ahogy hitte. Sikerült délután mennie 2:13.338-at, igaz a szervezö délután befejezte az idömérést, igy ez csak a köridömérön látszik.
De ma is Kurucz Feri, Tyü és Kovács Feri voltak a leggyorsabbak a csapatból
Kovács Fecónak gondok voltak egy modullal, igy Jocinak elég sok szerelni valója volt. Kurucz Feri is sokat foglalkoztatta Biel Ricsit, tegnap este teleszkop olaj szintebelövés, ma pedig fékszorulás volt müsoron, de a nap végére mindenki boldog volt.  
Ha lett volna verseny, nagy magyar siker is lehetett volna, legalábbis az eredményjelzö lista szerint.
Ma is kaptunk ebédet, a rendezvény szinvonala hibátlan volt.
Elég sokat videoztam ma, de ma kibirta a gopro konzol.  
Délutánra mindenkire kezdett rászállni a boldog fáradtság. 
Akkor pár szót a saját élményemröl. A brembo RC fékbetéttel hatalmasakat lehet fékezni, de az én stilusommal irtozatos gyorsan kopik. Tegnap délben tettem be és ma a nap végére már necces volt a vastagsága. Ki fogom probálni a gyárit meg a Vesrah betétet is. 
A traction control hibátlan, én kettesben használom, de a többiek egyesben, az többet enged. 
A köridömmel is nagyon elégedett vagyok, 2:18.6 az most boldoggá tesz, mert még tanulom ujra az ezrest. Ami a következö nagy löketet adhatja, az egy uj pb lenne a Hungaroringen, onnantol szerintem a többi pályán is ujra elérhetönek fogom látni a 5-6 éves pb-jeimet.

Egy hét mulva ujra jövök egy osztrák szervezövel Brnoba, de akkor verseny is lesz. Erre a Brnora van még néhány hely ráadásul kaptam 10 helyet szombatra is hogy ne egy napra kelljen Brnoig utazni, de hétfö az utolsó nap a jelentkezésre mert kedden le kell adnom a jövö hétvégi Brnoi befizetett listát.
 Aztán 25.-én pénteken meg nagyon várom a Hungaroringes szervezést amire szintén van még pár hely.

Délelötti menet 
A gyors csoportba kerültem a tegnapi 2:19 miatt, de persze itt meg mindenki engem elöz
Ebben a videoban pl Dombovári Zsolt, aztán Csabcsi, Tyü ö rádásul a rázon kellett megelözzön, végén meg Talma 
De azért igy is sikerült javitanom ebben a menetben 2:18.604, az alábbi video link lehet hogy csak facebookosoknak nyilik meg, mert oda lett csak feltöltve
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/32190934_10211529818977434_2379185601632010240_n.jpg?_nc_cat=0&oh=3567bf61b5ac55d47b0941308236132c&oe=5B84691A

 mai idök:
Szólj hozzá!


2018.05.09. 23:30 Félsvéd

Brno 2 napos RR Days május 9-10

Meglepöen sok résztvevö, 240 regisztrált és ebböl szerintem 35-40 magyar is van itt .
Már tegnap este megérkeztünk, este sörözés volt és izgultunk a katasztrofális idöjárás elörejelzés miatt. Szinte egész napra esöt mondott mára. Orbán Joci viszont már este eltalálta  a frankót, mert kijelentette hogy ezek mind hazudnak.
Ès tényleg, kék égre ébredtünk, a hotel reggeli után irány a pálya. 
Elsö menetben a két Feri (Kurucz és Kovács) azonnal bizonyitották hogy miért szeretnek idejönni, rögtön 2:11 és 2:12 eve elfoglalták a lista második és harmadik helyét.
Katona Dani most ment elöször és rögtön elmésen megállapitotta hogy nem egy hatszázas pálya.
Lovászi Tibi volt ma magasan a legpechesebb, mert az elsö menetben elcsuszott az omegában egy balos kanyarban, órákat szerelt, és mikor kész lett végre, akkor az ötödik körben egy jobbos kanyarban ment el az eleje.
Balog Csabcsi 2:20 al kezdett elsö menetben, de már másodikban 2:15, amin viszont utána már egész nap nem is javitott. Tyü is finomabban kezdett de délutánra ö is 2:11 akarcsak Kovács Feri, de addigra Kurucz Feri már 2:09
Pizzát sem láttam már jó ideje, de most itt van, mindenkinek nem jut eszembe a körideje, de a délutáni állásokat lefényképeztem

Jómagam 2:23 elsö menet, 2:21 második menet, és harmadik menetben 2:20. Elöször uj hátso gumit kapott, aztán egy menettel késöbb uj elsö gumit és uj Brembo racing fékbetétet. Délután 2:19,2 re javitottam az idömet. 
Ez azért még nem egy jo köridö Brnoban, holnap szeretnék is javitani rajtan, de igy is 47. vagyok a listán a 240 böl és ha belegondolok hogy az is lehet hogy nem én vagyok a legfiatalabb, akkor hirtelen önélegült leszek.
Este 6 kor volt egy érdekes lehetöség, bárki felmehetett, bármilyen jármüvel egy felvezetett körre, tehát volt aki vitte körbe a csaját, és ilyenkor a szerelök is mehetnek egy kört, akár robogoval is. 
Orbán Jocit nem kellett sokáig unszolni, felpattant a 40 éves robogojára és karcolt egy jó lassú brnoi kört
Mindenki nekisesett szerelgetni a moroját, én kivettem a hátsó kereket és a három menetes uj hátsó gumit még idöben megforditottam, illetve Joci. 
Az RR Days egy különleges rendezvény, itt az ebéd és egy komoly vacsora is benne van a nevezési dijban, az ebédhez üdötök, a vacsorához már korlátlan sör is járt. 
Akik régóta olvasnak engem azok tudják hogy a freibier az egy kedvelt sörfajta. 
Természetesen mindent elkövettem hogy ne maradjak szomjas, nem is siettünk vissza a hotelbe.
 A freibiernek van egy különleges mellékhatása, meginditja a pofázást. Teritékre került minden, Csabcsi nosztalgikus beszámolója a 8 évvel ezelötti csúcsformájáról, aztán szóba jött Bulcsú Rezsö, de Sonájt is emlegettük rendesen, de természetesen a lényeges témákat sem kerültültük el. Kiveséztük pl hogy a célvégén az egyes kanyart balszélröl vagy középröl érdemes inditani. A konkluziót persze itt ingyen nem leplezem le :)
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/32087284_10211525053018288_749424376713052160_n.jpg?_nc_cat=0&oh=8ebee2f87e8f81af941406bff94cc3bd&oe=5B89695Fhttps://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/32222478_10211525055618353_6046913537261961216_n.jpg?_nc_cat=0&oh=8b3b93511015198870e658653e8a0b18&oe=5B84FBBFMivel senki nem siet sehová. igy teljesen más hangulata van egy ilyen többnapos pályázásnak, mint egy egynapos rendezvénynek, ahol a verseny után mindenki pakol és rohan haza. Itt végre van idö beszélgetni, sörözés közben. 
Természetesen egész nap száraz pálya volt az elörejelzés ellenére.
Az egyetlen hátrány talán hogy nincs verseny. Nyilván van aki ennek még örülni is tud mert igy mégtöbb edzés van.

A motoromrol pár szót:
plusszok: oriási erö hegyek, nagyon stabilan viselkedik féktávon, sokkal könyebb befektetni kanyarba mint eddig bármelyik korábbi motoromat, nagyon megbizhato a kipörgésgátlója és a Brembófék a brembóbetéttel csodálatos, nagyon rövidet tudok fékezni és hiába brutális a fékezésem a fütómü nagyon jol birja.
jelenlegi negativum: kellene egy jobb térkép az ecu-ra. TPS vagy befecskendezési térkép azt nem tudom, de kanyarból kifelé amikor a ledöntött motorra finom gázt szeretnék adni, ott sajnos nem viselkedik szépen, van egy kis kis kihagyás mielött tolni kezd, Ezt a lukat kellene kiküszöbölnöm.
A másik három zixxeRRnek nincs ez a luk alacsony fordulatról, de nekik KIT verseny ecu-juk van.

 

Szólj hozzá!


2018.05.03. 19:22 Félsvéd

Brnoi hétvégi pályázás Last Minute áron május 18 - 19 - 20

Brnoi pályázás Last Minute áron május 18 - 20Egy ismerös osztrák szervezötöl kaptam pár helyet fantasztikusnak nevezhetö áron. Brnoban többnyire 170-190 euros napi áron dolgozik minden szervezö mégis minden hely el szokott fogyni a szervezöknél. Ez nem véletlen mert a földkerekség egyik legjobb MOTO GP versenypályája ez a szuperszéles Brnoi aszfaltcsik. Budapeströl mindössze 4 órányira lévö pályát egyszer az életben illene minden hobbistának kiprobálnia.

20 db helyet kaptam péntekre és ugyanannyit vasárnapra is, napi 145 euroért, 190 helyett. Ezeket a napokat egyesével lehet venni

SZOMBATRA csak 10 helyet kaptam, de azt csak minimum két napos komboban lehet megvenni, tehát csak szombat nincs.

Jelentkezni természetesen azonnal kell és fizetni ugyszintén, a regisztricáiot most kinyitottam de csak az elsö 15 befizetésnek tudok helyet adni péntekre is meg vasárnapra is.

Fontos hogy a megjegyzésbe ird be hogy melyik napot kéred.
Ha pályaközeli hotelt is kérsz ird be melyik éjszakára, 56 eur/kétágyas szoba reggelivel, azt is utald.

Pénteken egész nap szabadedzések és befejezésül egy másfél órás Endurance verseny ahol egyedüliként is elindulhatsz. a verseny 15 €
Szombaton és Vasárnap szabadedzések és verseny, versenynevezés 15 €
transponder 15 €

Idöterv: https://www.ridektm.com/fileadmin/PDFs/2017/Brünn_2017_.pdf

JELENTKEZÉS: http://compaya.hu/motorosok/reszletez.php?jeldate=365#jelentkezes

Szólj hozzá!


2018.04.22. 14:08 Félsvéd

Hungaroringes szezonnyitó

2013 ban Valenciában szart be az elözö zixxerem, akkor egész szezon kimaradt, 2014 ben vettem egy BMW-t amit tulajdonképpen egyetlen hónapot használtam, mert a Pannoniaringen 200-al hatalmasat estem vele. Igy 2014 a térdszalagjaim miatt maradt ki, 2015 ben pedig valami felfoghatatlan okból vettem egy R6-ot és 3 szezonon át probáltam szegényt megszeretni.
Ilyen sokáig tartott mig rájöttem, hogy ennyi ezres szezon után soha nem fogom megkedvelni a 600-ast.
Evvel csak azt akarom felvázolni hogy tulajdonképpen 2013 óta nem ültem ezresen.......
Balog Csabcsi barátom 6 év szünet után akart visszatérni és annyit pofázott az uj Kawasaki zx10RR-röl hogy meghülyitett és együtt rendeltük meg tavaly nyár végén.
A téli spanyol edzésen kezdtem az uj zx10RR igazi tesztelését. A Jerezi és Cartagenai pályanapokat nagyon vártam, hiszen az uj motor nagyon komoly reményeket keltett bennem. A motorban egyáltalán nem csalódtam. Nagy csalodás volt viszont hogy Jerezben nem voltam képes megjavitani a 2010-es köridömet amit még a K9-el mentem.
Cartagénában is csalodtam magamban hiszen ott 2008 ban mentem még a K5-el és épphogy csak azt a köridöt tudtam csak az uj zixxeRR-el is motorozni.
Április 8.-án végre a Slovakiaringen volt egy verseny, de tulajdonképpen ott is messze elmaradtam a 2012-es legjobb pb-töl amit a 2011-es zixxerrel mentem (2:15,7)
A fent leirtak miatt meg voltam gyözödve róla hogy bizony  nem segit a 7 millios motor, az egymillios átépités, a 62 éves korom az igazi bünös és bele kell nyugodjak hogy elmultak a csúcs éveim.
De eljött az ideje a Hungaroringen is a föprobának is és ez most volt április 20.-án.
Végre komplett volt a zixxeRR klub, ugyanis mind a négyen (Kurucz Feri, Kovács Feri, Balog Csabcsi), egyforma motorral egy boxban voltunk. Igaz hogy nem teljesen egyforma  a 4 motor tuningolása, mert én egyelöre nem akarok nevezni a WSBK-ban, de a fiuk komolyabb gépeket épitettek. Szerintem a hobbisták közül ök lesznek a meghatározó tényezök a szezonban.
Elsö menentben már 1:55 öket mentek, késöbb Kurucz Ferinek sikerült 1:54 is

Balog Csabcsinak volt igazi föproba ez a péntek, hiszen ö nem volt velünk a téli Jerezi pályázáson, igy ö szinte most ült elöször a motoron a Rijekai tavalyi bejáratás óta. Viszont a 6 év kihagyást nem lehet azonnal bepotolni. Szóval igy Csabcsinak inkább én voltam a sparring partnere. Büszke vagyok arra hogy Csabcsi megkért hogy menjünk ki együtt és húzzam öt.
Elsö menetben sikerült 2:03-at mennem, amit terveim szerint egésznapos célnak tüztem ki. Második menetben meglepetésre már 2:01,4 lett, késöbb pedig 2:01.1 lett a napi legjobbam.
A boldogságom óriási, hiszen most elöször érzem azt hogy talán mégis ..........
A Hungaroringes pb-m az 2:00.6 asszem, szóval 5 tizedre megközelítettem, mindezt használt gumival, verseny nélkül. Utobbi idöben többször is hallottam hogy soha nem fogok 2 perc alá menni a Hringen. Remélem rájuk tudok cáfolni hamarosan.
Csabcsi is nagyon örült hogy élvezni tudta a motort, igaz állitása szerint nagyon szar a kondija.

