HTML

http://motorfoto.blogspot.com/

Friss topikok

2024.03.08. 23:17 Félsvéd

Uj Aragon PB

Aragon második nap

img_20240308_111926_1.jpgÉjjel esett az esö, ezért vizes pályára ébredtünk. Olyan nagyon nem estünk ettöl hanyatt, mert amugy sem szeretjük az elsö meneteket. Balázst ledegradálták hozzám a B csoportba, aminek örültem, mert végre egy csoportba mehettünk. Délre fel is száradt minden. A délelötti utolso menet volt nekünk az elsö felmenetel, ahol Balázst akartam lekövetni, de ö okosan fél kör után inkább elfékezte magát és igy a teljes menetben egyedül kellett mennem. 2:11 Ebédszünet utáni elsö menetben ismét mögötte mentem ki, de szerintem megint taktikázott és az elsö körben ujra elfékezte magát, hogy ne adjon nekem szélárnyékot. Nekem 2:09.1, Balázs 2:08.4
img_20240308_111929_1.jpgCseréltem gumit, feltettem ujra egy pirellit amit Kovács Bálinttól kukáztam még Andaluciaban a múltkor.
A délutáni második menetben ujra Balázs mögött mentem ki, mostmár kamerát is feltettem, hogy legyen biznyitékom. Végre sikerült Balázsnak néhány körön át a pályán maradnia, amit persze végig rögzített a kamera. Persze tisztában voltam vele hogy Balázs minden pályán több másodperccel gyorsabb nálam...  img_20240308_112008_1.jpgEzért kicsit meglepö volt hogy tartottam vele a tempot, söt a fordított dugóhuzánál még gyorsabbnak is éreztem magam. Így kb a harmadik körben a nyujtott balosban azt vettem észre hogy ö kisodrodik és én meg teligázon belül elmentem mellette ami az elmúlt években soha nem fordult elö. Egy darabig még vártam hogy talán visszajön, de nem.
img_20240308_174356_1.jpgMikor lejöttünk persze elnézést kértem az elözésért és erre az volt persze a válasz , hogy ö ott nem húzta 😊 Ennek ellenére azt mondta hogy az tuti hogy mindketten 2:07-et mentünk.
Eltartott kis ideig amig megtaláltuk a live timingen a köridöket. Amikor kiderült hogy jobbat mentem mint Balázs és hogy nekem ez uj PB, akkor madarat lehetett volna velem fogatni.

3aac98db-936e-4ebc-ac45-afae445602f1.jpegTegnap eléggé távolinak tünt az esélye annak hogy én ma ennyit képes leszek javitani.  Délutáni elsö menet után, több mint 2 másodperc javitás, az számomra egy álom, ráadásul ugy hogy se elöl, se hátul nem volt uj gumi. Balázs szerint ez a lendületes pálya nagyon fekszik nekem. De ö tegnap óta tényleg még nem gyógyult meg teljesen, de ebbe én is belebetegednék, ha egy MotoGP pályán egy rokkantnyugdijas megelözne……   😊

img_20240308_172819_1.jpgA fordított dugóhúzóban, néha hallottam valami hangot alulról, és lejövetel után megnéztem közelebbröl, hogy vajon valami leérhetett-e. Mivel a térdemet nagyon féltem, így a hasidom és az oldalsztender ért le


screenshot_20240308_162249_com_android_chrome_1.jpgBalázs szerint mindenképpen megemlítendö az a tény is hogy tavaly itt volt Majsa Geri aki szintén ennyit ment, mint most én.. Geri elsök közt gratulát a pb-mhez.

Nincs egy éve hogy ezen a BMW-n ülök és már rengeteg pályán alkottam uj BP-t. Szerintem fontos hozzátennem, hogy nem cseréltem sem elsö, sem hátsó futómüvet, nem cseréltem féktárcsát, féknyerget, ezek mind gyáriak…..  Az ivarérett koromra való tekintettel bátran kijelenthetö, hogy ez a motor mindenkinek alkalmas, úgy ahogy van, mindenféle tuning nélkül is képes csodákra. Hozzátehetném hogy értö kezekben, de ez nem igaz, mert én sajnos egyáltalán nem vagyok túl érzékeny különbözö futómü állításokra. Ma pl átállítottam a Brembo RCS19 fékkaromat 18-ról 20-ra (vagy fordítva) de nem vettem észre különbséget……

Este Szidi megint népikonyhát nyitott és ismét a lakóautóban volt a közös vacsora és az uj PB-k ünneplése sörrel, jägerrel….. Ugyanis Pocsai Gábor sr is uj PB-t szült ma 2:13.al

És akkor jöjjön a tényfeltáró dokumentumfilm a PB-röl és az ominózus elözésröl. Néhány helyen teljesen más íveken megyek mint Dürgö Balázs...

komment


2024.03.07. 22:08 Félsvéd

Elsö nap Aragon

Ha valakit esetleg érdekelné, hogy milyen versenyzök vannak jelen, vagy netán a köridök, akkor itt a teljes résztvevöi listát megtaláljátok a köridökkel együtt:
https://livetiming.bike-promotion.com/#/channel/c1
img_20240307_105148_1.jpgDélelött elég erös napsütés, de mivel sajnos az idöterv 9 kor kezdödött (10 sokkal jobb lett volna) igy azért az elsö menetet kihagytuk.
Balázs nem érezte magát jól ezért ö egész délelött pihengetett.
Gáborok meg az egyik motoron féktárcsát cserélték, igy ök csak a harmadik menetre mentek ki elöször. Mindhárman voltak már itt egyszer, egyedül én voltam itt már többször.
Még ebédszünet elött mentem 2:13 at amivel a regrouping után délutánra a B csoportba sorolodtam, Gáborok C és D. Szóval négyen 4 különbözö csoportban motoroztunk délután.
Be kell valljam szokni kellett ujra  a pályát, mert az elsö menetekben túlzott féktávokat vettem, eltelt egy kis idö amig ujra rájöttem, hogy a hátsó lejtös egyenesnél böven elég 200 nál fékezni, söt...
Ebédszünetben cseréltem hátsó gumit.
A délutánnal már volt kis gondunk. Elkezdett a szél erösödni és erre még rájött, hogy néhány felhö eltakarta a napot és ez a két dolog nem szerencsés kombo. Ugyanis a szél hüti az aszfaltot és a felhö meg nem engedi a napnak az aszfalt melegitést. Ez eléggé meg tudja viselni az egyszerü hobbistát.
Ugyanis nem túl ideális amikor a fordított dugóhúzó utáni kibaxott hosszú balosban alád emel a szél. Az a nyújtott balos amúgy is egy egy necces rész, ugyanis a hosszúsága ellenére rohadt sokáig nem tud az ember egy komoly gázt nyitni, akadályoz a tény hogy mindig csak egy kis 80-100 métert látsz magad elött a pályából és mivel nem tudod hogy kiadja-e, szinte biztos hogy nem mersz max gázt nyitni.
Délután Balázs 2:09 et ment, nekem csak egy kicsit sikerült javitanom, 2:12, Pocsai Gábor sr 2:15, jr picit lassabb....
Az utolsó menetet kihagytam, inkább cseréltem egy elsö gumit is.

Ma este is közös vacsora volt, mint tegnap, a kajáért természetesen Szidi a felelös. amikor ilyen kicsi a csapat, mint jelenleg akkor szeles idö miatt még a lakóautónkban is elfértünk.
Vacsora közben filozofálgattunk erröl az Aragonról......  A délutáni erös szélre reagálva, hajlunk arra a véléményre, hogy Aragoni pálya többnyire még márciusban is necces, a fekvése miatt. Nemcsak azért mert eléggé északon van, hanem azért is mert egy magaslaton van és ezért szinte minden nap zavaróan erös a szél...
3 héttel ezelött Almeriában jóval kellemesebb idönk volt, élvezhetöbb maga a pályázás is, ha nem lökdös állandóan a szél....

Visszatérve a tegnapi nagyképü kijelentésre, hogy biztos lesz pb, bizonyossággal megállapítható, hogy a jelek szerint eddig sem a régi szemeim voltak az akadályok, ugyanis az uj szemekkel ugyanolyan kivállóan tudok bénázni...... Végül este is B csoportos maradtam, szóval vigasztalhatom magam avval, hogy a 138 as mezönyböl böven beleférek a gyorsabb felébe.
Amire vágynánk holnapra, az a szélcsend, a hömérséklettel könnyebb megbirkozni mint a széllel.

 

komment


2024.03.06. 23:30 Félsvéd

Uj szemet vetve Aragonra

Tegnap volt 2 hete hogy két uj lencsét kaptam egy modern lézer mütét által, mivel az én optimizmusom határtalan így az orvosi javaslat ellenére úgy döntöttem hogy VAK-merö leszek. Ha a MotoGP piloták pár nappal a csonttöréseik után nyeregbe pattannak, akkor nekem sem kell betartanom az javasolt 6 hét sportszünetet.
Tegnapelött teniszeztem 2 órát és ott is müködött a szemen, ma vezettem 900 km-t Malagábol Aragonba, és végig láttam.......   Sötétben is láttam...... nem is kapcsoltam fel a lámpát......   (najó, ez egy Kern András poén volt)
Szóval az önkontrollal elégedett vagyok, és úgy döntöttem hogy az én fiatal, 68 éves szervezetem nem tart igényt olyan hosszú rehabilitálásra..... Majd ha holnap korházbol irom a beszámolót akkor esetleg átértékelem a mai véleményemet....
img_20240306_121032_1.jpgTegnap este landolás után még el kellett mennem a híres BMS versenyszervizbe a motoromért, nagyon rendes volt a fönök, hogy miattam 21:30 ig bent maradt. Olajcsere, fékolajcsere és komplett lánc szett csere, 520-as szettet kapott a jávorszarvas bika.
Apropo bika, ma útközben megláttam a hatalmas Andaluciai bika szimbolumot az út mellett és azonnal lekanyarodtam, mert akartam egy közeli képet erröl a hatalmas szimbolum bikáról. Sajnos nem lehetett annyira megközelíteni mint szerettem volna, kerités volt az akadály.


Direkt nem a parti útat választottam Aragon felé hanem Teruel felé mentem és csodás tájakon, egy nemzeti parkon keresztül vezetett az út, 1000 és 1400 méter magasságokban.
Szóval megérkeztünk Aragonba, hárman Gáborok, rajtam kivül ugyanis a Pocsai Gáborok is megérkezte, Dürgö Balázs csak reggel érkezik ki a pályára.
img_20240306_223026_1.jpgNa akkor Aragon: az itteni PB-m sajnos nagyon régi, még az elsö kawámmal csináltam asszem 2011 ben vagy 2012 ben, emlékszem még itt volt Rosival Ágoston és kölcsönkérte a kawámat anno. Szoval a régi PB az nekem 2:07.9  jelenleg.
Namármost: Uj motorom van, uj 520-as láncszettem van, uj a motorolaj meg a fékolaj is, még a szemeim is ujak, nehogymá ne legyen uj PB-m is.....  Ha rákényszerülök még uj gumikat is teszek rá.......  Remélem mire ideér a Lövey Racing School addigra összehozok egy PB-t

komment


2024.02.16. 21:56 Félsvéd

Mégegy nap a paddockban

Mégegy nap a Paddockban.

Az Almeria pályán folytatodtak a Spanyol bajnokság moto3 és moto2 edzések. Az Andalucia pályán pedig egy Belga szervezö kezdett egy 3 napos rendezvényt.

Igaz, hogy felmerült bennem hogy veszek mégegy extranapot az Andalucia pályára, de ma borult volt az idöjárás és a szél is ujra erösebb volt, ugyhogy azt a tervet elengedtem, meg amúgy is éreztem még a testemben a 3 kemény napot.
A tegnapi enduro kirándulás után ma maradtunk a seggünkön, ideje volt elkezdeni bepakolni a lako körüli motort, robogót, székeket stb.
Miután mindent bepakoltam, feltöltöttem a 120 literes tisztaviztartályt, elövettem az uj lakoautomérlegemet és lemértem a teljes autót. Ez nagyon ügyes kis szerkezet, igaz hogy egyesével méri a kerekeket, de a végén ö adja össze megmutatja melyik oldal nehezebb, megmutatatja a tengelynyomást és a totál sulyt is. Az eredmény nem publikus, de a mérleggel nagyon elégedett vagyok.

img_20240216_183952_1.jpgEzekután elindultam Malaga felé, hogy ujra beadjam a motort a híres BMS BMW szervizbe. img_20240216_183909_1.jpgMár ismerösként üdvözöltek érkezéskor, olajcserét, filter cserét, fékolajcserét, komplett lánszett cserét rendeltem, odaadtam a magammal vitt anyagokat is igy csak a munkadijat meg a fékolajat fogom fizetni, amikor legközelebb jövök a motorért, ami Március 5-6 körül lesz.
img_20240216_212853_1.jpgNagyon tetszik ez a BMS szerviz ezért csináltam két képet is.
Aztán úgy döntöttem hogy a Malagai Yacht kikötöben keresek éjszakai parkolást alvásra, mert csak holnap este repülünk haza.

komment


2024.02.14. 23:01 Félsvéd

Almeria utolsó nap

img_20240214_122513_1_1.jpg
A RehmRace szervezései mindig 3 naposak és az utolsó nap van mindg a legtöbb verseny. Ezek az utolsó napi versenyek mindig kategorizált versenyek, szemben az elsö két napi versenyekkel, ahol az Endurance az kategoriátol független és a második napi versenyek is kizárolag köridö szerinti versenyek.
Viszont a harmadik napi versenyeknél már külön értékelést kap a 600, a 750, az 1000, a Streetfighter és a Crazy Old Man, ami csak az 50 felettieknek szól.
Ma is csodás idö, szélmentes nap volt (ami azért egy sivatatagban ritka).
Az elsö menetet kihagytam, abban reménykedtem, hogy maradt bennem annyi energia a tegnapi nagy PB után ami kitart ma is, meg persze abban is reménykedtem, hogy a Dunlopban is maradt annyi, hogy kitart a mai két versenyemen is. Ugyanis a magyar táborban egyedül nekem volt két versenyem ma, mivel én az ezresben is meg az Crazy Old Man versenyben is nevezve voltam.
Az ezres versenyben a 11. helyröl indultam, Pocsai Gabi pedig kb 20. hely körül indult.
img_20240214_161447_1.jpgSajnos csak a hetedik helyet sikerült megszereznem. Mikor lejöttem, akkor 20 percem volt tankolni, meg megszemlélni az éppen aktuális 600-as magyar indulókat.
600 ban, Füleki Ádám harmadik helyröl, Érsek Dani a hetedik helyröl, Gyurka meg valami sokadik helyröl indult. Magyar szemszögböl jol sikerült a verseny mert Ádám második lett, Dani meg harmadik és Gyurka 11 helyre jött fel.
img_20240214_162138_1.jpgAztán ujra én következtem  a Crazy Old Man versenyemmel, ahol negyedik helyröl indultam.
Néhány körig a dobogós harmadik helyen mentem, de aztán valaki hátúlról komoly tempoval megelözött és letaszított a dobogóról igy negyediknek jöttem be.
img_20240214_182346_1.jpgA boxunkban mint emlitettem 3 svéd is van, ök homályosítottak fel, hogy aki engem megelözött az egy korábbi VB rider, Lars Kim Jensen. Utána néztem és azt találtam, hogy ö 1989 ben indult a Hungaroringen is egy VB futamon, együtt Szabo jánossal, Harmati Árpáddal és Davide Tardozzi is rajthoz állt anno ezen a Hringes versenyen, Akkor mégsem olyan nagy szégyen, hogy miatta csusztam le a dobogóról.
Délután még lehetett orrba-szájba motorozni, de nekem elég volt a két verseny, én komotosan elkezdtem pakolászni.
Délután a dijkiosztón sajnos nem zugott a magyar himnusz, de szerintem Ádám és Dani második és harmadik helye jól mutatott a dobogón, rólam nem is beszélve :)
img_20240214_185802_1.jpgEste Szidi grill vacsorát szerkesztett, nem nevezném bucsúvacsorának, mert a titkos terv az, hogy itt maradunk még két napot a paddockban hátha tudok még legalább egy napot az Andalucia pályán menni. Nekem nagyon bejött az a rohadt nehéz pálya novemberben mikor itt jártunk.
Összeségében szép idönk volt, a RehmRace szervezések mindig szuperek, többnyire a mindennapos különbözö versenyekkel.
img_20240214_183157_1.jpgGyurka rájött, hogy mégiscsak jobb a tuning futómü a gyárinál. Ádám rájött, hogy a sokéves Hondázás után nem rossz alternativa az R6-ra váltás, Érsek Dani nem tudom mire jött rá, de lehet hogy okosan és ovatasan zongorázta le ezt a 3 napot, ugyanis ö az egyetlen aki megy tovább a RehmRace-l Cartagénába ahol további 3 napot kell kibirnia.
Pocsai Gabi uj Ducatival küzdött, de utolsó nap elövette a BMW-t is.
img_20240214_163201_1.jpgNekem oriási meglepetés és oriási öröm volt a tegnapi nem kicsi PB, ami azért volt meglepö, mert novemberben is itt voltam és akkor nem sikerült megjavitani a tizenéves PB-t, most meg hiretelen 1,6 másodperccel sikerült jobb. El is gondolkoztam, hogy vajon mi változott november óta?
Uj magasabb és közelibb Bonamici kormány és a Jetprime gyorsgáz. Ez lenne a magyarázat? Nem tudom, talán inkább az, hogy öregebb lettem, tapasztaltabb :)
Igy a 69. évemben ilyen örömöket tudok okozni magamnak, 3 napon át több átcsoportosítás után is benne maradtam a leggyorsabb csoportban és begyüjtöttem néhány kiválló porgyüjtö kupát, Szidi legnagyobb örömére :)
 


komment


2024.02.13. 21:03 Félsvéd

Almeria második nap

img_20240213_134334_1.jpgMa is szikrázó napsütés, egész nap meleg idö, délelött végre szélmentes, délután kis széllel.
Gyurka még szenved a derekával, de a délelöti második menettöl mégis részt vett a meneteken, ugyanis akkor kezdödött, a délutáni versenyekre a kvalifikácio.
Végre Pocsai Gábor is elkapta a fonalat és elég sokat javitott a tegnapi legjobbján.
Füleki Ádámnak is sikerült egy uj pb a kvalin, 1:42 es köre eddig nem volt a Hondával, de most váltott Yamaha R6 ra és eddig nagyon bejön neki.
img_20240213_153723_1.jpgÉrsek Dani is javitgatott, mindenki odatette magát a két kvalifikácion.
Nekem is sikerült egy minimális PB javitás ugyanis 2 századot javitottam az elsö kvalin, 1:48.37 a tizenéves 1:48.39 helyett.
Mindkét kvalit egy használt Metzelerrel mentem, de a verseny elött feltettem egy alig használt KR108-at. Füleki Ádám tanácsára 1,4 helyett 1,25 -öt  fujtam bele.
Mivel a délutáni második menet már nem volt kvali, igy azt kihagytam, mint többségünk.

img_20240213_160847_1.jpgUtána jöttek a versenyek, elöször az 5 körös B verseny, amin csak Pocsai Gábor volt érdekelt.
9. helyröl indult és 7. helyen ért célba.

Utána jött az A verseny ami kemény 10 körös volt.
Füleki Ádám negyedik helyról, Érsek Dani 10. helyröl, én a 23. helyröl, Gyigor Gyurka pedig a 31. helyröl indult.
img_20240213_103551_1.jpgAz én rajtom se nem volt jó, se nem volt rossz, szokásommal ellentétben, nem vesztettem helyeket, igy az elöttem lévök nem voltak lassuak. A verseny alatt fogalmam sem volt hogy ez a tempo most jó-e vagy nem, de tudtam tapadni az elöttem lévökre.
Föleg a hátso egyenes féktávon és a célegyenes féktávon tudtam közeliteni, de technikás részen álltalában inkább vesztettem, szóval továbbra is változatlan a gyengém, azaz a lassabb kanyarok amikben szarul megyek, mert ott mélyebbet kellene dönteni.

Az utolsó körök a versenyböl;



Sajnos az Almeriai pályán nincs digitális visszaszámlálás, igy a verseny alatt fogalmad sincs hány kör van még hátra. Szóval örültem a kockás zászlonak.

81522c51-752a-4a31-9751-e74abb9328eb.jpgA verseny végén azonnal kezdödött a családi negyedóra, azaz amikor anyosodat viheted akár robogoval is egy-két nyugodt körre  pályán. Én már idöben kivettem a robogot a lakóból, igy azonnal ugrasztottam Szidit, hogy hozza a sisakját és indultunk vissza pályára, de ezuttal egy lassu robogoval.

img_20240213_171822_1.jpgEzekután meg már bömbölt is a hangosbemondó, hogy eredményhirdetéshez fáradjunk oda. Fáradtságból nem volt hiány, sörböl annál inkább, igy azonnal a sörcsap felé vettem az irányt.
Szerencsére a köridö nyomtató is a sörcsap mellett van, igy azonnal kinyomtattam a köridöimet. Azt azért tudtam, hogy a verseny altatt nem elöztem annyit, hogy túl jó helyezést érhettem volna el, igy igazándiböl csak a verseny alatti köridöim érdekeltek.

9df735ec-a407-4443-aeaf-06f6a7a35271.jpgPersze egy dijkiosztóhoz nem vittem szemüveget. igy a kinyömtatott köridömet nem tudtam kiolvasni, de a feltünt hogy az utolsó elötti köridö vastag betüs volt, amiröl már rég tudom hogy az mindig a legjobb kör ami vastag!
Ádám kezébe nyomtam a papirt, hogy nézze már meg mennyit mentem. 1:47-re vágytam, mert délelött már lett egy gyenge PB, de az csak 2 százados javítás volt.

img_20240213_172807_1.jpgAszongya 1:46.7.....   Én meg: micsoda???  ez másfél másodperces javitás..... Huh nagyon feldobott a hír, gyorsan beruháztam egy ujabb Freibierbe.....

Ezekután kezdödött a ceremonia, ahol Füleki Ádám a dobogó második fokára állhatott, de Dani is kapott kupát a hetedik helyért.

img_20240213_172131_1.jpgA dijkiosztó folytatásán ért a következö meglepetés, eddig meg voltunk gyözödve arról, hogy a tegnapi 2  órás Endurance versenyen Danival a harmadik helyen végeztünk, de mégis másodikak lettünk, amit most tudtunk meg....

Az uj PB .ket meg lehet tekinteni a verseny eredménylistákon.

komment


2024.02.12. 20:52 Félsvéd

3 napos Almeria, elsö nap

Almeria elsö nap
img_20240212_113459_1.jpg
Tegnap mindenki megérkezett idöben a pályára.
Akkor szembesültünk avval hogy egy KTM bemutató miatt, a hagyománytól teljesen eltéröen, csak reggel fogunk tudni a paddockba lépni, csak reggel kapunk boxkulcsot és csak lehet reggel regisztrálni.
pocsai.jpgIlyennel nem találkoztam a 18 év alatt, de a RehmRace szervezö is meg volt lepödve.
Szerencsére az ikerpálya paddockjába be lehetett menni és ott is lehetett aludni, ez az ikerpálya az Andalucia.
img_20240212_093740.jpgApropo Andalucia, Kovács Bálint az Andalucia pályan van 3 napot az IDM csapatával és Rizi mint mentor is itt van.
Szóval ma reggel  pakoltunk be a boxba de mi csak fél boxot kértünk. Tegnap este találkoztam 3 svéddel, és öket fogadtuk be a box másik felébe, aminek nagyon örültek, mert ök most vannak itt elöször.
Novemberben voltam itt utoljára, akkor 1:48.9 volt a legjobb idöm.