Pár szót a motorrol:
Nyujtottabb kanyarokban (1-es, uszoda és célrará), erös kigyorsitáskor nem akart a gyorsválto dolgozni, csak ha elcsuktam a gázt, egyenesekben soha nem volt gond. Orbán Jocinak sikerült a váltó kulcsot kicsit más szögekben beállitani és azonnal megszünt ez a gond.
A féktávon gyönyörüen dolgozik az elsö villa, a féktávokat még fogom probálni röviditeni. Nem gyözöm hangsulyozni hogy az ABS (amit ugye egyedül én hagytam benne a motorban) még soha nem pofázott bele a féktávjaimba.
A féktáv röviditéséhez tagadhatatlanul nagy mértékben járul hozzá az oda-vissza gyorsváltó aminél a visszaváltás automatikus gázfröccsel hajtodik végre (blip). Komoly élmény, teljesen nyugodt marad a hátulja, ilyet soha nem tapasztaltam a korábbi ezreseimnél. Mindegyik riszálta a seggét a visszaváltások miatt.
Az erös kigyorsitásoknál kicsit hullámzik az egész motor. Erre két tanácsot is kaptam:
ne szoritsam annyira a kormányt
túl elöl van a hátsó kerék, tegyek bele 2 láncszemet
A saját ötletem az lenne hogy vajon a hátso gátló állitgatásával tudnék e javitani ezen a hullámzáson. Csak addig hullámzik amig dölésszög van.
Ebböl ugye látszik hogy kanyarbol kifelé nem nagyon sporolok a gázzal, tehát nagyon bizok a TC-ben. Régen is ez a durva kigyorsitás volt amit dicsértek a seggemben haladók. De ki is tud durván kigyorsitani???? Aki lassu a bejáratnál...... Szóval sajnos nemcsak az erényeim maradtak meg, hanem a régi hibáim is fenállnak.
Mindegy, nagy élvezet evvel a motorral menni és most végre ujra optimistán várom a május másodikát.

Köszönöm Jocinak a lábtartó átállitást és Daninak kormánygátló cserét (levettük az elektromos öhlinset)
Ja és még mindig Metzeler RR slick van elöl hátul. A 200 loerö ellenére annyira jol dolgozik a TC hogy több mint egy napot kibir a hátsó gumi


     

Szólj hozzá!


2018.04.09. 00:29 Félsvéd

Szezonkezdés Slovakiaringen

20180408_054852_1.jpg

Április 7-8, ráadásul hétvége, méghozzá egész nap napsütés.....
Egy bibi volt: óriási volt a szél. Nem délelött. Nem délután. Egész nap.

20180408_091510_1.jpgA szombati napon volt a magyar csapat elsö fele, Többek között Moshe, aki az uj motorjával elesett és bokáját törte. Lehet hogy majd részletesen beszámol róla, vagy kül nekem egy rövid közleményt

A mai vasárnapi napon 11 honfitárssal képviseltük magunkat a túlnyomorészt lengyel pilotákat felvonultató litván szervezésen.

 Az elsö menetekben sok esés volt, a mi boxunkbol is elcsuszott Dallos Laci, de tudta folytatni.
Uj, magasabb plexit kapott a zixeRR, de a mai szél ellen nemsokat ért. Slovakiaringen olyan területen van hogy messze távol sehol egy domb, a pálya egyes helyein szó szerint olyan erövel lökdösött a szél hogy a motor szinte kacsázott, majdnem a futomüre gyanakodtam, de aztán mindekitöl ugyanezt hallottam, szóval csak el kellett viselni.

Délelött mindenki örült annak, hogy végre mehetünk, a köridök mérsékeltek voltak, Talán csak én örültem a 2:24 nek mert évek óta az R6-al ennél sokkal rosszabb köridökkel birkoztam. Barna is 2:24-alját mente a délelötti idömérön, amivel az A versenyben elöttem rajtolt a 19. helyröl amig én csak a 22 helyröl. Dani elfelejtett délelött nevezni a versenyre igy ö lemaradt, de igy is boldognak tünt a jo kezdéstöl
Ma tanultam meg a launch controlt bekapcsolni, igaz használatát még nem igazán sajátitottam el mert nem volt fényes rajtom. Viszont a harmadik körben sikerült Barnát és még néhány srácot emgelöznöm és 11. nek jöttem be, 2:21,6 ös legjobb körrel. Ez persze messze van a pb-mtöl de azt szerintem már soha nem fogom megdönteni. Barna szokásával ellentétben most nem tudott javitani köridöt a verseny alatt. De végre nem B versnyben mehettem.
Fekete Ferinek sikerült a B versenyt vezetnie, de az utolso körben lelazult a lábtartója igy nem fejezte be, 2:27 volt a legjobb köre

20180408_172649_1.jpgPár szót a motoromról:  picit puhitottam az elején, picit keminyitettem a hátulján. A motor egyenesben irtozatosan tól, sokkal alacsonyabb fördulatrol is mint az elözö zixerem. A fék az kül kategoria, baromi rövidet lehet vele fékezni és jol birja az elsö villa a brutális fékezést is. Az ABS ma sem avatkozott be pedig mindent elkövettem.

Viszon észleltem valamitamit sem Jerezben, sem Cartagénában: Balos kanyarbol erös kigyorsitásnál nem akar a gyorsválto váltani nyitott gáznál ha motor még döntve van. Elsö gondolatom az lenne hogy rosszul taposok olyankor a pedálra? Vagy feszülhet a váz annyira hogy a taposás nem tudja megszakitani a gyujtást? Mindnestre olyank pici gázelcsukással tudtam csak váltani, de persze igy lenduletet vesztek.

Jól kezdödött a szezon ma és ugy vettem észre hogy mindenki nagyon élvezte a jo idöt

Herczeg András  
Fekete Ferenc  
Repelik József  
Katona Dániel  
Esztergályos János  
Dallos Laszló  
Brávácz Dániel  
Majsa Gergely  
Kálóczi  Ákos  
Toth Barna
kapetz gabor  

Szólj hozzá!


2018.04.06. 09:03 Félsvéd

Hungaroring 2 napos Május 24 - 25

Litván szervezés, valós tudás szerinti csoport bontás, ugyanis délben a délelötti köridök szerint ujra csoportosit.
Az árat  sikerült ismét lealkudnom : 90 eur/ nap,  amit az alábbi linken történö  jelentkezés után kell befizetni
JELENTKEZÉS:
http://compaya.hu/motorosok/reszletez.php?jeldate=364

Nem kell mindkét napot megvenned, második nap van verseny a gyorsaknak és van a lassabbaknak külön verseny. Verseny nevezés ingyenes.

idöterv:
http://crmoto.lt/files/Schedule%20Europe2018_ENG.pdf


transponder szokás szerint 15 eur
Megjegyzésbe feltétlen ird be melyik napot kéred

Szólj hozzá!


2018.04.01. 01:12 Félsvéd

Tesztlehetöség a Hungaroringen az uj Ducati Panigale V4 nyergében

panigale.jpg
Nem minden nap adodik esély a világ egyik legjobb superbike gépét kiprobálni. 
Magyarországon pláne ritka, hogy versenypályán kapsz esélyt egy ilyen egyedülálló motor tesztelésére. 
Ducati Cegléd kap augusztusban egy példányt ebböl a különleges V4-es Panigaléból. Az egyik augusztusi  Hungaroringes motoros nyiltnap keretén belül 15 motoros kap lehetöséget hogy 3 körre kiprobálhassa a Ducati uj fegyverét. A pontos augusztusi dátumot egy hónapon belül fogjuk közölni, miután egyeztettünk a Motoros nyiltnapok szervezöjével, Picivel.
Feltétel a versenypályán szerzett tapasztalat, legalább 2:20 -as köridöre képes piloták jelentkezhetnek.
Ha érdekel akkor a hozzászolásba ird be a teljes nevedet és a köridödet.
Tuljelentkezés esetén egyeztetek a Ducati Cegléddel, hogy mégegy nyiltnapra megkaphatjuk-e a motort, vagy a legjobb köridövel rendelkezö 15 motoros kapja meg a fejenkénti 3 kört.

www.ducaticegled.hu

 


ducaticegled.jpg

5 komment


2018.03.23. 09:07 Félsvéd

SLOVAKIARING ÁPRILIS 7 - 8. szezonnyitó hétvége

SLOVAKIARING ÁPRILIS 7 VAGY 8. szezonnyitó hétvége kedvezményes áron
 
Szezon elsö hétvégéje, 1 vagy 2 napos edzés.
Csak 85 eur/nap. A vasárnapi verseny nevezési dija az árban. Tanuld meg az uj vonalvezetést, a hármas hídra vezetö gyors balos megváltozott.
Kezdöknek oktatás igénybe vehetö a délelötti elsö két menetben
Litván szervezö.
A kedvezményes ár 85 eur/nap még egy hétig érvényes, a helyszínen ha marad hely 120 eur/nap
 
Itt jelentkezel, visszaigazolásban van hogy hová utalsz:
http://compaya.hu/motorosok/reszletez.php?jeldate=363#jelentkezes
IDÖTERV: http://crmoto.eu/files/Schedule%20Slovakia(1).pdf
 
A megjegyzésbe feltétlen ird be melyik napot kéred és a szervezö külön kérése hogy adj meg egy esetleges baleset esetére adj meg egy kontaktszemélyt mobilszámmal a megjegyzésben.

217803_3780382824446_1266852338_n[1].jpg

Szólj hozzá!


2018.02.14. 21:07 Félsvéd

Utolsó nap Cartagena

zx10rr_team_hungary.jpg

Gyönyörü napsütés volt ma is egész nap.
De hiába, mindenki hulla fáradt volt. Senki nem tudott javitani, senkiben nem volt tüz, igy ugye hogy nincs igazi verseny, igy már nem maradt kihivás sem.

De azért még probálkoztunk, hátha......
https://www.facebook.com/gabor.kapetz/videos/10210981869519040/

Nekem a jobb csuklóm és  a jobb vállam készült ki nagyon, Kovács Feco szintén a vállára panaszkodott, meg a koncentrácio hiányára. Sajnos ez nem tenisz, hogy fáradtan is fel lehet menni a teniszpályára, legfeljebb többet hibázol. Itt sajnos sokkal sulyosabb következményekkel jár a hibázás, ezért okos az aki ezt be tudja látni és inkább ül a paddock-ban a székén és napozik. Na ebböl volt ma a legtöbb....

20180213_112842_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Nyilván mindenki szivesen javitott volna még a köridején, de ez nem megy ha szét vagy esve és hulla vagy.
Én ha summáznom kell az elmult 7 napot akkor :
A motor nem okozott csalódást, annyira erös hogy inkább medium erövel mentem, a traction controll nagyon jol müködik és jol állitható és tudja kezelni a kopott gumit is, a fék teljesen hibátlan, a futomühöz nem kellett nyulni.
Saját magam elmaradtam a titkos terveimtöl, az egyik az volt hogy remélem kb 5 mp-re leszek a Feriktöl, a másik az hogy talán elérem a régi Jerezi K9-es 1:55 ös idömet, ehelyett csak 1:58 lett most a super motorral
A harmadik titkos tervem az volt hogy a 10 éves K5-ös Cartagenai idömet megdöntöm ami 1:50 volt, de sajnos most is csak 1:50 sikerült.
Magyarul a csucstechnika nem tudja a tökösséget helyettesiteni. Akkor még fiatal voltam és bátor, most meg már csak és vagyok.
0-02-04-cfe6a6375481e1164851b6c8da0f4f86238808a9e8088e12cc869fc71ffb5e5a_full.jpg0-02-05-93f98eed7addebc7eeed90c73af7ee08893df09511b20872147e3c70a8e3fc1d_full.jpg

De az RR vásárlást nem bántam meg, Kellett ez nekem mint mokusnak az erdötüz.... Nekem ne menjenek el egyenesben holmi jöttment akárkik.......

Délután nyugodtan pakolni kezdtünk, a repülönk csak holnap megy.

Szólj hozzá!


2018.02.14. 00:15 Félsvéd

Cartagena második nap

zx10rr_team_hungary.jpgRagyogo napsütés egész nap, és  a viedot sem felejtettem otthon.

A gyorsabb hazafiakat sikerül áttetetnem a holland superbikeosok közé, és gyorsultak is.

Ugy tünik ezen a pályán Tyü eddig a leggyorsabb, délélött sikerült neki 1:40.9
Kurucz Ferinek is sikerült 1:41.5
Kovács Feri 1:43, Loavászi Tibi 1:48 és nekem 1:50.9 mutatott az óra de sajnos legtöbbször nem is mér, vagy dupla kört mér

 

 

 

 

Tibi Panigaléját kiintették fekete zászloval,mert füstölt, kiderült hogy valahol ereszti az olajat. Egész délután vizsgálták de nem sikerült igazán megoldani

Én, illetve Joci delélött uj hátsot tett fel, dél körül meg egy uj elsöt. Minél jobban kopik a hátsó annál intenzivebben ropog a TC. Az uj hátso gumi után vissza is vettem a TC állást kettesre hármasról.

Délután volt egy érdekes esemény, az idöterven ugy volt feltüntetve hogy rajtgyakorlat a gridröl kétszer egymásután utána meg egy 6 körös verseny de az nem nem a gridröl hanem a boxutcábol. Ezeksyerint már Cartagenai pályán sem rendezhetnek hobbista versenyeket.
Csak Kurucz Feri meg én mentem ki a rajtgyakorlatra és a 6 körös buliversenyre
Azért akartam feltétlen kihasználni a rajtgyakorlatot mert  ebben az RR ben van 3 állásu launchcontrolt, azaz rajtprogram. De annyra okosak voltunk hogy a 3 uj RR-hez egyikünk sem hozta el a kézikönyvet és nem tudtam elinditani a rajtprogramot. Szerintem az lehetett az oka hogy medium powerben nem lehet launch controlt inditani. Persze erre nem gondoltam, de holnap kiprobálom hogy ez volt e az oka
De az elsö rajtgyakorlatom igy is jol sikerült mert elsönek fordultam a cél végén
https://www.facebook.com/gabor.kapetz/videos/a.10210965256263719/10210978345070931/?type=3
Csak azt felejtették el elmondani hogy aki a rajtgyakorlat végén elsönek gurul a boxutca zöldlámpályához az indul elsönek ki a 6 körös versenyre. Kurucz Feri szerintem megsejtette, én meg mitsem sejtve lazán gurultam körbe a rajtgyakorlat után igy én kb 8. helyröl indultam, Feri az elsöröl és persze meg is nyerte. Holnap is lesz, majd megprobálok okosabb lenni

Este bementünk Cartagena központba, ismét kifogtunk egy carnevált. Persze vecsoráztunk is

Szólj hozzá!


2018.02.12. 20:06 Félsvéd

Cartagena elsö nap

zx10rr_team_hungary.jpgTeljesen más klimája van ennek a vidéknek mint Jereznek, itt éjjel is 7-8 fok van és délelött 10 kor már 13-14 fok van igy 10 kor indult is a motorozás. egész délelött jó volt az idö, viszont 12 után kezdett szemerkélni az esö. Mindannyian egy csoportban vagyunk, mindenki a pályatanulásra koncentrált, de persze elhangzottak persze epés megjegyzések is a pályát illetöen.
Van aki szerint nagyon szar pályára vezetö út, szóval lepusztult a környék. Van aki a pálya burkolatot kritizálta, van aki a rövidségét, de abban egyetérettünk hogy elég melós pálya. Persze Jerezzel nem lehet ezt összehasonlítani, ha itt kezdünk és innen mentünk volna Jerezbe az lett volna a igazi. De itt persze a pályászélén nincsolyan széles rázókö, nincs a pálya szélén futo festett vonalon túl egy félméteres biztonsági aszfaltcsik meg ilyesmi.

Szerencsére senki nem esett egész délelött, a vonalvezetéssel szerintem mindenki meg van elégedve, Kurucz feri áttételt cserélt hogy be tudja tenni a célegyenesben a hatodikat. (nekem ott max az 5. megy, de azt sem muszály)

Én a második menet után fékbetétet cseréltem, a gyári betét Brembo sinter volt és most is Brembo sinter került bele de nem ugyanaz. Nem vettem észre semmi különbséget, mindössze a fékkart kellett utána állitanom.

Mivel nem kaptunk transpondert igy magunknak mérünk, Kovács Feri 1:44, Tyü is, Kurucz Ferinek nem müködött a köridöméröje, Priskin Pisti 1:42, lehet hogy azért mert ö minden évben megy itt.

Délben nem akart elállni a szemerkélés és annyira vizes lett az aszfalt hogy inkább átöltöztünk és begurultunk  a Cartagenai kikötöbe, sétáltunk a belvárosban stb.

Holnaptól super jó idö van igérve, reméljük ugy is lesz. Holnap a gyorsabb honfitársaimat megprobálom átsirni egy gyorsabb csoportba. Csak 3 csoportra van az idöterv és csak 20 rider csoportonként szoval szuper biztonság van

 

Holnap megprobálok feltenni kamárát
Ma csak  ennyi :
https://www.facebook.com/gabor.kapetz/videos/10210967083629402/

Szólj hozzá!


2018.02.12. 01:28 Félsvéd

Pihenönapok, Gibraltár, Ronda, Setenil

zx10rr_team_hungary.jpg

A 4 Jerezi pályanap után 2 pihenönap is várt ránk.
20180210_103459.jpgAz elsö nap Girbraltárba kirándultunk. Összesen 10-en vagyunk, de hárman is csak személyit hoztak magukkal utlevél helyett. Féltem hogy Girbraltárba az nem lesz elég, mert Anglia nem Schengen ország. De a határörök átengedtek személyivel is mindenkit.

 

 

 

 

20180210_115801.jpgA gibraltári határ taulajdonképpen egy reptéri leszálló pályával van egy vonalban igy amikor egy repülögép indul vagy landol, akkor le kell 10 percre zárni az országot.

 

 

 

 

20180210_160959.jpgMivel én Szidivel egy éve voltam már a szikla tetején, igy mi és a gyengélkedö Joci inkább egy Yacht club teraszán kavézgattunk mig a többiek meglátogatták a szikla tetején élö majmokat.

Mikor visszajöttek a majmoktol akkor közös ebéd és indulás tovább. Szombat este egy kis Marbellai üdülöfaluban foglaltam szállást ahol éppen karnevál volt. Este sörözés közben egy magyar pincér szolgált fel minket

 


20180211_112105.jpg20180211_121934.jpgVasárnap meglátgattuk Ronda városát ahol egy bikaviadal arénában is szétnéztünk, mielött továbbgurultunk Setenil nevü kis faluba.
Ez a falu sziklák alá épitkezett és nagyon látványos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Este végre megérkeztünk Cartagenába, ahol találkoztunk Bregyóval is.
Bepakoltunk  a boxba, aztán irány a hotel ami sajnos elég gyenge a 3 csillagja ellenére.

Kicsit meglepödtem amikor megtudtam hogy  a holland szervezö nem használ idömérö berendezést, és transzponder sem lesz.
Holnap kiderül hogy vajon ez azért van e mert sok  a lassu.
Mindenestre a szomszéd boxban Biaggi iskolája tanyázik, öt még nem láttuk, de lehet hogy holnap már itt lesz.

 

Szólj hozzá!


2018.02.10. 00:52 Félsvéd

Utolsó nap Jerezben

zx10rr_team_hungary.jpg

 

 

20180209_115718_1.jpg

 

 

Eljött az utolsó Jerezi pályanap és az elörejelzésböl tudtuk hogy nem lesz super idö. Tulajdonképpen a tegnapi nap volt a legmelegebb  és mindenki jol is ment. A szar idö ellenére mégis volt aki javitani tudott. Kovács Feco lett a nap höse és Lovászi Tibi tudott idöt javitani. De be kell vallani 4 nap nem kevés, mindenki kezdett hulla fáradt lenni.

 

 

20180209_135849_1.jpg

 

Szinte senki nem mente végig a 6 menetet, 3 vagy max 4 menet után elegünk lett, éreztük hogy jobb már ugyse lesz, csomagolni kezdtünk. 

 

 

 

 

 

20180209_115626_1.jpg

 

 

4 motort beskatulyázni egy medium Transitba komoly teljesitmény, Orbán Joci egy varázsló. A motorok fölé polcrendszert gyártott, 2 motor keresztbe, 2 motor hosszába, a keresztbe motoroknak lekapta a farokidomját és kivette a hátsókerekeket hogy be tudja csukni a toloajtót

 

 

 

20180209_172013_0_1.jpgMikor eszünkbe jutott hogy kéne csoportkép a célegyenes feletti ufó-val addigra már a két Feri tízese be volt pakolva, ezért a két leggyorsabb gép hiányzik a képröl :)

 

 

 

 

 

 

img_7676.JPG2004 óta pályázok, de olyan minöségü képeket mint a jelenlévö fotos még soha egyik pályán sem láttam. Mikor ezt elmondtam a fotosnak, akkor kiderült hogy 30 éve fotosa a MotoGP-nek. Meg is vettem egy csomó képet gyorsan, amig uj a motor is, ruha is, sisak is, legalább lesz szép emlék. Kár hogy nem döntöm le a motort, akkor nemcsak a képminöségtöl lennék feldobva :)

 

 

 

20180209_180011_1.jpg20180209_180100_1.jpg

Mikor jöttünk el a pályárol már kezdtek a Moto2 kamionok érkezni, ugyanis utánunk Moto2 tesztnapok lesznek Jerezi pályán:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mai végeredmény: 27545238_10210951171311604_2612550128840742419_n_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20180209_212608_1.jpgA (test)ápolómnak ma volt a Szidinapja, illetve szülinapja, ugyhogy este átmentünk egy étterembe ünnepelni és bucsuztatni ezt a kiválló pályát. Meglepö hogy a kb 10 tagu komplett személyzetböl senki nem beszél egyetlen szót sem angolul vagy németül. A kenyér szót sem értik meg angolul.

Szólj hozzá!


2018.02.09. 01:29 Félsvéd

Jerez harmadik nap

zx10rr_team_hungary.jpg

 

 

 

 Ma végre reggeltöl gyönyörü napsütés volt és annak ellenére hogy ugyanugy 3-4 fokrol indult a hömérséklet, tudtuk hogy 12 re már az aszfalt is megszivja magát meleggel (ami persze eleinte csa 12-14 fokot jelent majd kb 2 órakor már 24 fokos az aszfalt)

27750784_10210944260938849_7828827680273859000_n_1.jpg

Tyünek indult a legszarabbul a napja, mert valahogy sikerült nem jól meghuznia a brembo féknyerget és az elsö menetben a célegyenes végén iszonyu remegésbe kezdett a féktávon az eleje. Szerencsére nem esett el, de amikor lenézett akkor megdöbbenve látta hogy már csak egy csavar tart valamit a féknyergen, az is ki van lazulva. Szép nyugisan körbe ment fék nélkül és nekiállt a javitásnak. Persze ö mindenre felkészült igy féknyereg csavar is volt nála!!!

A jó idö mindenkinek növelte a kedvét és csökkentette a köridejét. Még az enyémet is!!!

 

27866946_10210944238978300_6325756546859048442_n_1.jpgÉn az elsö két menetre fenthagytam a már 2 napos Metzeler slicket. Még mindig csak medium power modban, kettes állásu tc-vel. Az elsö menetben rohadt sokat hibáztam és azt hittem nagyon szarul mentem, de a köridöt megnézve már 2:01 volt amin meglepödtem. Második menetben probáltam koncentrálni és az eléhg kopott gumi ellenére sikerült javitanom 1:59 re.
Akkor lecserélte Joci nekem a hátso gumit ujra és sikerült rögtön 1:58
Ma probáltam megvalósitani amit hallok a fiuktól nap mint nap, hogy nyugodtan nyissak gázt kanyar közepén. Amióta probálgatom azóta kezdem eröteljesebben hallani hogy mennyire tud ropogni a kipörgésgátló, korábban ezt nem nagyon hallottam. Èlvezhetö a hang, föleg ugy hogy nem érzem hogy a gyursulás kárt szenvedne.