Egész nap nagyon szuper volt az idö, végig napsütés és egész nap poloban lehetett létezni.
Én szokásomhoz híven a C csoportba kértem magam, Pocsai Gábort is, de persze Érsek Dani, Füleki Ádámot és Gyigor Gyurkát a leggyorsabb D csoportba.
Az elsö meneten annyira poros volt a pálya hogy csikokkal volt tele, azaz az A és B csoport lenyomatai látszottak a poros pályán. A sikánban kötelezö átmenni két rázókövön is ami mégjobban csúszott. Szoval elég szar köridökkel kezdtünk, még szerencse hogy az elsö menet csak 15 perces volt.
426809243_413849781317005_7006109223079444673_n.jpgA második menetben már nem volt a por annyira zavaró, ezért gondoltam, nehogy egy lassabb csoportba soroljanak elkezdtem jobban húzni a gázt. Kicsit túl jol sikerült és abédszünetben felraktak a D csoportba. Gyurka most ült elöször azen a R6-on igy nekinem sikerült túl jól a délelött, és Pocsai Gábborral együtt lecsusztak a B csoportba.
Ebédszünetben kellett a délutáni 2 órás Endurance versenyre nevezni.
Füleki Àdám Gyurkával nevezte a csapatát, én meg Érsek Danival neveztem. 
Ennek még volt egy érdekessége, hogy az ebédszüneti jelentkezés pillanatában még az én köridöm volt a jobb 1:49.5, igy az én köridöm alapján kerültünk az Endurance rajtrácsra.
Tudtam hogy délután Dani sokat fog javulni, ezért a szokásos stratégiámat beszéltük meg:
Ö kezdi a Le Mans starttal, hagy futkározzanak a fiatalok, Kint marad egy teli tankot, azaz minimum 40 percet, aztán kimegyek én egy teli tankra és Dani fejezi be.
Ádáméknál is hasonló terv volt, Ádám teli tank, utána Gyurka, és Ádám fejezi be.
Ebédszünetben megforditottam a hátsó gumimat, cseréltem fékbetétet.
Ádám hozta az elvárhatót és elsö helyre hozta fel a csapatát, Dani pedig a negyedik helyen ment amikor beintettük 45 perc után.
Akkor jött egy érdekes fordulat, ugyanis piros zászlót kaptunk és megszakadt a verseny.
Ami viszont mégfurcsább volt hogy 7-8 perc megszakitás után egy ujabb Le Mans starttal inditottak ujra a verseny második részét. Igy viszont már én sem úsztam meg a futást a motorhoz. Nálaz viszont a a gond hogy az én airbag-em beakasztos, ami nem igazán praktikus egy Le Mans startnál. Be is szoptuk, mert majdnem utolsónak jöttem el erröl az ujra inditott rajtról.
Igy viszont a lassabb csapatok is elém kerültek, igy elég sokat kellett elöznöm. 
3-4 kör után értem utól Gyurkát, ami kicsit meglepett, mégiscsak mellényúlt evvel az R6 vásárlással?
screenshot_20240212_170654_com_android_chrome_1.jpgKb félórát voltam kint, amikor 5. helyen átadtam Daninak a transpondert. Dani ezen még persze sikeresen javított és  a versenyt a harmadik helyen fejeztük be. Dani legjobb köre 1:46.7 a verseny alatt
Gyurkának nemcsak a motorral volt gondja, de a lumbágojával is, igy ö idö elött visszaadta a tranyot Ádámnak, de a sok vesztett poziciot Ádám csak részben tudta visszahozni a hetedik helyre.
Ádám legjobb köre 1:43.8
Szóval a holnapi Endurance dijkiosztón nem lesz magyar himnusz, csak magyar dobogós. A végeredmény itt balra a képen :)
De ne kiabáljuk el, mert holnap még lesz 2 sprint verseny is a dijkiosztó elött.
A lényeg, hogy magyar esés nem volt, de a veszély fennáll, hogy Gyurka lumbágoja nem javul, akkor ö nem folytatja.
Pocsai Gábor még tapogarózik, 1:58, ö nem indult az endurance versenyen, igy neki ma lényegesen kevesebb menete volt.

komment


2023.11.08. 23:42 Félsvéd

Harmadik és utolsó nap Almeria

img_20231108_173223_1.jpg
Harmadik nap Almeria
Gyönyörü idö, egész nap szinte akkor mész fel a pályára amikor akarsz, ez az utolsó nap is mindenkinek nagyon tetszett.
Kovács Feri délkörül megmutatta milyen amikor kipihent, durrantott egy 1:44 es köridöt amivel rögtön a teljes mezöny élére ugrott.
Nagy Ati is kipattantott egy 1:46 os PB-t a 15 éves gsxr 600-al.
369568451_6771780519535894_8193550366447545369_n.jpgKása Dávid állitolag mögöttem ment 1:50 es PB-t, Balog Roli is 1:50 es idöt ment, én meg 1:49.0. Szóval a hangulat ma is kiválló volt, föleg hogy végre volt délután verseny is.
Az ezres versennyel kezdtünk, ahol a 9. helyröl indultam, Dávid mögülem indult volna, de nem állt rajthoz, Balog Roli viszont rajthoz állt.
371514009_351231034143978_1060530316338364407_n.jpgKovács Feri aki meg is nyerhette volna a versenyt, nem állt rajthoz, igy nem lett magyar dobogósunk az ezres versenyen, én kilencedik lettem 1:48.9-es idövel, ami ugyan a három nap legjobbja számomra, de még kellett volna 6 tized egy PB-hez.
 Balog Roli 1:49.1 uj PB-t gyüjtött be a versenyen.
Aztán jött az SSP verseny ahol persze Nagy Ati volt a nagy esélyes, de nagyon elnézte a rajtot, igy Frei Misi fordult elsönek a rajt után. Aztán persze Ati összeszedte magát és a szar rajt ellenére elsö lett, Boi Zoli negyedik lett, Misi müszaki okok miatt kiállt.
396598437_250961564625163_8257887754808670446_n.jpgAztán jött az összepakolás, persze jägerezéssel együtt.
A pakolászás vége felé többen megköszönték a szervezést
Ez alkalommal elég sok olyan ujonc volt a csapatban, akik nem szoktak külföldre járni pályázni, de ennek az 5 pályanapos árnak nem tudtak ellenállni. Határozottan állitották, hogy össze sem lehet hasonlitani ezt az élményt egy otthoni egynapos pályanappal.
Aztán odamentünk a fotoshoz, elég türhetö áron adta a 3 nap összes képeit, jónéhány viedoval együtt, megegyeztünk 50 helyett 40 euroba, igy megvásároltam.

Amikor ilyen távolra elutazunk 12-en, akkor olyan hangulat uralkodik, az ujoncoknak segitünk, én többször felvállaltam a nálam lassabbak húzását, hogy tanulják az íveket, de ezt tette Vigvári Csabi is.
Szerencsére velünk volt Kovács Feri kiválló szerelöje és barátja, Joci aki minden müszaki problémára szokott tudni megoldást és nem kellett kétszer mondani hogy segitsen. Pl Joci szokta észrevenni hogy a kormánycsutkám nem egyformán áll 😊 Ezen a héten kétszer is észrevette mire kiderült hogy nem a csutka rögzítés a bünös, hanem a villaszár fordult el 😊

368023371_1990377424677629_5337478702476503759_n.jpgA sok sok bucsúzkodás után utoljára maradtam és persze a szervezö rámszólt, hogy nem hagyhatok ott kukás gumikat, igy rám maradt a nemes feladat hogy 6 kidobando gumit is el kellett hozzak, pedig csak 3 volt az enyén 😊 Persze csak az elsö nagy zöld kukás konténerig kellett elhoznom ahol kidobtam öket.
Gondolkoztam, hogy aludjunk-e még egy éjszakát a pályán vagy induljunk el, végül eljöttünk Murcia a városig, ahol a ma éjszakát töltjük és holnap itt szét is nézünk.
A terv számunkra:
holnap este érkezünk az Alicante reptérre, ahol zárt parkoloba teszem a lakót és hazarepülünk 12 napra, majd november 22.-én visszarepülünk és folytatjuk egy 3 napos Valenciai MotoGP látogatással, amiböl szerintem 5 napost csinálunk, mert megnézzük a keddi tesztet is, állitolag a jegyünk érvényes arra is.. Marquez a Ducatin 😊
Onnan legurulunk a Jerezi 3 napos RehmRace rendezvényre amin a Pocsai duett, Dürgö Balázs és Tyü szintén részt vesznek,
Ha valakinek volna kedve erre a 3 napos Jerezi pályázásra benevezni akkor siessen, van még hely. Föleg ha még volna hely egy két motornak a furgonban akkor még a saját motor szállitás is olcsobbra jönne ki!!!

komment


2023.11.06. 20:57 Félsvéd

Almeria elsö nap

img_20231106_141704_1_1.jpg

396672953_888826002579613_6308239471336779173_n.jpgVégre egy teljesen szélcsendes nap. Többségünknek ez már Andaluciával együtt a harmadik pályanapunk, néhányunknak ez volt az elsö napjuk.
Délelött pálya ismerkedés, az ujoncoknak, bemelegítés nekünk, akik már többedszerre vagyunk itt.
A teljes létszám mégsem 80 fö lett hanem csak 63, igy sosincs nagy forgalom, egyik menetben sem.
371521452_1775062232933586_8580291711394410067_n.jpgEz a pálya az ujoncoknak is lényegesen könnyebben tanulható, legalábbis mindenki így nyilatkozott. 
Én probáltam kis segitséget adni felvezetéssel néhány elsö bálozónak, habár tudom hogy, második-harmadik nap ez majd megbosszulhatja magát amikor jobb köridöt mennek mint én :)
Szóval az egészséges rivalizálás természetesen jelen van, hiszen mindannyian köridö vadászatot folytatunk, senki nem szeret a mezöny végén kullogni.
368003463_153965144471351_6159717613632301540_n.jpgTermészetesen a cél érdekében délben uj hátsó gumit is feltettem. A nap végére meg is jött az eredmény, mert nagyon elégedett voltam az utolsó menetben elért 1:49.2 köridömmel. Ez még fél másodpercre van az eddigi PB-mtöl, de elég volt a mai harmadik helyre.
A PB javitást holnapra tervezem, de ha nem jönne össze akkor majd holnapután, de meg kell lennie!!!
A nap végére az elsö gumit is elkoptattam, igy este néhány jäger kiséretében feltettem egy uj elsöt is.
Szóval az este hagyományörzö módon alkoholizálással dicsértük a napot.
Aztán egyszercsak elökerült Joci legujjabb SAG beállító szerszámja és legalább hármunknak szerencsénk volt, Joci beállitotta a SAG-et. 
Nálam a hátuljaán kicsit puhitani, elöl kicsit keményiteni kellett. Igy most pláne várom a holnapot. 

Ha netán valaki nem tudja mi az a SAG beállitás, akkor sürgösen nézzen utána. A SAG beállítás a rugóerösség és a pilota sulya közötti egyensúlyról szól, a jol beállitott SAG garantálja hogy harmonia legyen az elsö és a hátsó rugozás között.A mai nap összes eredményét a képeken látjátok.Az események közé tartozik még hogy Csuka Ati és Frei Misi már tettek egy ártatlan látogatást a kavicságyban, maradando nyomok nélkül. 

386445502_322032437228140_7610405900866654942_n.jpg

 

 

 

 

 396684501_2055876398139038_2427745125199286472_n.jpg



 

 

komment


2023.11.04. 20:24 Félsvéd

2 napos Andalucia pályázás

Elsö nap Andalucia nevü pályán.

img_20231104_180156_1.jpg
Ezt a pályát sokkal kevesebben ismerik mint Almeriát. Ez csak 5-6 évvel ezelött épült, pontosan az Almeria pálya mellett.

Annyira mellette hogy amikor fent vagyok a pályán, átlátok az Almeria pályára.
Már tegnap irtam az erös szélröl, a mégerösebb széllökésekröl.
Sajnos ez a széllökéses sztori mára is aktuális maradt. Ez azt jelentette, hogy reggel a briefing-en ugy kezdtünk hogy a Motorraid (a szervezö) instruktöre 10 órakor kiment egyedül 2-3 körre, hogy megállapítsa, alkalmas-e ez a szélerösség motorozásra.
Szerencsére 10 óra 5 perckor jött a hir, hogy mehetünk.
Az aszfalt akkor még csak 16 fokos volt, úgyhogy senki nem kapkodott, hiszen a létszám miatt szinte open pitlane volt egész nap.
A létszám ugyanis összesen 40 fö.
A pályáról már korábban olvastam, hogy izzasztó, túlságosan technikás, nagyon nehezen tanulható, de így, viharos erejü széllökésekkel......
Szóval finoman fogalmazva is szenvedös volt a délelött. Tényleg nehezen tanulható, nem azt mondom hogy rettentöen dimbes-dombos de pont annyira, hogy sok kanyar féktávját sem látod, a kanyarba érkezve sem igazán látod a kijáratot, szoval baromi nehéz pálya....
A magyar mezönyben szokás szerint szinte mindenki ezres motorral pályázik, egyetlen kivétel Nagy Attila aki egy gsxr600-al megy.
Éppen ezért erösen meglepett hogy délelött ö volt a leggyorsabb magyar 2:14 el. Ebböl a köridöböl azt hiszem mindenki tisztán láthatja, hogy ez nem egy rövid és föleg nem egy egyszerü pálya.
Kovács Feri 2:16, de utánuk elég nagy volt az ür.
Elsö menet nekem 2:35
második menet 2:25
Ennyit tudtam menni délelött.
Aztán délutánra felerösödött a szél, igy a nagytöbbség várt 1-2 órát. Kása Dávid határozottan állította, hogy kb 5 órátol szél nagyot gyengül. Ezt mindenki elöszeretettel elhitte, és hegyeztük magunkat a boxban erre az utolso felmenetelre. Én még egy sört is leguritottam, hogy bátorságon ne múljon semmi.
5 órakor talán tényleg kedvezöbb lett a szélerösség, igy én majdnem 30 percet kint is maradtam a pályán.
A végeredményem 2:20 lett.
Na de lássuk a 9 fös magyar különitményt
Nagy Attila 2:12 re javitott, evvel az ittlévö 40 föböl a hatodik leggyorsabb
Kovács Feri 2:16, de ö délután egyáltalán nem ment...
Kása Dávid és Borell Gael 2:19
Balogh Roland és Kása Árpád 2:25
Boi Zoltán 2:27
Sajcz Ádám csak délután kezdte kostolgatni a pályát 2:40.
A nap végén Joci segitett beljebb csukni a kormányt
Puhitottam az elsö rugo elöfeszitésemen
Puhitottam a hátso rugo elöfeszitésemen
Kicseréltem a fékbetéteket és nagy szerettel várok egy szélcsendes holnapi napot.
Mivel ma szinte alig mertünk felmenni a pályára, igy senkinek nem fogyott a gumija sem, magyarul a lengyel gumis halálra unta magát.
Este persze elökerült az Unicum meg a sör, mielött mindenki elindult a szálláshelyre, a legtöbben az Almeria tengerparton foglaltak szállást.

386449064_355084623690219_5175243407067295203_n.jpgMásodik nap Andalucia

Ma szélcsendre ébredtünk. Mivel egyedül mi alszunk a pályán Szidivel, igy persze rám bízták a gumimelegitök bedugását, hogy ne kelljen korán kijönniük :)
A ma délelött két markánsabb eseménye, hogy Boi Zoli és Kovács Feri elcsusztak. Mindketten jól megúszták, igy tudták délután folytatni.
Amig a többség szépen tanulgatta a pályát és javitgatták a köridöket, engem több érdekes dolog hátráltatott délelött. Kormánycsutkám kilazult, legalábbis erröl voltam meggyözödve, de mivel utána húzás után is ujra beljebb és beljebb jött menet közben, nyomozni kellett. Joci ismét segitett, akkor a villaszár mozoghat és persze hogy igaza volt, a villaszár rögzitö csavaron is tudtam húzni és igy megszünt végre a hibajelenség.
Mire rendbe jöttek a dolgaim addig az ellenfelek több másodperc elönyre tettek szert igy kb nyolcadik voltam a kilenc honfitársból.
Délutánra picit erösödött a szél, de közel sem volt annyira zavaró mint tegnap.
363533783_3704564199829124_5407171533322732553_n.jpgEgyre jobban megismerte mindenki a pályát, Kovács Ferit nem viselte meg a délelötti elcsúszás, sikerült egy 2:09.2 idöt, amivel akkor élre állt.
Nagy Ati viszont a legutolsó menetben ment egy 2:09.0 idöt amivel átvette az elsö helyet. 
Tettem fel kamerát is délután és pont  akkor sikerült mennem a legjobb kört. Evvel a 2:13-as körrel megszereztem az elökellö harmadik helyezést a képzeletbeli hazai versenyen.
A nap végén össze kellett pakolnunk, mert át kellett költöznünk az 500 méterre lévö Almeria pálya depojába. Persze ettöl még nem felejtettünk el pálinkázni, Jägerezni, sörözni.
Most egy szünnap vár ránk, holnapra talán kitalálunk valami kirándulást, pl itt van nem messze egy világhirü westernfilm studio muzeum, ugyanis rengeteg western filmet forgattak itt a környéken a 70 es években. De holnap nem mozditom a lakoautot, ilyenkor a robogoval kirándulunk.

 

komment


2023.10.18. 00:54 Félsvéd

Misano második nap

img_20231017_181616_1.jpgEz a nap is csontszáraz volt egész nap, 

Elsö menetet szokás szerint többen ki hagyták. Ennek mindössze annyi oka van, hogy reggel 9 kor kb 15-16 fokos az aszfalt, egy órával késöbb pedig már 20, annak ellenére, hogy nem is süt rá a nap.

Néhányan tudtak javitani a tegnapi idejükön, én pl nem tudtam.. 
Nehezemre esett a kanyarbejáratokon nyugodt szívvel ívet választanom, amikor hallottam hogy mögöttem megérkezett egy gyorsabb rider. Mindig felvillant az agyamban, hogy vajon belülröl be fog e bujni.....
img_20231017_181554_1.jpgEz az érzés ami miatt sokkal jobban szeretek egy lassabb csoport elejében menni, mint a leggyorsabb csoport végén. Fogtam magam és odamentem az Eybis pulthoz és átkértem magam az A csoportbol a B-be. Inkább én elözgessek többet, minthogy nekem bujjanak be kanyarbejáraton....
Be is vált taktikám, a B ben szinte senki nem elözött meg, Illetve Vigvári Csaba néha, aztán meg én öt vissza.
Délben feltettem a PB-s dunlopot hátra, abban  reménykedve, hogy a Mugelloi meg a Portimaoi PB után maradt még a gumiban annyi szufla, hogy itt is megajándékozzom egy PB vel. Persze hamar kiderült, hogy ez hiu ábrand volt. Nem is csoda, hiszen a tegnapi 1:51 és elég messze volt az egykori PB-mhez, ma meg ráadásul csak 1:52-öket tudtam menni.

img_20231017_181517_1.jpgDélutánra azért természetesen mindenki javitott, talán Pocsai Gábor sr javitott legtbööet, igaz ö drágán megfizetett érte, ugyanis a szuper 1:51 -es uj pb után egy körrel elcsuszott és a motor is átfordult, de szerencsére Gábornál jol dolgozott a légzsák és neki semmi baja..

A mai köridök: Balázs . 1:47, Pocsai sr Gabor 1:51, Jámbor Mátyás 1:52, Lovászi Tibi, Enyingi Tomi és Pocsai jr Gabor, 1:53, Zsigri Sanyi 1:54.

 img_20231017_204507_1.jpgVégre nem mi vagyunk egyedül lakoautoval, Zsigri Sanyi is bérelt lakoautoval érkezett, igy egymás mellé táboroztunk. Ezenkivül a Jámbor család is lakokocsival jöttek.

Este persze elövettem a pálinkát, aztán sörözgetés és utána tizenegyen elmentünk Riminibe egy tengerparti étterembe egy közös vacsorára

 

 

komment


2023.10.16. 20:52 Félsvéd

Misano elsö nap

img_20231016_100253_1.jpg

img_20231016_100305_1.jpgTegnap este elég késön engedtek be minket. 
Én sokszor voltam már itt, de mégis megdöbbentett a boxok minimális mérete, öten vagyunk a boxba, de igy is nagyon zsufolt. Két boxban vagyunk mi, és a Lövey iskolások meg három boxban mellettünk.
Egyébként a teljes létszám 208 fö, 4 csoport, szoval bö 50 fö/csoport.

img_20231016_100316_1.jpgA pálya egész nap száraz volt pedig 3 napos esö volt igérve egy héttel ezelött. Mondjuk napot ma nem láttunk, mert borult volt, de a tapadással nem volt gond egész nap.

Természetesen az ellenfelek tudják hogy kell engem kifárasztani, igy állandoan gumiztatnak velem :)

Délelött 1:54 ig jutottam, aztán feltettem egy uj elsö Bridgestonet. Délután ettöl még nem táltosodtam meg, 1:53.
img_20231016_100316_1_1.jpgAz utolsó menetben a hátso nagy egyenesben erös vibrálást éreztem, és egy kör után kijöttem, mert attol féltem hogy talán valami kilazult. Minden rendben volt, igy visszasiettem a pályára és sikerült végre egy 1:51 es idöt mennem a nagyon koptt hátso Brigivel.
Aztán Dürgö Balázsnak mesélem hogy milyen erös vibrálást éreztem és ö megerösitette, hogy felerösödött a szél és azt éreztem.

img_20231016_100434_1.jpgEste kis pálinkázás, néhány gumizás, hogy biztos jól tudjak aludni :)
Többen most vannak itt elöször és mindenkinek bejön a pálya. Ezen a pályán nem sok vak kanyar van, ugyanis nincsenek szintkülönbségek, szinte minden kanyar jol belátható. Ez a pálya inkább technikás pálya és még amiröl hires, hogy itt van talán a MotoGP szezon leggyorsabb jobbosa, amit kb 260 felett kell elvállalni.
Régn amikor még gixxer ezresem volt nagyon büszke voltam arra az onboard videomra amin az orán 290 volt amikor le volt döntve a motor :) De akkor még nem az elsö kerékröl vette a gixxer a sebesség jelet, igy az áttétel sokat csalt :)

A leggyorsabb hazánkfia jelenleg Dürgö Balázs 1:48-al de ö is tudja, hogy ez csak addig lesz így amig Lövey Ádám vagy Chrobák Jani lélegzethez nem jutnak, ök egyelöre az oktatással foglalkoznak.

Mai idök: Jámbor Mátyás és Pocsai sr Gabor 1:53, Enyingi Tomi hatszázassal 1:54, Zsigri Sanyi 1:55, Pocsai jr Gabor 1:56, Lovászi Tibi 1:59, Frei Misi 2:02

 

 

komment


2023.10.09. 23:50 Félsvéd

Utolsó nap Portimaoban onboard videoval

received_279011128428549.jpeg

Harmadik, utolsó nap Portimao

 

img_20231008_193659_1.jpg

Tegnap este olyan jol sikerült a Szidi fözte csoportos depós vacsora, hogy a ma nehéz volt megtalálnom a motivációt. Az is lehet hogy a tegnapi meglepetésszerü PB után tulságosan elégedett voltam az eredménnyel......
Mindenestre ma a 7 menetböl mindössze 3 menetet teljesitettem és azokat is kb siralmas tempoban, asszem még 2 perc alá sem sikerült mennem. De szerintem nem is nagyon szabad ilyenkor eröltetni, jobb a békesség.......  Inkább elfogadtam, hogy mai napot lazán veszem, tegnap megkaptam amire vágytam.....
Az utolsó elötti menetben azért feltettem a kamárát és kimenetem a Pocsai Gáborok mögött, de csak egy körig követtem öket. Nekik sikerült kifékezniük cél végén két lassabb ridert, én már nem mertem bevállalni öket, igy a Pocsai duo kimentek a képböl 😊


Egyébként pont ök sokat fejlödtek itt, Pocsai senior Gábornak sikerült az utolsó menetben egy csodás 1:55.99, a Jr Gábornak meg 1:57
Balázs egész nap a tömegre panaszkodott, amikor mondtam neki hogy cardiozzon többet tömeg csökkentésre, akkor felhomályosított, hogy a pályán lévö tömeg zavarja, nem a saját tömege.....

De azért Balázsnak is sikerült 1:54.00

received_857058712531731_edit_705100605721054.jpg

Déri Atinak is sikerült engem beelözve egy uj pb 1:56.448, Zsigri Sanyi is javitott 2:01.393, Frei Misi 2:06.642

Szóval rajtam kivül mindenki jól ment ma, de nekem korkedvezményem van......  Mert ma is lefárasztottak a gumizás megrendelésekkel ☹

A nap végén összeálltunk egy csoportképre, aztán kezdödött a kevésbé közkedvelt része a pályanapoknak: a pakolás.

received_217948667966597_edit_705124154414801.jpg
Ez a pakolás téma nagyon kétpólusú. Amikor indulsz egy többnapos pályázásra, akkor a pakolás soha nem fárasztó, senki nem utálja, mindenki örömmel pakol akár órákon keresztül.
De amikor vége egy ilyen 3 napos pályázásnak, akkor érdekes módon ez a pakolás téma a visszájára fordul. Szinte mindenkinek herótja van az összepakolástól, vagy azért mert fáradt, vagy azért mert valaminek vége van, vagy mint én, szar utolsó napon vagyok túl 😊

 

Mivel lehet ezeket az érzéseket tompitani..... Természetesen az elsödleges gyógyszer a sör, aztán a pakolás vége felé elökerült az erdélyi szilva pálesz is.....

Nekem a lakóautoba kellett pakolnom, a többieknek meg kalodákba, amik végül a kamionba kerülnek. A többségnek egy hét múlva folytatodik a kaland Misanoi pályán, én is oda készülök.

Tulajdonképpen amikor egy ilyen 3 napos rendezvénynek vége van, akkor a boxok kiüritése után mindenkinek el kellene hagynia a depot. Én viszont szivesebben maradok még egy éjszakát a depóban, abban reménykedve, hogy nem rugnak ki innen. Ugyanis az egész depó csont üres, mindössze egy magyar rendszámos lakóautó ékeskedig egyszál magában. De ezt már januárban kiprobáltam, akkor is bátor voltam, hogy nem hagytam el a rendezvény végén a depot, és akkor is szerencsém volt, mert nem rugtak ki, söt másnap végignézhettük a titokban itt tréningezö MotoGP pilotákat, Rossi, Morbidelli, Bezzechi, Luca Marini, Zarco és Pecco is itt voltak........

Holnap erre mondjuk kevés esély van, mert szerintem ezek a srácok most éppen Baliban vannak.

Most pár nap Iberiai lazulás (még nem dölt el hogy Porugál vagy Spanyol felfedezö ut lesz-e) utána 3 nap Misano. Remélem a Dunlopban maradt még egy PB-re valo.......

Ezek a pályák Mind MotoGP pályák szóval nem olcsok az itteni pályanapok. De ha kedvezö áru pályanapról álmodozol, akkor van még egy utolsó idei lehetöséged Spanyolországban. A lengyel Motorraid szervezönek van egy baromi kedvezö áru komboja Novemberben: 2 nap Andaluzia pálya utána 3 nap Almeria, ez az 5 pályanap mindössze 560 euro. A kamionos szállitást is választhatod, ha nem akarsz vezetni Almeriaig meg vissza. Ryanair vagy Wizzair repjegyek nagyon olcsok dél spanyol uticállal és spanyolban a bérauto is sokkal olcsobb mint mifelénk, Szóval a legtöbben mostanában szállitással rendelik a spanyol pályázásokat és repül-bérautoval egészitik ki. Igy még családot is könnyebb rábesz´lni hogy kisérjenek el, mert ott még novemberben is szuper idö van.
Ha érdekel itt azonnal jelentkezhetsz: felsved.hu/motorosok és ott a dátumra klikk

komment


2023.10.08. 18:58 Félsvéd

Portimao második nap, öskori PB megdöntése

img_20231008_163100_1.jpg
img_20231007_170241_1.jpgMa nem 10 kor, hanem 9 kor kezdödtek a menetek, ezért az elsöt ma kihagytam, még többen is igy tettek.

Még igy is volt 3 délelötti menet ebédszünetig. 

A második menet elövettem azt a majdnem uj Dunlopot ami már megajándékozott egy Mugelloi PB vel, igaz egy menettel késöbb a bridgestonennal tudtam még azon is picit faragni, szoval a Mugelloi PB- az uj bridgestonnal volt végül.
Az itteni PB-m is az öskorbol való, még 2010 ben a K9 ezres gixxeremmel mentem, az 1;57.50 et, szóval 13 éves.
img_20231008_162833_1.jpgA második menetben sajna nem sikerült ugyanez a bravur, de fenthagytam a dunlopot a harmadikra is. És láss csodát, a harmadik menetemben sikerült a nagy bravur, meglett az uj PB: 1:56.880.
Ezekután ismét úgyanazt a taktikát alkalmaztam, az ebédszünetben feltettem hátra egy vadiuj V02-t, mert az ebéd utáni volt az ugynevezett versenyszimulácio. Az ebédszünetben uj fékbetéteket is kellett cserélnem, meg gumiztam Déri Atinak és Balázsnak is. Szoval itt nagyon megy a nyugdijas foglalkoztatás.

img_20231008_163032_1.jpgDélelött Pocsai papa is ment 1:58-at, a gyerek is javitott 2:00, Déri Ati is tudott javitani 1:57.0, Zsigri Sanyi is javitott 2:02, Frei Misi a versenyében 5. lett.
Na akkor Balázs: ö délelött ugyan láttott a saját méröjén 1 53 as idöt, de a hivatalos idömérésen nem találtuk, igy a mai hivatalos legjobbja 1:54.0
De ami a legfontossabb, a reggeli átcsoportosítás jót tett mindenkinek, igy azért kicsit könnyebb  kifogni tiszta kört.

img_20231008_163100_1_1.jpgVisszatérve a taktikámra, ma nem vált be, hiába tettem fel uj bridgestonet a dunlopos BP után, ma nem jött össze a Mugelloi mutatvány, a verseny, ami természtesen repülörajtos volt, nem hozott nekem javulást, csak 58 as köreim voltak.