27544673_10210944285099453_7675339098993034291_n_1.jpgEstére ismét Kurucz Feri lett a nap királya, sikerült 1:50 es idöt mennie, de ha holnap is ilyen jó idö lesz akkor szerintem mindenki odateszi magát hogy faragjon. Holnap az utolso napunk Jerezben, aztán 2 szünnap ami biztosan jót fog tenni. Én ma nagyon elfáradtam.

27540837_10210944269139054_2542836812879154678_n_1.jpg

Este közös vacsora , egyedül Joci hiányzik ezekböl a megmozdulásokból, mert ö este mindig betegszabadságot vesz ki, viszont nappal meg keményen dolgozik. Illetve Priskin Pisti is hiányzik, mert ö nem velünk lakik hanem kint alszik a pályán az lakoautojában.

mai video:
https://youtu.be/seXOkPxQQTg

 

 

Szólj hozzá!


2018.02.07. 23:59 Félsvéd

Jerez második pályanap

zx10rr_team_hungary.jpg

A reggelek nagyon hüvösek, ez ma is igy volt, de szerencsére csak 12 kor kezdödik  a pályanap.
Nap az süt és igy az aszfalt 12 órakor már 14 fokos, késöbb meg felmegy 24 fokra az aszfalt.

A tegnapi 4 csoportos idöterv helyett ma csak 3 csoportos idöterv volt, ez kicsit több motorozást jelent nekünk.
Egyedül Priskin Pisti nem fizette be elöre a pályadijat igy neki naponta kell helyet kapnia és a napi ár az 240 eur. Tegnap mehetett teljes napot, de ma csak 3 kor mondták neki hogy van hely, vehet jegyet.

Dokira rájár a rud, mert mint tudjuk tegnap elcsuszott, ma meg kigyulladt a motorja, de szerencsére már a depoba  gurult, igy hamar eloltották poroltóval. Szétkapta, lemosta, és mivel nem tudta hogy mi volt a gond, Tyü kivette belöle a commandert és 2 órás szerelés után ujra tudta folytatni
27540489_10210932914975207_8987306431271484223_n_1.jpgKovács Feri motorja végre hibátlan és nála is elkezdtek jönni a jó köridök, ezért sikerült öt visszatetetnem a Race csoportba, mert tegnap este öt onnan kitették.

Lovászi Tibi Panigaléja is hibákat jelez, aminek nem tudja az okát de a motor megy és már 1:59 nél tart

27752146_10210932907895030_8015561707621119406_n_1.jpgPriskin Pistivel egy csoportban vagyok, kétszeri felmentünk együtt,hasonlo köridöket megyünk, mi vagyunk a rangidösek, Pisti is 61 éves. 
Leggyorsabbak persze Kurucz Feri és Tyü de Kovács Feri is megprobálja ledolgozni a tegnapi rosszul sikerült napot.

 

 

 

 

 

27657838_10210934269009057_7367614042012940531_n_1.jpgNéhány szót az uj zixeRR-ekröl. èn ma egésznap medium power módban mentem ami kb 170 loerö lehet a 200 helyett, mindkét Feri viszont már Full power modban mentek. A traction controlt Kovács Feri 3 asbna használta, Kurucz Feri meg én is kettesben. Igaz egyik délutáni menetben kiprobáltam én is a 3 as TC módot, de akkor nagyon ropogott, azaz nagyon sokat kellett beavatkoznia.
27540435_10210932911175112_7561337394702338689_n_1.jpgEste beszélgettem Kurucz Ferivel hogy mennyire bizik a TC ben és azt a meglepöt mondta hogy annyira hogy lapon is mert teljes gázt nyitni, nekem ez nagyon hihetetlennek hangzik, mert én ennyire nem mernék bizni benne. Meg is látszik a köridö különbség. Kovács Feri viszont azt mondja hogy lapon ö sem meri teljesen kinyitni a gázt.
Tyü viszont szintén bizik a TC ben ö is rányitja teljesen a gázt lapon.

Lehet hogy rohadt sokat dobna  a köridömön ha meg merném ezt tenni, de lehet hogy ahhoz elöször kéne tudni eleve lapon menni :)

Egy biztos: nem egy gumizabáló  a motor karakterisztikája, és Csundi amikor meglátta a teljesitménygörbét akkor azonnal hozzátette hogy szerencsére ez a motor nem olyan mint a BMW aminek a középtartománya annyira erös hogy kanyarból kifelé felemészti a gumit sokkal gyorsabban, mint ez a Kawa.
Ezt most a börömön is tapasztalom, mert a két nap alatt egy menetet sem hagytam ki és mégis van még valamennyi hús a hátsó gumin is. Holnap viszont kap uj gumit, mert nagyon szeretnék már két perc alá menni.

Ez a Brembo fék és a gázfröccsös visszaváltás egy remek konstrukcio, egyre rövidebbeket merek fékezni és egyáltalán nem viselkedik nyugtalanul a motor féktávon mint a korábbi ezreseim

A svájci szervezö estére meghivott minket egy belvárosi nagy borászatba pincelátogatásra, borkostolora és Tapas vacsorára flamenco zenével.

Kicsit melegebb idö kellene ami holnapra be is van igérve.

És végül a mai eredmények, mindenki javitott 

 Egy rövid 2 körös onbord video:

https://youtu.be/YWI9DzfseaQ

További képek a facebook albumban:
https://www.facebook.com/gabor.kapetz/media_set?set=a.10210927463358920.1073741911.1123186302&type=3

27750628_10210934268689049_4701044769975180957_n_1.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!


2018.02.07. 01:23 Félsvéd

Jerez elsö nap

zx10rr_team_hungary.jpg

Nagyon hűvös volt a reggel, délelőtt 12 ig Renault teszt volt pályán még magyar tesztelő is volt.
10 re jöttünk a pályára. Csak ma regisztráltunk. 
Két különböző  csoportba kerültünk, Doki, Lovászi Tibi meg én a gyors csoportba,  többiek a racer csoportba. 
Kurucz Feri úgy jött le az első menet után hogy soha többet nem ül Bmw-re. Ez a kijelentés persze hizelgö volt számomra hiszen ugyanaz a motorunk.
Tudomásom szerint az ittlévök közül senki nem volt korábban ezen a pályán. Szóval  az ismerkedés volt az elsödleges szempont, igy senkit nem zavart, hogy az éjjeli esö után hagyott nedves foltok a legrosszabb helyeken, néhány kanyarban megnehezitették az ív választást.
Toth Tomi be is nézte az egyik kanyart, igy sikerült elcsúsznia az egyik kanyarban, de szerencsére kavicsgyüjtéssel megúszta, igy némi idom tisztogatás után tudta folytatni.
Kovács Ferinek nem akart müködni a kipörgésgátlója ami természetesen ennyi loerö függvényében már kritikus gond.
Nálam volt egy hibakod olvaso amivel minden menet után hibakodot kellett törölni a motorjábol. Jocinak igy akadt dolga elég minden menet után hiszen ö Kovács Feri szerelöje.
Tyü és Kurucz Feri lettek az éllovasok a boxunkban, ök minden menet után komoly köridö fejlödést produkáltak.
Kurucz Feri persze szisztematikusan fejlödött, mint ahogy egy komoly versenyzötöl elvárható: áttételt cserélt, futomüvet állított, lábtartót állitott, stb.
Kovács Feri persze szerette volna ugyanezt kivitelezni de a kipörgésgátló hibája miatt nem tudott uralkodni a zixeRR erejével.
A délután vége felé végre Jocinak sikerült rátalálni a hibára és Kovács Feri is elkezdett gyorsulni.
Szóval a papirforma szerinti éllovas brigád (Kurucz Feri, Tyü és Kovács Feri) már böven 2 perc alatt mentek a hideg aszfalt ellenére, mig mi a többiek persze 2 perc feletti idöket mentünk.
Késö délután tudtam meg hogy Kurucz Feri nem is megy full power mode-ban, hanem csak a medium modban van a motorerö. Én persze egész délután full power modban mentem és kettes állású Traction Controll modban. Lehet hogy jobban jártam volna ha én is medium erövel mentem volna, mert igy már 2-3 menet után kezdett kiborulni a vállam az irtózatos erötöl. Mit értek ez alatt? Nem is tudom hirtelen jol megfogalmazni, de megprobálom összefoglalni:
Kigyorsitáskor szó szerint alig birok kapaszkodni, csúszik a seggem hátrafelé. Ezt Kurucz Feri szintén ugyanigy érezte és power tape-el ragasztott egy kitámasztót a segge mögé. Ezt az ötletet én is lekopiáztam és csavartam egy nagy ronngyból egy hengert amit a farokidomra erösitettem a power tape-el.
Némelyik lassu kanyarból kigyorsitva szinte képtelen vagyok visszahúzni magam a nyergen középre, annyira húzott a motorerö. Ez persze azt is jelenti hogy a karod ki akar szakadni a helyéböl.
A másik gond ami szintén az eröböl következik, hogy kanyarból kifelé el-el emelkedik az elsö kerék, erre is kell figyelni. Mivel az én Traction Controllom hibátlanul müködik (kettes fokozatban az ötböl) igy csak picit emelkedik el az eleje de azt többször. A többszört nagyon komolyan kell értelmezni mert harmadikban és negyedikben is képes erre a mutatványra. 
Evvel volt a legtöbb gondja Kovács Ferinek az elsö menetekben, mert a TC hiányában ö szinte nem is tudta kinyitni a gázt mert akkorát jött fel az elsö kerék hogy félt hogy hanyatt dobja.
27654934_10210927482959410_6301739919101981112_n_1.jpg
Mikor késö délután megtudtam hogy Kurucz Feri medium power állásban mente a jobbnál jobb idöket, kezdtem rádöbbeni hogy talán nekem is azt az utat kellett volna választanom és nem szét tépetni a vállamat a full power móddal, hanem elöbb finoman felvenni a ritmust a medium power móddal.
Utolsó menetre le is vettem a full powert, mediumra és tényleg jól tólja ott is. Papiron ugy fogalmazták hogy 80% power a medium módban és nekem eszembe nem jutott volna a mediumot használni, ha nem mondja Feri hogy ö avval ment.
Akkor néhány szó a fékröl: 
Ugye már korábbi bejegyzéseimben irtam hogy a félprofi barátaim mind kikapcsolták azonnal az ABS-t és ennek ellenére én abban reménykedtem hogy ezen a motoron az ABS már egy intelligens verseny ABS, ami nem avatkozik be feleslegesen a féktávon. Egyelöre nem bántam meg ezt a döntést, egyszer sem éreztem hogy a fékeröt az ABS elvette volna, szóval a fékezés irányitását nem vette ki egyszer sem a kezemböl.
Nem tagadom hogy a tempo különbség ami köztem és Kurucz Feri/Tyü között van az jelentös, ez alatt azt értem hogy amig ök a kanyarokat  brutális fékezéssel támádják meg, én a fékezés jelentös részét még a kanyar elött végrehajtom és a kanyarban csak enyhe, egyujjas, lágy fékezéssel lassítok igy persze nem aktiválódik az ABS..
A kuplungnélküli visszakapcsolás automatikus gázfröccsel (ugynevezett BLIP), az valami fenomenális. Szó szerint megdöbbentö hogy a motor hátulja mennyire nyugodt tud maradni a féktávon. Emlékeim szerint az eddigi motorjaim durva ficánkolással büntették az eröteljes féktávolt, eröteljes visszakapcsolással párosítva. 
Ezen a zixeRR-en nyoma sincs a nyugtalanságnak és ez rohadt sokat segit amikor a figyelmedet a bekanyarodási pontra kell összpontositanod. Ennek ellenére a holnapi nap fö céljai számomra  a féktávok röviditése, igy akár az is lehet hogy a mai kijelentéseimet holnap cáfolnom kell.
Holnap is csak 12 kor kezdünk amit egyáltalán nem bánunk hiszen az éjszakák olyan hüvösek hogy 12 óra elött nem elég a pályahömérséklet.
Holnapi nap muszály vagyok valami nagyobb távtartót fabrikálni a farokidom elsö részére az ülés vége fölé, hogy kigyositáskor ne tudjak ennyire hátracsúszni. 
27540201_10210927843448422_7504374091208247855_n_1.jpg
A Metzeler Racetec Slick K2 hátul, nagyon szépen viselkedik, semmi gondom vele, simán birta az 5 menetet és szerintem a holnapi fél délutánt is fogja birni, ha véletlen 2 perc alá megyek akkor felteszek egy ujat.
A Gimoto ruhámról nem tudok semmi jót vagy rosszat mondani, kényelmes de az Airbag üzemmodot még nem aktiváltam.
Az uj HJC versenysisakommal sincs gondom, de itt van velem a Shoei X-spirit sisakom is, lehet hogy holnap az egyik menetben felveszem hogy legyen összehasonlitási alapom.
A mai nap eredményei:
27657675_10210927483319419_9011165691295445101_n_1.jpg
 

További képek ebbena facebook albumban: 
https://www.facebook.com/gabor.kapetz/media_set?set=a.10210927463358920.1073741911.1123186302&type=3

Szólj hozzá!


2018.02.06. 00:18 Félsvéd

Érkezés Jerezbe

zx10rr_team_hungary.jpg

 

 

 

 

Eljött a nap amit nagyon vártunk, szerintem nem sokat aludtunk, hiszen hajnal 5 óra elött a reptéren kellett lennünk. 

Reptéren vettem gyorsan egy félliteres Unicumot, nehogy Sangriat kelljen innom.
Előfordult már hogy birtam 2 napig is alkohol nélkül, de minek kockáztatni. 

Persze a gépen nem egymás mellé kerültünk, hanem össze-vissza, de London nincs messze. Azt terveztük hogy a Londoni reptéren majd iszunk valamit és dumcsizunk.
Londoni átszállásnál viszont rohadt szigoruak voltak.
Hasi tasit is nyitották, kérdi mennyi pénz ez. 
7000 eur
Van banki igazolásom ?
Nincs
Akkor várjak és elvitte az útlevelet.
Aztán elvitt egy iroda elé leültetett hogy ott várjak 
Kit várok? 
Police.
Mondom óra mulva megy a gépem 
Ő sajnálja, várjak. 
10 perc múlva jött két állig felfegyverzett rendőr golyóálló mellényben és hatalmas gépfegyverrel a nyakukban hogy menjek velük. 
Pici szoba pici asztal és kérdések
Mondom úgy tudom 10000 euro lehet nálam. 
Igen 10000 fontig lehet de jelenteni kell.
Minden szerénységet félretéve elmeséltem hogy svédben van utazási irodám aztán hogy Magyarban is van cégem házam stb.
Kérdezte a cégneveket aztán megnézettem vele a honlapomat és kezdett enyhülni a helyzet.
Mire kell ennyi pénz?
Versenymotor bérlésre és magas a deposit, naponta egy versenygumi az nem olcsó stb.
Szóval végül szabadlábra helyeztek és elértem a gépet is. 

Malagába landoltunk, a bérauto sem ment simán, egy Ford Focus dieselt kaptunk.

18.15 re értünk a Jerezi pályára és még vigan sütött a nap. Persze már mind a három furgon a depoban várt minket. Én abban reménykedtem hogy Priskin Pisti addigra kiveszi már a boxot, de persze inkább megvártak evvel engem.
Apropo Pisti M1 re váltott a hosszú Kawasakis korszak után igy hozott nekem ajándékba Kawa táskát és egy dzsekit.
Talán én örültem a legjobban a kipakolásnak, mert én fényezés óta még a motoromat sem láttam.
Mind a 7 motor kényelmesen elfér a boxban, Joci feltette nekem a plexit is amit multkor nem vittem le neki mert otthon felejtettem.

A box 540 eur a 4 napra ami 7 felé osztva nem vészes

Szoval a magyar box tartalomjegyzéke:
Priskin Pisti Yamaha M1
Bezzegh Tyü BMW
Lovászi Tibi Panigale
Toth Tomi alias Doki BMW
Kurucz Feri zx10RR
Kovács Feco zx10RR
Svéd zx10RR
meg maradt a furgonunk alján egy tartalék zx10r, Kovács Feco régi gépe
Ebben a brigádban nem lesz könnyü helytállni, inkább az R6 -ot hoztam volna akkor volna mire fogni a lemaradásomat.....

A mi kis zixeRR brigádunk még annyira sem ismerjük az uj gépeinket hogy szinte azt sem tudjuk hogy kell beinditani, a sok beállitást a müszerfalon meg pláne nem :)

27858134_10210923443778433_421196201329928476_n_1.jpg
27750628_10210923360096341_9217885856166850524_n_1.jpg

 

 

Szólj hozzá!


2018.02.02. 22:16 Félsvéd

Wintertest Jerez - Cartagena indulás elött

zx10rr_team_hungary.jpg

Közeledik az indulás, mindenki be van sózva.

Majdnem minden megérkezett amiket netröl rendeltünk, minden motor elkészült. A ZixeRR Team az uj motorokhoz uj ruhát is csináltattunk, amik meg is érkeztek. A láz hevében rendeltünk csecsebecse kiegészitöket is, igy Ferike kawasaki sapkát meg térdkoptatot, én polot meg kapucnis sweetshirtet, szoval marha komoly racing feelinget akartunk.  Én még egy uj HJC carbont sapkát is rendeltem. 

4852-zz_r1wxxs_1-3-1000_1.jpg 0-02-04-930219c3eb0fbd5e15b6f154ac905d1c0e81e2a47c50012ecfe30040fb633502_full.jpg

Az egyik érdekesség hogy eredetileg konvojba tervezték a három furgonnal ezt a hatalmas 3000 km-es odautat, de ez teljesen megváltozott és ugy tünik hárman három különbözö indulási idöpontot választottak. Persze telefonos kapcsolat lesz a furgonok között, de Tyüék meg akarnak állni pár órára Monte Carloban, Priskin Pisti nem akar éjjel vezetni, Orbán Jociék meg nem akarnak éjfélkor indulni szóval nem lesz konvoj.
A lényeg hogy hétfö estére érkezzen mindenki épségben a Jerezi depoba hogy a boxba már hétfön este be tudjunk pakolni.
Apropo pakolás, több órás legozás után még egy tartalék motort is be sikerült préselni az RR Team furgonjába igy a mi brigádunk 4 Kawával indul utnak.
0-02-04-9fd468974b0b2a461d5d3ef9702dccb15dc80bf39e1fefaef8ac43cb7fed7efd_full.jpg

 

 

0-02-05-a170cfa2bc0f015911442ca5521d1cf2a2eaa75e851a2e0a2f2d8227db288c1d_full.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


2018.01.28. 19:31 Félsvéd

ZX10RR TEAM HUNGARY és a többiek

zx10rr_team_hungary.jpg

Nagyon nagy a készülödés, legalábbis ZX10RR Team-el napi szinten dumálunk. 
A két Feri nagyobb volumenü pálya átalakitásokkal fog részt venni a Wintertest Spain rendezvényen, de még nem publikus.
Az biztos hogy annyira komolyan veszik az épitést hogy Kurucz Feri mehetett volna a gyári csapathoz a Kawasaki Racing Team-hez tanácsadónak. De szerencsére nem hivták, igy jön velünk a rajongók által már nagyon várt híres Wintertest-re.

Az én motoromon szeretném kihangsulyozni az egyik fontos tuningelemet, azaz az esztétikát szeretném fejleszteni, szóval sok idöt töltöttem olyan matricák felkutatásával amitöl gyorsabb lehetek.

A Gimoto-tól megérkezett az uj kenguru ruhám is
20180124_003956_1.jpg

2 Gopro video kamerával indultam volna a Wintertest-re de az egyik kamera mult héten beszart, lehet hogy jövö hétig nem tudok hozzájutni mégegy kamerához pedig vettem dupla állványokat, meg vákumos kamera rögzitöket is.
Lecseréltem végre a sokéves gumimelegitöimet is, lecserélném a sokéves gátlásaimat is, ha valakinek lenne gátlástalanságból mindenképpen jelentkezzen.

Gumik szintén számomra teljesen ujak lesznek, mert nem nagyon mentem még Metzeler Racetec Slick-el, de most rendeltem 9 db-ot.

Szóval annyira be vagyunk show-zva hogy indulni kéne pedig még van egy hét

Szólj hozzá!


2018.01.20. 21:44 Félsvéd

Jerez és Cartagena 2018 február 5-15

Közeledik az indulás a dél spanyol pályákra.

A névsor jelenleg:

Ferike (Kurucz) (azért Ferike mert motorral együtt kb 60 kilo, tipikus zsoké alkat)
Feco (Kovács)
Tyü
Lovászi Tibi
Toth Tamás, Doki
Pisti Priskin
Joci (Orbán)
Ricsi (Biel)
Jómagam
Ferikét koránál fogva sem engedik ilyen messzire egyedül, igy a neje Anita jön mint gondozó
engem az ápolóm, Szidi fog borogatni.

Csapat fele ugye 3 autóval mennek, mert a mocikat kell szállitani, és öten meg repülünk. A repjegyek már megvéve, bérauto kibérelve,a Jerezi Hotel kifizetve és mindkét pálya befizetve.
fevruár 5.-én délután landolunk Malagában, onnan 2,5 óra Jerez a bérautoval, bepakolunk a  boxba és 6.-átol 4 nap pályázás. Aztán 2 nap lazulásra, kirándulásra és 12-14 ig három nap Cartagenában.

Javában folyik a motorok felkészitése.
Ferike végül józan eszére hallgatott és ö is vett egy zx10RR-t, de ö egy 1200 km-t futott, mát teljesen pályára átépitett motort vett egy német pályázótól aki betegség miatt adta fel a pályázást. Neki teljes Akra rendszer van a gépén, benne a KIT ECU és fényezve a pályaidom. Igy most tulajdonképpen lett hirtelen 4 db zixeRR ebböl hárman ott leszünk Jerezben és Cartagenában, egyedül Balog Csabcsi nem tud jönni hogy kiprobálhatná az uj gépét.
Persze még mindenki épiti a gépét, még Ferike is pedig ugye az öve teljesen kész pályamotor volt, de már apro darabokra szedte, hogy ujra öszerakhassa. Rugokat cserél a futomübe elöl hátul, amit pl én nem tervezek egyáltalán. Ök mindannyian kidobják az abs-t én meg adok neki egy esélyt.
Fecó gépe kapott egy Power Commandert és szép eredményt mutatott a beállitás után AGO padján, 199,5 loérö keréken, az bödületes 229,4 a fötengelyen
A két Feri a szuper Marchesini felniket mégjobbra, PVM felnikre cserélték. Én hétfön viszem az enyém ECU flashre, azaz a gyári ecu átirása verseny ecura. Szóval most hárman háromféle tuningal kezdünk Jerezben, talán az enyémen lesz a legkevesebb változtatás a gyárihoz képest, de lóerökben nem nagyon lesz különbség.
A fényezésem szinte kész, a matricázás van még hátra.
Ha valaki kedvet kapott velünk tartani akkor biztos nem bánja meg.

Szólj hozzá!


2018.01.07. 17:47 Félsvéd

Készülödés a Jerez - Cartagena viadalra

A matadorok lassan összeálltak, igy néz ki a magyar hobbiválogatott:

Kovács Feri ZX10RR
Bezzegh Tyü S1000RR
Lovászi Tibi Ducati Panigale
Priskin Pisti Yamaha M1
Kurucz Feri (még motorja sincs, mindenét elvitték)
Svéd bácsi ZX10RR
Orbán Joci fösoför :)
Biel Ricsi kocsikisérö :)
Szidi föápoló

A repülöjegyek megvannak, február 5.-én indulunk, persze a motorok  picit korábban

Jelenleg az uj motorok fejlesztése folyik, ezt Kurucz Feri még el sem kezdte hiszen most fog még csak vásárolni ha végre eldönti hogy a szivére hallgat-e (RSV4) vagy a jozan eszére (zixeRR)

A három uj zixeRR (Balog Csabcsi nem tud jönni de ö is épiti a gépét) már megkapta a Gilles lábtartókat amivel meg lehetett forditani a váltási irányt, Bodis decat és slipon csöveket, egyforma pályaidomokat, de kb itt vége is az egységesítésnek.
Innentöl külön tervek vannak. Volt ugyan szó arról, hogy egyforma fényezése legyen a 3 uj RR-nek de aztán mégis svédes design mellett döntöttem.
Kovács Feri PC V commanderes tuning mellett döntött, én meg Csabcsi ECU flasht terveztünk. Nagy nyomozásba kezdtem hogy mi mindent lehet ecu flash keretében állitani és nagyon hosszu a lista, de ezek tetszettek meg:
A forditásért nem teszem tüzbe a kezem:
Fuel map set with Auto tune, befencskedezö térkép
Ignition map adjusted for the lower RPM's, gyujtástérkép alacsony fordulaton
ETV map set to open slower at beginning, or 
Softer ETV in 1st gear.  gázkar térkép finomabb kezdéssel vagy csak 1. fokozatban
Engine braking adjusted. motorfék beállitás
Idle set to 1400RPM , alapjárat
Limiter set to 14.000 RPM, tiltás
Auto blipper ON, ot auto blip after 5,000rpm  állandoan vagy 5000 felett
Quick shifter ON and time set.
Race Dash display mode, nagy fokozatkijelzö középen
Disable O2 sensor FI code, O2 disconnected
Disable Exhaust Valve servo motor, Removed, kikapcsolt és eltávolitott exup
Disable PAIR Valve, Removed block off plate kikapcsolt Pair szelep, eltávolitott 
Disable intake flap, Removed, beáramlo klaffantyu kikapcsolva és eltávolitva
Disable Deceleration Fuel cut. kikapcsolt üzemanyagtiltás lassuláskor
Disable Acceleration Fuel compensation. kikapcsolt benzin korrekcio gyorsuláskor

Az áttételt már módosítottam 17/39-röl 16/40-re.
Biztos sokan fogják furcsálni, de az uj fejlesztésü Metzeler RACETEC SLICK RR 200/60R17 K2 gumit rendeltem 6 hátsót és 3 elsöt, tuti nem fogy el a 7 spanyol pályanap alatt.