Ahogy elnézem ezt a PB-s dunlopot, ezt azért ujból félreteszem, nem kizárt, hogy evvel még egy hét múlva Misanoban is tudok egy PB-t begyüjteni.

img_20231008_162842_1.jpg

387209201_338329062202411_1602501113646477356_n.jpg

Ma este Szidi bevállalta a vacsora készitést a csapatnak, szóval minden pb-t megünnepelünk.

Senki nem esett el, senkinek nincs komoly müszaki problémája, szóval a hangulat happy, a meleg tökéletesen alkalmas PB-kre

A szomszéd boxban a Lövey Racing School brigádban Szász Ati a leggyorsabb magyar 1:52 es idövel......

komment


2023.09.25. 22:50 Félsvéd

Mugello szeptember 24-25

Mugello elsö nap

img_20230925_173838_1.jpgTudom, hogy ma Moto GP futam is volt meg WSBK futam is, de azért ennél fontosabb gyorsasági események is voltak ma......
Pl a magyar hobbi különitmény Mugelloban van és már elsö délután is volt egy versenynek álcázott esemény.
Érdekes az idöterv mert 5 csoportos, ennek ellenére délelött 3 menet volt, délben átcsoportosítás és délutáni második menet volt a verseny.
Tyünek müszaki gondjai voltak a Dukijával igy ö délben már be is fejezte a 3 napost.
Dürgö Balázsnak puhult egész nap a fékkarja, délután Tyü már ugysem motorozott, igy nekiállt Balázs fékjének és úgy tünik jo lett a fék.
img_20230924_181939_1.jpgReggel nekem fékbetétet kellett cserélnem, az elsö menetet ki is hagytam, amivel nem voltam egyedül. 2:12 es idövel kerültem igy a délutáni versenyrajtrácsra.
img_20230924_181912_1.jpgA délelötti idök alapján átcsoportositás volt, a leggyorsabb csoportban egyedül Kovács Feri maradt, a második leggyorsabb csoportban Dürgö Balázs és Szerzö Csaba
A harmadik csoportba Déri Attila és jomagam kerültünk
A negyedik csoportba Kása Dávid és az ötödikbe Kása Árpád
Egyébként délelött elég sok esés volt pedig szinte csak kizárolag olasz riderek vannak.
img_20230925_173721_1.jpgDélben tettem fel egy uj elsö gumit és használtat hagytam hátul, igy vágtam neki a versenynek. Minden csoportnak saját versenye volt, persze nem állórajtos verseny, hanem repülörajtos verseny, mert sem olaszban sem spanyolban MotoGP pályán hobbisták nem versenyezhetnek állorajttal.

25. helyröl indultam, néhány elözés sikerült a 6 körös vereny alatt és 18. helyen értem célba, a köridö nem lett fényes, 2:10
Egyébként Kovács Feri mente ma a legjobb magyar idöt, 2:02, Dürgö Balázs 2:05, Csaba 2:06, Déri Attila 2:09, és Dávid és Árpád idejére nem emlékszem.
Este persze hiányzik a testedzés ezért gumiztam Csabának, Balázsnak meg magamnak.
Az idöjárás kivállo mert a napsütés ellenére nincs höség




Egy kis kergetözés Déri Attilával





Mugello második nap:


img_20230923_211540_1.jpgMint emlitettem a szervezö szerintem többnyire olasz kuncsaftoknak 1 naposként árulja ezt a 3 napos rendezvényt, igy ma mivel ma hétfö van, érzetre joval kevesebben voltunk mint tegnap.
Én elsö menetet inkább az ágyban töltöttem. Aztán a regisztráciohoz mentem hogy átcsoportositottak-e. A tegnapi 2:10 es idömmel átkerültem egy csoporttal feljebb, a gyors csoportba. A második menetben ismét a szokásos és unalmas 2:10.
Otthon a garázsban másfél éve kerülgettem egy Dunlop KR108 200/70 hátso slicket, az egyiket elhoztam. Ugy döntöttem hogy felteszem tesztelni, hátha megnyitja elöttem a fejlödés utját......
383684358_867250981413780_8845956259643081106_n.jpgA délelötti utolso menetre tehát az uj KR108 hátsoval vágtam neki abban a reményben, hogy hátha el tudok mozdulni erröl az állando 2:10 es köridöktöl.....
Mint mondtam jóval kevesebb ember van a pályán mint tegnap, igy eléggé tempos köröket lehetett menni, de igazán semmi extrát nem éreztem, sem tempoban sem íveken, szóval nem éreztem jelentös különbséget az elözö menettöl.
Viszont amikor jöttem le a pályárol, Balázs már ujjongva várt, kiderült hogy oriásit javitottam, egy 13 éves, 2010 márciusi PB-met javitottam meg amit még a K9-el mentem.
Ez a video a Dunlopos PB-röl: 2:07.595


Baromi boldog voltam, de felmerült a jogos kétely: most ez mi volt? A Dunlop KR108 miatt lett uj pb, vagy én találtam volna más iveket? Ez az érzés nagyon fura érzés volt, mert fel kellett magamnak tenni a kérdést, hogy vajon a sokéves Bridgestone multamat fel kellene-e adnom és áttérni a Dunlopra? 
Elég gyorsan úgy döntöttem, hogy itt az ideje ennek a kérdésnek utána járni. Biztosan akartam tudni hogy a Dunlop-e az oka a PB-nek vagy képes vagyok-e erre Bridgestonnal is.
Mivel volt nálam vadiuj V02 slick is, ez volt a legjobb döntés, azonnal levettem a Dunlop hátsót és félretettem, feltettem az uj bridgestone V02 slicket és kiváncsian vártam a délutáni elsö menetet. 

Attól féltem, hogy a Bridgestone V02-vel megint estetleg csak 2:10 körüli idö lesz és akkor valoszinü fel kell adnom sokéves bridgestone hüségemet...... Évek óta ugyanis azt hangoztattam, hogy a Dunlop az mindenre kényes, a hömérsékletre, a futomüre stb és hogy azért szeretem a bridgestonet mert annak kb minden mindegy.
Féltem hogy a jóval drágább Dunlopra kell váltanom a jövöben, ha jo idöt akarok menni.....

Délben egyébként az uj pb miatt mégegy csoporttal feljebb kerültem. Ezeknél mindennap kétszer is van ujra csoportositás, ez egy szuperjo szisztéma mert egyre simulékonyabbak a menetek.

383669109_678260624233456_6857191668654557097_n.jpgEljött a délutáni elsö menet és ott sem volt nagy forgalom a pályán, igy jót mentem, de nekem nincs fent köridöméröm, igy csak menet után tudom meg, mit sikerült.
Alig akartam elhinni hogy a Bridgestonnal tovább javitottam a köridömön. Az uj PB 2:07.422. Igy megnyugodhattam, hogy maradhatok a kedvenc Bridgestonenál. Ezekszerint a fejemben rendezödött valami.... De az is lehet, hogy a tudat, hogy mindenki azt mondja hogy a Dunloppal álltalában mindenki 1 másodperccel jobbat tud mint más gumival, ez a tudat lehet hogy meglökte a dunlopos menetemet, amit aztán át tudtam vinni a Bridgestone menetemre is.
Igy a délutáni versenyre nem kellett mégse visszatennem a dunlop gumit, maradt a Brigi. Igaz a vereny alatt további javulás nem lett, de 2:07 es körök jöttek, ami megnyugtató


Najo, beszéljünk a lényegtelen dolgokrol is :)

Kovács Feri 2:02.1 re javitott, Dürgö Balázs 2:03.373, Szerzö Csaba 2:04.6, Déri Attila 2:08, Kása Dávid 2:11, Kása Arpi 2:20

Déri Attila elcsuszott és megsérült a hütöje, igy nem tudta folytatni.
Balázsnak ujra elkezdett puhulni a fékje, ezért egyre elkeseredettebb.



 

 




komment


2023.08.13. 23:58 Félsvéd

Nosztalgia motoros túra a Balaton felvidéken

367437456_305476042154380_4449057810891722736_n.jpgJó idö, vasárnap (mondjuk az pont mindegy egy nyugdijasnak), Szidi meg éjfélig dolgozik, mit találjak ki......
Olyan motoros haverjaim lassan már megszüntek akiknek utacai motorjuk is van, ezért kora délután úgy döntöttem, hogy veszek egy országos matricát az Apriliára és irány a Balaton.......

Amikor odaértem a Balatonhoz, azonnal eszembe jutott, hogy odakanyarodok a Balaton Park Circuithoz és megnézem ujra az uj versenypályát. Egy évvel ezelött is jártam ott, de akkor még nem volt kész.  A föbejáratnál nem jutsz tovább, de onnan semmit nem látni ezért visszamentem a faluba és a vasuti átjáro elött jobbra, eljutottam a Balaton Park Hotel épitkezésig, ami legalább dombon van és onnan lehet látni a pályát. Csináltam egy rövid videot és tovább indultam.

367403730_1130482691449247_7900368553742333587_n.jpgMivel 37 éven keresztül idegenvezetö voltam, igy rengeteg svéd csoporttal jártam Balatonfelvidékre pl szüreti programokra, igy sok vendégláto egységet megismertem az évek alatt. Viszont már 4 éve nem idegenvezettem, a járvány az én utazási irodámat is nyugdijba küldte....

Avval kezdtem, hogy meglátogattam az egyik borászatot ahol sok borkostolón voltam svédekkel, a Salánki Pincészet, Aszófön. 
367398617_3616866101928275_8258488478775631378_n.jpgSajnos be volt zárva, pedig régen vasárnap is nyitva volt mindig, az is lehet hogy a Covid felemésztette a borászatot, mint ahogy nagyon sok más vendéglátó egységet.

Onnan visszamentem Füredre a régi Tölgyfa Csárdához, ami egy magas dombon van, gyönyörü kilátással. 367396207_679748020205305_2567697245816261791_n.jpgA Tögyfa Csárda ugyan szintén megszünt, de a rusztikus csárda épületet legalább átvette a Figula Pincészet és a tölgyfa árynékában lévö régi padok is megmaradtak, söt a kilátás is ugyanolyan csodás mint régen. Itt ittam egy szörpöt, ettem egy rizskoch-ot. 

Át akartam menni a Kormos Csárdába is, de az is megszünt 3 éve.

367240589_327266802971064_8418659387472580769_n.jpgElgurultam Tihanyba, meglátogattam a Visszhang dombot, ahol a visszhangköre állva baromi sok csoportomnak bizonyitottam be, hogy 2 másodperc múlva tényleg visszajön az eröteljes kiáltás az 1000 métterrel arrébb álló apátság oldalfaláról. Eröteljes hang ügyben mindig is jó voltam :)

367440645_305600618808589_3786827488156101952_n.jpgHazafelé felkerestem Balatonakarattyán gyerekkori nyaralónkat, amit szüleim két kezükkel épitettek a 60-as években. Persze csak kivülröl tudtam megnézni, de a ház még áll.

Vasárnap este révén tudtam, hogy az M7 tele lesz. Fehérvárig az autok mindkét sávban csak 30-40 -el tudtak menni, igy ráálltam a felezövonalra és nyugodt 50-60 as tempóval mentem közöttük. Szerencsére én nappal évtizedek óta fényszoróval motorozok (mindig mindenkinek is ezt javasoltam, életet menthet) így már messziröl észrevesznek és senki nem akadályozott a felezövonalon.
Fehérvár elött, ahonnan már 3 sávos az M7, onnantól sajátos, illetve magyaros módon a külsö sáv az egyetlen ami nincs megtömve. Persze azt a sávot választom, ahol távolabb van az elöttem haladó auto és ez mindig a külsö sáv volt......

367472060_305591525476165_3323534226873904704_n.jpgA túrát persze a Szlovák Sörözöben fejeztem be és nagyon jó ötlet volt ez a mai motorozás, szerintem autoval sokkal idegtépöbb lett volna. Kár hogy egyedül kellett megcsinálnom, igaz kit érdekelt volna egy ilyen idegenvezetöi emléktura, ami csak saját nosztalgiázásról szólt. 300 km lett a vége.

komment


2023.08.01. 00:49 Félsvéd

Angry moose premiere

 5_mega_alatti.jpg

5_meg_alat.jpgIgaz hogy április óta keményen melózott az uj motor, de az elsö hónapban még gyászruhában azaz a gyári fekete idomokkal, a második hónapban fehér, festetlen pályaidommal, harmadik hónapban kék-sárgán és végre most eljött az ideje a mérgés jávorszarvas bemutatójának.
Múlt héten megkapta a végleges design-t.

Azaz rákerült végre a jávorszarvas feje, ami egy uj szarvasfej, nem egyezik meg  a kawasakin 2 évet szolgált jávorszarvasfejjel.

Ez egy kicsit mérgesebb .....
dsc-3619.jpg

A fényezést is megváltoztattam, a kawán, a hasidom és a farokidom alja sárga volt, amit most a bmw-nél kékre kértem.

avatar.jpgKitaláltam hogy a BMW emblémában lévö fehér negyedrészek legyenek sárgák és szerintem nagyon jól bevált az ötlet, igy igazán svédes lett az embléma is.

Az elmúlt hetekben ezeknek a design részleteknek a befejezésén volt a hangsúly, igy elég régen ültem a motoron. Kapóra jött hogy hozzájutottam egy szombati Slovakiaringes lehetöséghez. 

dsc-6008.jpgSzombaton korán érkeztem a pályára, egy német rendezvényre, amin mindössze Szerzö Csaba és Ash Jones vettek részt rajtam kivül Magyarországról. Egy kis létszámú rendezvény ahol csoportonként csak 25 rider volt a pályán, ami elenyészö egy ekkora 6 km-es pályán.

dsc-6306.jpgElsö menetben 2:22, a második menetben 2:20, aztán harmadik menetben elkezdett a fékkar puhulni.  Ebédszünetben kicseréltem a fékbetéteket és tettem fel uj hátsó gumit. Ennek ellenére délután már nem volt javulás. Maradt a 2:20 ami már sajnos évek óta sztandard nálam... Slovakiaringen és Brnoban is ez a 2:20 szokott lenni a köridöm...

357782365_10161437721396454_7239417320591545952_n.jpgAz utolsó menetet elmosta egy elég heves esö, Ash csinált is rolunk egy jó képet, ahogy ülünk a kihúzható tetö alatt a zuhogó esöben. 

Viszont a design nagyon tetszett a pályán dolgozó profi fotosoknak. Egyedül Ashnek nem jött, be, ö a jávorszarvas designt sárkánynak nézte..... :)

img_20230729_172057.jpgKészült egy jó kép asszem a kettes kanyarban ahol az egyik fotos két korlát között készitett képet... 

Esö után egy másik fotos lány odajött és jo képeket csinált a még vizes motorrol és el is mondta hogy neki nagyon tetszik.

A három és fél hónapos motorba már több mint 4000 km-t sikerült tennem és ma vittem Dunamotoba a negyedik olajcserére. Fékolajat is cseréltetek és már várom a következö lehetöséget. Keresek valamit még a hóvégi 3 napos Slovakiaring hétvége elött.

dsc-3724.jpg

 

 

komment


2023.07.02. 23:04 Félsvéd

Pannoniaringröl Hungaroringre, videoval

img_20230702_145733_1.jpg

Mozgalmas 3 napon vagyok túl.
Péntek hajnalban indultam a Pannoniaringre ahol egy 3 napos lengyel szervezésü hétvége volt, amiböl én csak két napot terveztem.
img_20230630_182007_1.jpgUgyanis sikerült a Hungaroringes vasárnapi nyiltnapra jegyet szereznem és nagy terveim voltak a vasárnappal.
Pénteken a hatból 5 menetet végigmentem, de a Paannoniaring már régota nemt tartozik a kedvenc pályáim közé, ami az eredményen is meg szokott látszni, most is csak 2:09.1 re futotta.
Szerzö Csabával voltam egy boxban egész nap, neki sem volt a legfényesebb nap ez, de azért ö mégis más dimenzióval elégedett mint én :)
Dobi Ferinek jo napja volt, 2:06, Katona Dani egész nap oktatott, 11 menetet, ezekután elszabadult egy saját menetre és azonnal kivágott egy 2:01-et az R6 al :) Nagyon fekszik neki ez a pálya.....
Este Danival vacsoráztam, mivel az ápolónöm mostanában annyira elhanyagol hogy nem jön velem a pályákra és unalmas már zsömlés szendvicset enni a lakoautoban.
Dani mindig segitökész hozzám, igy azt terveztem meghivom a vacsorára, de amig wc-n voltam megelözött. Majd elrángatom a Szlovákba valamelyik este.....

Vacsora után még Lövey Ádám is megitatott pálinkával, szóval a depoban jo volt a hangulat.

img_20230701_111737_1.jpgSzombat reggel az elsö menet ugy kezdödött hogy nem engedtek fel a pályára mert este piálás helyett uj matricát kellett volna felvennem, igy rohantam vissza matricáért és még éppen fel tudtam menni kb 10 percre. Persze nem csoda, hogy szarul is sikerült, 2:13.
A második menetre már be voltam öltözve amikor észrevettem, hogy nem volt bedugva a gumimelegitöm, igy a második menetet dobtam. 
Akkor már el is határoztam hogy max még egy menetet megyek, mert másnapi hungaroring fontosabb.
A délelötti utolsó menetre ismét be voltam már öltözve amikor Dani megjelent hogy a B csoportban 65 -en voltak regisztrálva. Gondolkoztam egy percet és levetköztem. Ugy döntöttem hogy összecsomagolok és hegyezem magam a vasárnapi Hungaroringre, mert nagy terveim voltak
Az volt a terv hogy esetleg valóra váltok egy 19 éves álmot. Mégpedig, hogy bemegyek 2 perc alá a Hungaroringen.
3 hete a CR Moto Hungaroringes hétvégéjén a versenyben sikerült 2:00,3-at mennem és ez adta az alapot, hogy talán az a négy tized összejöhetne végre...
A terv az volt hogy uj soft gumi elöre-hátra, uj fékbetét, korai lefekvés, no sex, szóval mindent elkövetni a siker érdékében. No sexen kivül megvalosultak az elökészületi fázisok....

img_20230702_101016_1.jpgReggel korán érkeztem a Hungaroringre, Kurucz Ferivel, Kovács Ferivel, Brandt Robival és Renge Lajossal butoroztam össze egy boxba.
Regisztrálás és hangmérés után tettem be uj fékbetétet, de az uj soft gumikat még nem, mert azt tanácsolták az okosok, hogy ebéd után leszek toppon, akkorra hegyezzem ki magam....
Még Talmátol is kértem tanácsot a nemes cél érdekében.....
Nagyon nagyon akartam azt az 59 es idöt.....

img_20230702_161736_1.jpgRenge Lajos azt mondta hogy ö utánam akar jönni mert akkor majd könnyebben begyorsul, gondoltam, végre valaki felnéz rám :)
Az elsö arany csoportos menet 10:30 kor volt, a boxkijárat után az egyes kanyarban alig fogott a fékem. a kettes kanyarban szintén alig fogott a fékem, tudtam hogy az uj fékbetét miatt, de akkor is meglepett, mert nem szokott sokáig tartani a betét bekopása. Akkor már azon is elgondolkoztam, hogy vajon, ha megküldöm a Mansellnek felfelé, be fogok-e tudni fordulni....  Na ott már kezdett jol müködni és az uszodás kanyartól minden rendben volt.
Szerintem az lehetett hogy szinteres fékbetétröl carbon betétre cseréltem és a tudósok szerint ilyenkor finom csiszlopapapirral át kell csiszolni a tárcsát, amit persze nem tettem meg. Ez lehetett az oka hogy az elsö 3-4 fékezés szar volt....
Az elsö kör végén a célegyenesben Renge Lajos megunhatta a bénázásomat és megelözött. Igaz hogy az egyesben a befordulás már nem sikerült neki túl jól, mert lesodrodott az ívröl, egy pillanatra nekem úgy tünt hogy olyan nagy ívre kényszerült, hogy valoszinü a hid alatt már ismét elötte leszek. De sajnos nem ez történt, ugyanis az elrontott ívet szerintem brutális kigyorsitással akarta valahogy helyrehozni és talán megcsiphette a rázókövet, és egy jó nagy highside-ot mutatott be, a motor is pörgött, Lajos meg a motor elé esett. Két kanyarral késöbb már lengették is a piros zászlót.
Lajost elvitte a mentö és nem is jött vissza a pályára, Orbán Jociék összepakolták a motorját és cuccait. Bokája vagy a lába tört mert azt megtudtuk késöbb hogy gipszet kapott.

Minket még visszaengedtek 10 percre, 2:02 volt akkor az idöm, kezdetnek nem tünt rossznak....
Második menetben sajnos ismét csak 2:02 lett.
Jött az ebédszünet és feltettem az uj soft gumikat, a TC-t  minusz 3 ról minusz 4 re enyhitettem és nagyon biztam abban hogy összejöhet az álom....
Délután is összesen két menet van az arany csoportban, az elsö menetben az uj gumikkal is csak 2:01.5 sikerült.
Ez már kis csalodást jelentett. 

Az utolsó menet elött még módositottam a gázreakciot egy fokozattal brutálisabb állásra és a motorféket is a legmagassabb fokozatra állítottam, hogy hátha segit a hatékonyabb befordulásban.
Az utolsó menetröl beteszek 4 körös videot, ahol Brandt Robi mögött megyek sokáig, aztán Kurucz Feri szúr be a Mansell féktávon. A videot érdemes jobb alsó fogaskeréknél magasabb felbontásra állítani, akkor látszik a lassulás a müszerfalon :)
Megprobáltam még rövidebbeket fékezni, de ennek csak az lett az eredménye hogy picit puhulni kezdett a fékkar, de azért még nem annyira, hogy lesodrodtam volna. Sajnos csak néhány db 2:01-s kör lett belöle, szóval még a múltkori 2:00 sem jött össze, nemhogy az 59-es álmom......

arany_csoport.jpgEz van, bele kell törödni. Abba meg már nagy rutinom van.....
Csekély vigasz hogy Brian jött mögöttem pár körön keresztül és utána nagyon megdicsérte az iveket és féktávjaimat és föleg a kigyorsitásaimat.....  Evvel persze nem sok ujat mondott, mert régota tisztában vagyok vele, hogy a lassú kanyarokban szenvedek és azokban túl sokáig utazok tartott gázon.....

Mondhatnám, hogy majd legközelebb de, ha jol sejtem nem nagyon lesz már nyiltnap az átépitések miatt....

Beteszem az utolso arany csoport menet köridöket

 

komment


2023.06.28. 01:40 Félsvéd

Rijeka második nap videoval

img_20230627_125431_edit_8581777014836.jpg

img_20230627_144603_1.jpgNéhányan azt hitték hogy a mai délelötti menetek az idömérök, de a versenyek rajtrácsa a tegnapi idöket is figyelembe vette.

A nevezés a versenyre ingyenes volt, de nem mindenki állt rajthoz. 

Akik nem terveztek versenyen indulni, ök már dél felé csomagolni kezdtek.q

Pedig 4 kategoria is volt, a zelsö verseny ebédszunet után egy classic verseny volt tele 2000 elötti motorokkal.
img_20230627_125416_edit_8519843597657.jpgA második verseny volt az ezres verseny, ahol én is érdekelt voltam a 19. helyröl indulva. Egész türhetö rajt után, néhány elözés is belefért, mindössze 7 körös verseny hamar véget ért. A tegnapi legjobb idömet nem sikerült megismételnem, csak 1:39.78 lett a legjobb köröm.
Szerzö Csaba 5. lett, Kovács Ádám 8, Mátyás Péter 11, jomagam 13. Szóval magyar dobogosunk nem volt ezerben.

img_20230627_144613.jpg356940227_659299812299812_2796862526928481846_n.jpgAztán jött a 600 verseny ahol Füleki Ádám csodás 1:32 es idövel állt az elsö kockára és Gyurka második helyröl indult 1:35-el. Ezt a sorrendet sikerült behozni a célba is, igaz Füleki Ádám fél kört vert a mezönyre. Teszi 11. lett

Az utolso verseny egy B verseny volt ahol vegyesen mentek a rookiekelég sok magyar résztvevövel, de sajnos arrol nincs eredményem.

A versenyek után mindenki pakolni kezdett, kivéve engem. Tudtam hogy tök üres lesz a pálya, ezért kimentem videozni. Az a röhej hogy a kopott gumikkal jobb idöt mentem mint a verseny alatt....

 

 

komment


2023.06.27. 00:20 Félsvéd

Rijekában uj futomü beállitással

Egy osztrák rendezvényen vagyunk Rijekai pályán
Kb 35 magyar versenyzö van jelen, 3 nagy box tele van velünk, plusz néhányan még hátul a depoban
Ez egy kétnapos rendezvény, ma volt az elsö napunk,
Természetesen dög meleg van, ilyenkor azért hasznos egy szellös nagy boxban lenni, mert a sátor alatt nincs sok légmozgás.

353712688_1227229001327751_4602675808175451725_n.jpgDélelött Zsigri Sanyiba belerongyolt egy osztrák hátulról a célegyenes végén és félbetörte a kipufogodobját, Az osztrák nagyot esett, de ez nem vigasztalta Sanyit. Ideiglenes sikerült megfoltoznia a dobot, de egy ilyen incidens elveszi a kedvét az embernek és a motor sem müködik ugyanugy roncsolt dobbal, meg az ember agya sem.....
Zozonak kilukadt a hütöje, egész nap szerelték a motorját, de végül sikerült egy 1:38-as idöt mennie.
A teljes 200 fös mezöny leggyorsabbja Füleki Ádám aki 600-al megy mégis övé a legjobb idö 1:34.2. Pedig ez a pálya nagyon ezres pálya.....
Szerzö Csaba harmadik helyen 1:35-el. Ma nem volt verseny, de holnap lesz.