A két *Feri uj ruhával jönnek, ök egyéni testreszabott PSI-t rendeltek. 
Jövö héten érkezik az én uj ruhám is, Gimototól, kimondottan a sörhasamra van méretezve svéd szinekben és magyar szinü válldekorral.
Igy nyugdij elött annyit gyengültem már, hogy a következö buktát már nem élném túl, igy középtájra sörhast fejlesztettem és felsötestre airbaggel rendeltem az uj ruhát. 


Igaz hogy korábban 9 szer is voltunk ilyen spanyol kiruccanáson, de az utolsó 4 évben kimaradtak ezek a téli edzés élmények. Most viszont mindannyian borzasztóan fel vagyunk spanolva Spanyolra. (huh de qrva vicces vagyok). Persze a nagy izgalom nemcsak a Jerez és Cartagena pályák miatt van, hanem az uj motorok felfedezése is izzitja a tüzet bennünk. 
Nekem ugye ez egy utolsó probálkozás, hogy vajon visszatalálok-e 2010-2012 köridöimhöz, vagy meg kell szokjam az undoritó mellébeszélést: szard le a köridöt, élvezd a motorozást. Félek töle hogy hiába a 2017-es csucstechnika, az agyamra nem tudok ECU FLASH-t rendelni. 
Mindegy, az esélyt meg akartam adni magamnak, mert az elmúlt években, az R6-os két évben nem sok mámoros beszámolót olvashattatok a tollamból :)

Akkor jöjjön egy csoportkép, a 3 uj zixeRR, rémélem Kurucz Feri is ezt veszi.
20180103_152558_1.jpg

Szólj hozzá!


2017.11.26. 19:40 Félsvéd

Modositva!!! Téli pályázás napsütésben Jerez-Cartagena

Modositva!!! Téli pályázás napsütésben Jerez-Cartagena február 5-15

Néhány év szünet után ujra szervezek egy téli pálya edzést több pályára is.  Ezekre a szervezésekre nem kell licens, nem kötelezö versenyen indulnod és van lassu csoport pályakezdöknek. Télen az europai sportmotorosok kizárolag a spanyol pályákon tudják az adrenalint szinten tartani, de nem csak a pályázás ebben a buli, hanem az hogy napokig egyben van a kis csapatunk és nem politika a téma :)

Ha valaki még nem volt külföldi szervezövel többnapos pályázáson akkor röviden: a csoportbeosztások sokkal komlyabban vannak véve, kb naponta 6  menet van ami böven elég is, utolso nap szokott lenni a verseny annak aki akar, gumis mindig van a szervezövel és ezek a pályák kiválló, lendületes pályák. Szinte mindig lehet néhány ismert versenyzövel találkozni akik edzenek vagy oktatnak.


Medium kombo szintén 7 pályanapos 2 szünnappal Jerez + Cartagena febr 6-14
Február 6-9 ig 4 nap Jerez, két nap szünet kirándulás Gibraltárba, Február 12-14 ig 3 nap Cartagena össz: 1039
jelentkezés a medium kombora: http://compaya.hu/motorosok/reszletez.php?jeldate=360#jelentkezes


idöterv Jerezre még nincs kész de kb napi 6 menet szokott lenni

Jerez a svájci szervezö még nem adta ki idötervet, de vagy 3 vagy 4 csoportos lesz a terv

Cartagena második és harmadik nap versennyel:
Cartegena idöterv: https://drive.google.com/open?id=0Bx6ofPpxvx-Mb0RlRS10TE1INDBzcHZScWJXS0V4dXpydGFN

Szóval aki csak a pályák foglalásában kér segitséget és az utazását, szállását, motorszállitást intézi magának annak csak jelentkeznie kell, a megjegyzésbe beirni hogy pontosan mit kér 

Aki kényelmesebben szeretné az életét és rám bizná a motorszállitást, a repülöjegy beszerzést, a bérauto intézést és a hotel foglalást, az további költségekkel jár az alábbiak szerint

motor oda-vissza szállitása minimális felszereléssel együtt 140 000 ft (gurulos szerszámoskocsi kizárva suly miatt)

repülöjegy, bérauto, hotel (minimum 3*)  (tankolás közösen összedobva a helyszinen) együttesen:
Február 5-15 BUD-AGP, vissza Alicantébol vagy Valenciábol  összesen 550 €,  nem motorozo kisérö csak ezt fizeti

 

Az fenti árakat nem biztos hogy hosszu távon tudom garantálni, de aki egy ilyen téli motorozásrol álmodik az gondolom ugysem hagyja a döntést  az utolsó hetekre.
Nagyon sok részt kell összeraknom, fontos hogy minden pályára kapjak még helyeket, ezért sürgetem a jelentkezést, mert a repjegyek most még beleférnek a megadott árba, de talán egy honap mulva már nem. Tudnom kell mennyi motorszállitást kell intézni.

Kérem hogy csak azok jelentkezzenek akik rövid határidövel tudnak fizetni.

Pályákról:

Jerezt nem nagyon kell bemutatni, hiszen otthont ad a Forma 1-nek, Moto GP-nek, WSBK stb. Nagyon lendületes pálya világszinvonalu minöségü aszfalt és bukotér. Nézd meg néhányszor a videot 

és mégegy: https://www.1000ps.at/racingbericht-2352725-linie-jerez

Cartagena

Az egyik legjobb edzöpálya, mesés vonalvezetés, szinte kizárolag kanyarokból áll, A videon tisztán látszik hogy a célegyenes után sehol nem vizszintes a horizont, egyetlen féktávon sem. A pálya egy kimondottan kedvezö idöjárási áramlatban van igy ott soha nem esik az esö: 
https://movies.gaskrank.tv/201712/30724.mp4Ujdonság!

Györfi Alen Európa Bajnok is ellátogat velünk hogy segítségetekre legyen, a gyors fejlődésben.
Az oktatás ára 100€/nap/fő maximum 3-4 fővel tud egy nap foglalkozni. Illetve ha csak 1-2 felmenetelre szeretnéd Alen oktatását kérni akkor 30€/menet, viszont igy csak egy embert tud oktatni egyszerre. Ez az opció csak akkor tud működni, ha nincsen egész napos jelentkező. Az oktatás többek közt alábbiakat tartalmazza:
-Megfelelő testtartás, elhelyezkedés a motoron a fizikai dinamikáknak megfelelően
-fékezési pontok kiválasztása, befékezés a kanyarba
-Hátsó fék használata
-Kanyar érintési pontok
-Szellemi és Fizikai felkészülés
-Crash, hogyan ússzuk meg és hogyan dolgozzuk fel

Szólj hozzá!


2016.03.28. 02:16 Félsvéd

Az érzés 60 felett

Hosszú volt a tél.

 Közismert tény hogy a motorosoknak szenvedés a téli félév. Szinte közhely számba megy mennyire várják a motorosok az elsö tavaszi gurulást. A téli szezonban online szájkaratéba megy át a szenvedélybetegek eszmefuttatása, motoros videokat osztunk meg és evvel töltsük ki az ürt amit a motorozása hiánya okoz.

Aztán végre eljön az a bizonyos nap, az a bizonyos hétvége. 

Nálam ez most szerdán volt, azaz szerdán pucoltam meg az R1-et és utána gondoltam hogy ha nincs is idö gurulásra egy beinditás, a motor hangja a felmelegités alatt mégiscsak jó kezdet lehet. A motor garázsban állt de mivel uj aksit kapott tavaly, igy gondoltam be fog indulni. Az öninditó ugyan jó fordulaton tekert, de mégsem indult. Mivel öreg motoros vagyok a szó legszorossabb értelmében, igy tudtam hogy 5 másodperces inditás után érdemes 1 perc szünetet tartani egy ujrainditási kisérlet elött. Ezt kb 5-ször eljátszottam de nem indult de az aksi lassan belassult, igy feladtam. Visszatoltam a mocit a garázsba és le a nyerget, rá a töltöt, majd másnap. Guminyomást is beállitottam, láncfujás, ennyi.

Csütörtökön még rajtahagyott töltönél azonnal beindult, aztán levettem a töltöröl, nyereg rá, hagy duruzsoljon. Mikor bemelegedett, akkor a fordulatszám kezdett csökkenni és hallottam hogy néha ki-kihagy egy, talán akár 2 henger is.
Most sem volt idöm gurulni, igy az volt a terv hogy majd ha rendesen megjáratom akkor kiköhögi magát.

Szombaton végre ismét jó idö és végre gurulni is volt idöm, igy felvettem egy cordura dzsekit egy magaszszárú cipöt és gondoltam megyek egy kis kört. Sajnos alapjáraton továbbra is kihayott a motor, de ha 5000 fölé vittem a fordulatot akkor semmi kihagyás, csak irtozatos tolás. Annál cikibb hogy a piros lámpánál meg lefullad a kihagyások miatt. Azt hittem hogy a kicsit bemelegszik a motor akkor elmulhat, de 70 fokos viznél sem szünt meg a hiba.

Akkor telefonos segitséget kértem és azt a tanácsot kaptam hogy tankoljam teli 100-as benzinnel mert esetleg télen bedöglött a benzin és teli tankkal küldjem meg autopályán. BAH csomopontnál teli tanki és irány az M1.

Hát nem hiszem hogy igazán le lehet irni azt az érzést amikor egy jó ezresnek kinyitom a gázt és végre a friss tavaszi hüvös oxigéndus levegöböl vesz egy nagy lélegzetet és szünni nem akaró tolás ki akarja venni a kezedböl a kormányt. Természetesen az M1-en nem esett a fordulat 8-100000 alá igy a szintiszta élvezet - motorkihagyások nélkül. Annyira magával ragadó volt az érzés hogy  pár km után felmerült bennem hogy van idöm egy nagyobb körre is, igy a Metró lehajtónál kijöttem. Tudtam hogy a piros lámpánál kiderül hogy kapkod-e még a motor. Jó volt a tanács mert tökéletes volt az alapjárat, kihagyások nélkül. Na akkor gyerünk: Budakeszi-Telki-Budajenö-Perbál-Tinnye, szünet az Ûvegtigrisnél  fényképpel. 

Forgalom semmi, lóerö az rengeteg, adrenalin mégtöbb, menetközben rájövök hogy hülyeség volt nem rendesen beöltözni börbe és csizmába, de mint minden önbizalommal teli ember igy én is avval vigasztaltam magam hogy én ugysem dobom el a vasat hiszen én ovatos duhaj vagyok.
De a józan valóság  az volt hogy félév szünet után nagyon nehéz ovatoskodni. Annyira feldob az óriási nyomaték ami minden kigyorsitásnál pofán vág, hogy tényleg állandoan arra kell figyelni hogy ne menjen el a segge.

Folytatás Piliscsaba - Pilisvörösvár (uj aluljáró, nincs már sorompo) - és ott jött a kedvenc rész Vörösvár-Csobánka. Szinte nulla forgalom, nem birtam ki, háromszor oda vissza megtettem ezt a kellemes kis kanyargos 5 km-szakaszt. Az utminöség még mindig jobb az összes környékbeli utszakasznál.

Többnyire arról szól a szenvedélybeteg motoros mottoja hogy a szabadság érzése. Nem vagyok benne biztos hogy a supersport motorokon ülve is a szabadság érzésen lenne a hangsúly. Ha egy supersport motorral ugy bánik az ember ahogy az megérdemli akkor szerintem nincs ideje szabadság érzést kutatni a fejében. Viszont tengernyi más benyomás éri ami nélkül tényleg szar a téli félév.