Ez a kép nem a nap végén készült.....

Ma nagyon sokan velem gumiztattak, szoval ma nem kellett konditerembe mennem. Kb 12 gumizást csináltam, ami azért fizikailag felér néhány tréningtermi órával :)
Én szokásomhoz híven nem a leggyorsabb csoportba kértem magam, hanem az alattiba, ott szoktam magam jól érezni. Ennél a rendezönél a D csoport a leggyorsabb és az A a leglassabb, de ez minden szervezönél változo, van ahol az A csoport a leggyorsabb, Szoval én a C be kezdtem. Az elsö menettel nagy pechünk volt, mert két piros zászlonk is volt szoval nem volt senkinek egyetlen mért köre sem.
A második menet már szuper volt, 1:41.5 mentem nagyon kopott hátsó gumival, harmadik menet is jo volt, igy délben átraktak a leggyorsabbak közé a D csoportba. 

Délben tettem fel uj håtsót, az elsö délutáni menetben sikerült is egy 1:38.9 es idöt mennem, ami már kb két éve nem sikerült..

img_20230626_202340_1_1.jpgA nap végén pálinka, sör és Toth Barnáékkal és Tesziékkell együtt vacsoráztunk a depoban. Sajnos az ápolóm nem tudott most velem jönni, igy jólesett hogy valaki a gondomat viselte :)


 

Pár szót a BMW röl.
img_20230625_070018_1.jpgVégre elkezdett alakulni a kinézet, túlvan a motor a fényezésen Kormány Gábornak kösznhetöen, szóval az alapszinek már megvannak. Matricázás majd késöbb, ha lesz idöm.
Szombaton néhény órát áldoztunk egy ismerössel a futomü alapbeállitására.
Gondolom kevesen ismerik azt a nemzetközi szót, hogy SAG beállitás.Én sem szoktam evvel annyit foglalkozni az elmült 18 évbebn, de most ez az ismerösöm meggyözött hogy a SAG beállitás mennyire fontos, mert ha jó a SAG, akkor motor kezesbáránnyá is válhat. Evvel a dumával lettem meggyözve, igy belevágtunk a SAG mérésekbe.
3 nagyon fontos adatot kell lemérnünk az elején és szintén ugyanezt a hármat a hátulján is.
img_20230626_154356_1.jpgAz elsö mérés a terheletlen elsö villán lemérni a feleszkop szár mozgo részének (tehát a kromozott részt) teljes hosszát, utána függöleges motornál a motort saját sulyával ismét megmérni a kromozott részt miliméter pontossággal. Utána nekem fel kell ülni a motorra, börruhával, csizmával, lábakat a lábtartora és ujra lemérni a teleszkopszár kromrészét. Hogy oldod meg hogy levegöben legyen ez elsö kerék? Ha van oldalsztendered akkor megfogod az átelennes kormányt és magadra húzod a motort ugy hogy az oldalsztender és a hátso gumi van a földön, a haverod meg mér.
A  hátsó kereket is igy tudod legkönnyebben a levegöbe hozni, hogy megfogod  az ülésen áthajolva a kipufogotartót és magadra huzod  a hátulját, a haverod meg mér. DE hátul nem a rugostagnál mérsz hanem a hátso tengelytöl mérsz  a farokidomon megjelölt pontig (ha lehet akkor pont a hátso tengely feletti pontot jelölj meg a farokidomon.
Utána megméred ugyanezt a távolságot amikor a motor saját sulyán áll függöleges és végül ráülsz, börruha, csizma és ugy is megméred a távpöságot.
Egy versenypályai beállitás meg az utcai beállitás más és más. Utcán komfort kell, ezért ott megengedett egy nagyobb rugozási képesség, de pályán keményebb kigyorsitás sokkal keményebb fékezés és a kanyarban is sokkal nagyobb a futomü terhelése, ezért pályán keményebbre kell állitani a futomüvet.
img_20230626_150418_1.jpgEzekböl a mérésekböl lehet megállapitani hogy a jelenlegi rugó alkalmas e a te sulyodra.
Az én esetemben ruhástol csizmástol 97-98 kilo vagyok és a bmw gyári beállitás 85 kilos emberre állitja be.
Szóval én még éppenhogy be tudtam annyira tekerni az elöfeszitést hogy kiadta az ajánlott ideális 30 mm -es SAG-et a betekerés de ehhez 15 mm-t kellett elöfeszitenem az elsö rugot.
A hátso rugon is növelni kellett az elöfeszitést, de ott sem szükséges a rugocsere.
Fontos hogy az eleje és a hátulja harmoniában mozogjon. Ezt hogy állapitod meg? Erösen és hirtelen teljes sullyal megnyomod kb a motorod közepét (ülés-tank) és figyeled hogy egyszerre emelkedik-e vissza az eleje és és a hátulja.
I

tt egy futomüguru videoja a SAG beállitásrol, de sok hasonlot találhato, de magyar nyelvüt nem találtam.
https://www.youtube.com/watch?v=mK3flKxf41U

A ma tapasztalataim csodálatosak. Azt hittem keménynek fogom érezni az eröteljes elöfeszités növelést, de egyáltalán nem igy lett. A hátulját sem éreztem keménynek. Viszont az érzet, az irányithatóság, a kanyar ív tartás sokkal jobbnak tünik. Féktávokon is jol viselkedik és a köridö és föleg a gumikép önmagáért beszél. Soha nem volt még ilyen szép a gumiképem. Szóval köszönöm Hobor Tominak a rábeszélést erre a SAG beállitásra és a kvitelezést is. 


komment


2023.06.11. 22:58 Félsvéd

Hungaroring, 12 éves PB megdöntve

Kétnapos CR-Moto rendezvény Hungaroringen

351474913_6418717984857059_6414641886537766227_n.jpg

Sajnos mint tudjuk baromi ritka a Hungaroringen a többnapos motoros rendezvény, a korábbi 4-5 többnapos külföldi rendezvényböl az utobbi években mindössze két szervezö maradt, Fiala és CR-Moto.

Ezért kicsit furcsa hogy amikor az év elején meghirdettem ezt a kétnapos, ráadásul hétvégi rendezvényt akkor a 45 jelentkezöböl mindössze 30 fö fizette be. Persze a külföldiek gyorsabban fizették be, igy sok magyar lemaradt a rendezvényröl..
Remélem ez jo tanulság lesz és a jövö évi Hungaroringet jelentkezés után azonnal befizetitek!

Egyébként siralmas volt az idöjárás elörejelzés, ezért az utolsó héten volt jónéhány majrés rider aki azonnal elkezdte hirdetni a kifizetett helyét.
Utólag ki merem jelenteni, nagy hiba volt! Csodás két napunk volt!!!!

Szombaton szokás szerint 6 menet szabadedzés, délben is és este is ujracsoportosítás, ami azért fontos hogy ne legyenek nagy sebesség különbségek a csoportodon belül.

Én általában B csoportot kérek magamnak kezdésnek, mert nem szeretem feltartani a gyors csoportot, tudom magamról, hogy a lassu kanyarokat túl lassan veszem......
Viszont a B csoportnak általában az elejébe tartozom, és igy csak annyi a dolgom, hogy az elsök között menjek ki és igy általában van néhány tiszta köröm......

352787475_267297309305587_5856295245789033750_n.jpgSzombaton 2:03-as köreim voltak, kb el is könyveltem, hogy 68 évesen túlzás volt abban reménykedni, hogy egy uj motorral majd visszatérnek a tizenévvel ezelötti köridök......

Vasárnap picit javultam, már második menetben, 2:03.3, harmadik menetben 2:02.0 ez a verseny rajtrács 22. helyére volt elég.

6_fordulat_elofeszites.jpgLövey Ádámtól még elsö futomü beállitás tippet is kaptam, amit az ebédszünetben végre is hajtottam.
Gyanitottam, hogy puha lehet az eleje mert, mert az elsö villára tett jelölésem 8-9 mm re volt az aljától. Ez látszik a elsö képen ahol 6 kör van betekreve azaz 6 mm az elöfeszités.
Amikor áprilisban átvettem a motort akkor az elsö elöfeszités mindössze 3 mm-re volt elöfeszitve. Slovákiaringen már Kovács Zoli tanácsára még két mm-t (azaz 2 teljes kört) beljebb tekertem, és a múltkori Hungaroinges nyiltnapon még további 1 mm-t beljebb tekertem.
De ma Ádám további 3 mm-t betekerést javasolt, amit az ebédszünetben meg is tettem, igy most a teljes kitekeréstöl számitva 9 teljes kör van betekerve (1 teljes kör = 1 mm). A második teloszár kép: igy néz ki verseny után a 9 kör betekeréssel (9 mm elöfeszités).
9_kor_elofeszitessel.jpgHozzá kell tennem hogy sem Kovács Zoli, sem Lövey Ádám nem tette hozzá, hogy az elöfeszités növelésénél nyomó- vagy húzo csillapitás állitás is szükséges lenne. Így nem is nyúltam egyik csillapításhoz sem......  Ez egyébként kicsit engem is meglepett, bevallom azt sem ellenöriztem még le, hogy vajon mire van állítva a nyomó vagy a húzó csillapitás.
Hamár ugyis futomüröl pofázok (amihez egyébként nem értek) meg kell emlitenem, hogy a müszerfalam szerint brutális erösen fékezek, ugyanis a bmw müszerfalán látom a max fékeröt amit használtam a menet alatt és nálam minden menet után a maximális 12 m/s értéket mutatja. Mondjuk evvel az adattal nem tudom mit lehet kezdeni, de azt már tudom, hogy az állitható ABS beavatkozást megnövelni nem szabad, mert akkor sokkal hosszabb lett a fékút és nem nagyon tudtam befordulni a cél végén.....
img_20230611_143221_1.jpgSzóval az ABS-t visszagyengitve, már tudtam ujra rövidebbet fékezni, de vannak még rejtélyek amikre fényt kellene deritenem: jóval a 200 méteres tábla elött kezdek fékezni, de igy is alig tudok a célvégén befordulni, úgy emlékszem, hogy régen a kawával elég volt a 200 nál kezdeni a fékezést. Az a gyanum, hogy olyan super a bmw-ben az elektronika, hogy a hátsó kerék emelkedést figyeli és az abs beállításomtól függetlenül icipicit elvesz a fékeröböl a hátso kerék emelkedést igy meggátolva, viszont igy kicsit hosszabb a féktáv. De igaz ami igaz, nem ficánkol a motor féktávon......

Közvetlen a verseny elött tettem fel uj hátso V02 gumit, az elsö az közel sem uj, nálam az elsö gumi 4-5 hátsó gumit is kiszolgál. Tisztában vagyok vele, hogy ennek az oka az, hogy nem támadom brutális fékezéssel a kanyarokat....

347266851_267741919261126_2884475470573819580_n.jpgMint irtam, a versenyt a 22. rajthelyröl kezdtem. Még nem kezdtem el használni az ugynevezett launchcontrollt (rajtelektronika). A zixerren is volt, de igazán nem éreztem soha nagy elönyét, de lehet hogy ideje lenne kiprobálnom, hogy talán a bmw rajtelektroikája sokkal jobb........

Szokásomhoz híven nagyon megtiszteltem a rajt utáni elsö kanyarok tumultusát, ami természetesen mindig pozicio vesztésekkel jár. Igy adodott, hogy beszorultam 4 rider mögé és látszott hogy ebböl a 4 emberböl az elsö tartja fel a kis csapatot, ami ilyenkor azt is jelenti, hogy túl közel van egymáshoz ez a 4 ember és igy nehezebb nekivágni a hátulról elözésnek. Sajnos 5-6 kör is elment amig sikerült mind a 4 ridert megelöznöm, ezekután persze teljesen tiszta terepen, az utolsó körben született az uj pb-,  2:00.398

Most utánanéztem, az elözö pb.m az 2011 április 2.-án egy Road and Ride verseny gyözelem alkalmával született és 2:00.63 volt, azon a napon ültem utoljára azon a K9 gixeren. Szóval ezt a 12 évvel ezelötti pb-met sem a 2011-es zixerrel, sem a 2017 zixeRRel nem tudtam soha megjavitani. De ma sikerült és ezt elég nagy löketnek érzem.
Az utobbi hetekben sokan kérdezték, hogy hogy vált be az uj bmw és mindenkinek mosolyogva azt válaszoltam, hogy nagyon tetszik, de a köridökön ez nem látszik, azt is hozzá szoktam tenni, hogy szerintem rajtam már nem segit egy uj motor, az öregség ellen nincs igazán jo fegyver......  Üzenem mindenkinek, hogy hazudtam.......

Köszönöm Pallay Petinek a majdnem térdelös képet.....

 

 

 

 

 

komment


2023.05.27. 22:51 Félsvéd

Elsö Hungaroring nyiltnap a BMW-vel

350090578_186716754332407_6200418662014504244_n.jpg

Szokás szerint a Hungaroringes nyiltnapra nagyon nehéz helyet szerezni, de mázlim volt mert Szerzö Csaba inkább az OB-t választotta igy átvehettem töle a nyiltnap regisztrácioját.
Az utobbi években a nyiltnapra mindössze 15 motorost engednek csak fel egyszerre, igy probálják a Mogyorodi lakosok nyugalmát biztosítani.
Ma reggel mikor megérkeztem a pályára, még a föberjárat is le volt zárva mert ott is átalakításokat végeznek, Kovács Zoli utmutatása után találtam végül bejáratot.
Mikor megérkezik az ember a depoba különösen kevés ember lezéng, mindössze néhány boxban elfér az egész napi résztvevöi létszám.
A Jam Racing boxban vártak rám szeretettel, de elöbb egy gyors hangmérés.
Tegnap pont emiatt a nyiltnap miatt feltettem a nagyobb Bodis dobot, igy gond nélkül sikerült a hangmérés.
Aztán a transzponder bérlés stb.
Ha jobban utána gondol az ember 4x20 perc meg a transzponder 53500 ft, talán ez már nem is olcsó.... egy külföldi 2 napos rendezvényen ugyanennyi pénzért 6 menetet mehetünk naponta, söt versenyezhetünk is, igaz nem ilyen üres pályán.
A mai napi tervet már reálisabban löttem be, tanulva a pár nappal ezelötti Slovakiaringes kudarcból. Ott 2:20 alá akartam menni és csak 2:21.2 sikerült, ezért itt most félretettem az álmaimat és reggel azt mondtam, hogy jo ha meglesz a 2:03.
Az elsö menetben sikerült 2:04 ezért megváltoztattam a tervet 2:02-re. Hát mint kiderült feleslegesen.....
Második menetben már meg lett a 2:03, de akkor még hittem az uj hátso gumi erejében és ebédszünetben uj hátsót tettem fel. Sajnos ez már többször elöfordult velem hogy egy szar gumival jobbat megyek mint az utána következö menetben egy ujjal. 
Kovács Zoli uj pb-ment 1:55, ma mégsem sikerült a pályán megelöznie :)
Akkor néhány müszaki: 
Már a hétfö-keddi Slovakiaringen két teljes kört betekertem az elsö rugo elöfesztést mert a teleszkopszáron a jelzöm nagyon mélyen volt. Ma mégegy teljes kört betekertem az elöfeszitésen és igy végre kb 12-13 mm -re van a jelsöm az aljától.
Fék: a célegyenes végén annak ellenére hogy jóval a 200 as tábla elött fékezek, de igy is fura modon bekeményedett a Brembo RCS19 fékkar, illetve úgy éreztem hogy az ABS keményen dolgozott nagyon. Ebészünetben kicsit elgondolkoztam hogy ezen állitható az ABS hatásfok és talán kisérleteznem kellene.
Megnéztem a displayen és kettes fokozatban volt, ami korábbi beavatkozást jelent. Arra gondoltam hogy azért nem lassulok elég eröteljesen mert egy nagyon biztonsági belállitáson van az ABS. Levettem egyesre ami azt jelenti hogy késöbb pofázik bele. Sokkal jobban tudtam fékezni, illetve jobban és intenzivebben tudtam lassulni. Nem jelentkezett semmi fura keményedés a fékkaron fékezés közben. 
Sajnos ugyanakkor végeztem a rugo elöfeszités növelését is, így nem vagyok teljesen biztos abban, hogy az ABS enyhitése okozta a fékhatás javulását vagy az elöfeszités növelése.
Az utolsó menetben is csak 2:03.2 sikerült, de evvel azért nem lógtam ki az arany csoportból.

Szokás szerint a video jobb also sarkába a fogaskeréknél lehet a video minöséget emelni



komment


2023.05.24. 00:20 Félsvéd

2 nap Slovakiaring

slov_1.jpgIdeje volt már egy olyan rendezvénynek ahol végre mindkét napon majdnem teljesen végig jó idöben lehetett motorozni.
A másik nagy pozitivuma volt a rendezvénynek, hogy 214 résztvevö ellenére szinte nem volt piros zászlo, ilyet elég rég nem láttunk.....
nevtelen.jpgA magyar létszám sem volt elhanyagolható, mert kb 60-65 -en voltunk.
Ez a lengyel szervezö, a motorraid, elég jo ellátást biztosit a résztvevöknek, ingyen adja az ásványvizes palackokat, ingyen adja a lengyel krémkaramellát, nápolyit, asszem gyümölcs is volt és a kávéautomatája is jó kávét csinál, ingyen.
Söt az elsö este dobozos sört is kitett ...
sved-zoli.jpgA nagy létszám ellenére meglepö módon végig az A csoportba jogosított a köridöm, pedig mostanában még tanuló kurzuson vagyok. Magyarul nem volt bombaerös a mezöny.....
A leggyorsabb résztvevö a cseh AA bajnok Michal Filla volt, aki 2:07-et ment. A leggyorsabb magyar Kovács Zoli volt, elsö nap is és második nap is, ö 2:13.0 val zárt.

Fenyö volt talán a legszomorubb, ö az elsö menetben egy highside-bukással be is fejezte, szerencsére neki nem lett tul sok baja...
Renge Lajos a második napon csuszott egy ártatlant, túl mélyre döntés okán, de neki se lett baja.

348866149_145764935077821_7260819023712612524_n.jpgMásodik nap  két verseny is tervben volt, az SBK verseny elött sötét felhök kezdtek megjelenni és az elörejelzés szerint esöt is igértek. 
Kovács Zoli szokásához híven nem állt rajthoz, igy Szerzö Csaba 5.  pozicioból indult, Tupi mögüle, én a 17. rajthelyre kerültem az SBK, azaz az ezres versenyben.

A rajtelektronikát még nem tanultam meg hogy kell használni, szóval közepesen sikerült a rajtom....
A 7 körös verseny felénél hirtelen feltámadt a szél, az utolsó két körben elkezdett esni az esö is, illetve szemerkélni. Amikor 200 fölötti temponál szemerkél az esö, akkor az olyan hanggal érkezik a plexire, hogy ember legyen a talpán aki be meri vállalni ugyanazt a féktávot, mint esö nélkül.....
Szóval az utolsó két körben én is visszavettem, azt hittem ez avval a kockázattal jár hogy hátulrol valami fiatal tökös gyerek, aki bevállalósabb, majd megelöz. Senki nem eleözött meg, szoval akik a hátam mögött voltak azokat már lerázhattam az elsö 5 körben. 
346110082_1274953539774203_2297554228574059909_n.jpgCsaba 5. Tupi 6. én meg a 11. helyen jöttem be.
Az SSP verseny utánunk indult volna, igaz a boxutcát még kinyitották de egyedül Zozo volt a tökös magyar legény, más nem állt rajthoz. Akkor jött a hir hogy a torony visszavonta az engedélyt, mert nagyobb vihart láttak közeledni.
Igy Zozo nagyon csalodott volt, mi meg pakolni kezdtünk, az igért nagy zuhé meg is érkezett, igy a pakolás is elhúzodott a nagy esö miatt.

A BMW S1000RR-röl is pár szóban. Pontosan tartja az ívet, könnyü irányt váltani, stabil fékezéskor, evvel a Brembo RCS19-el kevesebb erövel tudok nagyot fékezni. Egyelöre -1 és +1 közötti TC beállitással használom, attol függöen, hogy uj e a gumi. 
A megjelent a monitoromon menet közben hogy ABS Pro hiba, de fogalmam sincs mit jelenthet, a következö menetben már nem volt ez a hibaüzenet.
Amugy elég zavaro hogy az egész monitort kitakaro hibaüzenetként jelenik meg az, hogy kevés a benzin, és ez a hatalmas üzenet magától el sem tünik, csak ha veszem a fáradtságot menet közben és az egyik kapcsolóval kikapcsolom. 
Jövö héten végre kap pályaidomot, igaz nem 2023-asra valót mert azt nem találtunk sehol, szóval a 22-es kerül rá.

A video ma délután készült sajnos nem tudom, hogy kell a horizont automatikát kikapcsolni a 8-as HERO Gopron, mert szerintem egész sajátos stilusban szükiti és böviti a látnivalókat.
A müszerfal jobb szélén a fékerö használat látszik, a bal szélen a DTC azaz a kipörgésgátló használat és középen a dölésszög látható

 

 

komment


2023.05.10. 01:04 Félsvéd

Az elsö teszt a Bodissal és a nyitott ECU-val

345622372_807721750751005_3783877421122153095_n_1.jpg

A PKB-Performance tuning mühelyében vasárnap este átvehettem a motort (ez is ritka),  onnan egyenesen Brnoba vettem az irányt ahol 2 napos esömentes CR-Moto rendezvényen tesztlhettem az uj korlátozásmentes motoromat.
Igaz kicsit hülyen nézhettem ki a a behajtott tükrökkel és a leragasztott lámpákkal, de a teljes elsö napot a gyors csoportban töltöttem.
Nagy élmény volt végre megtapasztalni a brutális hangját ami a Bodis nyitott rendszeréböl üvölt, ugyanakkor a végtelen gyorsulást amit produkál evvel az uj megirt ECU-val.
346595579_6201596483287965_2931359916368869394_n.jpgEgyelöre még el sem döntöttem hogy mi lenne számomra a legideálisabb váltási fordulatszám. Probáltam rájönni hogy jobban járok-e ha 11000 nél váltok vagy talán 13000 ig húzzam? Mindenhol nagyon jol gyorsul, de ez tulajdonképpen látszik a Prüfstand dokumentácion is..

Sok idö ment el avval hogy tanulmányozom a modern TFT müszerfal által kinált lehetöségeket. Kurucz Feri és Dürgö Balázs már egy ideje BMW-znek, ök probáltak mutogatni a beállitásokat.

Most már sajnálom hogy nem rendeltem hozzá GPS data logger kiegészítöt, de ezt most utolag megtettem.

Az elsö, hétföi napon 2:21 ig jutottam, a mai, keddi kvalifikácion is 2:21 el kerültem a verseny rajtrács huszadik helyére.
A 8 körös verseny alatt egy csöppet sem puhult be a fék. TC ide vagy oda, azért ha kanyar kijáraton teli gázt húzok akkor azért odébb mászik a V02-es medium Bridgestone slick. Szóval jobban járok ha mégiscsak fokozatosan nyitom a gázt, igaz ez természtesen egy hangyányi gyorsulási veszteséggel jár, de nem indul el a hátulja és igy nem kell 2-3 menet után uj gumit feltenni....
A TC-t  -1 be állitottam, majd ha megbarátkozunk akkor majd folytatom a minusz 3-4 felé.....
Gondolom kopottabb guminál jobb visszavenni nullára vagy plusz 1.
Érdekes hogy amikor lejövök egy menetröl akkor nem szabad gyujtáskulccsal leállitani a motort, csak a piros stop gombbal, mert ha leveszem a gyujtást nem tudom megnézni a legnagyobb dölésszöget meg a legnagyobb használt fékeröt, meg a legdurvább TC beavatkozást.  Vajon a maximális sebességet miért nem tárolja a qrva intelligens müszerfal? Kinek van ideje a célegyenes végén ránézni a müszerfalra, hogy megtudja a topspeed-et?
De lehet hogy tárolja csak béna vagyok......
A gyári fékbetétben mostmár van néhány nap, de jol birja. Másfél nap Pannnoniaring, 1 nap Rijek, ezek voltak a finomabb bejáratós napok és erre jött rá a két nap Brno ahol már nagytemporól fékeztem. Mégis kb 50% os a fékbetét.
A gyári ülés nagyon csuszik, minden erös féktávon elöre préselödök, igy minden suly a kormányon támaszkodó csuklómon van, fáj is rendesen....
A PKB mühely ECU hangoláskor a hütötermosztátot is sikerült lejjebb hangolni 108 fokról 95 fokra, ez meg is látszik: a 8 körös verseny után a levezetö körben rákerestem a vizhömérsékletre a müszerfalon és 74 fok volt, szóval nagyon sokat fog ez nyáron számitani.
Bánom hogy nem tettem fel kamerát, mert akkor látnám mennyit dolgozik a TC és látnám milyen végsebességröl kezdek fékezni. De majd a hétvégi Pannoniaringen....
Apropo mai verseny Brnoban: Fenyö polpozicióból második helyre jött be, Lovászi Tibi 12. én 14. Renge Lajos pedig még a kavicságyat is  meglátogatta és mögöttem jött be.
Néhány hazai amatörválogatott versenyzö kimerültségre és fáradtságra hivatkozva nem álltak rajthoz a versenyen: Kurucz Feri, Brandt Robi, Dürgö Balázs, Deák Peti.....  De a fáradtság az ö korukban már érthetö kifogás..... :)

komment


2023.05.06. 11:39 Félsvéd

2023-as BMW S1000RR padozás Bodis rendszerrel

A Rijekai bejáratás után, 736 km-nél sikerült az elsö szervizt a hivatalos BMW márkaszervizben megejteni, ahol végre kivették a 9000-es fordulatszámnál beugró tiltást is.
Már korábban megtudtam Csunderlik Csabitól, hogy 2022 óta a BMW uj Bosch ECU-t használ, amit még sehol nem tudtak feltörni, azaz nem volt irható az ECU. De ö javasolt egy osztrák mühelyt, ahol ezen az ECU-n dolgozik egy csapat.
2023-05-05_at_17_56_31.jpegAmikor márciusban beszéltem velük (https://www.pkb-performance.com) , akkor tölük is azt hallottam, hogy közel járnak a megfejtéshez és reményük szerint ök lesznek az elsök akinek sikerülni fog. 
Két héttel ezelött felhivtak a PKB-Performance tuningmühelytöl, hogy megoldották és hozhatom a motort.
Fogtam az uj komplett Bodis rendszert és a motort és kivittem Ausztriába. Ez a mühely rendelkezik az egyik legmodernebb teljesitmenymérö paddal, nem egy optimista pad, hanem valós adatokat produkál. Konkrétan az egész épületet az aknába süllyesztett pad köré tervezték, nagyteljesitményü levegörendszerrel, zaj- és rezgés szigetelt szoba áll rendelkezésre.
Örült a mester, hogy még rajta van a gyári rendszer, így le tudta mérni a gyári rendszer beállitási értékeit mielött felkerült a komplett Bodis rendszer.
A legmodernebb ezres motorok már olyan szinten ki vannak hegyezve, hogy a padozás célja nem a csúcsteljesítmény látványos növelése.
2023-05-05_at_17_56_32.jpegHát akkor minek padozni kérdezhetnénk???  
Az EURO 5 elöirások miatt a gyári kivitelen eröteljes fojtások találhatóak.
A teljesitménygörbén tisztán látszanak a gödrök...
A nyomatékcsúcs gyári állapotban a max fordulatszám közelében van.....
A két katalizátor miatt a motor túl hamar felmelegszik....
A termosztát 108 fokos gyári beállitása szintén egy túl magas érték.....
Arról se feledkezzünk meg, hogy a gyári fojtott rendszer helyére felszerelt, teljesen nyitott csövel a megfelelö hangolás nélkül jelentős teljesítményvesztés jelentkezhet.