Az hogy egész télen autoban ülve perceket kellett várni hogy végre alkalom nyiljon egy elözésre, az egy supersport motoron, egész másképp néz ki. Nincs szükség nekifutásra, a kocsi seggéböl kilöve is 2 másodperc alatt befejezhetö egy elözés. Nincs kocsisor, nincs dugó. Természetes koncentráltan és tapasztalattal, de szerintem csakis ugy szabad ilyen motorra ülni. Egy elözést ennyi idö alatt semelyik nagykategoriás auto sem képes véghez vinni, néhány hypersport autó talán, de az meg nem fér el a szembejövö forgalom miatt.

Azt vettem észre hogy egyre több autos enged el, húzodik le. Ez persze lehet hogy annak is köszönhetö hogy én ösidök óta nappal refivel járok, de ezt a jó szokásomat meg is tartom mert még nem fordult velem elö hogy ne vettek volna észre.

Természetesen a 180 lóerö kicsit sok ennek az aszfalthömérsékletnek, meg a profilos pályaguminak, ezt többször meg is kellett tapasztalnom. Kettesben nagyobb gáznyitásnál még egyenesben is képes volt kipörgetni, kanyarból kifelé enyhe gyorsitás is elég volt ahhoz, hogy kicsit odébb másszon a segge.

Az utobbi 2 évben nagyon keveset voltam versenypályán, már kezdtem azt hinni hogy talán a sebességláz alábbhagyott bennem. De most megnyugodtam hogy 60 felett sincs semmi ami felülmúlja ezt az érzést.

Szólj hozzá!


2015.03.30. 02:40 Félsvéd

A visszatérések visszatekintéssel

Kedvem támadt összefoglalni az utolsó éveket.

A 2012-es szezon messze nem ugy alakult számomra ahogy terveztem. A szakágvezető úrnak nagyon bántotta az egóját a hobbiracer multam, vagy a szervezéseim és egy 2000 ftos rajtengedély hiánya miatt Mams fegyelmi bizottság elé állitott. Természetesen évek óta senki nem lett eltiltva rajtengedély miatt, igy rajtam lett bemutatva az uj hatalom ereje. 

Ugyanez az úr a nyár folyamán egy német szervezésű endurance verseny miatt ujabb fegyelmit tudott rám sózni.
Ez természetesen szintén egyedi eset volt ugyanis licences barátaimmal együtt addig kb 30-40 német szervezésű versenyen versenyeztünk, de soha senki nem kapott fegyelmit, de még csak figyelmeztetést sem. 

Valamiért fontos volt, hogy egy 57 éves hobbistát megfosszanak imádott hobbijától. 

Az eltiltás miatt néhány ponttal elbuktam a 2012-es nemzetközi Szlovák Kupa első helyét a veterán kategoriában.

A történtek miatt el kellett gondolkoznom, hogy mit is akarok kezdeni a hobbimmal. Szeretnék-e egy nagyhatalmú szervezethez tartozva egyre szigorúbb paragrafusok között, sporttörvényre hivatkozó, bürokrata felügyelők kénye-kedve szerint hasonló megaláztatásnak kitenni magam mint ahogy az 2013 ban velem megtörtént, vagy visszatérek régi önmagamhoz és felhőtlenül, bürokráciamentes szervezéseken eltiltásveszély nélkül húzom a gázt.

Ugy döntöttem hogy licenset többet nem kérek Mamstól. A 2013 után a 2014-es szezont is szlovák licensel és uj motorral kezdtem.

Azóta a szakágvezető úrat eltávolitották a posztjáról, de áldásos tevékenységét sosem felejtjük hiszen alig maradt licenses versenyző és az amatör pályázás tulszabályozása is forditva sült el, drasztikusan csökkent a pályázók száma.

2014 ben Kawáról átnyergeltem egy BMW-re és nagyon biztató eredményekkel kecsegtetett az előszezoni Pannoniaringes tesztelésem.

2009 óta stagnáltam a Pannoniaringen egy 2:05-ös köridőn és ezen a 200 lóerős Zixxer sem tudott segiteni. De a BMW-vel sikerült valami amire 4 éve vártam. Április 7.-én sikerült többszörösen is megjavítanom a 2009-s köridőmet 2:04.2 re aminek nagyon örültem és biztató kezdésnek tűnt a 2014-es szezonra.

Sajnos nem tartott sokáig az öröm. Május 25.-én a Pannoniaringen, az IMRC sorozat időmérő edzésén sikerült a 8-as kanyarban egy hatalmasat bukfencezni kb 200 nál. Ez a kanyar egy jobbtörés a duppla jobbos előtt, ahol fékre nyúlva kiment alólam az eleje.  Ennél a tempónál nemigen lehet alternatívák közt válogatni, vagy logikus döntést hozni. Amikor 200-nál földre kerülsz, akkor nem számíthatsz arra, hogy ezt ki lehet csúszni. Abban a pillanatban, amikor földre kerülsz, már el is indul a centrifuga. Olyan tempóban kezd el téged pörgetni, hogy nulla esélyed van befeszíteni bármit is. Semmi ráhatásod nincs arra, hogy pörgés közben csökkentsd a fejed becsapódásait, vagy hogy a becsapódások alatt a lábadat melyik irányba hajlítsa a fizika. A legnagyobb félelmet az okozta, hogy a mellettem pörgő 200 kilós motor brutális hangokat produkált minden földbe csapódásnál. Nem volt időm imádkozni, hogy nehogy rám essen a gép. Ez a motor akkor 200 kilo, ha lassan teszik rád. Ha a levegőből érkezik ez a motor a testedre, akkor picit több mint 200 kg.
De megúsztam, nem esett rám, viszont a térdem nem volt ilyen szerencsés. A jobb térdem ment a levesbe. Meg sem próbáltam felállni, viszont annak rendkívül örültem, hogy eszméletemnél vagyok és még aránylag éltem is. Mentő bevitt a pálya-klinikára ahol megállapították, hogy néhány térdszalag megadta magát és hogy korház és műtét.
Mivel már sajnos volt rutinom 2005-ös bokatörés után, igy elővettem ugyanazt a dumát, amivel 2005-ben sikerült a Szombathelyi korházat kivédenem. Van ki hazavigyen, nem vagyok hajlandó Szombathelyen műtőbe menni és ígéretet tettem hogy Budapesten azonnal felkeresek egy korházat.. Természetesen aláíratott a doki velem egy felelősség lemondót és ezek után elengedett.

A BMW elég csúnyán nézett ki, de a ruhám sem volt karcmentes. Nem voltam benne biztos hogy térdszalagok nélkül tudok fék és gázpedált nyomkodni, de bekínlódtam magam a Scudóba és sikerült hazavezetnem.

20140524_170431-1.jpg

Mikor a Budapesti ortopéd specialista megvizsgált, azonnal műteni akart, de mikor értesítettem a svéd biztosítót ők teljesen máshogy ítélték meg a kezelés módját. Svédországban rögtön rám tettek egy bokától seggemig érő szerkezetet és eszük ágában sem volt műteni. 3 hónapig volt rajtam ez az ortoz ami meggyógyította a hátsó keresztszalagomat és a tokszalagot.

ortos.jpg

Az első keresztszalag nem tud evvel a módszerrel meggyógyulni, de próbáltak nyugtatgatni, hogy arra nem mindenkinek van szüksége. Próbáltam érvelni avval, hogy nekem valószínű az is kell hiszen imádok teniszezni. Minden hozzáértő egyetértett abban, hogy 3 térdszalag rehabilitációja minimum 1 teljes év. Ha nem huszonéves sportoló vagyok, akkor valószínű több. A magyarországi haverok mind elképedve hallgatták, hogy nem is műtötték meg egyik szalagot sem. Ennek ellenére szeptemberben már nem volt látványos sántításom és novemberben újra elkezdtem teniszezni.

Mivel túléltem egy 200-as esést, ugy gondolom tuti halhatatlan vagyok, ezért újra megpróbáltam. Megvettem Biel Ricsi R6-ját és életemben először ráültem egy 6 kilós pályagépre. Teljesen más érzés a két csúcstechnikás 200 lóerős gép után, de ki kellett derítenem, hogy képes vagyok-e még odatenni magam a pályán. Erre viszont elég volt a 600.

20150323_181229.jpg

 Nagy eredményeim az R6-al nem születtek, a legjobb Hringes köridöm 2016 ban 2:05 volt, de idén már csak 2:08, ami persze azt okozta hogy kevés lett bennem a tüz, nem is mentem annyit mint 2014 elött. Persze tudom hogy vannak olyan emberek akik azt mondják hogy le kell szarni a köridöt, élvezni kell a pályázást és kész. Ezt a teoriát nem nekem találták ki, ehhez én tulságosan eredménycentrikus vagyok.
2016 ban estem az R6-al is a Hringen a hátsó gyors balosban de akkor csak a motor sérült.

De idén egyre gyakrabban hivogatott egy régi pályázos barátom aki 2011-es nagy Slovakiaringes esése óta nem ült motoron, hogy vissza akar térni pályára, de ezresen. Balog Csabcsi 600-on volt gyors (Hring 1:55, Brno 2:09), de most a legjobb ezresre áhitozott. Persze a legjobb utáni vágy az ismerös érzés számomra is, hiszen 2005 ben nekem volt elöször itthon K5 gixxerem, 2011-ben pedig nekem volt elöször az uj ZX10R is.
Amikor Csabcsi elvégezte az alapos piacfelmérést akkor a választása egyértelmüen az uj ZX10RR limitált versenygépre esett. A vásárlásban az én segitségemet kérte, ezért óhatatlanul belekeveredtem a technikai részletekbe is. Igaz a tüz bennem nem volt tul nagy, de valamennyire én is megfertözödtem a hosszú felszereltségi listától, igy rendeltem magamnak is egyet.
Múlt héten érkeztek meg a motorok, és az izgalom növekedése érdekében az elsö kilométereket együtt tettük a  motorokba, igaz rendszám nélkül. Akkor még a beállitásokat sem olvastuk el, igy nem tudtuk bekapcsolni a fel - le váltó gyorsváltót sem az engine mode, sem a TC nem állitottuk be.

De sajnos borzasztoan szigoruak a könyvben található bejáratási elöirások, ugyanis 800 km ig max 4000 fordulat, ami épphogy 100 km/h
Evvel a tempoval még egy gyengébb rendezö lassu csosportjában is veszélyesek lennénk.
Ezért az jutott eszembe hogy a Rijekai pályán esetleg találok olyan napot ahol nincs rendezvény és ott talán egyedül körözhetünk egész nap a pályán amig bejáratjuk. A tegnapi napra nagyon jot igértek és irtam mailt a pályának hogy jövünk. Egy korai indulással sikerült 09.20 ra megérkeznünk a pályára, egésznap ragyogo napsütés, de sajnos nem voltunk egyedül.
Szerencsére csak 20-25 rider volt, és nem volt csoportbontás, igy egésznap körözhettünk. Bekapcsoltam mindkét motoron a legerössebb traction controllt és a leggyengébb engine mode-t

 A lassabb temponk miatt felvettünk zöld mellényeket is, és a biztonság kedvéért kinyitottuk a tükröket is hogy minél jobban tudjuk szabadon hagyni az ideális ivet.
Délután már kicsit emeltünk a fordulatszámon is ugyhogy 160-180- néha 190 az egyenesekben.

Csabcsi 6 éve nem ült motoron ugyhogy ö jobban izgult, de hamarosan már ugy füzte a kanyarkombináciokat hogy élvezet volt mögötte menni. Ebéd után már el is fáradt, ugyhogy délután ö kevesebbet gurult.

Nekem sikerült  111 kört beletennem, neki 80 kör szaladt a gépbe, igy már lecserélhetjük az elsö olajat.

Pár szót a motorrol: a teljesitmányt nem tudom még leirni, de a fék az valami eszméletlen jó (a Brembo legjobb monoblokkjával szerelik az RR-t és persze gyárilag fémfékcsövekkel). Természetesen evvel a tempoval a féket sem tudjuk igazán kiismerni. A futomüröl csak annyit hogy a Rijekai kanyarban borzasztoan ráz az aszfalt és Csabcsi direkt mögülem figyelte az én hátsó gátlomat munka közben, azt mondja mintha a gumit az aszfalthoz ragasztották volna.....
Ugy tudom az RR hátso gátlója abban különbözik az sima zx10r gátlójátol hogy át van már versenyhasználatra szelepelve. Ja egyébként az RR egyszemélyes.
Nekem ami a legjobban tetszett az gyorsváltó volt ami a visszaváltást is hibátlanul vitelezi ki. Az elektronikában  motorféket is be lehet állitani de azt sem probáltuk ki. Csodásan könnyü terelgetni és ebben biztos szerepe van speciális ultrakönnyü Marchesini felniknek.