Na és lássuk mit hozott a padozás :
A nyomatékgörbén látható komoly gödröket nemcsak hogy kisimitotta, de a teljes hasznos tartományban, azaz 5500-as fordulat felett jelentösen meg is növelte.
A nyomatékcsúcs is sokkal korábban érkezik, azaz korábban tudok felváltani, mégis eröteljesen fog tovább gyorsulni a motor hatodikban is!
A dupla katalizátor eltávolitása nagy megkönnyebbülés a motor számára, igy nemcsak könnyebben veszi a fordulatot, de nem is melegszik olyan mértékben a motor, mint gyári állapotban, és a fogyasztása is optimálisabb.  
A hütö termosztát gyári állapotban 108 foknál kapcsolta be a ventillátort, ezt a mester lejjebb állította 95 fokra.
Az ecuban volt egy tiltás 300 km/órás végsebességre, szóval gyárilag 300 volt a speed limit, ezt eltávolította.....
A gyári, 8000rpm alatti nyomaték korlátozás is eltávolításra került, ez a gyári korlátozás tisztán látszik a kék színü nyomatékgörbén, az uj piros vonalon meg látszik a jelentös nyomaték javulás. 
Ez a nyomaték javulás, föleg ebben az 5500 fordulat feletti tartományban pont azt jelenti, hogy a fordulatszám középsö tartományában egy teljesen uj motort kapok, még az utcai motorosok is ezt a tartományt használják, nem sok helyen tudják 10000 fölé pörgetni a motort, ezután a középtartomány is nagyon izmos lesz!

prufstand_1.jpeg

Szóval megszületett Europa (jelenlegi ismeretek szerint) elsö ECU-flashelt 2023-as S1000RR-je.
A mester meg van gyözödve róla hogy egy Akra rendszerrel többet is ki tud hozni, de én patriota módon a Bodist vittem oda.

komment


2023.05.01. 20:09 Félsvéd

Márkaváltás Kawárol BMW-re

340776182_186471520466555_3340749740028519264_n.jpgEgy ideje már sokan tudják, hogy megrendeltem 2022 év végén az 2023 as S1000RR BMW-t.
Múlt hét közepén, 1 hónap késéssel vehettem végre át,  az uj motort. Elsö nap, még átvétel elött a Nyiregyházi Mag3 BMW mühelyében rákerült az állitható lábtartó, de a pontosabb belállitást Katona Dani barátom végezte el másnap.
A bajáratás 600-1200 km között van elöirva, azaz addig a motoron van egy gyári tiltás 9000 fordulatnál, ami 199 km/órás végsebességet jelent. img_20230426_131543_1.jpgEnnek tudatában tisztában voltam vele, hogy versenypályán csak lassu csoportban lehet vele közlekedni, de mivel nem terveztem forgalomba helyezni, ezért rákényszerültem a versenypályás bejáratásra. Pénteken és szombaton volt a Pannoniaringen CR-Motos rendezvény, igy ott történt a bejáratás elsö része, a C csoportban ami, a második leglassubb csoport. 
Az elsö benyomások kellemesek voltak, a motor fordulékonysága nagyon tetszik, természetesen ilyen eröteljes tiltással sem a nyomatékról, sem eröröl nem tudok még nyilatkozni. Mivel az 9000- fordulat tiltás olyan hamar jön, igy gyorsan rájöttem hogy, magas fokozatokban érdemes használni a pályán, hogy legalább legyen kis tolás a kanyarbol kifelé és ne ütközzek állandóan tiltásba.
img_20230501_153551_1.jpgA Pannoniaringen a két napos bejáratás eredménye kb 400 km volt és 2:20-as köridö. Kicsit nyomasztó, hogy már a célegyenes elején beleütköztem a tiltásba és onnantól 199-el döcögtem végig az egyenesen. 
Vasárnap hazajöttem a Pannoniaringröl és két órával késöbb elindultam Rijekába, ahol a bejáratás folytatása volt a terv. Az elörejelzés elég világosan megmutatta, hogy csak hétfön lesz száraz idö, kedden esni fog. Igy mai nap mindent beleadtam és sikerült is elérni az elöirt minimum 600 km, ugyanis 750 km-nél járok. 
Az elsö benyomások itt Rijekában tovább erösödtek bennem, a fordulékonyság itt mégnagyobb elöny, hiszen ez egy lendületes pálya. A két hosszú egyenesben persze itt is nagyon kinos az hogy az egyenes legelején már hatodikban beleütközök a tiltásba és onnantól nulla gyorsulással kell végigdöcögnöm a teljes egyenesen és igy persze sokkal késöbb kell fékeznem, hiszen nincs meg a szokásos végsebességem. A kanyarokban viszont vidáman tudok bárkit lekövetni, persze itt is jó korán felváltok.
A müszerfal balololdalán néha látszik hogy mennyire avatkozik be a TC (kipörgésgátló) a jobb also sarokban meg egy számomra uj adat, hogy milyen erösen fékezek.
A fékkarral kapcsolatos észrevételem: a legközlebbi beállitás az egyes fogkozat de azi is távoli szerintem. mèg szerencse hogy már megérkezett a brembo fö fékmunkahenger, szóval az lesz feltéve jövö héten. A másik észrevételem a fékhatással hogy, túl erös a fékhatás! Azaz nem túl finoman adagolhato, a brutális fékerö pedig nem elöny a versenypályán, mert, ha kanyar baráraton nagyon fontos hogy szuper finoman legyen adagolhato a fék.

hogy nehogy tiltásba szaladjak, szóval hogy legyen némi tolóerö kanyarból kifelé. Itt is  a majdnem leglassabb csoportba kértem magam és ott még igy is helyt tudok állni. Amire igy képes a motor alattam az 1:46. 
A videon látszik hogy mennyire korán felváltok, ez az egyetlen módja annak, hogy legalább a technikás rész élvezhetö legyen. Az egyenesek persze igy is szenvedés.
Ha szerencsém van, holnap fogadnak a Rijekai hivatalos BMW márkaszervízben az elsö szervizre és akkor az olajcserével együtt a tiltást is feloldják, hogy tényleg megbarátkozzunk.

komment


2023.02.05. 21:19 Félsvéd

Egy onboard video az Estorili pályáról

Tegnap este minden box ki lett üritve, a motorok kalodái bekerültek a kamionba és szinte mindenki elhagyta a depot is.
Én viszont ismét abban reménykedtem, hogy békén hagynak bent a depoban és úgy is lett.
Miért is szeretek depoban maradni? Egyrészt a biztonság, másrészt az adott infrastruktura.
Mivel nem siettünk ki a pályárol, ma délelött láttam hogy semmilyen rendezvény nem követett minket, a pálya használatlan maradt, pályabirok sem voltak sehol.

Elindultunk kényelmesen Madrid felé és ma este Madridban alszunk, illetve a lakoautoban. Reggel 9 igy még a parkolás is dijtalan Madridban. Holnap irány Zaragozán keresztül a Barcelonai kikötöbe, ahonnan este kompra szállunk Roma felé.
Viszont ma kaptok egy kb 4 körös onboard felvételt az Estoril pályáról.

komment


2023.02.04. 21:04 Félsvéd

Utolsó nap Estorilban

img_20230204_165339.jpg

img_20230204_150235.jpgA felhötlen napsütéssel nem fárasztalak benneteket....
Mindenki kezd fáradni, kicsit fura de itt az elsö menetre is használható az aszfalt pedig 300 km-el északabbra vagyunk mint Portimao. 

img_20230204_150304.jpgDéri Attila müszaki hiba miatt már tegnap feladta, Lovászi Tibi szintén hazarepült ma, szóval kicsit kevesebben voltunk utolsó nap.
Délelött én az elsö és harmadik menetet kihagytam, azt a kis erömet ami maradt a versenyre tartogattam. A versenyben mint már emlitettem az 5 legjobb köröd átlaga számit. img_20230204_150312_1.jpgTudtam hogy Dürgö Balázs sokkal gyorsabb nálam, de pechére a verseny alatt valami hibakod miatt ki kellett álljon. Igy nem sikerült az 5 kört teljesitenie. 
A házi versenyben igy lecsuszott a G-Oldboys aranyéremröl,
A gyors csoportos versenyben a fiukban volt még tartalék, Érsek Dani az összesitett versenyben versenyben második lett, Szerzö Csaba ötödik, Füleki Ádám hetedik, Ádám Robi 9. , Gyigor Jozsi 15. Tyü egy kör után lejött a versenyröl.

img_20230204_143158.jpgBeteszem a tegnapi idöket is, mert voltak néhányan akik tegnap jobban mentek.

A mi kis háziversenyünkben a Sprintrace aranyat Dani kapta, ezüstöt Csaba, és a bronzot Füleki Ádám.

Délután elég sokat lehetett volna még motorozni, de csak néhányan körözgettek. 

Lassan elkezdtünk pakolgatni, ök a kalodákba, én a lakoautoba.

img_20230204_143209.jpgMivel Portimaoban elmulasztottunk csoportképet csinálni ezért itt fontosnak találtam hogy szülessen egy csoportkép, ha nem is volt mindeki már jelen.

Mivel egy hónapon belül megkapom az uj S1000rr BMW-t, igy valószinü ez volt az utolsó komoly közös kalandunk a ZixeRR-el. Nagyon sok boldogságot adott az elmúlt 5 évben. Soha nem hagyott cserben, nagyon megérte 5-7 pályanaponként rendszeresen leadni a DunaMotos srácoknak az olajcserére és átnézésre. Szerintem nekik köszönhetö, hogy sose buktam el drága pályanapokat müszaki hiba miatt. 

img_20230204_174222.jpgNagyon sok ismerösöm nem mondhatja el ezt magáról. A szerelöm szerint nem kéne sietni a ZixeRR eladással, mert ilyen megbizható motorom talán sose lesz. Pedig szerintem a porosodás nem való egy ilyen szép kawának.......

A köridöket szokás szerint beteszem képként. Ha facebookkal nyitod meg ezt a blogbejegyzést akkor a kép nem nagyitható, ezért böngészövel nyisd meg.

komment


2023.02.04. 01:15 Félsvéd

Estoril második nap

 

img_20230203_144030_1.jpgimg_20230203_144040_1.jpgGondolom már unjátok az otthoni téli idöben, hogy minden beszámoló szikrázó napsütéssel kezdödik, de ma is jó pályázós idö volt kék éggel.....
Köridök mindenkinél javultak, nálam csak délután........
Az összlétszám érdekes módon mára 77 före csökkent. 

img_20230203_144129_1.jpgA vonalvezetése a pályának, mint már tegnap is emlitettem sokkal egyszerübb mint egy modern pályának, de többekkel beszélgetve ki merem jelenteni, hogy a dugóhúzó sikánt senki nem szereti. 

Ma két menet után kicseréltem a hátsó gumit és ugy döntöttem, hogy kihagyok egy menetet, mert kezdett nagyon fájni a jobb csuklóm és tenyerem. img_20230203_144149_1.jpgA robogóval elindultam a szervizuton a pálya mentén és szinte vártam, hogy megállit a pályabíró, de nem tette, ráköszöntem, visszamosolygott én meg mentem tovább a robogoval.

A Dugóhúzóra voltam igazán kiváncsi, és hogy vajon a gyorscsoportos srácok milyen íven, minyen tempoban mennek át a dugóhuzón. 2023-02-03_1.pngVideora is felvettem, de nekem nagyon úgy tünt, hogy nem igazán megy ezen át senki gyorsan.

Délután megtudtam, hogy Farkas Kevinék nem maradnak az utolsó napra, már ma hazaindulnak. Szerintem Kevinnek már nem jön be a 250, pedig avval is szép idöket ment.

Lovászi Tibi is vett holnapra repjegyet, ö sem marad az utolsó napra. A mai utolsó menet volt az ugynevezett verseny, ahol az 5 leggyorsabb kört átlagolták. Én úgy döntöttem, hogy azt is kihagyom. 

Aránylag kevés a piros zászló, de gonddolom ez föleg a kis létszámú csoportoknak köszönhetö. 

De sokan nem hagyták ki a versenyt igy ma néhányan kupával is gazdagodtak:

2023-02-03_2.png
2023-02-03_3.pngÉrsek Dani és Füleki Ádám a gyorscsoportos versenyben teljesítettek annyira jól, hogy kupát kaptak 4. és 5. helyért.
Lovászi Tibi a közepes csoportban szintén kupát kapott 5. helyért.

A köridöket a képeken látjátok

17:30 kor vége a napnak, és a robogóval vittem Szidit egy kört a pályán.

Este probáltunk egy közös vacsorát összehozni, de nem sikerült, mert sehová sem fértünk be ekkora létszámmal, ezért kissebb társaságokra szétszakadva kellett vacsoráznunk.
Hogy ne kelljen szétfagynunk a robogón, Gyigor Jozsiék felajánlották, hogy a bérautoval elhoznak és vissza is hoznak.

 

komment


2023.02.02. 21:13 Félsvéd

Estoril elsö nap

img_20230202_165819.jpg

Ezen a pályán még egyikünk sem járt soha, szóval mindenkinek meg kellett tanulni.

A boxok itt is nagyok és most végre olyan kénylmesen vagyunk, hogy végre én is befértem a boxba, természetesen a rokkant helyre pakoltam, a pitlanehez legközelebb.

img_20230202_165839.jpg
A pálya kora nagyon érzödik infrastrukturán, Az aszfalt tapádása borzasztóan jó, ez a régi tipusu Rijekai aszfalt. Viszont az egyik részen zavaróan hullámos.

2023-02-02_4.pngA pálya egyik különlegessége, amit már pár hónapja videon is felfedeztem, hogy van egy forditott dugóhúzó (mint a Laguna Seca csak felfelé), na azt megcsinálni jól szerintem brutál nehéz. Majd teszek fel kamerát, de azt elég sokan utáljuk.

2023-02-02_5.pngA pálya nagy része könnyen tanulható sokkal könnyebb mint Portimao. Viszont a pálya kora  miatt nem mindenhol széles, nem sok helyen van aszfeltozott menekülö út ha elqrnád a féktávot.

2023-02-02_6.pngElsö menetben megállapitottam, amit elöre is sejtettem, hogy az áttételen hosszítani kell. Mivel nem kaptam hátra 39-es lánckereket a 41-esem helyett, igy az elsö lánckereket kellett nagyobbitani. Egy némettöl tudtam venni a 16 os elsö lánckerék helyett egy 17-est, de nekiesni már nem mertem, igy Érsek Dani és az ö szerelö barátja, Tamás villámgyorsan kicserélték légkulccsal a lánckereket, és persze a láncfesszeséget is be kellett löni, mert a nagyobb elsö lánckerék miatt elöbbre került a hétsókerék, ami nekem elönyös, mivel nem vagyok a gyors befordulás bajnoka.

2023-02-02_7.pngAnnak viszont örülünk, hogy alig vagyunk, 82 az összlétszám, igy csak 3 csoportos az idöterv. Viszont igy 25 percesre csinálták az összes menetet, és még a nap végén van egy 30 perces csoportbontás nélküli szabad motorozás is, de azt kihagytam. Mindenki fáradtnak tünik. Nekem a fö problémám hogy a jobb csuklóm kezd kikészülni. Gondolom a féktávok......

Tettem is be uj fékbetéteket, Érsek Dani segitettl egy alapos légtelenítéssel.

A mai egyetlen malör Dürgö Balázs elcsuszása volt, ugyanis hideg elsö gumival ment ki. Viszont igyis ö a leggyorsabb egyelöre a háziverseny G-Oldboys kategoriájában.

A Sprintrace katagoriáju versenyzök hamar megtanulták a pályát. Lassan már nem is meglepö, hogy Érsek Dani a leggyorsabb 1:48.1 el, evvel a nagyon elökellö 6. helyen van. Szerzö Csaba még éppen belefért a top10-be, 1:49.5-el, Füleki Ádám is 1:49, Ádám Robi 1:50 és Tyü és Farkas Kevin 1:51, ami egy 250 es géppel eléggé fantasztikus, hiszen nagyon hosszú az célegyenes.

 

 

komment


2023.02.02. 00:25 Félsvéd

Költözés Portimaoból Estorili pályára

Több mint egyhetes Portimaoi depo kempingezés után ma délelött elhagytuk ideiglenes otthonunkat. Felszedtük a hoteljében ránk váró Lovászi Tibit és elindultunk Estoril felé.

A fizetös autopályán jöttünk talán 300 km-t de szerintem nagyon drágán mérik, kb 40 eur volt a 300 km...... Igaz a lakoauto nem személykocsi igy kategoria kettest kellett minden kapunál fizetni.

Utközben utba ejtettem egy kawasaki kereskedöt, hátha kapok egy kissebb hátsó lánckereket, mert hosszabitanom kellene az áttételt. A portimaoi egyenesben is már 200 méterrel a fékpont elött tiltásba ment és megtudtam hogy az Estorili célegyenes még hosszabb, Sajnos nem volt lánckereke a kereskedönek de adott egy öteltett egy másik üzlethez. 
Fél 5 re értünk a pályára, rögtön beengedtek és alig voltak a pályán de Artur már levette a kalodákat a motorokkal a kamionrol.

Bepakoltam a boxba, aztán úgy döntöttem hogy robogóval visszamegyek abba a másik motorosboltba amit a kawasaki kereskedö ajánlott. Szidi pechére azt mondta velem jön. Naplemetekor indultunk, mindössze 35 km volt az ut de mire beértünk lement a nap és rohadt hideg lett. Persze nem volt ott sem olyan lánckerék amit kerestem. 

Tettünk egy kört a robogoval a belvárosban de ott sem volt melegebb igy hazaindultunk. Nem volt kellemes 8-9 fokban a robogó, igy visszavettem és csak 60-al jöttünk hazafelé, igy is megfagytunk.
Mire visszaértünk már mindenki elment a hoteljébe, igy gyorsan pálinkával füteni kezdtem a bendömet.

Holnap 10 töl indul az idöterv 10:40 kor kezd a gyors csoport, gondolom meleg nem lesz, de a pályát meg kell tanulni, szóval lehet hogy megprobálom a 10:40 es menetet.

komment


2023.01.31. 23:05 Félsvéd

8 nap Portimaoban

 img_20230131_171218.jpg

img_20230131_112546.jpg

A nyugdijas élet elönyeit és a kevés hátralévö idömet jól akarom kihasználni, ezért már kilencedik napja a Portimaoi versenypálya napos depojában lakom.
Már két 3 napos rendezvényt átmotoroztam, elöször egy német rendezvény volt itt, náluk tartottam bádog gyüjtönapot, 3 kupával növeltem a lakoauto sulyát.

img_20230131_144256.jpgAztán sikerült a depoban felejtenem magamat, amikor megjelent a VR46 Academy MotoGP olasz sztárokkal. Természetesen Rossi is a motorra ült a világbajnok Pecco Bagnaia, Bezzechi, Luca Marini, Franco Morbidelli, Johan Zarco, de itt volt Oliviera is (aki mellesleg itt lakik a szomszédban)

Aztán végre megérkezett a hazai hobbiválogatott és a Lövey-Chrobák Rider Academy haladó osztálykirándulásra.

img_20230131_112641.jpgEz már olasz szervezés volt és igy nem csoda hogy egy hires olasz riding scool is itt volt, a Gramigni (egy korábbi világbajnok) Ök ráadásul velünk egy boxban voltak és velük voltak a Moto3 és Moto2 mezöny fiatal olasz élversenyzöi.

Szóval mindenkinek oriási élmény volt 3 napig felhöt sem látni, bérletünk volt a legdurvább gyomorforgató hullámvasút pályára.

img_20230131_135453.jpgTegnap volt az utolsó napunk és már egész nap érkeztek a WSBK  Superbike csapatok kamionjai és kezdték épiteni a kamionokbol a különbözö hospitalityket.

Megint sikerült ittfelejtenünk magunkat a háttérben és senki nem jön ide hogy takaradjak már ki a pályárol. Szidinek ugyan már kezd elege lenne a depoból......

img_20230131_105620.jpgDélelött összeszedtem a bátorságomat és átmentem a pitlanebe mert a depo oldalrol a boxok le voltak zárva és csak a pitlane oldalrol lehetett látni a csapatokat és a versenyzöket. Sajnos a WSBK mezönyben nem vagyok nagyon profi rajtszám ügyben, igy a videozás közben fingom sem volt hogy vajon egy kutyaütöt filmezek vagy egy világsztárt. Petrucci rajtszámát megismertem de nála meg ott követtem el a hibát , hogy azt hittem hogy ASBK bol visszatérve Hondára ül, de persze Ducatin fog menni.....
img_20230131_143642.jpgSzóval készitettem egy ilyen bénára sikerült pitlane videot és senkit nem zavartam, senki nem állitott meg hogy ki vagyok és mit keresek itt...... Söt volt, hogy a boxbol valamelyik szerelö visszaintegetett, szóval lehet hogy én vagyok az ismertebb :)

img_20230131_132217.jpgDélelött egy bátor brigád fellelkesülve a reggeli videomon, vették a bátorságot és utba vették a a WSBK edzést és sikerült bejutniuk egy sima kis bérautoval. Gyigor Jozsi és Ádám Robi egyszercsak leparkolt a lakoautom mellett. Mondom hogy tudtatok bejönni?
- Azt mondtuk hogy a Ten Kate csapatnak hoztunk alkatrészt. Csak gratulálni tudtam. Szóval az ügyes embernek mindig terem babér....

img_20230131_132438.jpgSzóval 8 nap után Szidi érthetöen unta már a depo-életet, persze én nem, de éreztem, hogy itt az ideje kirándulni. Tudtam, hogy ha a lakoautoval kimozdulok, ide nem engednek vissza többet. Ezért kivettem a lakoauto garázsából a tegnap gondosan elpakolt robogot és készitettem gyorsan egy szuper tengerparti látványos utitervet. Le kellett nyügözni az asszonyt, ezért a legszebb tengerpartokat terveztem be. Hogy bebiztosítsam, hogy vissza is enged a portás, megálltam a portán és kérdeztem hogy hol találok egy szuper bevásárlo plázát. img_20230131_124029.jpgA portás rögtön rávágta hgy Portimaoban az Aqua plaza. Evvel a kérdéssel bebiztositottam hogy emlékezzen rám amikor pár órával késöbb visszaérkezek......

Természetesen tényleg szuper helyekre vittem Szidit, csodás sziklapartok, járhatatlan utakon, de a lényeg, hogy az asszony boldog legyen.....
Akartunk inni egy cappuchinot de 3 kor mindenki bezárt.......
Fél 5 re értünk vissza a pályára, gond nélkül engedett be a portás, még ment a WSBK edzés.

Gondoltam megprobálok a kawasaki csapat valamelyikétöl venni egy kissebb hátsó lánckereket, mert ebben a portimaoi egyenesben 200 méterrel a féktáv elött már a tiltásba futottam és most tudtam meg hogy az Estorili célegyenes még ennél is hosszabb. img_20230131_180746.jpgMost 41 van hátul, 39 kellene ezekszerint. Hiába kérdeztem két csapatot is, kiderült hogy tök más hátso lengökarral mennek és egyáltalán nem sztandard  lánckereket használnak.

Este még lemostam a lakóauto elérhetetlen részeit.....

Jo lenne holnap szert tenni egy 39 es hátso lánckerékre, vagy egy nagyobb elsö lánckerékre???? 

Szóval holnap 9 éjszaka után elhagyjuk a Portimaoi depot. Nagyon jól éreztem itt magam, hiányozni fog. Irány Estoril.

Végezetül jöjjön egy kis nyugdijas onboard video erröl a hullámvasut pályáról. Sajnos egy videon képtelenség érzékeltetni a szintkülönbséget

komment


2023.01.30. 21:13 Félsvéd

Utolsó nap Portimaoban a hobbiválogatottal

img_20230130_100231.jpg

A reggel a szokásos, szikrázo napsütés, kék az ég, egész nap egy felhö se, de 10 kor még hüvös aszfalt.

Én az elsö menetet dobtam, inkább megforditottam a hátso gumit. 
A második menetben csak 2:00 lett a legjobb idöm, ami persze csalodás a tegnapi 1:58.8 után.

A harmadik menet már a versenyszimulácio volt. Mint tegnap már emlitettem, a versenynek kiírt menetet 25 percre nagyitják és az 5 legjobb körödet átlagolják.

Lövey Ádammal már régen tervezzük, hogy jön velem egy menetet fejlesztés céljából. Épp most volt kis ideje és felajánlotta, hogy jön elöttem, utánam, videora vesz élöröl, hátulról.... Kapva kaptam az alkalmon. Rábeszéltem, hogy legyünk elsök a kimenetelnél, mert úgy lesz néhány tiszta körünk. 
Ádám ment elöl 4 körön keresztül, aztán mögöttem jött. Igazam lett, elég tiszta köreink voltak. Mint mondtam ez a menet volt a verseny is. A legjobb köröm elmaradt a tegnapitol, csak 1:59.6 volt a legjobbam.
Evvel a házi verseny G-Oldboys kategoriának csak a harmadik helyért járó dijat adtam magamnak :), ugyanis Déri Attila és Dürgö Balázs vitték el az elsö két helyet.

img_20230130_152132.jpg
A háziverseny Sprintrace kategoriájában Füleki Ádám lett az aranyérmes, Szerzö Csaba lett az ezüstérmes és Tyünek hiányzott 1 köre, ezért csak bronzérmes lett. Viszont övé lett a házi verseny legygyorsabb köre ma 1:52.921

img_20230130_152139.jpg

Délután két és fél óra szabadmotorozás volt egyben csoportbontás nélkül. Erre nekem már nem maradt eröm, de a jó idöt sokan kihasználták, a többiek pakolni kezdtek.

img_20230130_115215.jpg

Napközben egyre több WSBK versenycsapat érkezett, eleinte azt hittem hogy csak holnap kezdenek. de amikor nekünk lejárt az idötervünk 17:00 kor, akkor hirtelen egész más hangok jöttek a pályáról, a WSBK mezönye nem törödött avval hogy 17 után már rohadt szar az aszfalthömérséklet, azonnal kiromboltak és nyomták a köröket.

Ma este megprobálom meghúzni magam itt a depoban, hátha nem rugnak ki. Az estorili 3 napunk csak február elseje este kezdödik szoval nem kell rohannunk sehová.

komment


2023.01.29. 21:03 Félsvéd

Portimao második nap

img_20230129_170236.jpg

Szikrázó napsütés, kék ég, hideg reggel.....
Ma mivel 10 kor kezdödött az idöterv, igy nem sokan hagyták ki az elsö menetet. Ma csak 4 csoportos volt az idöterv mert a VR46 Academy srácok ma már nem voltak, egyedül Zarco maradt a GP-s fiuk közül, délután meg is látogatta a boxunkat, mivel ismeri Toth Imit.
Ma is folytatodott az a szomorü gyakorlat, hogy a leggyorsabb racer csoportban volt a legtöbb piros zászló. Mi akik csak gyors csoportosok vagyunk, mi egész nap tudtuk róni a köröket.
Farkas Kevinnek és Érsek Daninak szarul indult a napjuk. Kevinnek eldurrant az R6 blokkja, bánatában elö kellett venni a 250-est.

img_20230129_170225.jpg
Daninak eldurrant a TTX gátlója és nem tudták megjavitani. Ennek ellenére megprobált stilust váltani és tulajdonképpen hátso csillapitás nélkül folytatta a délutánt. A köridök persze mindenkinél javultak, kivéve engem.
A magyar élmezöny már 1:53, 1:54 is idöket mentel délelött.
A délelötti elsö két menetben nekem nem sikerült javitani, aztán elöször hátsot cseréltem, egy menettel késöbb meg elsöt is. Az uj hátso az meghozta a hatását mert számomra csodás 1:58.8 as idöt mentem, az elsö gumit az utolsó menetre tettem fel, mert az versenynek lett titulálva, de az uj elsö nem hozott további javulást, talán azért mert az utolsó menetre sokat hült a pálya.
A verenyszimulácio, ugy nézett ki hogy minden csoport 25 percet kapott utolso menetben és az 5 legjobb kört értékelték csoporton belül. A  mi gyors csoportunk eredményét sikerült lefényképeznem, de a többi csoportét nem. Nálunk 44 versenyzöböl Gyigor Jozsi volt a legjobb magyar 7. helyen, én második magyar lettem a 14 helyen, aztán Déri Attila, Lovászi Tibi, Nagy Sanyi, Dürgö Balázs és Vigvári Csaba.
A mi gyors csoportunk versenyszimulácio eredménye:

img_20230129_170935.jpg
A versenyzö csoport természtesen ezen a versenyszimulácion is peches volt. 1 kör után piros zászlo, aztán bejöttek, aztán ujra kinyilt a boxutca akkor fél kör után piros zászlo, és itt többeknél elszakadt a cérna. Tyü és Szerzö Ccaba feladták, nem mentek ki a versenyre. Viszont Érsek Daninak sikerült véghezvinnie valami csodát, hátso gátlo nélkül sikerült 1:52.400 es kört mennie, amivel a leggyorsabb magyar lett ma.
Chrobák Jani 1:52.9, Lövey Ádám 1:53.0, Füleki Ádám 1:55.1, 

2023-01-29.png

2023-01-29_1.png
Johan Zarco odajött a mi buxunkhoz, gyorsan lekaptam, megkérdeztem marad e holnap is. Marad.
img_20230129_165938.jpg
Ma kicsit nagyon elfáradtam, minden menetben kint voltam és ez a pálya nem sok pihenöt engedélyez. Számomra továbbra is a leglassabb kanyarok okoznak problémát, a gyors kanyarokban nem nagyon vesztek, de a lassuakban sokat. A célrará fordito nagy jobbosban van egy pup ami szintén egy kulcsa lehet szerintem a pályának. Ezen a pupon nem lehet átmenni nyitott gázon, de nagy kérdés hogy mennyivel a pup elött kell elzárni a gázt és hogy milyen távolságra a rázokötöl kell átmenni a pupon. Kérdezgettem persze Tyüt is meg Szerzö Csabát, de még megoldani jól nem tudtam.....
Az egykerekezést Szerzö Csaba hátso fékkel oldja meg, Tyü meg felváltással. Én ma probáltam mindkettöt, de érzetre sokkal gyorsabban kéne átmennem azokon a dombokon is.
Igy is elégedett vagyok az 1:58-8 as idömmel mert 180 feletti létszámbol 64. helyen tanyázok és az se biztos, hogy én vagyok-e vajon a legfiatalabb.......img_20230129_214103574.jpg


 

 

 

komment


2023.01.28. 22:36 Félsvéd

Elsö nap Portimaoban a hobbiválogatottal

img_20230128_170251.jpg
A 3 napos Portimao elsö napja világbajnoki résztvevökkel

 
Megvolt az elsö napunk. Reggel jéghideg és korai eligazitással kezdtünk, az eligazitás végén kis matricákat kaptunk, amit motorra kellett tenni, hogy nem mulasztottuk el az eligazitást. (persze ezt senki nem ellenörizte a nap folyamán)

img_20230128_111829.jpg

Természetesen ahogy várható volt, a hónapok óta nem motorozó társaság komoly részét nem nagyon érdekelte hogy a sütö nap ellenére is csak 8 fokos volt 9 kor az aszfalt. Valahol én megértem, hogy sokan úgy érzik hogy a világ legnehezebb pályája megtanulásához minden menetre szükség van. img_20230128_170253.jpgPersze ha nagyon ovatosan az ember ezen a pályán tanulás célból körözik, akkor talán a vonalvezetést meg lehet tanulni, de kb semmi mást hiszen sem a féktávokat sem a kigyorsitásokat, de még talán az iveket sem lehet probálgatni 8 fokos aszfalton.

img_20230128_170302.jpgÉn persze kihagytam a reggeli elsö menetet, mert ismerem a pályát. De a hazai gyorsfiuk közül, Szerzö Csaba és Kevin is kimentek, az lepett meg hogy Kevin annyira megtanulta playstationon a pályát, hogy elsö menetböl is 2:00 val jött le! 

2023-01-28_17.png2023-01-28_18.png2023-01-28_19.png2023-01-28_20.png2023-01-28_21.png2023-01-28_22.pngA mi nagy boxunk másik felében a Gramigni Racinggel érkezö olasz brigád volt tele ismert nevekkel a MOTO2 MOTO3 WSBK SSP olasz srácai, pl Vietti, Bassani, Zanetti, Corti, Migno, Salvadori, Bradley Smith.

A még náluk is nagyobb menök egy másik boxban voltak, Pecco  Bagnaia, Zarco, Morbidelli, Luca Marini, Bezzecchi ma is mentek velünk.  Pecco, Morbidelli és Bezzecchi délután fél öt felé átjöttek mi boxunkhoz meglátogatni az olasz haverjaikat, akkor gyorsan csináltam kis vedeót :)

Természetesen a nap folyamán Tyü, Szerzö Csaba, Kevin, Lövey Ádám, Ádám Robert, Füleki Ádám és Chrobák Jani voltak a magyar mezöny élén.
A nap végére kiderült 2023-01-28_23.pnghogy nem volt nagy elöny a racer csoportban lenni ma, mert szinte az összes menetüket piros zászlók röviditették le.
Én, meg még jónéhányan, akik eggyel lejjebb, a gyors csoportban mentünk, sokkal jobban jártunk ma, mert nálunk nem volt megszakítás.

Természetesen egész nap kék ég és 11 órátol már tökéletes aszfalthömérséklet. Csak délutánra vettem fel a tempót, elöször 2:01, aztán az utolsó menetben sikerült egy 1:59.995, amivel bebiztositottam magam holnapra is a gyors csoportba.
2023-01-28_24.png2023-01-28_25.png2023-01-28_26.png2023-01-28_27.png2023-01-28_28.pngA köridöket nem irogatom le Ide, a képeken látjátok az összes résztvevö idöit, FIGYELEM NEM AZ ELSÖ, HANEM A MÁSODIK OSZLOPBAN VAN A LEGJOBB KÖRIDÖ!

Egyetlen honfitárs késte le tegnap a Lisszaboni reülögépet, Dürgö Balázs, de ma megérkezett délután, igy ö csak holnap kezd.

A teljes résztvevöi létszám 181, de ebböl kb 15 VB menö. Szóval kb 45 fö/ csoport. Én ismét azt játszom hogy 1 perccel korábban odamegyek a boxkijárathoz, hogy én legyek az elsö aki kimegy, így van pár tiszta köröm. Mert ezen a pályán még nem nagyon mernék sok helyen beszúrni senkinek.
Az összesített listán a 60. helyen állok, de ha levesszük a VB menöket akkor elégedett vagyok, igaz még kellene 3 másodperc egy uj pb-hez.

komment


2023.01.27. 20:46 Félsvéd

VR46 Academy Rossival Portimaoban

img_20230127_132602.jpg

Reggelre kb teljesen kiürült a Portimaoi paddock, féltem is egész délelött, hogy vajon elzavarnak-e hogy nem hagytam el a depot a lakóautoval, söt még a motoromat sem pakoltam el, hanem kint volt a Roli mellett emelön..

img_20230127_171700.jpg
De senki nem jött basztatni, találkoztam mégegy német lakoautossal, aki brutális Rossi-fan, az egész lakoauto körbe van festve Rossi képekkel és megvette a VR-46 rendszámot is a lakora....
img_20230127_130919.jpgLassan kiderült hogy a pályát csak álcaként foglaló Gramini Racing tulajdonképpen kamu, az igazi pályabérlö az a VR46 Racing Academy akik egynapos edzésre jöttek, Lövey Ádámékkal reggel a hotelben már együtt reggeliztek Rossiék, majd kivárták a melegebb aszfaltot és 11 kor elkezdték a tréninget. 
img_20230127_131911.jpgimg_20230127_131006.jpg
Rossi nem csak elméletet oktat ugyanis egész nap nyomta a köröket, Peccoval, Bezzechivel, Luca Marinivel és Franco Morbidellivel. Szerencsések vagyunk hogy ennek tanui lehettünk és hogy nem zavartak ki bennünket a depobol. Délután kicsit bátrabbak lettünk és odamentünk a VR46 kamionhoz.

Elöször csak a két Francot kaptam lencsevégre, aztán Bezz és Luca Marini, de a végén csak megjelent a föorvos is.

Szidit meglátva már be is állt a szokásos ölelös pózba, de rám már nem került sor.

img_20230127_132609.jpg
img_20230127_131118.jpgAztán mégbátrabb lettem és kimentünk a pitlanebe és onnan bámultam az örületes tempot. Vale Yamahával, Pecco persze Ducatival pirosban, Sajnos nem mértem nekik köridöt, de gondolom 1;40 alatt ment mindenki. Oliviéra néhány boxxal arébb táborozott, ö is ment ma.
Késöbb a német sráctól megtudtam hogy látta Toprákot is meg Öncut is. Szóval a mai nap sztárparádé volt és várakozás hogy végre beengedjék a lengyel kamiont ami tele volt a magyar motorokkal.

img_20230127_171728.jpg
Annyit tudtam a pálya irodában elérni hogy 17 óra helyett 15:30 kor beengedték a kamionunkat, de a srácokat csak 17 orakor, persze addigra már a VR46 Academys srácok eltüntek.

img_20230127_171923.jpg
img_20230127_171740.jpg
Az is kederült hogy mivel közvetlen a mi rendezvénünk után hivatalos Superbike csapatoknak lesz tesztnapjuk, ezért lecsökkentették a kiadható boxok számát. Baromi nehezen tudtam elintézni hogy ne csak két boxot kapjunk, hanem két és fél boxot. Szerencse hogy itt voltam, mert ha nem vagyok itt, akkor ezt a 17 orás kapunyitás utáni káoszban nem lehetett volna már elintézni.
Arturnak segitettem kipakolni a kamiont, ö maga vette le targoncával a motortároló kalodákat.
Aztán végre beengedték a kiéhezett hobbiválogatott mezönyt. 
Mint már pár napja irtam, soha nem látott méretü magyar mezöny van jelen, több mint 40 magyar rider vesz részt ezen a 3 napos pályatréningen.
img_20230127_171840.jpg

komment


2023.01.26. 17:42 Félsvéd

Portimao bemelegités

img_20230126_130657.jpg
A nagy magyar csapat 3 napos Portimaoi szereplése csak szombaton kezdödik, de mivel ugyis erre jártunk, felfedeztem hogy az elözö rendezvény szervezöje a kedvenc szervezöm. Felhivtam hogy meglátogatnám a pályán....
A létszám mindössze 100 fö volt, igy a csoportbontással tényleg kis létszám van egyszerre a pályán.
Kedden csak kirándultunk, nézelödtünk és lödörögtünk, szerdára már beregisztráltam.
Az elsö reggeli menetet dobni kell a hüvös aszfalt miatt.
Amikor a napnak már sikerült valami meleget vernie az aszfaltba, akkor kimentem és jó nagy csalodás volt, hogy mennyire nem volt meg a fejemben a pálya. Igaz 13 éve nem voltam ezen a pályán.
Teljesen ujra kellett tanulnom, és erre azt is kihasználtam hogy volt egy verseny amire fel tudtam még iratkozni a mezöny végére. A versenyt tényleg további tanulásra használtam, elöztem is néhányat és végre ujra megismertem mi után mi jön...
Ezért nagyon váratlanul ért hogy este a hangosbemondoban szólítottak az eredményhirdeshez és oda se értem. Igaz hogy csak a 10. helyért kaptam egy pici kupát, de aki a kicsit nem becsüli......

Ma már két versenyre is beneveztem, mert ennél a szervezönél van Crazy Oldman kategoria is.
Egyébként mint köztudott, itt sem szabad állorajtos versenyt rendezni hobbistáknak, ezért a versenyek mind repülörajtosak, de legalább ez a szervezö megrendezi.....
img_20230126_124541.jpg

Tajti Robi és Jenni már itt laktak a pálya mellett, ök a Lövey-Chrobák halado képzésre jöttek, de ök saját furgonnal hozták a motorjaikat. Felhivtak, hogy lehetne egy napot befizetni. Sikerült egy jo árat kapnom nekik, igy ma reggel kijöttek ök is óvatosan pályát tanulni. De szigoruan a lelkükre kötöttem hogy az elsö menetre ne menjenek ki az aszfalt hömérséklet miatt.

Jennit is sikerült nagy nehezen rábeszélni hogy a versenyen is induljon el  a Ladies Cup-on, remélem nem bánta meg, hiszen a második helyért kapott kupát, igaz hogy csak két indulóból, de akkoris emlék marad igy....
Mivel Jenni is elmulasztott jelenlenni a dijátadón, igy Szidi volt a dublöre
img_20230126_131815.jpg

A reggeli elsö menetet dobtam, a második menetre kiementem még a féktávokon csiszolgatni. Aztán jött az elsö verseny. A versenytáv 1+5 kör, ami azt jelenti hogy az elsö kör libasorba indulva felvezetö mögött elözés nélkül, és amikor a felvezetö a kör végén elhagyja a pályát, akkkor indul az 5 körös verseny.
Sajnos az 5 körböl csak 3 lett, mert a negyedik körben Robi ártatlan elcsuszása miatt piroszászlo lett és a 3 kör elég volt értékeléshez. Ezen a versenyen harmadik lettem
img_20230126_132235.jpg
Aztán azonnal jött a Crazy Oldman verseny ahol 11. helyröl indultam és 8. helyen értem célba. Mivel ez a rendezö minél több hobbistát szeretne boldoggá tenni, így ö mindig sok kategoriában oszt dijakat és többnyire 10 kupát oszt ki kategoriánként. Ez a rendezö az egyetlen aki a gyöztes himnuszát is lejátsza  a dijkiosztón.

A pályát végre megtanultam, a részleteken még van csiszolni való, a köridöm még messze van a 13 évvel ezelöttihez, csak 2:01 volt a mai legjobbam.
Vannak akik lenézik a kupagyüjtögetést, de én szivesen veszek részt ilyen fémgyüjtö mozgalomban, ime a mai meg a tegnapi termés:
img_20230126_133607.jpg

Várjuk a holnap este érkezö oriási magyar hobbiválogatottat.

komment


2023.01.14. 19:52 Félsvéd

Jerez utolsó, harmadik nap és a tiltott háziverseny

img_20230114_173936_2.jpg

Jerez utolsó, harmadik nap

Idö szokás szerint napos, egész nap egy felhö sincs.
Délelött megint csak kevesen javitottak, nekem sem ment, második menet 1:59, harmadik 1:58. Közben Dürgö Balázs is ment 1:56.4 et, Sanyinak és Attillának is jobb köridök jöttek mint az enyém.
Ezt csak azért emlitem, mert mint korábban már irtam, Spanyolországban Moto GP pályán nem rendezhet hobbista szervezö versenyt, igy nekem kellett kitalálnom egy ízgalmas házi versenyt a hazai mezönynek, tehát a 12 magyar versenyzönek. Erre már otthon idöben felkészültem és hoztam magammal dijakat Jerezre is, Portimaora is, meg Estorilra is.
Ráadásul két kategoriára bontottam az értékelést. Az 51 év alattiak Sprintrace dijakat kapnak, az 51 év felettiek pedig G-Oldboys dijakat kapnak.
A házi verseny kiirás a következö volt: a harmadik nap délutáni elsö és délutáni második menetben a 4 leggyorsabb kör alapján lett a végeredmény kiszámolva. 1 menetben kb 8 mért kört lehet futni igy kiválasztjuk a 4 leggyorsabbat, az alpján lesz az értékelés.
Szóval a délelötti szar idök alapján szarul álltam. Itt csak 20 perces az ebédszünet, ugyhogy nem volt könnyü elsö és hátsó gumit is kicserélni, ráadásul fékbetétet is cserélnem kellett. Végülis kész lettem, és még meg is melegedtek a gumik.
Az elsö mindig az A csoport, szoval azt már elöre lehetett tudni, hogy a Sprintrace kategoriában Tyü, Kevin és Csaba lesznek a legjobbak, csak a sorrend volt kétséges, illetve az elsö két hely. Csaba tudta hogy nem tudja utolérni Tyüt, meg Kevint. Elsö A csoportos menet után a legjobb kör még Tyüé volt 1:50.1, Kevin egy tizeddel volt Tyü mögött. Csaba 1:53
A mi B csoportunkban sikerült nagyon jól felmennem a pályára, nagyon keveset kellett elöznöm, az lebegett a szemem elött ha tegnap délután sikerült 1:56.2 mennem akkor ma is jó lenne...  Amikor lejöttem úgy éreztem hogy sikerülhetett jot mennem, elmentem kinyomtatni a köridöimet, összesen 6 db 1:56 os köröm lett, és a legjobb 1 tizeddel jobb lett mint tegnap, szoval 1:56.1. Éreztem hogy feladtam a leckét Balázsnak, Sanyinak meg Attilának (ök a  G-Oldboys ellenfelek)
A második felmenetel is beleszámitott a versenybe,tehát nem volt még semmi eldöntve.
Már nem is emlékszem hogy a második A csoportos felmenetelnél Tyü vagy Kevint ment-e jobban, de mint emlitettem, nem a legjobb kör hanem 4 legjobb kör a mérvado. Csaba mindenestre javitott még egy nagyot, 1:51.3
A B csoportban ismét nagyon toltam, de a gumi már nem volt persze uj, szoval nem nagyon reménykedtem 1:55 ös idöben és nem is lett meg. Viszont ismét lett néhány 1:56-os.
Ezekután jött a nagy matek, kijelölni mindenkinek a 4 legjobb körét, összeadni és értékelni.
A Sprintrace végeredmény nagyon szoros lett, Kevin hangyafasznyival lett elsö Tyü elött, Csaba harmadik.
A G-Oldboys kategoriában sikerült az elsö helyet elhoznom Balázs és Attila elött.
Végülis úgy tünt hogy a résztvevöknek tetszett ez a versenyhelyettesítö koncepcio és igy mégiscsak lesz a vitrinben egy Jerezi verseny érem a helyezetteknek.
A legutolsó menetben, ami már nem számitott bele a versenybe, Kevin még kicsapott egy nagyon szép idöt, 1:48.5 ami tényleg szép egy hatszázassal.
Ma este egy közös záro vacsorával zártuk  Jerezt. Egyedül Kevinék hiányoztak.

img_20230114_211609.jpg

screenshot_20230114_191541_com_android_chrome.jpg

screenshot_20230114_191703_com_android_chrome.jpg

screenshot_20230114_191719_com_android_chrome.jpg

screenshot_20230114_191731_com_android_chrome.jpg

screenshot_20230114_191802_com_android_chrome.jpg

screenshot_20230114_191848_com_android_chrome.jpg

 

komment


2023.01.13. 21:21 Félsvéd

Jerez második nap

rins_1.jpgUgyan a reggel szokás szerint hüvösnek indult, azt már megszoktuk, hogy Jerezben az elsö menetet dobni kell, de utána a napsütés már sikeresen melegiti az aszfaltot.
Kevinnek ez volt az elsö napja, ö 250-essel kezdett, de délután, amikor már megtanulta a pályát, átült az R6-ra. Amikor kezdett raérezni az R6-ra akkor mondta apjának hogy nem akar 250-el itt többet menni...... :)
Csaba is jól megtanulhatta a pályát, mert a tegnapi 1:57 röl elöször 1:55 re délután meg 1:53-ra lement.
Tyü is szépet javitott, 1:50.2, és ez a Kevin gyerek elvitte a mai pálmát az R6-al, 1:50.1 ment.
Dürgö Balázzsal és Zsigri Sanyival fej fej mellett voltunk délelött. Az uj hátso ellenére délelött nem nagyon jöttek nekem az idök, 1:59 aztán 1:58. Délután megforditottam a hátsogumit és taktikát változtattam, odaálltam 1 perccel a menet elött a boxkijárathoz, hogy én menjek fel elsöként. A taktika jónak bizonyult mert elöször 1:57.3.
Aztán az utolsó menet izgalmasabb volt a szükségesnél, ugyanis kétszer is elfékeztem magam, úgy hogy nem is tudtam elfordulni, de szerencsére nem lett kavicságy. Nem is mentem végig, arra gondoltam hogy szerintem elfáradhattam, ha ennyit hibázok. 7-8 perccel a vége elött feladtam és lejöttem.
Dürgö Balázs jött oda gratulálni, mondja hogy 1:56.2 mentem. Nem nagyon hittem el, többször visszakérdeztem. A gumi már reggel óta rajta volt, és a sok hibázás miatt azt hittem hogy szarul mentem, de ezekszerint a sok hiba abból jött hogy túlfeszitettem a féktávokat. Ez a köridö csak 8 tizedre van a 13 évvel ezelötti pb-mhez ami 1:55.46 volt még egy gsxr K9-el. Apropo túlfeszített féktávok, ebben lehet valami, mert egyre gyakrabban érzem hogy az ABS keményen dolgozik a féktáv vége felé. Na de ha valaki nem tud kanyarodni, akkor féktávon kell köridöt csinálni.....
Sajnálatos módon az örömmámor miatt elfelejtettem lefényképezni a mai köridöket és most meg már nincs online  a lista. Viszont a létszám megnött, 122-en voltunk ma. Alex Rins is velünk maradt... Ö valoszinüleg bármelyik csoportba felmehet mert engem is megelözött pedig én a B csoportban vagyok. 
Este megkérdeztem a szervezöt, hogy ki a legidösebb a 122 fös mezönyböl...... Na mit gondoltok? Valamiben én is lehetek elsö....





komment


2023.01.12. 20:29 Félsvéd

3 napos Jerez, elsö nap

img_20230112_094241_edit_152450852059_1.jpg
Már mindenki megérkezett, Farkas Kevinék jöttek utoljára, ma délután, mert ök csak 2 napra jöttek... Igy most 12 magyar legény probál helytállni.....

A lengyel Artur volt a szállitónk, és amikor én megérkeztem tegnap este fél 7 kor akkor már ö targoncával pakolta le a kalodákat a motorokkal a 29-es box elé, ami a magyar box lett. Lassan lassan megérkeztek a srácok is akik repültek és bérautoval jöttek a reptérröl.
Tegnap este persze mindenki bepakolt a boxba, kivéve Balázs és Attila, mert ök ma reggel pakoltak be.
img_20230112_093952_1.jpg
Ma reggel regisztrálás, utána az eligazitáson Csaba észrevette Alex Rinset hallgatók között. Annyira figyelt az eligazitáson, hogy szerintem most tanulhatta meg a zászlók jelentését. Két boxxal mellettünk van egyedül egy boxban, természetesen már az uj szerzödése szerint Hondával......  Nyilván egy utcai hondával, de gondolom ilyenkor amit csak lehet megprobálnak átalakitani azon a hondán, hogy legyen értelme egy Moto GP pilotánakl az edzésre. De persze az is lehet hogy szó szerint csak a testét akarja a pályamotorozással karbantartani és leszarja a köridöt ilyenkor....
Egyébként  a mezöny nem nagy és nem lassú....... Ha azt veszem alapul, hogy Tyü csak 16. helyig jutott ma, az jelzés hogy elég sok magas szintü pilota van jelen. 
Nem csoda hiszen ez egy Moto GP pálya és a különbözö bajnokságok élmezönye kénytelen télen ilyen napokkal karbantartania a tempóját. Itt van pl Jörg Teuchert, igaz szerintem oktat, itt van  Kovács Balint Endurance csapata a Wojcik Team egy hatalmas kamionnal stb.....
Egyébként a teljes létszám 82 fö, nem is igen érthetö miért kell ehhez 4 csoportos idöterv......
Egyébként verseny az nem lesz a szokásos szábályok miatt: Moto GP pályákon hobbista rendezö nem rendezhet versenyt....
img_20230112_150040_1.jpgAz elsö menetet sokan kihagyták, vártuk az aszfalt melegedését......
A második menetre már mindenki kiment, mert addigra a napnak sikerült az aszfaltot felmelegitani.
Délig összesen 3 menet volt amiböl a többség csak kettöt ment, délben viszont megvolt az elsö átcsoportosítás. Én maradtam ahova kértem magam, a második leggyorsabb csoport a B. Szerzö Csaba az A-bol a B-be került mert még nem tanulta meg a pályát rendesen.....
Délután igazán meleg volt a napsütés, ennek ellenére csak a legutolsó menetben tudtam kicsit javitani a délelötti idömön. Az 1:58.8 még messze van a 12 éves pb-mtöl, de még igy dobogos helyen vagyok a magyarok között :)
Alex Rins-töl 15 másodpercre.........
Nade este feltettem egy uj hátsó bridgestone slicket és holnap folytatjuk Rins vadászását.
Tyü persze a leggyorsabb 1:52, Csaba 1:57,  Svéd 1:58, Dürgö Balázs és Zsigri Sanyi 1:59, Déri Attila 2:00, Bánkuti Tamás 2:04, Mogyorosi Balázs 2:06, Frei Misi 2:08 és a Pocsai család zárja a sort. De holnap beszáll Farkas Kevin, meglátjuk melyik motorra ül, mert van nála egy 600 is meg 250 is.....
img_20230112_100707_1.jpg



komment


2022.10.26. 00:43 Félsvéd

Hiányzik a stabilitás a mai versenyzökböl?