Viszont nem tünik egyszerünek a váltoirány megforditása, ezért a lábtartokiválasztás még hátravan. Pályaidomok megrendelve, és még egy rakás tuningot épp most kutatok.

 

Szólj hozzá!


2014.04.15. 10:27 Félsvéd

Slovakiaring rendezte az év első gyorsasági futamát

Péntek

Szárazon telt az első két nap a hosszu hétvégi gyorsasági versenysorozat első fordulóján.
Pénteken Fun Cup ami licens mentes versenyzést engedélyez. Mivel a licensesek nem voltak kitiltva igy sok licenses nagy név már a pénteki Fun Cup-on elindultak bemelegitésképpen. 

Jó volt ujra látni a haverokat, az egész depó már dugig volt péntek reggeltől. A megfogyatkozott magyar licenses versenyzők közül is többen pénteken kezdtek. 
Sajnos most nem a nagypályán mentünk hanem a kicsin amit ök 1-es variánsnak hivnak. Ez viszont bekorlátozta a résztvevői létszámot. Mivel 190 jelentkező volt ezért 5 csoportot kellett csinálni, kb 30-40 fő várolistára iratkozhatott csak fel, de nincs tudomásom róla hogy valakit ne engedtek volna végül fel. Igaz hogy a várolistásoknak ugrott az első menet, de a reggeli hüvösre való tekintettel ez nem egy nagy veszteség.

10013708_809284249101325_8785605985866285660_n[1].jpg

Szóval igy a Fun Cup mezőnye bővelkedett Alpok Adria menőkkel is :)))
Én asszem 1:33 al kvalifikáltam magam (nem vagyok oda a kispályás verzioért), ez a 17. rajtkockára volt elég. Végre kiprobálhattam a Bridgestone uj fejlesztésű V02 gumiját. Délelőtt az első gumi lett feltéve, a verseny előtt meg a hátsót is feltettem. 

A rajtom nam sikerült jól, a verseny meg hasonlitott a rajthoz. Nem akarom dicsérni magam de az egyetlen pozitivum hogy picit javitottam az eddigi kispályás pb.n: 1:32.19

Kupecz Zoli elesett és eltörte a karját.

Utána hátsó rugostag ki, és végre ke lett cserélve a 100-as rugo 90-esre.

Robi meg én találtunk egy jo kis hotelt Szerdahelyen, ahol Sárkány Dezső csapata is lakott.

Szombat

Az OB idén már nem csak egy hazai OB, hanem nemzetközi nyilt bajnokság, állitólag sokan elfelejtették kiváltani a licenset, ezért tulajdonképpen nem lett volna magyar értékelés, de egy versenytársnak sikerült megyöznie illetékes elvtársat, hogy legalább pezsgőért ugorjon el.

Sokak számára ismert okokból én sem váltottam licenset a Mamsnál. Illetékes elvtárs meg is volt lepődve mikor meglátott. 2 nap alatt intéztem el a Szlovák licenset, igy egyszerübb lesz a szezonom, ők nem akarnak félreállitani, tisztelik a koromat. Igy én is kint maradtam a hétvégi versenyre.

Szombaton reggel hosszu sorok a gépátvétel előtt, az én gépemet szerencsére könnyen átvették, de Bucsi Robinak kétszer kellett sorba állnia. Az első menetben nagyon hideg volt az aszfalt, ugyhogy nem erőltettem. Bucsi Robi 600-as Kawán ült (életében előszőr) de rögtön kuplungtárcsa cserével kezdett.

A szomszéd boxban csupa nagymenő: Sárkány Dezső, Györfi Alen, Wicca, Hangonyi Öcsi. Hőség nem volt de sütött a nap. Délután volt az összes időmérő edzés. A versenyig nem voltak esések sem.

Sajnos az IMRC CUP időmérője is szombat délután volt pedig csak vasárnap késő délután van a versenyem. A rajtrácsokat nem fotoztam le, csak a magamét tudom, 1.32.750-el a 7. rajtkocába kvalifikáltam.

10170878_809281875768229_1809520592127020797_n[1].jpg

Aztán jöttek a versnyek, a 600 ban több magyar indulóval. Chrobák Jani ráérzett a Triumphra elég hamar és legjobb magyarként zárta a futamot, Magda és Kurucz Feri előtt

Alennek a blokkja ment szét, Gyutai Adrián bukott

A Superbike népes mezőnyében is volt szép számmal magyar versenyző. A grid első sorába ezuttal nem jutott magyar, Juhász Dávid indult az uj SP Hondával a legjobb  magyar helyről, aztán Dezső, Tyü, Moshe és Hangonyi Öcsi volt a sorrend

A versenyt Halbich nyerte nagy főlénnyel, a hazai harcot pedig Sárkány Dezső nyerte Dávid és Tyű előtt.

Este Dalmi Jani és Roli a szerelőtanonc, felemelték a BMW hátulját hogy könyebben forduljak. 

Vasárnap

Reggel ijesztően borult volt az idö., ennek ellenére száraz maradt minden egész délelőtt, A mai SSP és SBK versenyekre ma is uj időmérő edzés volt. Az én IMRC CUP versnyemre a tegnapi időmérő volt érvényes, ezért nekem csak free pracitce-ok voltak a versenyem előtt.

Bucsi Robival voltunk egy boxba és lassan kezdi megszokni a 600-ast, amivel tegnapig életében nem ment.

Brian tanácsára a reggeli hüvős miatt felemeltem a guminyomást a hátsóban és puhitottam kicsit a futóművön, ez be is jött. A V02-es Brigi még simább lett és én is jól éreztem magam és már az első menetben 1:33 -at mentem. A második menet ebéd után volt és ott már 1:32.7 mentem. A BMW tökéletesen müködik, nem pumpál a hátulja, jo vele fékezni, nyomatékból tól kifelé a lassu kanyarokból is, szoval kezdünk jóba lenni.

10262160_809284315767985_1459211560802622114_n[1].jpg

Délután 600 as verseny, ahol a stock kategoriát ismét a magyar mezöny nyerte

Az SBK verseny rajtrácsán szemerkélni kezdett az eső, nem durván igy nem lett VAT RACE hirdetve, mindenki slickel vágott neki. Sajnos a két hazai nagymenőnk az első kört sem fejezték be, ugyanott esett el Juhász Dávid és Sárkány Dezső is, érdekes de nem egymást lökték ki. Igy már csak Bezzegh Tyü és Moshe maradtak talpon is igy is lett vége. Dávid és Dezső aránylag jol vannak, a motorok kevésbé...

Az én versenyem volt az utolsó, de addigra sem eső, sem nedves aszfalt. 7. rajtkockárol indultam, ismét gyengén. De a versenytempommal elégedett voltam, egyre kevesebb meglepetést okoz a bmw. Nem tul sokat előztem,de éreztem hogy a motor jol dolgozik alattam. A végeredmény összesitett 7. hely, kategoriámban harmadik, ráadaásul nemzeti és nemzetközi értékelésben is osztottak kupát.

Videoról azért tisztán látszik hogy nem bármi áron akarok gyorsulni, nekem nem opcio az hogy a határon motorozva kényes szituácioba is belemenjek. Igy viszont van benne tartalék, itt-ott ottmaradnak a tizedmásodpercek, Aki nem vállalja be az esést, az mindig bennehagy a köridőben és ezzel a modszerrel lassubb a fejlődés tempoja. De az én koromban nem egészséges 200-al elszállni egy másodpercért vagy egy előzésért.

 Köszönöm a szerelési segitséget Rolinak, Janinak és a képeket Csabának

Szólj hozzá!

Címkék: :32.7


2014.03.14. 22:23 Félsvéd

Uj szezon és uj motor kostolás

 

 

20140313_201136.jpgZseniális májusi idöjárás a mai napon a Pannoniaringen.

 

Németh Andris nyitotta a szezont a Pringen, kedvezményes áron, transzponder is féláron és 20% kedvezmény a vendéglátásra is egész nap, még a kávézoban is felhivták a figyelmemet hogy ma kedvezöbb a kávé is :)

Kényelmesen fél 10 re értem le, Matocsi Ati már túl is volt az elsö menetén, Sok ismerös volt, Pizza, Priskin Pisti, Tyü, Juhász Dávid, Hollló Gabesz, Kurucz Feri, Novák Bandi, Álmos, stb. Félig sem volt a depó, csak 2 csoport volt

Egész nap nem történt bukás sem, legalábbis nem láttam.

11 órás felmenetellel kezdtem jo szarul sikerült, 2:13. tul nagy féktávok, és nehezen birkoztam meg a kigyorsitásokkal. De pl Atinak nem volt gondja  köridövel :)

 

bmw1.jpg12 órás felmenetelen összekaptam magam, röviditettem a féktávokat, de ahogy egyre jobban toltam neki egyre keményebben viselkedett alattam. Köztudott hogy a 2011 es modell még nem volt kisimitva, azok még brutálisan adták le a teljesitményt. De persze én nem vagyok ehhez szokva, hiszen ez a Kawával szemben sokkal lejjebbröl kezd brutálisan tolni. Majd a videon látszani fog mennyire nehezen kezelhetö volt számomra. A régi gumik sem viselték jól ezt. Már ugyis jött az ebészünet, ledobtam a régi Dunlopot és felszereltem a Michelin Power Slick A kevérék
Ebédeltünk, megnéztük a köridöket, 2:07 az már jobban tetszett, Ati maradt a 2:06

 20140314_131344.jpg

Délutáni elsö menetben az uj gumival még érdekesebb mutatványokat alakitottam. Mivel nem nem volt tapadáshiányom igy a brutális eröt vadállati viselkedéssl továbbitotta felém. 

A gázkezelésem sem volt tul tököletes mert nagyon hosszu a gáznyitás, kell szereznem rá gyorsgázt. 

bmw3.jpgNem voltam lenyügözve  a wheele controltol sem, de a traction controltol sem, szó szerint embertprobálo a viselkedés. Eszembe is jutott egy svájci ismerösöm elsö kommentje még 2010 böl amikor sok év gixxerezés után váltott bmw-re: 3x fáradtabb az ember estére mint egy gixxeres nap után. Ezt nagyon alá tudom húzni, fárasztó egy gép. Gyurnom kell vazze. Köridöre nem panaszkodhatom mert a délutáni második menetben már mentem 2:06.6 ot, ami nekem ritkán sikerült eddig. és mindezt ugy hogy egyetlen élvezhetö köröm sem volt.

 20140314_154549.jpg

Valószinü evvel a géppel baszott finoms stilussal kellene menni, olyan Lorenzoi nyugodtsággal.

De az én stilusom nagyon nem az a kanyarfüzös. én késön probálok fékezni, nem feszitem tul a kanyarsebességet, viszont eröteljesen szeretek kigyositani.

De ez a gép elképesztöen jó fékkel és oriási kigyorsitási lehetöségekkel van felszerelve, viszont sem az eröteljes fékezéskor sem az erös kigyorsitáskor nem viselkedik nyugodtan. Szó szerint vadlovas rodeózásra hasonlitható az élmény.

Szóval ugy érzem hosszu és fáradságos munka lesz az összeszokás.

bmw2.jpgAz a baj hogy még nem azt is ki kéne deritenem hogy mennyi ebböl a futomü beállitás és vajon mennyi ebböl az elektronika. mert a bmw ellektronikának nem mindegy hogy milyen hátso gumit teszek fel.

Utolsó mentre megfüztem Tyüt, mint bmw specialistát hogy menjem már a gépemmel, és legalább mondja meg ha szar a futomüvel.: Ö azt mondta hogy nem szar a futomü, a ttx-be a 100-as rugó helyett tegyek 90-es rugót (valaki akar cserélni?), és lágyan vezessem és akkor szépen is viselkedik. hehehe.

Az tény hogy sokat segithetne ha a futomü legalább rám lenne beállitva. De eddig még egyik motorom sem lett igazán rám beállitva. àltal´ban érzéketlen vagyok a futomübeállitásra. Nade amit ez müvelt velem ezt nem fogom tudni rutinbol lekezelni. Majd a videon remélem látszani fog miket alkottunk rodeózás közben

A pályaképek a PanPhoto oldaláról származnak, ahol minden résztvevőről van bőven kép és egyszerüen megrendelhető vizjel nélkül is sokkal jobb minőségben is

Szólj hozzá!