Csak akkor vágj bele az olvasásba, ha nagy Moto GP rajongó vagy, mert hosszú lesz....

Miért olyan ingadozó a modern MotoGP versenyzők teljesítménye?

A mai MotoGP-pilóták nem tudnak olyan stabil bajnoki kampányokat összehozni, mint régen. Hogy miért? Mert ha egy versenyző égboltjának minden egyes csillaga nem áll tökéletesen együtt a verseny napján, akkor a pokolban van.

A MotoGP élversenyzői most hullámzóbban teljesitenk mint valaha.

 Ez érthető módon sok rajongót összezavar, és lehetetlenné teszi a MotoGP megértését: hogyan lehetséges, hogy ugyanaz a versenyző és ugyanaz a motor az egyik hétvégén második, a következőn pedig tizedik helyen végez? A versenyzőt nem érdekelte volna ez a futam, ezért úgy döntött, hogy lustálkodik vasárnap? A mérnökei úgy döntöttek, hogy lazábban veszik ezt a hétvégét, és söröznek a szálloda bárjában?

 Létezik hogy ez azért van, mert a mai MotoGP versenyzők lusták, nem koncentrálnak, és túlságosan lefoglalja őket, hogy a millióikat sportautókra és úszómedencékre költsék?

 Az elmúlt szezonok eredményei talán tényleg ezt sugallják, hogy ez lehet a helyzet.

 2020-ban Joan Mir úgy nyerte meg a MotoGP bajnoki címét, hogy az elérhető pontok mindössze 48%-át szerezte meg. Fabio Quartararo tavaly a pontok 62%-ával szerezte meg a koronát. Most Pecco Bagnaia áll az idei bajnokság megnyerésének küszöbén, miután az első 19 futamon a pontok 54%-át szerezte meg.

Hasonlítsuk össze ezeket a számokat az elmúlt évtizedek MotoGP-királyaival: Wayne Rainey az 1990-es bajnoki címet 85%-os pontszámmal nyerte, Mick Doohan az 1997-es koronát 90%-kal, Valentino Rossi a 2003-as bajnoki címet 89%-kal, Casey Stoner a 2011-es bajnoki címet 82%-kal, Jorge Lorenzo a 2015-ös koronát 73%-kal, Marc Márquez pedig a 2019-es bajnokságot 88%-kal (egyébként minden idők legjobb királykategóriás kampányával, spec gumikkal és elektronikával).

 Tehát a mai MotoGP-győztesek a fentiekhez képest bizonyára sokkal hullámzóbbak? Természetesen nem. Sőt, épp ellenkezőleg.

Az a helyzet, hogy a Dorna gépeket kiegyenlítő technikai szabályzata (a 81 mm-es furathatártól kezdve a spec abroncsokon át az egységes elektronikai szoftverig) minden motor nagyjából ugyanolyan teljesítményt nyújt. És az összes versenyző tehetségének és profizmusának mélysége soha nem volt még ilyen magas, így több versenyző képes a dobogóért való küzdelemhez szükséges köridők teljesítésére.

Mindezekböl adódóan a versenyzés szorosabb, mint valaha volt. A királykategória hét évtizede alatt a két legközelebbi top 15-ös helyezés idén született, Katarban és Ausztráliában, ahol a teljes első tíz versenyzö 5 másodperc különbséggel suhant el a kockás zászló mellett. A MotoGP tíz legszorosabb top-15-ös helyezése pedig mind 2018 után történt!

Huszonöt évvel ezelőtt az 1997-es ausztrál GP-n, Phillip Islanden az első tíz helyezettet 36,8 másodperc választotta el egymástól, ami körönként 1,36 másodperc különbséget jelentett a győztes és a tizedik helyezett versenyző között.

Az idei Phillip Islanden az első tízben 5,9 másodperc volt a különbség, a győztes Álex Rins és a tizedik helyezett Brad Binder között 0,22 másodperc volt az átlag köridő-különbség.

Természetesen az, hogy a verseny minden eddiginél szorosabb, azt jelenti, hogy ha a versenyzők és a mérnökök vasárnap délután nem hoznak ki abszolút mindent a motorokból és a gumikból, akkor nem jutnak sehova.

Ha a versenyző tehetsége és technikája, a gumiabroncsok választása, a pálya vonalvezetése és tapadása, a hőmérséklet és az időjárás, a gép beállításai között egyetlen icipici eltérés is van, akkor az a versenyző, aki a múlt hétvégén a dobogón állt, a következő alkalommal nehezen fog az első tízbe kerülni. A legkisebb teljesítménybeli különbség, egy vagy két tizedmásodperc - kevesebb, mint egy szempillantás - elég ahhoz, hogy tönkre tegye egy versenyző versenyét.

A GP régen nem ilyen volt. Ha Alex Crivillé, aki 1997-ben megnyerte az Ausztrál GP-t, körönként 0,22 másodperccel lassabb lett volna, akkor is nagyon kényelmes harmadik lett volna, 22 másodperccel megelőzve a következő versenyzőt. viszont most egy ilyen teljesítménycsökkenés a 19. helyre szorította volna őt a bajnoki pontoktól.

Az ilyen őrülten szoros versenyzésnek más következményei is vannak. A versenyzőknek minden körben mindent kockáztatniuk kell, ha a dobogóra akarnak vadászni, ami elkerülhetetlenül több bukást jelent. Bagnaia a tökéletes példa erre - idén öt versenyen esett ki, és vezeti a bajnokságot. Ilyet még soha senki nem csinált, és ez is a modern idők jele.

"Ez most a szint, mindenki olyan feszített szinten motorozik" - mondta a gyári Ducati versenyzője, Jack Miller, aki idén eddig hétszer állt dobogón, és négyszer az első tízbe sem fért bele. "Az, hogy minden hétvégén ekkora precizitást kell bevinni, ahhoz, hogy a pontállásban topban legyél, egy kicsit nehezebb ma, mint a múltban, amikor nem volt esélyed VB cimre, ha egynél több DNF-ed volt.

"Most minden motor és versenyző sokkal jobb, akik itt vannak - ha most rossz napod van, akkor nehéz lesz pontokat szerezned. Mugellóban és Barcelonában szar hétvégéim voltak, de nem voltam olyan messze, és mégis mindössze két-három pontért harcoltam. Míg a múltban, ha rossz hétvégéd volt, negyedik vagy ötödik voltál, ezért a következő versenyen már nem kellett túl kockáztatnod. Manapság viszont már tényleg túl kell szárnyalnod magad, azaz át kell lépned a saját és a fizika határait és ez sokkal nagyobb teljesítmény ingadozást okoz. Szóval az hullámzó teljesitmény okai az összes tényezök: a motorok szintje, a versenyzők szintje, a bajnokság szintje és a versenyek száma."

 

"Talán a fiatalabb versenyzők úgy gondolták, hogy amikor a nincs itt a macska, cincoghatnak az egerek"

 Marc Marqueznek olyan mentális előnye volt mindenkivel szemben, amikor ő dominált, hogy a többiek eleve tudták, hogy a második helyért versenyeznek. A srác azt csinált, amit akart. Aztán amikor megsérült, jött egy új, fiatal generáció, akiket Marc még nem vert meg annyira, mint a korábbi fiúkat, így talán azt gondolták, hogy ha a macska nincs itt, akkor majd az egerek játszanak. Így fejben jobbak lettek, és hirtelen esélyük lett a győzelemre, és amikor nyersz, egyre nagyobb önbizalmat kapsz, és ez egy hógolyó. Nem volt igazi vezér az osztályban, így mindenki próbálkozott.

Ez már korábban is megtörtént. Az 1999-es és a 2000-es szezon volt a történelem két legszorosabb szezonja, mivel Doohan sérülés miatt abba kellett hagyja a versenyzést, Rossi pedig még csak akkor kezdett felpörögni az 500-as motorral.

A gumik kiválasztásáról van szó, és ezeknek a kombinációjáról. Szerintem még inkább így lett, amikor megjelent a Michelin új hátsó slickje, amely 2020-ban érkezett. Most sokkal több tapadás áll rendelkezésre, és a keverékek lágyabbak lettek, amit egyes versenyzők tudtak kezelni, mások pedig nem, mint például Valentino sem. A hozzá hasonló régebbi vágásu srácok, akiknek kemény karkaszra volt szükségük, szilárd érzésre a motor hátulján, nem pedig erre a nyúlós, nagy érintkezési felületű dologra, ök nagyobb szarban voltak, így nekik végük lett.

Ez megváltoztatta a dolgokat, aztán sokat változtattak a motorokon, hogy a legtöbbet hozzák ki ebből a gumiból, és mivel mindenki aki itt maradt lassan megtanulta ezt a gumit, ezért most már mindenki mindent kihoz a motorból, és ez mindenkit egy szintre hozott.

Korábban a versenyek végére a gumik teljesen elfogytak, de most már csak egy tökös verseny az elejétől a végéig, és a gumik működnek. Persze, különböző dolgokat kell menedzselni. A lágy keverékkel kezelned kell a motor mozgását, míg a kemény keverékkel a tapadást kell kezelned a verseny elején. De nincs az a nagy különbség, mint a régi időkben, amikor valaki úgy állította be a motorját, hogy a verseny végén erősebb legyen, mint Dovizioso Márquez ellen.

Emlékszünk még az idökre amikor a verhetetlenek mint Rossi, Lorenzo, Márquez, ha netán rossz napjuk volt, akkor negyedikek vagy ötödikek voltak, most ha a szupersztároknak rossz napjuk van akkor 15 helyen jönnek be.
 Ez a valóság. Az is, ahogy a srácok ma motoroznak, ahogy megváltoztatták a stílusukat, és mindannyian elkötelezett és agyon edzett sportolók .

Szerintem az osztály még sosem volt ennyire tele tehetséggel. A gyártók és a versenyzők győzni akarása hozott minket ebbe a korszakba - ez csak mindennek a következménye.

Ez nagyon frusztráló tud lenni - van egy jó versenyed, és azon kell gondolkoznod hogy : 'Mit csináltunk másképp?'. Mindenki megpróbál mindent kihúzni a motorból, de most már ezredmásodpercek döntenek.

Továbbá, ha a motor nem működik az FP1-ben, akkor máris hátrányban vagy, mert az FP2-ben be kell dobnod egy soft gumit, így máris kvalifikálsz. Aztán az FP3 a kvalifikáció, majd a Q1 és/vagy a Q2, szóval tényleg olyan csomagra van szükséged, ami a pályára érkezéskor a helyén van. Különben állandóan lépéshátrányban vagy.

 

Ugyanez a helyzet a versenyeken is. A versenyző  szélesre fut, és máris öt helyet bukik, és talán vissza is szerez párat. De nem igazán tudsz felzárkózni, mert már nincsenek lazsáló versenyzők.

Összefoglalva tehát: azok a rajongók, akik arról panaszkodnak, hogy a MotoGP versenyzői egy kicsit hullámzóan teljesitenk, mert nem tudnak hétről hétre nagy pontszerző helyeket hazavinni, nem tudják, miről beszélnek.

Ezek a gondolatok a legnagyobb Moto GP ujságirótól, Mat Oxleytöl  származnak, én csak megprobáltam magyarositani

komment


2022.05.09. 10:36 Félsvéd

2 napos Hungaroring hétvége osztrák szervezésben

img_20220508_170805.jpg

 

Évente mindössze két külföldi szerezö tart pályamotoros hétvégét, az egyik most volt, a másik a hó végén jön (néhány hely van még rá)

img_20220507_085637_1.jpgAz elmúlt hétvégére nem volt fényes az idöjárás elörejezés, ennek ellenére szombaton mindössze az ebédszünetben esett egy órát, vasárnap meg kimondottan szuper idö volt.
A teljes létszám 187 fö volt, ebböl talán 15 magyar résztveö.

Egy boxba kb 6 motor fér kényelmesen, nálunk Brezina Szabi, Szigethy Gabi, Pál Jozsi, Szerzö Csaba, Káloczi Ákos és jomagam. Egyik szomszéd boxban voltak a gyorsabb fiuk Varga Tibike junior és senior, Kovács Feri, Papp Tomi, Dombi

img_20220506_192435_1.jpgSzombaton még Sárkány Dezsö a tabella élén, de már akkor a nyomában volt a jövö!!!

Varga Tibike jr egy hatszázassal ismerkedik, most van másodszor a Hungaroringen evvel a motorral, de amikor elöször volt itt a nyiltnapon, már akkor sikerült neki 1:53 at mennie, amire mindenki nagyon felnyitotta a szemét.

Ennél a szervezönél a szombat egésznapi idök alapján készül a rajtrács, igy Tibike hiába ment vasárnap délelött 1:52.3 at, a második rajtkockára került.

img_20220508_140954.jpg

De a nagyobbik hátrány inkább az, hogy egy versenyben mennek a hatszázasok az ezresekkel.
img_20220508_162006.jpgTermészetesen rajtnál az ezressel simán ott lehet hagyni egy hatszázast, és a célegyenesben úgyszintén.

img_20220508_170814.jpgPersze Tibike tehetségével a technikás részen leveszi a legjobb ezreseket is de a célegyenesben nincs mit tenni. Hacsak nem szerez a hatszázas böséges elönyt a célegyenes ráforditóig.
Persze ez történt, a rajtnál elment néhány ezres, Papp Tomi, Kovács Feri meg néhány osztrák, igy Tibike az elsö körben kb hatodik helyen küzdött, második körben már a harmadik helyen jött, a harmadik körben már alábujt a vezetö kawasakinak és csak a negyedik körtöl lett tiszta levegö elötte.
img_20220508_170547.jpgNagy élmény volt látni hogy a verseny végéig az összes ezresre rávert 300 métert. Ha a verseny elejében nem kellett volna állandóan visszaelöznie az ezreseket, akkor meg lett volna neki az 1:51 köridö is, de igy a verseny második felére már nem volt uj a gumi.
Magyarul az összetett versenyt is magasan nyerte Tibike jr, de természtesen olyan értékelés nincs, igy a hatszázas értékelésben állhatott a dobogó tetejére és az apja Tibi sr lett a második.

Az ezres versenyben Papp Tomi második lett, szerintem azért mert kint volt nála az egész család meg az összes barátja :)

img_20220507_175856_1.jpgB versenyt is magyar nyerte, Haviar Csaba, én sajna csak hetedik lettem a B-ben. Én már csak avval vigasztalom magam, hogy 187 föböl még az elsö harmadba beférek. A köridömmel nem vagyok elégedett, szombaton 2:04, vasárnap 2:05.
Szarakodott a fékem, Jam racinges Ádám hozott ki uj fékolajat és kicserélte nekem a fékolajat, de ugy sem lett igazi. Aztán kiprobáltam egy Michelin Power Slicket hátul. utolag Brian segitségével kiderült hogy az jelentösen magasabb gumi mint a Brigi vagy Dunlop, szóval orros lett a motorom.

Összességében mindenki jol érezte magát, hiszen ezerszer jobb idö lett mint ami várható volt.

Tibikének nagy gratula, reméljük az NTC bajnokságban még a tavalyinál is jobban fog szerepelni.

 

komment


2021.10.29. 03:02 Félsvéd

Rijeka oktober végén! Szezonzárás?

img_20211027_094512_1.jpg1 hónappal ezelött alkudtam le ezt a két napot a német ActionBike szervezönél a Rijekai pályára.
Nagyon ritkán akadok bele olyan szervezésbe ahol nincs verseny, de ezen a két napon csak edzések voltak hirdetve és egy kicsit zavart is, hogy vajon mekkora lesz igy az magyar érdeklödés.
Igaz hogy hetekkel ezelött még szar volt az idöjárás elörejelzés, de ahogy közeledett a dátum egyre jobb idöt jósoltak, ami szerencsére be is jött.

img_20211027_170802_1.jpgVégülis jelentkeztek annyian hogy nagy boxot kellett kérnünk és szerdán nyolcan voltunk a boxban, csütörtökön meg heten.
Én kedden késö délután landoltam Göteborgbol, onnan rohantam a DunaMoto szervizbe a motoromért és csak szerda hajnalban indultam el, de a többiek kedd este már bepakoltak a boxba.

img_20211027_154952_1.jpgVarga Tibike kapott ajándékba egy uj R6-ost a föszponzorátol Kovács Feritöl és ök kimondottan azért jöttek, hogy az uj motort beállitsák a 14 éves Tibikének, aki egyébként az NTC ben egy negyvenvalahány loerös KTM-el nyomta le a szezont, több magyar gyerek társaságában, kitünö eredményekkel. img_20211027_115858_1.jpgEzért ök komolyabb csapattal jöttek, Álmos volt a szerelö, Gyutai Adrián a mentor és telemetriás, az apuka, Varga Tibi feladata mindössze a büszkeségre és a gyerek örült tempoja miatti aggodásra szükült.

Szerdán egyébként négyen voltak akik csak 1 napra jöttek, köztük volt egy régi ismert pálya-arc img_20211027_150850_edit_113251005821780_1.jpgCsászár András is (Csaszi). Ö hozta magával barátját a VB-t is megjárt profi szerelöt, Golyót is.
Csaszinak volt a legnagyobb pechje, mert a délutáni elsö menetben leugrott a lánca (nem szakadt el) és kilukasztotta a blokkját. 

Kakuszi Ádám szintén két napra jött mint Varga Tibiék, Dézsi Viktor és jomagam. Ádámmal nemcsak apuka jött, hanem a mentora is Mohai Jani bácsi. 

Dézsi Viktor is hozott fegyverhordozót magával, Katona Danit.

img_20211027_171043_1.jpgÉn persze szintén vittem a gondozomat, Szidit.

Szerdán is szuper, napos idö volt, én mivel csak délelött érkeztem, igy nekem csak 1 délelötti menetem volt, délután mindhárom meneten kint voltam. Varga Tibike hamar ráérzett az uj R6-ra és a pályára is mert délutánra már 1:33,7 el a 100 fös mezöny elejében volt.

img_20211027_171030_1.jpgAz ActionBike törzsközönsége nem lassu brigád. Most is itt volt velünk Jonas Folger, Marcel Schrötter, és Markus Reiterberger aki 1:26-ot ment csütörtökön. Szoval volt VB-s, IDM-es éllovas is velünk, meg Varga Tibike mint magyar éllovas. 

Én gumit nem, de fékbetétet cseréltem szerdán, ha jol emléxem asszem 1:39 sikerült, de az is lehet hogy csak 1:40 volt a szerdai legjobbam.
Aztán felpattantam a robogomra (Suzuki Address 110) és 2 kanna benzint hoztam a kutról. Nagyon érdekes hogy az autopályás benzinárak itt nem nagyon különböznek a városi benzináraktól, ami viszont még érdekesebb hogy a 95 ös az 11 Kuna volt a 100-as meg csak 11.10. Naná hogy 100-ast vettem. (biztos emiatt volt a csütörtöki PB)

img_20211027_175258_1.jpgSzerda este a pálya kantinjában vacsoráztunk, ami persze teltházzal üzemelt.

Éjjel érkezett meg Tyü és Toto, akik szintén csak 1 napra érkeztek

Csütörtök reggel is kihagytam az elsö menetet. pedig ezer ágra sütött a nap.

screenshot_20211028_142910_com_mylaps_speedhive_1.jpgTibike elkezdte faragni a köridöt, délelött sikerült egy 1:33.2 köridö, amire azért már kinyilik a bicska az ember zsebébe. Ennyit számit egy Adrián kaliberü mentor?
Ebéd után még kihegyezték a gyereket, mert ment egy brutális 1:32.9 es idöt amivel az Alpok Adria bajnokságban sem lett volna utolsó.....

Az ebéd utáni elsö menetben mentem egy uj PB-t  1:38.4, ezen felbuzdulva feltettem egy uj hátsót.

Addigra Katona Dani is kezdett begyorsulni, és mondtam neki akaszkodjon rám. Már régen észre vettem magamon hogy érdekes modón, ha egy haver jön mögöttem akkor az engem fel tud turbozni. Ezt a rosszindulatu ellenségeim exibionizmusnak hivják, de ez engem nem zavar, én büszkén vállalom hogy élvezem a szereplést" (milyen idegenvezetö lenne az aki szerényen meghúzodik a háttérben? )

screenshot_20211028_142924_com_mylaps_speedhive_1.jpgscreenshot_20211028_142951_com_mylaps_speedhive_1.jpgSzóval abban a tudatban, hogy talán Dani tud engem követni, úgy nekirontottam a pályának és megprobáltam ugy levadászni az embereket, hogy végre tiszta legyen elöttem a levegö. Én a Rijekai pálya ideális iv fogalmát 15 évvel ezelött tanultam meg, amikor is minden kutyaütö rider is ugy vette a célrarát, hogy átvágta a boxkijáratot. Én egy hagyományörzö, konzervativ tipus vagyok, szóval engem nem zavar, hogy azóta kékre meg kockásra festették a boxkijáratot, meg tettek az ívre rázókövet, én pontosan ugyanúgy, ahogy tanultam annak idején Adorján Tomitol, meg Kurdi Gabitól, én bizony mai is átvágom a boxkijáratot, mert igy nem sodródok ki a célegyenes rázökövére.

Szóval a délutáni második menetben sikerült találnom néhány tisztább kört, jól jöttek ki az elözések, icipicit korábban mertem nyitni a gázkaron tudatában annak, hogy uj a gumi, talán a féktávokon is sikerült icipicit röviditenem, úgy éreztem, ez muszály, hogy PB legyen, igy  végül a leintést nem vártam meg, hanem kijöttem.

Varga Tibi ( az apuka) ugy várt a boxnál, hogy láttam rajta hogy pb-t mentem. Nem hittem volna, hogy rajtam kivül más is ténylegesen tud örülni az én PB-mnek. De Tibi tapsolva várt a box elött. Azt mondja már az elözö menetben figyelte, hogy gyorsabb voltam néhány elöttem lévönél, de nem mertem bevállalni  a féktáv elözést a cél végen.
Szóval amikor megálltam, rögtön mondta, hogy szálljak le, majd ö visszatolja a motoromat és fülig ért a szája a boldogságtól. Érdekes és furcsa érzés amikor végre átélheted, hogy valaki más, öszintén tud örülni a te teljesítményednek. 

screenshot_20211028_143056_com_mylaps_speedhive_1.jpgTulajdonképpen kergetjük a köridöt, kostolgatjuk a határokat, kockáztatjuk az életünket is, néhány tized másodperces javitásért, vagy hogy a haver megveregesse a válladat., vagy hogy végre legyen kedved egy ilyen beszámoló írásához.... :)

Szárszónak is egy a vége, brutálisat sikerült javitanom a korábbi PB-men, 1:37.404. Ráadásul nem egy véletlen telibe talált körröl van szó, hanem körröl körre jobb és jobb idöt mentem: 1:38.3, 1:37.8, 1:37.7 és utána a PB.

Annak tükrében ez pláne érdekes hogy az uj Bodis rendszer érzetre picit mintha késleltetné az eröleadást, ugy értem hogy amikor jövök kia kanyarból akkor nem tól azonnal nagyot hanem mintha megvárná,mig feljebb állitom és akkor egy nagyobbat tól. Lehet hogy padolni kellene, hiszem az ecunak ez a rendszer teljesen uj.

screenshot_20211028_152806_com_mylaps_speedhive_1.jpgTermészetesen a tények tudatában nagyon sajnálom hogy ez lenne a szezonvége, annyira, hogy nem is biztos hogy ezt le tudom nyelni. Hol lehet még novemberben motorozni? Ha nem akarsz Spanyolországig utazni akkor nem nagyon marad más mint ismét Rijeka, Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy mégegy Rijekát megprobálok összehozni....

okrugli-stol-automotodrom-grobnik-2018-2_1.jpgAkkor néhány szót ujra erröl az elég különleges pályárol. Ez a pálya szinte az egyetlen pálya ahol a kanyarok kivétel nélkül be vannak döntve, nem is kicsit. Ez azt jelenti számunkra, hogy sokkal mélyebb döntés is bevállalható (nem nekem) mivel a bedöntött kanyar brutálisan jól betámaszt a bevállalós pilotáknak.
A másik különlegessége a pályának, hogy valami eszméletlen jó tervezéssel sikerült olyan pályát rajzolni, hogy jónéhány kanyar egymásba füzhetö fékezés nélkül. Én tényleg nagyon sok pályán mentem már, de olyat hogy 4-5 kanyar között nem kell fékezned, olyat máshol nem találsz.....
Ráadásul két hosszú egyenes..... Én azt mondtam eddig, hogy ez nagyon ezres pálya, de ma felhomályositottak Tibike kapcsán, hogy ez tévhit, hiszen ezek a kanyar kombináciok, föleg jól összefüzve, kedveznek egy hatszázasnak, hiszen egy ezrest áttenni egymás után többször tuti nehezebb, mint egy hatkilóst.

Szóval végszóként csak annyit, hogy nem nagyon tudom elfogadni, hogy vége a szezonnak, küzdök ellene és ha ti is nehezen nyelitek le, hogy tavaszig nincs több pálya, akkor figyeljétek hogy sikerül-e intéznem mégegy Rijekát...



 

komment


2021.09.26. 20:46 Félsvéd

Rijeka 3 napos hétvége RehmRace 24-26 szeptember 2021

img_20210925_142721_1.jpgSikerült megszereznem az utolsó 13 helyet erre a német rendezvényre. Ez a (RehmRace) 1987 ota szervez  pályanapokat és az ö rendezései szinte hibátlanok. Ennyi versenyt, ennyi dijat senki nem másnál nem talál a hobbista pályázó. Nem ö a legolcsobb szerevezö, de egyrészt nála minden benne van az árban, az egész napi kávétól az esti korlátlan csapolt sörig, transzponder, minden!

img_20210925_175520_1.jpgElsö nap péntek, igaz a többiek szinte mindenki már csütörtök este megérkeztek, mig én csak péntek kora délután, de most sokan elöször voltak itt, igy nekik pályát is tanulniuk kellett a péntek esti 2 órás Endurance verseny elött.
A 2 órás Endurance versenyen szinte minden magyar elindult, 2 fös csapatokban, egyedül Kovács Zoli és Kopi tudtak a top 10 be végezni, igy nekik jutott fejenként 1-1 kupa. 
img_20210926_133307_1.jpgÉn Csiki-Bege Rolanddal voltam párban, de elszurtuk a cseréket igy mi kicsusztunk a top 10-böl. Az egyetlen vigaszom az volt hogy sikerült egy uj pb-t mennem, 1:38.8. 

img_20210926_133631_1.jpgA szombati napon délelötti menetek voltak a kvalifikáciok. A sok német, svájci és olasz piloták között egyedül Kovács Zoli, Varga Tibi e´s Zsiráf jutottak be a Freie Klasse A versenybe, Kopi, Roland, Toth Zoli, Neuhauser Bence és én a Freie Klasse B versenyben mentünk.
Sem Zoli sem Tibi nem álltak rajthoz az A versenyben, Zolinak ugyanis eltörött a kipufogo összekötö csöve. Hiába ötleteltünk hogy a sörös doboz-ABA bilincs kombo csodákra képes, nem akart sufni tuningolni.
img_20210925_173653_1.jpgKopi és Roland viszont meg nyerték a B versenyt igy este volt Magyar himnusz  a dijkiosztón. 

Természetesen az esték a Freibier és a hazai pálinkák hangulátában teltek, hiszen szinte senki nem hotelben aludt, hanem a depoban, igy jó társaságban töltöttük az estéket. vacsorázni a pályán lévö kiválló étterem teraszán szoktunk.

Vasárnap van a legtöbb verseny, itt vannak a kategoriánkénti sprint versenyek. Ezeken a versenyeken mindenkinek jut hely, igy minden magyar rajthoz is állt. Varga Tibi a 600-as versenyt nagyon várta és baromi jó rajt után vezette is a versenyt. A harmadik körben már volt kb 200 meter elönye, amiröl tudott is hiszen Álmos tablázott neki, de Tibit nem csak a gyözelem érdekelte. hanem a köridö is. Nagyon akart egy 1:33-as idöt menni és sajnos bukás lett a vége. A mentös ugy itélte meg hogy be kell vigyék a korházba ahol alapos MR vizsgalát után kiengedték mert törést nem találtak, viszont zuzodás az van böven, fáj mindene.

Kopi bejutott az ezres versenybe, is meg a Crazy Old Mans-be is, ahol ismét kupát kapott a hetedik helyért, Roland a BOTR1 versenybe ment és dobogos lett, második lett.

A BOTR2 versenyben is juttot kupa Neuhauser Bencének a harmadik helyért és Toth Zolinak a negyedik helyért, ebben indultak még Birkás Csaba és Doczi Zsiga is.

Összességében tökéletes idöjáras, szuper szervezés és nagyon elégedett arcok.

img_20210926_173317_1.jpgMint már irtam elég sokan most voltak itt elöször, ezért öket külön megkérdeztem , hogy tetszett nekik a pálya. Szinte mindenki azt mondta hogy ezt a pályát nemigen lehet semmivel összehasonlitani, mert nagyon lenduletes, gyors a pálya és a bedöntött kanyarok pedig egyszerüen fokozzák a tapadást is meg az élményt is. Ez a pálya nagyon ezres pálya, azért szeretném kihangsulyozni hogy a magyarok közül a legjobb köridö mégis 600-as motorral született Varga Tibi által : 1:34.2

De az alma nem esik messze a fájától, igy Varga Tibike Junior (Szikla a beceneve), a 250 es NTC-s motorjával szindén csodát müvelt meccselve az ezresek között, 1:38 alját tudott menni ezen a kimondottan ezres pályán egy negyven loerös motorral.!!!

img_20210926_183945_1.jpgKopi és Zsiga annyira beleszerettek a pályába hogy ök még vasárnap este is ott aludtak.

Mi sem akartunk sietni hazafelé, de mivél az én hotelszobám gurul, igy mi lementünk Krk szigetre, sátáltunk Krk óvárosában és a kikötöben, majd kerestem egy strandot ahol a ma estét még eltöltöttük és csak holnap tengerparti reggeli után indulunk haza

komment


2021.09.18. 21:36 Félsvéd

Hungaroride szeptember 18

Uj neve lett a nyiltnapnak Hungaroride
 Nem voltam elöregisztrálva, igy már nem 40000 az 5 menet hanem menetenként 10000
Ennek elönye is lehet ha nincs teltház, mert akkor vehetsz csak 3 menetet is.
Én mindenesetre nem siettem, nem is értem ki korán, Dani szinte megigérte hogy lesz hely, nem muszály regisztrálni. Igaz azt nem tette hozzá, hogy drágább lesz..... :)

Nem  volt ma höseg, igy kint maradtam a depoban, Snake mellett (Kocsis Tamás)
Az elsö két menetben nagyon furán uszott a motor féktávon, éreztem hogy az ABS sokkalt többet dolgozoik a cél végén, mint szokott.

Éppen most szervizeltettem az elsö villát is meg a háts ttx gátlót is és elsö körben arra gyanakodtam, hogy a futomüben lehet a hiba. Illetve arra is gondoltam, hogy mégsincs már nyár és az a kb 20 fok aszfalt höméreklet különbség is megteheti a hatását, talán ezért dolgozik töbet az ABS.
Aztán megnéztem a guminyomást, az elsöben 2,4 a hátsoban 1,7. mindekettöt sokallottam, igy az elsöt 2,2 re levettem a hátsót meg 1,35 re (uj Dunlop 106 és 108)
Sokkal jobb lett a féktáv viselkedése.
Az ezüst csoportba kértem magam, mert nekem az a mániám, hogy jobb egy csoportban a legjobbak közé tartozni, mint az arany csoportban az utolsó közé tartozni.
Miért is? Mert ha az aranyban megyek akkor elég sok gyors srácot feltartok, elég sokszor hallom a fülemben hogy valaki nagyon mögöttem van, valaki nagyon meg akar, meg fog elözni, vajon mikor, vajon hol, vajon melyik irányból, vajon kivülröl, vagy vajon belülröl? Ezek a kérdések a fejemben, nem segitik a köridöt.

Viszont az Ezüst csoportban az élvonalban vagyok, ott csak az a feladatom hogy minél elöbb kimenni a boxutcábol, akkor senki nem fog megelözni és van kb 3-4 köröm, teljesen egyedül, aztán ha utolérek több lassabb embert akkor már nem sok van ugyse hátra a menetböl, akkor lejövök.
A mai legjobb köridöm, az 2:03.1 volt, ami megegyezik a multkori Hringes versenyen futott legjobbammal.

Sajnos ma elvesztettem a db killeremet a pályán, kérdeztem a pályabirot, aki a rádioban megkérdezte de semmi.
Ugy tünik nem huztam meg erösen a kis csavart

Van egy nap pihenö, aztán irány a Slovakiaringes OB holnap délutáni indulással.
Nem volt ma teltház egyik csoportban sem, délben még az esö is elkezdett szemerkélni, de olyan enyhén, hogy nem is látszott az aszfalton.

 Vettem egy vékony, keskeny és nagyon könnyü robogot a lakóautoba, egy Suzuki Address UK 110,a mi csak 97 kg. Komoly eröfeszitésbe kerül felfedeznem a rögzitését a Kawa mellett, ma is ezt gyakoroltam a nap végén. Sajnos még nem találtam meg a jó megoldást, de biztos elöbb utobb lesz megoldás arra hogy a robogot gyorsan ki tudjam venni. A fö feladat, hogy igy  elég sok motyónak kellene a garázs padlojárol eltünnie.

komment


2021.09.07. 14:25 Félsvéd

Slovakiaring szeptember 3-5 RehmRace

fotomoto_it_11.JPGfotomoto_it_10.JPGAz egyik kedvenc szervezöm a német RehmRace. Az utobbi évtizedekben tavasztól öszig az olasz pályákat bérlik nagy mennyiségben (Mugello és Misano) Ezért a vendégkörük jelentös része olasz és kevesebb a német, svájci, osztrák..... De az olasz pályákon szinte állandoan teltházaik vannak.
fotomoto_it_25.JPGViszont évente egyszer jönnek a Slovakiaringre, mindig igy szeptember elején, de ide az olaszok már nem jönnek fel, igy mindig kevés a jelentkezöje és ilyenkor tudok neki segiteni, ráadásul nagyon jó árat ad nekünk.
Most pénteken kb 70 fö volt, szombaton és vasárnap 105 fö volt és ennek a létszámnak majdnem a felét mi magyarok és szlovakiai magyarok adtuk.

img_20210903_160005_1.jpgA pénteki elsö nap zárásaként egy 2 órás Endurance verseny volt amire Roller Team néven neveztem a kétfös csapatunkat Kopival. A kedvenc Endurance taktikámat használtuk: minél kevesebb csere, ez be is jött. a kétorás versenyt 3 db 40 perces részre osztottuk, Kopi kezdett, én mentem a közepét és Kopi fejezte be.
img_20210903_181138_1.jpgSajnos a kawának a benzintartalék jelzö lámpája nagyon késön gyullad ki, igy most is megszivatott. Ha a célegyenes után kezd nekem a lámpa jelezni, akkor kellene menjek még egy teljes kört hogy jelezhessek a lábammal, aztán mégegy kört a kijövetelig, de ezt a két és fél kört már nem birja ki hörgés nélkül. Nem volt más választásom minthogy abben reménykedtem hogy Szidi észreveszi ha a négyes hid lejáratárol integetek. Elég furán nézhettem ki a visszefelé egyenesben integetve, de Szidi észrevette. Igaz sokat nem segitett, mert ettöl a jelzéstöl már csak 30 másodperce van Kopinak a felkészülésre ami nem elég.

img_20210904_182810_1.jpgSzoval ezt a cserét kicsit elszurtuk, vesztettünk vagy 20 másodpercet, de sikerült igy is az ötödik helyet behúznunk. Mi lettünk a legjobb magyar csapat.

241520507_1043197733095307_5622373200606626010_n.jpgEsténként nagyon vártuk a nap végét, mert csak akkor nyilik a RehmRace kocsma. Korlátlan csapolt sör fogyasztás volt minden este, ami erösen megnövelte az esti ész-osztás hangerejét. Ráadásul pálinkát is belém eröltettek a helybéli magyar srácok. Ezek az esti vacsorázó - iszogató depo-bulik nagyban hozzájárulnak egy ilyen versenyhétvége hangulatához. Ezekböl eddig mindig kimaradtam, mert eddig mindig a szállodában vacsoráztunk, de mióta megvan a Roller Team nyaralónk, azóta a depóban töltjük a teljes hétvégét.

fotomoto_it_05.JPGSzombaton mégtöbb magyar résztvevö csatlakozott hozzánk. Délelött volt idömérö edzés, a 29. legjobb idövel persze az A versenybe kerültem Horváth Tomival, Kopival és Zsiráffal együtt. 
241451743_399460424868846_246757037733352313_n_1.jpgA versenyen 21.nek jöttem be, Horváth Tomi 6. Kopi 13, Zsiráf 23.

Vasárnap összesen 5 verseny is volt, én ebböl két versenyre is kvalifikáltam, de sajnos az ezres verseny harmadik körében a hasidomom elmozdult és beleért az elsö gumiba, igy ki kellett állnom.

241525722_378047480453116_6930737669921554688_n.jpgIgy is jol szerepelt a magyar csapat, sokan tértek haza kupákkal. Mindig öröm a RehmRacenél hogy nem csak 3 kupát oszt a dobogosoknak, hanem a legtöbb versenyre 10 kupát hoz magával. Ráadásul a gyöztesnek lejátszák a himnuszát is!

 

komment


2021.09.07. 11:54 Félsvéd

Hungaroring Magyar Bajnokság

ob.jpg
Reggeli érkezés után láttam hogy a gépátvételnél nagyon hosszú a sor. Amugy sem volt elég meleg a reggeli aszfalt, igy nem stresszeltem, kihagytam az elsö menetet, az nem is volt egyébként idömérö.
Vagy másfél éve nem mentem már a Hungaroringen. Elsö idömerö ezdzésen 2:05.124, hát ettöl jobbat szeretne az ember, de nem is katasztrofa.
A második idömérön 2:04.718, de sajnos a többiek is gyorsultak, igy csak a TK rajtrács ötödik helyét sikerült megszereznem, de végül is az a második sor közepe.

A versenyek elött volt még egy szabadedzés, arra már uj hátsóval mentem ki (mivel nincs Bridgestone, igy most Dunlop 200/70 MS2) Itt már végre javult a köridö, 2:03.3 és evvel a pozitiv érzéssel vártam a versenyt

Egyébként elég sok nézö volt kint, szerencsére most korlátozások nélkül engedték be a barátokat, rokonokat, igy az egész nap hangulata jobb volt. És persze a pályamotorosok jelentös része részt vett, vagy kijött nézönek. Akik nem pályáznak sürün, azok különösen örülnek hogy találkoznak régi cimborákkal. Én persze koromnál fogva jobban ráérek, igy én mindenkivel gyakrabban találkozok a pályákon.

A rajtrácsra beengedték a fotosokat, családtagokat a warmup elött.
A warmup rajtommal elégedett voltam, hiszen szerintem sokan avval sincsenek tisztában hogy warmupnál nem a lámpákat kell nézni, hanem a kosárból kihajoló pályabiró zöldzászlo lengetését.

_z4o8604_1.jpgAz éles rajton már minden ellenfél jól indult, talán Tilky Peti legjobban, de a féktávon öt is sikerült kifékeznem és elsöként fordultam a cél végén. Az elsö kört sikerült is befejeznem az elsö helyen, de a célvégén ismét rövidet akartam fékezni, de kisodrodtam igy Tilky Peti be tudott szúrni. Próbáltam tapadni rá, de nem hibázott, söt, egy kicsit távolodott tölem.
241119082_556988262166633_4851314717806625322_n.jpgA negyedik körben aztán Péter Gyula is megelözött a sikán féktávján. 
Csak utólag tudtam meg, hogy mögöttem légüres tér volt, de szerencsére ezt nem tudtam, igy pont az utolsó kör volt a legjobb versenyköröm 2:03.126

img_1021.jpgA dijkiosztón mindig élmény a Hungaroring dobogóján állni, föleg igy, közönség elött.

Hiába irtam peticiot veterán kategoriás értékelésért, az ellenzék megvétózta, igy továbbra is a feleannyi idösekkel kell küzdenem.

komment


2021.08.23. 01:11 Félsvéd

3 napos Pannoniaring hétvége

Meglepöen sok magyar jelentkezö volt erre a rendezvényre, pedig nekem nem nagyon tetszett a lengyel szervezö idöterve.

Az idöjárással nem volt semmi gond.
Pénteken csak szabadedzések voltak, de a szombatot én kicseréltem volna a vasárnappal.
 Elég sokan csak a pénteket választották, talán pont azért mert nem szeretnek versenyezni. Sajnos már pénteken utólért néhány magyart a szerencsétlenség, Lengyel Ákos, Döme Tibi nagyot estek, Teszko Tomit kilökték, nála csak a motor sérült. Ákos korházba került, Tibi és Teszko Tomi ujjáépítésbe kezdtek.
Majsa Gergely 1:59, Pócsik Ádám nagyot ment, 2:00 az neki nagy pb. Enyingi Tamás és Papp Tomi 2:01, ifj Lengyel Ákos és Vajnai 2:02, Dombo 2:03, Farkas Kevin 2:04!
Kovács Zoli lassabban melegedett be, mert a sok bukta beszennyezte a pályát és mostanában valahogy nem nem szereti a fehér port, nem tudom mit sziv helyette....

Egyébként ahogy a szervezö igérte, tényleg nem voltak a csoportok túlterhelve, 30-40 fö valt max minden csoport.
Èn ideiglenesen áttértem Dunlop gumikra amig nem lesz ujra kaphato Bridgestone. 2:09 sikerült nekem pénteken, szerintem évek óta nem mentem itt 10 alatt, igy a 09-nek is tudtam örülni.
Este elmentünk egy közeli csárdába vacsorázni, Kovács Zoli, Kopi, Dóczi Zsiga.

Szombatra Teszko tomi motorja ujjáépült, hiszen versenynap van! Döme Tibinek nem sikerült az ujjáépités, de ö hozott magával tartalékmotort. Bár nem hozott volna, mert sajnos avval is elesett, de most már magát is sulyosan összetörte, igy Lengyel Ákossal osztoznak sajnos egy szobán Szombathelyi korházban.
Az idömérön sikerült Pocsik Ádámnak mégegy pb, 1:59, Kovács Zolinak 2:02, Szerzö Csaba 2:05, Teszko Tomi és Dobi Feri 2:09, nekem meg 2:07
Ezekután Szerzö Csaba is elesett, eleinte kevés fájdalommal.
Az SBK verseny volt az elsö, Pocsik Ádám indult elsö sorból, Tilky Peti elöttem néhány hellyel én a 28. helyröl. Lovászi Tibi mögülem.
Igaz késöbb tudtam meg, de Pocsik Ádám a második körbe irtozatos nagyot esett, átrepült a gumifalon, mégse kaptunk piros zászlót. Néhány magyar eredmény SBK-ban: 12. Tilky Peti, 14. Svéd, 15. Lovászi Tibi.......
SSP versenyben indultak a 300 asok is amit Farkas Kevin megnyert és Kovács Zolika második lett, sajnos a szervezö nem hozott a gyerekeknek kupát, ami szerintem komoly hiba
SSP ben  7. Teszko Tomi 8. Ádám Robert, 9.Bodzán Gergö, 16. Sági Ádám
Igaz hogy Pocsik Ádám tudott járni  és Szerzö Csaba szintén de olyan fájdalmaik voltak hogy mindketten ugy döntöttek hogy saját költségen (18000 ft) bevitették magukat a korházba mentövel. Szerencsére pár óra múlva öket kiengedték zuzodás cimszóval.

Este Barnával grilleztünk, de késöbb felpörögtek az események és többen is csatlakoztak, igy éjfélig tartó depo-buli lett.

Vasárnap az elsö 1 órátol eltekintve a nap a 6 órás Endurance versenynek lett szentelve. Ez jópár magyar pályázót elijesztett, igy ök csak péntek-szombatot maradta és megint jópár magyar viszont a lehetöséget látta ebben az elég extrém kihivásban. 6 órás endurance versenyt nem rendeznek hobbistáknak. 
Reggel volt eligazitás az enduranceról. 
Sajnos már 43. percben történ nagy volumenü célvégi hármas bukás és ha jól értem mindhárom résztveö német volt. Az egyik sérültet végül mentövel kellett elvnni. Neki lerepült esés közben a fejéröl a sisak.....
Mohai Jani bácsi elmondása szerint ö látott olyanokat a boxkijáratnál akiknek nem volt becsatolva a sisakjuk. 
Nem akarom elhinni hogy létezik ilyen nemnormális aki kimegy a pályára becsatolt sisak nélkül....

Kb 2 órás szünet nyomasztó volt, de 13,30 kor végre ujraindult a verseny, Tyü, Toto, Majsa volt a legjobb magyar csapat, ök a második helyröl indultak és szinte végig tartották is ezt az elökelö helyet. Lövey-Dobi Feri-Szücs és Kiss volt a második legjobb magyar csapat, a mi csapatunk volt a G-Oldboys (Lovászi Tibi,Teszko Tomi, Toth Barna és jómagam. Mi is stabilan tóltuk, 17. helyröl startoltunk, Tibi kezdett, feljöttünk 11 helyre, aztán Teszko Tomi, 10. 
Nem mentünk üridöket, de a 2:09-2:10  es köröket mindhárman tudtunk, Mindannyian kétszer voltunk kint, mindig minimum 30-35 percet.
25 perccel a vége elött elkezdett esni az esö, nem nagyon, de a szemerkélö esö 200 felett már szakadó esönek tünik. Be kellet volna már jönnöm, de elgondolkoztam hogy vajon vagyok -e olyan tökös mint Brad Binder és kint maradtam  két kört. Megfordult bennem hogy ha bejövök akkor senki nem akar kimenni slickkel és esetleg jöhetek vissza. Végül mégis kijöttem ugy, hogy ha kell visszajövök és befejezem slickel ovatosba. De szerencsére Barna nem vonakodott és kiindult az utolsó 20 percre.
1 perccel késöbb piros zászloval leintették a versenyt. Mindenki örült, hiszen 20 percre senki nem tett volna fel esögumit.
Amikor leintették a versenyt akkor hetedikek voltunk, 5 perccel a verseny vége után is megnéztem a 'Speedhive appot és akkor is hetedikek voltunk, de félórával késöbb 8. helyen irták  a G-Oldboys Teamet.
Synergy team néven Toto-Tyü-Majsa trio harmadikok lettek, Sharan Team néven Lövey Ádám csapata lett az 5.
Gratulálok minden résztvevönek: Geri-Racing, Kopiteam, Animals és Lassuak Team

Utólagos magánvélemények: Jól hangzik egy 6 órás endurance verseny, de ha ilyen tempokülönbséggel egy pályára felengednék 2 perces és 3 perces embereket, akkor én sokkal szigorubb, sokkal alaposabb eligazitást tartanák, a 2:40 feletti riderekre kötelezö mellényt adnék és mindenkinek sokkal alaposabban rágnám a szájába a pályaelhagyás és a pályára való feljövetel etiketjét. Az endurance versenynél kiemelten fontos, hiszen ennél a versenyformánál oriási sebességü motorosok közé kell felmenni és lejönni is.

komment


2021.08.05. 07:57 Félsvéd

Mugello harmadik nap

Harmadik nap Mugello

A tegnapi két verseny után ma 5 verseny is volt, rengeteg kategoriában és rengeteg kupával. Voltak akik akár két versenyben is indulhattak.

Zolinak végre jó napja volt, harmadik lett a BOTR versenyében, igaz a tavalyi pb-jét nem tudta megjavitani, de 2:04 most is összejött.

Szerzö Csaba a 600 kategoriában hetedik lett amiért kupa jár a Rehm Racenél. Döme Tibi 11. 2:09.7 el, én ahogy már tegnap sejtettem, nem remekeltem a versenyemben, csak 15. lettem, és sokkal szarabb köridövel, mint a tegnapi versenyemben.
Zsiráf fájos lábbal is javitott a pb-jén 2:10.067, Haviar Csaba 2:18, Endre pedig 2:19

Délután még egy menetet mentem, 2:10.2 lett a mai legjobb, Szerzö Csabának 2:08.9

Aztán pakolásztunk, Zoliék még maradnak pár napot a tengerparton hamár Olaszországban vannak, Csabáék szintén maradnak pár napos olasz nyaralásra, de ök Firenzét választották, ráadásul elfelejtette leadni a transzponderét igy most lesz egy extra utja Misánoba is hogy visszaadhassa a tranyot a REhmRacenek.
img_20210805_073411_1.jpgMi Udine környékén találtunk egy folyópartot ahol letáboroztunk az éjszkára. Hazafelé mi Ausztrián keresztül megyünk Szlovénia helyett
https://www.facebook.com/gabor.kapetz/videos/1406174949775922

komment


2021.08.03. 21:16 Félsvéd

Mugello második nap

img_20210803_191656_edit_61991502389498_1.jpgCsodás nap, ma senki nem esett közülünk, délelött kavlifikációk, délután versenyek.
Ma csak a leggyorsabb 96 indulhatott, 48-an A versenyben, 48-an B versenyben. Zoli 2:05 el kvalifikálta magát az A verseny 44. helyére, iszonyatos gyors a mezöny.......

B versenybe alanyi jogon csak Döme Tibi került, de én felirattam még a B verseny végére Szerzö Csabát, Zsiráfot meg magamat tartaléknak, igy a B verseny végéröl indulhattunk. 

Olaszországban a Moto GP pályákon tilos állórajtos versenyt inditani ezért Rehm Race mindig repülörajtos versenyeket rendez. Ez azt jelenti hogy egy kört megyünk felvezetövel, ebben a felveztöben tilos elözni, a kör végén a felvezetö elhagyja a pályát és a célvonalon átszáguldva indul a verseny.

Az elsö verseny a B verseny volt, nekem sikerült talán a legjobban. Nem nagyon tartott fel senki, biztonságosan tudtam elözni, sikerült röviditeni néhány féktávot és 28. nak jöttem át a célon. Ez persze nem fényes de a köridönek tudtam örülni, mert kb 12 éve nem mentem itt 2:10 alatt, de most a legjobb köröm 2:09.084 lett
Döme Tibi 2:10.159, Csaba 2:10.843, Zsiráf 2:13.968

Végül Zoli nem állt rajthoz az A versenyben, mert a B verseny végén valakinek eldurrant a blokkja és összeolajozta a pályát.

Igy a nap végén analizálgatva, probálom helyére tenni a dolgokat. Tudom hogy ez a mugelloi pálya egy elég speciális pálya, itt mindig sok a helyi menö, még ez a német szervezés is tele van olaszokkal. Itt nem könnyü felvenni a versenyt az élmezönnyel, még Kovács Zolinak sem. A 2:09.084 es idömmel nagyon elégedett vagyok, pedig a 161 fös mezönynek ez csak pont a közepére volt elég. 
Félek a nagy örömömnek holnap meg lesz a böjtje és valószinü a holnapi versenyekben meg sem fogom tudni közleiteni ezt a köridöt :)

A nap végén van 15 perc Familien-runde, azaz mindenki mehet egy vagy két kört a pályán, mopeddel, rollerrel, quaddal, vagy mint én a versenymotorral és viheti a párját, gyerekét, szerelöjét, én pl az ápolómat vittem, Szidit. 

Nyugodt tempó az elöirás, mert nem kell beöltözni, a sisak volt az egyetlen kritérium. 

 

komment


süti beállítások módosítása